Sve o Australski nogomet klađenju

Aussie Rules je kratka forma australskih nogometnih pravila, a kao što ime govori, potječe iz Australije. To je iznimno popularna igra koja ima elemente ragbija, američkog nogometa, britanskog nogometa i košarke spojene u jednu igru. Aussie rules je nevjerojatno brza igra koja je uzbudljiva sa svojim različitim načinima dodavanja lopte.

Igra je popularna opcija sportskog klađenja zbog raznih dostupnih oklada uključujući klađenje uživo i klađenje na budućnost. Uz sezonu od 23 tjedna i doigravanje od 4 tjedna, postoji mnogo utakmica na koje se možete kladiti.

Sve o Australski nogomet klađenju
Sve što trebate znati o pravilima australskog nogometa

Sve što trebate znati o pravilima australskog nogometa

Aussie Rules igra se na terenu ovalnog oblika s loptom ovalnog oblika. To je kontaktni sport u kojem dvije ekipe od po 18 igrača teže postizanju golova ili zaostatka, a ekipa s najviše bodova na kraju pobjeđuje. Utakmica traje 80 minuta i sastoji se od 4 četvrtine po 20 minuta. Igrači se odmaraju 6 minuta na kraju prve i treće četvrtine, a odmaraju 20 minuta na poluvremenu.

Bodovanje

Bodovni prostor na svakom kraju igrališta sastoji se od 4 stupića, 2 unutarnja visoka stupića i 2 vanjska kraća stupića. Pogodak (vrijedan 6 bodova) se postiže udarcem lopte kroz 2 unutarnja stupića na bilo kojoj visini. Zaostatak (vrijedan 1 bod) se boduje ako je lopta udarena između unutarnje i vanjske stative.

Zaostatak se također boduje ako lopta prođe između unutarnjih vratnica potaknuta bilo kojim dijelom tijela osim stopala ili ako udari u vratnicu ili se od protivničkog igrača odbije u gol. Rezultat pokazuje broj golova, zaostatke i ukupan broj postignutih bodova.

Utakmica

Utakmicom upravlja sudac koji baca novčić kako bi odredio u kojem će smjeru momčadi igrati. Sudac započinje utakmicu odbijanjem lopte u sredini središnjeg polja koje obje momčadi mogu preuzeti.

Kada igrač uzme loptu u posjed, mora je odmah riješiti tako da je udari nogom, igra rukom (udarac šakom ili tapkanje otvorenom šakom) ili trči s njom. Kada igrač trči s loptom, mora je odbiti svakih 15 metara. Igrači ne smiju bacati loptu.

Uhvatiti se u koštac

Igrači u posjedu lopte mogu biti napadnuti ili udareni od strane protivničkih igrača. Kada je igrač napadnut, on mora raspolagati loptom ili može biti kažnjen za 'držanje lopte'. Zahvati su dopušteni samo između ramena i koljena, iznad ili ispod tih područja rezultirat će slobodnim udarcem, kaznom udaljenosti ili isključenjem.

Opasno nadmetanje kao što je guranje igrača u leđa ili ometanje oznake (vrsta slobodnog udarca) također će biti kažnjeno. Protivnički igrači mogu blokirati protivnika rukama ili cijelim tijelom.

Sve što trebate znati o pravilima australskog nogometa
Je li online klađenje Aussie Rules legalno?

Je li online klađenje Aussie Rules legalno?

Klađenje prema Aussie pravilima dopušteno je u svakoj zemlji u kojoj je zemaljsko i online klađenje legalno. Dopušteno je sportsko klađenje putem interneta za Aussie Rules Australija osim inplay online klađenja, za razliku od većine drugih zemalja koje to dopuštaju.

Nisu sve države u SAD-u legalizirale online klađenje, ali tamo gdje jesu, kladitelji će se vjerojatno moći kladiti prema Aussie Rules. Dok se Aussie Rules klađenje može naći na mnogim sportskim kladionicama, postoje neki koji ga ne uključuju. Tu su i zemlje koje potpuno zabranjuju kockanje, poput UAE, Katara, Bruneja, Kine i drugih.

Kako se kladiti na Aussie Rules

The najbolja online kladionica za australska pravila klađenja je bet365, a slijede 1xBet, 22BET, Unibet, Casumo i 10bet, a svi su sigurni i sigurni. 1xBet ima mnogo Aussie Rules kladioničarskih tržišta za odabir, prijenose uživo i sve statistike utakmica pri ruci.

Iako je klađenje uživo nezakonito u Australiji, offshore tvrtke nude online klađenje u igri za razliku od većine australskih kladionica koje to ne čine. Još uvijek postoje mogućnosti klađenja čak i nakon što sezona završi u rujnu, uključujući tko će pobijediti u sljedećoj sezoni, tko će biti u posljednjih 8 i popularna terminska tržišta.

Australski vlada kvotama klađenja

Najpopularnija Aussie Rules koeficijenti sportskog klađenja su raspon bodova i koeficijenti novčane linije. Ove oklade predviđaju tko će pobijediti s kojim rasporedom i tko će pobijediti u igri. Klađenje na budućnost također je vrlo popularno s višim koeficijentima kada se oklada sklopi početkom sezone. Dobra online sportska kladionica Aussie Rules ponudit će niz inovativnih budućnosti. Futures oklade dostupne su tijekom cijele godine, uključujući neke ponude terminskih tečajeva.

Je li online klađenje Aussie Rules legalno?
Kako se kladite po Aussie pravilima?

Kako se kladite po Aussie pravilima?

Australci vole klađenje i već godinama to rade legalno i ilegalno. S povećanjem broja stranica za online kockanje, donesen je Zakon o interaktivnom kockanju iz 2001. koji regulira sportske kladionice na internetu, postavljajući određena ograničenja na ono što stranice mogu legalno činiti.

Aussie Rules je drugo ime za Pravila australskog nogometa i daleko je najpopularniji sport u Australiji s četvrtom najvećom posjećenošću u svijetu domaće sportske lige. Također dobiva na popularnosti diljem svijeta sa sve većim brojem kladioničara koji se klade na ovaj sport.

Proces uključen u kako se kladiti na sport, uključujući Aussie Rules je vrlo jednostavan. Kladitelji moraju najprije odabrati sportsku kladionicu koja im se sviđa i kod njih otvoriti račun slijedeći upute na ekranu. Drugo, morat će financirati račun koristeći dostupne opcije plaćanja. Treće, idite na Aussie Rules (također poznato kao Australski nogomet), odaberite utakmicu, odaberite vrstu oklade i zatim potvrdite okladu.

Kako se kladite po Aussie pravilima?
Vrste klađenja po Aussie pravilima

Vrste klađenja po Aussie pravilima

Postoje stotine različitih oklada koje se mogu napraviti na utakmice Aussie Rules. Daleko najpopularnije je Head to Head (klađenje na novčanu liniju) gdje se igrači klade na to koja će momčad pobijediti u utakmici. Linijska oklada je korisna kada su momčadi neravnopravne, a kladitelj može predvidjeti hoće li hendikepirana momčad pobijediti s određenim brojem bodova.

Margin klađenje je također vrlo popularno. Ovo kladioničarsko tržište je mjesto gdje kladioničar bira marginu s kojom će momčad pobijediti, obično između 1-39 ili 40+ bodova.

Dostupne su izvedene oklade u kojima se igrači mogu kladiti, poput oklada na liniju, na polovicu ili četvrtinu igre. Moguće je napraviti mnogo prijedloga oklada, uključujući prvu momčad koja će postići pogodak, broj golova i zaostatke itd.

Klađenje uživo je također vrlo popularan, gdje se mogu kladiti dok je utakmica u tijeku. Budućnost se može kladiti na buduće događaje kao što je tko će biti pobjednik AFL finala, koji igrači će osvojiti AFL Brownlow medalju, AFL Coleman medalju ili biti AFL Rising Star između ostalih.

Vrste klađenja po Aussie pravilima
Najveći Aussie pravila događaja i turnira

Najveći Aussie pravila događaja i turnira

Daleko najveći događaj u kalendaru Aussie Rules je AFL League. Osamnaest timova natječe se tijekom sezone, a 8 najboljih automatski se kvalificira za Finalni krug AFL-a i veliko finale AFL-a. To je jedini muški profesionalni turnir Aussie Rules koji se igra na svijetu. Doigravanje se održava tijekom 4 tjedna u rujnu, a pobjedniku se dodjeljuje prvo mjesto.

Postoji još jedan turnir koji se održava svake 3 godine s amaterskim timovima iz cijelog svijeta osim iz Australije pod nazivom Međunarodni kup u australskom nogometu. Amatersko žensko natjecanje održalo se prvi put 2011. Postoje i druga amaterska ili poluprofesionalna natjecanja koja se održavaju diljem svijeta uključujući i Australiju.

Najveći Aussie pravila događaja i turnira
Savjeti za klađenje pravila australskog nogometa

Savjeti za klađenje pravila australskog nogometa

Svako sportsko klađenje ovisi o sreći, ali postoji niz čimbenika koji se mogu uzeti u obzir kako bi se povećale šanse za dobitak. Istraživanje statistike i praćenje trendova moglo bi igraču dati prednost pri odlučivanju o okladi.

Na primjer, praćenje izvedbe pojedinačnih igrača moglo bi pomoći ako kladioničar želi staviti neke propozicije na pojedinačne igrače. Također, razina ozljeda i kondicije pojedinačnih članova tima mogu utjecati na izvedbu njihovog tima u ovoj bjesomučnoj utakmici. Praćenje najnovijih informacija svakako će pomoći kladioničaru da informiranije odabere oklade.

Također je vrijedno razmisliti o klađenju na izvedenice (klađenje na četvrtinu ili polovicu utakmice) jer se mogu naći neke meke linije. Ovdje ponovno dolazi do izražaja znanje kladioničara jer saznanje u kojem dijelu utakmice momčad igra najbolje može pomoći u donošenju boljih odluka o klađenju.

Poznavanje vremenske prognoze za određenu utakmicu također može utjecati na to na koga ili na što se kladilac kladi. Neki timovi igraju bolje ili slabije, ovisno o vrsti vremena. Tu je i prednost domaćeg terena koja se može odnositi na neke momčadi, dok druge mogu imati povoljniji rezultat igrajući u gostima.

Savjeti za klađenje pravila australskog nogometa
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Ova tvrtka cijeni odgovorno igranje kao prioritet broj jedan kako bi igračima pomogla da uživaju u svojim iskustvima i zadrže kontrolu. Mnogi operateri nude opcije za pomoć u zaštiti ljudi kao što su ograničenja depozita, vremenska ograničenja i samoisključenje.

Igrači mogu odlučiti postaviti ograničenje svojih depozita koje ne smije biti veće od onoga što igrač može priuštiti izgubiti. Ograničenje se može smanjiti u bilo kojem trenutku, ali se može povećati samo nakon unaprijed dogovorenog vremenskog okvira.

Vremenska ograničenja također se mogu postaviti kako bi se unaprijed odredila duljina igranja ili kao podsjetnici za odmor. Ako igrač smatra da provodi previše vremena kockajući, može odlučiti uzeti malo vremena. Opet, o vremenskom ograničenju ovoga odlučit će sam igrač. To mogu biti različita povećanja vremena od 24 sata naviše do šest mjeseci.

Ova opcija samoisključivanja može postati, njihovom vlastitom odlukom, trajna kada se igračev račun zatvori i svaki kontakt s operaterom bude zaustavljen. Operateri daju ove alate svojim igračima kako bi zaštitili njihovu dobrobit. Zaštita igrača glavni je prioritet stranice za online klađenje.

Odgovorno kockanje