Sve o Atletika klađenju

Klađenje na atletiku obuhvaća razne sportske događaje. Te se aktivnosti usredotočuju na sprint, skakanje i bacanje, a mnogi od ovih sportova kombinirani su u jedan događaj. Većina kladitelja vjerojatno je svjesna da je većina ovih događaja s ljetnih Olimpijskih igara, ali kao što ćemo raspravljati u našem vodiču za atletsko klađenje, postoje natjecanja koja se održavaju tijekom cijele godine na koja se također mogu kladiti.

Najčešća vrsta oklade je na to koji će natjecatelj pobijediti u utrci ili koji će sportaš kući odnijeti zlatnu medalju. Također će se moći kladiti hoće li sportaš završiti na postolju ili oboriti svjetski rekord.

Sve o Atletika klađenju
Zašto je atletika popularna za klađenje?

Zašto je atletika popularna za klađenje?

Jedan od glavnih razloga zašto i profesionalni i početnici kladioničari uživaju u klađenju na atletiku je taj što može biti vrlo zabavno jer niste ograničeni na klađenje na jedan sport.

Atletika se sastoji od a raznovrsnost sportova. Neki od ovih sportova stvaraju superzvijezde koji su među najpriznatijim sportašima, dok su drugi opskurniji i dobivaju samo djelić pozornosti. To ne znači da ovi događaji nisu zabavni za klađenje. Dolje navedeni sportovi sažetak su onoga što možete očekivati tijekom atletskog događaja.

Skakanje

Skokovi u atletici mogu se podijeliti u dvije kategorije u svom najosnovnijem obliku. Za početak, postoje natjecanja u kojima se ocjenjuje koliko daleko možete skočiti. Skok u dalj i troskok nazivi su ove dvije discipline. Oba zahtijevaju ronjenje u pješčanik s unaprijed određene početne lokacije. Natjecanje pobjeđuje sportaš koji prijeđe najveću udaljenost.

Ostali događaji uključuju preskakanje šipke u zraku. Skok u vis i skok s motkom nazivi su ovih događaja. Skok u vis je događaj u kojem sportaš mora preskočiti letvicu ispred sebe, a sportaš s najvećom udaljenošću pobjeđuje. Skok s motkom je događaj u kojem sportaš koristi spravu da se podigne u zrak, ali koncepti su isti.

Trčanje

Malo je teško reći da trkačka natjecanja u atletici izazivaju najviše interesa šire javnosti. Neka od imena koja su postala superzvijezde diljem svijeta su Mo Farah, Usain Bolt i Michael Johnson. 100m, 200m i 400m su najznačajniji događaji. Prepone, kao i trčanje na srednje pruge (do 10 000 metara).

Bacanje

Sva bacanja u sportu imaju isti cilj. Bacanje kugle, bacanje diska, bacanje kladiva i bacanje koplja su događaji u kojima sportaši bacaju svoje predmete što dalje mogu. Ovaj događaj će osvojiti sportaš čiji projektil prijeđe najveću udaljenost.

atletika

Zamislite sebe usred sportskog događaja. Oko arene postoji staza za trčanje na kojoj se održavaju utrke poput 100 metara. U središtu se nalazi veliki teren na kojem se odvijaju sportovi poput bacanja koplja. Zbog ove kombinacije, ovi se sportovi obično nazivaju atletskim događajima.

Biti diskvalificiran

Budući da je jedno od tržišta koje je najlakše korumpirati, neće svaki događaj ili kladionica ovo istaknuti kao opciju za bolje. Iako se diskvalifikacije redovito događaju u sportu i za velike događaje, takve poteškoće su mnogo manje zabrinjavajuće, stoga kladioničari mogu pružiti ovaj izbor svojim klijentima. Zaključak ove oklade je jednostavan: da biste pobijedili, sportaš kojeg ste odabrali mora biti diskvalificiran iz događaja u kojem sudjeluje.

Zašto je atletika popularna za klađenje?
Kako se kladiti na atletiku

Kako se kladiti na atletiku

Kladiti se, prvo se morate registrirati kod renomirane sportske kladionice. Kako biste smanjili rizike, prvo morate pregledati smjernice kladionice za klađenje na atletiku. Nažalost, nema mnogo opcija za klađenje na ovaj sport. Međutim, možete se kladiti na jedan od dva ključna ishoda. Zapamtite da se ne smijete posvetiti samo jednoj sportskoj kladionici. Nisu sve kladionice jednake kada je riječ o klađenju na atletiku. Neki mogu ponuditi samo nekoliko tržišta, dok drugi mogu pružiti veću raznolikost.

Ono što je najvažnije, nisu svi kladioničari tako pedantni ili vješti u određivanju cijena svojih tržišta kao drugi. Dakle, prije nego što se kladite, razmotrite svaku opciju. Možda ćete uvidjeti da ćete uskoro imati osjećaj kod kojih se kladionica najviše isplati kladiti.

Kako se kladiti na atletiku
Je li online klađenje na atletiku legalno?

Je li online klađenje na atletiku legalno?

Klađenje na atletiku legalno je u jurisdikcijama u kojima su sportske kladionice legalne. Pojedinačni kladionici mogu koristiti offshore stranice za klađenje na utrke čamaca u jurisdikcijama u kojima online kockanje nije zabranjeno.

Čak i ako je teoretski protuzakonito pristupati offshore atletskim kladionicama, malo je ili nema pravila koja vam to zabranjuju. Jedina ograničenja igranja koja mogu utjecati na vaše oklade su ona koja sprječavaju financijske institucije u transakcijama s pružateljima usluga igara na sreću. To se lako može spriječiti korištenjem alternativa načini plaćanja.

Je li online klađenje na atletiku legalno?
Sve o koeficijentima klađenja na atletiku

Sve o koeficijentima klađenja na atletiku

U atletici su dostupna brojna tržišta klađenja. Možda vjerujete da je jedina dostupna opcija za većinu klađenje na ukupnog pobjednika utrke ili događaja. Međutim, postoje i druga tržišta sportskih klađenja koja se nude igračima, a ova će se raznolikost samo povećavati kako događaj bude postajao sve istaknutiji.

Za kvalificiranje oklada

Postoje različiti događaji u kojima se sportaš mora natjecati u nekoliko kvalifikacijskih događaja prije nego što se kvalificira za natjecanje u finalnom događaju. Primjerice, atletičar se ne nađe jednostavno u finalu na 100 metara; prvo se moraju kvalificirati u natjecanjima koja mu prethode. To se može postići plasmanom među prva tri u utrci ili postavljanjem jednog od najbržih vremena. Neke kladionice dopuštaju kladioničarima da se klade na to koji će se sportaši kvalificirati.

Pobjediti

Ovo je najosnovnija vrsta klađenja na atletiku. Možete se kladiti na to tko će pobijediti u dotičnoj utrci ili događaju. Možete se, primjerice, kladiti da će sportaš A osvojiti zlatnu medalju u bacanju koplja. Pojedinačne utrke mogu se održati i bez medalje. Možete se, primjerice, kladiti na trkača B da pobijedite u utrci.

Kladiti se na pobjedničko postolje

Ako sportaš završi među prva tri u utrci, bit će na postolju. Za neka natjecanja to je samo gesta, ali za mnoga atletska natjecanja visokog profila to znači da je sportaš osvojio medalju. Medalje na Olimpijske igre, na primjer, bit će poredani u dobro poznatom nizu zlata, srebra i bronce. U ovom slučaju, san većine sportaša je stajati na postolju.

Za postavljanje novog rekorda

Neke kladionice će vam dopustiti da se kladite na to hoće li sportaš postaviti novi rekord ili ne. Na Olimpijskim igrama, postavljanje svjetskih rekorda velika je stvar, a mnogi od njih dolaze s puno slave. Vrhunski sportaši u svijetu ne samo da su pod pritiskom da osvoje zlatne medalje, već su i pred izazovom mogu li srušiti određene rekorde. Svjetski rekord na 100 metara bez sumnje je najpoželjniji u atletici. Usain Bolt trenutno drži rekord s vremenom od 9,58 sekundi.

Biti diskvalificiran

Budući da je to jedno od tržišta na kojima je najlakše manipulirati, neće svaki događaj ili kladionica ovo istaknuti kao bolju opciju. Unatoč tome, diskvalifikacije se često događaju u atletici, a za velike događaje takve poteškoće su daleko manje zabrinute, stoga kladionice mogu pružiti ovaj izbor svojoj klijenteli. Rezultat ove oklade je jasan: da biste pobijedili, sportaš kojeg ste odabrali mora biti diskvalificiran iz natjecanja u kojem se natječe.

Sve o koeficijentima klađenja na atletiku
Savjeti za klađenje na atletiku

Savjeti za klađenje na atletiku

Kritično je, za početak, jaka atletika strategija klađenja ako želite biti uspješni u klađenju.

Budući da atletika obuhvaća brojne sportove, moglo bi biti primamljivo kladiti se na sve njih kako bi iskustvo klađenja bilo ugodnije. Međutim, ovo nije metoda koja će rezultirati dosljednom dobiti. Većina dobrih metoda klađenja oslanja se na izvođenje istog procesa uvijek iznova, a najlakši način da to brzo postignete je klađenje na događaj koji vam je najpoznatiji.

Skloni smo vjerovati da su, budući da gledamo/kladimo se na atletiku samo jednom u nekoliko godina, najpopularniji sportaši i dalje najveći na svijetu, ali između Olimpijskih igara, na primjer, ima puno vremena i mnogo toga se može promijeniti u tome vrijeme. Bilo bi bolje da provjerite je li takav sportaš od tada održao svoju formu ili postoji netko novi na sceni tko će vjerojatno preuzeti sve zasluge.

Ozljede se, na primjer, mogu dogoditi iznenada. U atletici, čak i najmanja ozljeda može smanjiti izglede sportaša za pobjedu u natjecanju. U trkaćim disciplinama, djelići sekunde mogu značiti razliku između prvog i drugog mjesta, dok centimetri mogu značiti razliku između prvog i drugog mjesta u disciplinama bacanja i skakanja.

Savjeti za klađenje na atletiku
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Kako biste spriječili gubitak velikog dijela novca odjednom, trebali biste pažljivo upravljati svojim financijama.

Imajte na umu da nikada ne biste trebali uložiti više sredstava nego što ste spremni izgubiti. Podijelite svoje resurse kako biste izbjegli trošenje cijelog novca odjednom. Ako gubite, ne pokušavajte to nadoknaditi povećanjem iznosa uloga. Morate ograničiti iznos novca koji možete položiti svaki mjesec ili iznos novca koji možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju upravljati svojim emocijama i razumjeti kada je vrijeme za odustajanje. Kada ste uzrujani, vjerojatnije je da ćete donositi ishitrene prosudbe, što može dovesti do katastrofe kada je riječ o klađenju. Cijelo vrijeme budite bistre glave i pažljivo procijenite svoj sljedeći smjer djelovanja.

Pokušajte se samoisključiti ako stvari izmiču kontroli i bojite se da stječete ovisnost. Samoisključenje omogućuje onima koji su ovisni o kockanju da uzmu pauzu i usmjere svoje živote i novac negdje drugdje. Može vas povezati s drugim programima zajednice koji će vam pomoći da se nosite s problemom kockanja, kao i pružiti vam pomoć koja vam je potrebna ako niste sigurni kako poduzeti sljedeće korake u svojoj trijeznosti.

Odgovorno kockanje