Sve o Odbojka klađenju

Odbojka je jedna od najpopularnijih igara za ljude svih dobnih skupina u kojoj se oklade obično stavljaju na ishod utakmica, a ne na učinak pojedinca. To znači da je predviđanje pobjednika jedini važan čimbenik u odbojkaškom online sportskom klađenju, budući da rezultati u većini slučajeva ne utječu na njih.

Dvije vrste igara su odbojka na pijesku i dvoranska odbojka. Svaka strana zauzima jednu stranu središnje mreže, a lopta se ne smije odbiti od tla. Kada jedna momčad pogriješi, bod ide protivničkoj momčadi. Tim također može osvojiti bodove za vlastitu igru.

Sve o Odbojka klađenju
Osnove klađenja na odbojku

Osnove klađenja na odbojku

Odbojka je popularna diljem svijeta među igračima, gledateljima i sportskim kladioničarima. Igra s brzim tempom prikladna je za kardio vježbe, zabavna je za promatranje i uzbudljiv je sport za kockanje uživo i prije igre.

U ovom sportu, ulozi se općenito stavljaju na ishod igre, a ne na učinak pojedinog igrača. Ovo daje značaj predviđanju pobjedničkog tima, budući da rezultati općenito ne utječu na većinu pojavljivanja.

Postoje dvije različite vrste odbojke: odbojka na pijesku i odbojka u dvorani. Kako bi igrali igru, svaki tim zauzima drugu stranu mreže, a igrači su dužni udariti loptu preko mreže, ne dopuštajući joj da dotakne tlo. Tim osvaja bod kada drugi pogriješi ili svojom igrom.

Solidno poznavanje igre i a pouzdana strategija klađenja samo su dva elementa koji mogu pomoći pridonijeti vašoj razini uspjeha kada je u pitanju dobivanje isplate. Dugoročno gledano, uspjeh nije lak, ali je bez sumnje dostižan ako se pravilno primijenite.

U ovom ćemo vodiču opisati što uključuje klađenje na odbojku. Također će ponuditi savjete i strategije, što bi trebalo pomoći u oblikovanju vaše igre klađenja.

Osnove klađenja na odbojku
Što je klađenje na odbojku?

Što je klađenje na odbojku?

Utakmice se igraju u setovima koji imaju određeni broj poena. Prvak u dvoranskoj odbojci je ekipa koja prva osvoji 21 bod. Za odbojku na pijesku ekipa mora postići 25. Bodovi se mogu dobiti ako se lopta odbije o tlo u području protivničke ekipe ili ako je lopta udarena izvan igrališta.

Ako član suprotne skupine pogodi središnju mrežu, odbojkaška lopta se ne šalje natrag preko mreže, ili ako protivnički član ekipe uhvati loptu, osvajaju se bodovi. Osim toga, ako dođe do povrede granične crte od strane protivničke momčadi tijekom serviranja lopte, oni će osvojiti poen.

Klađenje na odbojku nastavilo je rasti u popularnosti, što se vidi po broju međunarodnih turnira i rastu oklada. Sada je iznimno popularan sport u svijetu, s povećanim brojem web stranica za klađenje na odbojku dostupnih ljudima za klađenje.

Ljudi su također bolje upoznati s igrom, što je dovelo do češćeg kockanja. Popularnost klađenja na odbojku raste zbog dostupnosti više online kockarnica, TV prijenosa i drugih medijskih izvješća o sportu.

Trenutno je sportsko klađenje putem interneta učinilo kockanje na odbojku još raširenijim. Pojedinci mogu riskirati u inozemnim kladionicama i odmah steći svoje dobitke. Kladionice su također proširile tržišta ponudom klađenje uživo u igri, isplate i virtualne odbojkaške igre i lige.

Što je klađenje na odbojku?
Kako se kladiti na odbojku

Kako se kladiti na odbojku

Kockanje na odbojku postoji od ranih 1900-ih, kada su se kladioničari mogli kladiti na sportske događaje, uključujući odbojku. Većina kladitelja koji su se tada možda kladili bili su imućni aristokrati ili političari; međutim, nema podataka o igrama za novac.

Zašto je to tako? Pa, možda je to zato što nije tako intenzivan kao sportovi poput košarke ili bejzbola. Međutim, danas nastavlja rasti u popularnosti, osobito među mladima. Lako ga je pronaći različite web stranice koje nude klađenje na odbojku.

Štoviše, to je jeftiniji oblik kockanja od skupljih sportova, uključujući nogomet i nogomet.

Evo analize klađenja:

 1. Prijavite se na mjesto za klađenje koje nudi klađenje na odbojku i uplatite depozit.
 2. Odaberite odbojkaški događaj na koji se želite kladiti.
 3. Odaberite tim na koji se želite kladiti.
 4. Odaberite iznos uloga.
 5. Stavite okladu.

Klađenje za odbojku u dvorani ili odbojku na pijesku vrlo je slično. Nekoliko savjeti za sportsko klađenje za različite vrste oklada uključuju:

 • Najjednostavnija vrsta klađenja je kada se igrač kladi na momčad za koju misli da će pobijediti u utakmici. Postoje dvije momčadi po utakmici: kod kuće i u gostima, označene kao 1 i 2. Nakon odabira koeficijenata, kladioničar može položiti okladu pridruživanjem uloga.
 • Uzbudljivija oklada je ona u kojoj postoji hendikep, koji se koristi za povećanje koeficijenta u utakmici koja daje prednost jednoj momčadi.
 • Treća vrsta je kada se kladioničar može kladiti na bodove postignute u cijelom terminu igre. Druga varijanta je kada odbojkaška kladionica daje određeni broj, a igrač mora predvidjeti hoće li broj cijelih setova premašiti ili biti manji.
Kako se kladiti na odbojku
Izračun kvota za klađenje na odbojku

Izračun kvota za klađenje na odbojku

Moneyline oklade su za igrače koji se žele kladiti na to koji će tim pobijediti. Može imati tri različita formata: plus/minus, decimalni i razlomak.

Kada se radi o novim igračima, plus/minus izglede može biti teže shvatiti. Međutim, vrlo brzo postaju favoriti većine kladioničara. Pozitivan broj označava autsajdera, a negativan za favorita.

Za autsajdera, broj je koliko igrač može osvojiti na okladi od 100 USD. Favorit je koliko igrač mora riskirati da osvoji 100 dolara. Na primjer, recimo da igrač gleda utakmicu između Chicago Icemen i Phoenix Ascension, a Chicago je -150, a Phoenix +140.

Chicago je izračunat za pobjedu, tako da bi igrač trebao uložiti 150 dolara da osvoji 100 dolara. Phoenix je autsajder, pa bi igrač koji se kladi na 100 dolara dobio 140 dolara.

Decimalni izgledi izraženi su decimalnim brojem, kao što je 2,55. To znači da se sve što igrač uloži množi s 2,55, što će dobiti ako njegova oklada dobije.

Izgledi razlomaka su zbunjujući i izgledaju kao 11/1 ili 21/38. Broj s lijeve strane predstavlja iznos koji igrač može osvojiti, a broj s desne strane označava udio koji igrač mora riskirati. Na primjer, omjeri 10/1 isplatili bi 100 USD za okladu od 10 USD. Ovaj se format obično koristi samo za značajnije oklade, ali ga igrač s vremena na vrijeme može vidjeti na novčanoj liniji.

Za jednostavnu raščlambu, koeficijenti klađenja su brojevi postotaka izazivača. Na primjer, ako igrač ima izglede jedan (favorit), igra mu je lakša nego igraču s izgledima 10.

To znači da za kladioničare, što su veći koeficijenti, to će više dobiti. Dakle, klađenje na autsajdera je visok rizik; stoga su prinosi bolji.

Koeficijenti novčane linije imaju znak "+" ili "-" ispred brojeva. Favoriti imaju "-" izglede dok autsajderi imaju "+" izglede. Pobjednik dobiva svoj ulog plus količinu naznačenu na novčanoj liniji.

Izračun kvota za klađenje na odbojku
Vrste klađenja na odbojku

Vrste klađenja na odbojku

Postoji nekoliko različitih oklada na koje se igrač može kladiti u odbojci. Čitajte dalje kako biste saznali više o njima.

Klađenje na utakmicu

Oklada na utakmicu je oklada na to za koji tim mislite da će pobijediti u utakmici. Najprije morate otići do sportske kladionice i identificirati odbojkaško natjecanje na koje se želite kladiti kako biste se kladili na utakmicu. Zatim pronađite igru koju želite pratiti. Ovdje možete vidjeti "domaću" momčad s lijeve strane i "gostujuću" momčad s desne strane.

U odbojci nema neriješenih rezultata, pa se možete kladiti samo na jednu momčad. Kada ste spremni, kliknite na koeficijente, unesite ulog na koji se želite kladiti, a zatim kliknite "Kladi se". Ako tvoj tim pobjeđuje, ti pobjeđuješ!

Klađenje na hendikep

Hendikep je oklada unutar utakmice koja pomaže da igra bude zanimljivija. Hendikep se koristi u sportskom klađenju za povećanje omjera na jednostranu igru. Dakle, kladionica će stvoriti hendikep u kojem će momčad morati pobijediti s odabranim deficitom. Možete se kladiti na pobjedu Icemena s hendikepom od -2,5, što znači da moraju dobiti utakmicu 3-0 u setovima da bi vaša oklada bila dobitna!

Ukupno bodova

Također se možete kladiti na ukupan broj bodova u odbojci u dvorani i odbojci na pijesku, gdje pogađate koliko će poena biti postignuto tijekom cijele utakmice. Upamtite da odbojkaški mečevi u dvorani traju do pet setova, dok u odbojci na pijesku traju samo do tri seta.

Postoje i ove vrste klađenja:

 • Ukupni rezultat
 • Postavite klađenje
 • Oklade na turnire
Vrste klađenja na odbojku
Razumijevanje kvota za klađenje na odbojku

Razumijevanje kvota za klađenje na odbojku

 • Decimalni izgledi: Nakon što ste položili okladu, očekivani povrat se odražava u decimalnim koeficijentima. To će vam pokazati vaš ulog kao i dobit.
 • Razlomci kvota: Iznos koji možete osvojiti prikazan je kao razlomak, što pak ovisi o tome koliko ste se uložili.
 • Američki tečajevi: Broj će biti ili pozitivan, pokazujući očekivani profit od oklade, ili negativan, pokazujući koliko biste se trebali kladiti da biste zaradili određeni iznos.

Na igru utječu vjerojatnosti. Oni su izraženi kao postoci, što znači da je 50% vjerojatnosti 0,5. Ako je 4/6 dana kao vjerojatnost, to znači 60% šanse za dobitak, tj. 6 podijeljeno sa zbrojem 4 i 6.

Razumijevanje kvota za klađenje na odbojku
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da je odbojka vrlo popularan kladioničarski sport, kladitelju je lako preskočiti okladu drugog boljeg igrača, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno steći vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne slijediti ono što publika možda nagađa. Samo zato što publika navija za jedno ime ne znači da će on pobijediti u utakmici.

Također je važno prepoznati da iako su statistika i stilovi igre važni, svaka momčad ima svoje snage i slabosti. To znači da iako je jedna momčad možda pobijedila u zadnjih 10 utakmica, ako se suprotstavi drugoj momčadi s drugačijim stilom igre od njega, može izgubiti.

Kada kladioničari gledaju svoje izglede, moraju uzeti u obzir različite stilove igre i jesu li se dvije momčadi u prošlosti međusobno sučeljavale.

Ključni zahvati

 • Osvježite odbojkaške timove i njihovu statistiku
 • Obavezno upoznajte različite koeficijente klađenja
 • Za klađenje razmislite o utakmicama odbojke u dvorani i odbojke na pijesku
Ne kladite se na Hype