Sve o Vaterpolo klađenju

jedno protiv drugoga. Svrha vaterpola, poput nogometa, rukometa i drugih sportova usmjerenih na gol, je postizanje pogotka bacanjem lopte pored vratara u protivnička vrata. Vaterpolo je olimpijski sport od 1900. godine, a njegova popularnost i dalje raste, posebice otkako su ženske momčadi mogle igrati na Olimpijskim igrama od 2000. godine.

Iako je igra poput vaterpola postojala u Japanu tijekom srednjeg vijeka, tek je sredinom devetnaestog stoljeća uvedena u Englesku u svom suvremenom obliku.

Sve o Vaterpolo klađenju
Povijest vaterpolo igara

Povijest vaterpolo igara

Vaterpolo se prvi put igrao u zemlje srednje Europe na prijelazu stoljeća, a uvršten je u program Olimpijskih igara 1900. Europske muške reprezentacije Mađarske, Španjolske, Rusije, Italije i bivše Jugoslavije obično su bile jake u muškim ždrijebovima Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Igre, dok je američka ženska reprezentacija najveća.

Na Olimpijskim igrama 2016. nastupilo je ukupno 260 sportaša iz 20 zemalja. Srbija je osvojila zlatnu medalju na muškom turniru nakon pobjede nad Hrvatskom u finalu. Vaterpolo, kao i mnogi drugi nedovoljno cijenjeni sportovi, nudi fantastične mogućnosti klađenja iskusnim kladioničarima.

Povijest vaterpolo igara
Zašto je vaterpolo popularan za klađenje?

Zašto je vaterpolo popularan za klađenje?

Iako je vaterpolo dobro razvijen sport, zanima ga samo mali krug ljudi. Profesionalnim kladioničarima, s druge strane, privlačna je slaba rasvjeta ovog sporta jer je mnogo jednostavnije igrati protiv kladioničara kada ima malo stručnjaka za ovo specifično područje sporta.

Vaterpolo možda nema najveću međunarodnu publiku, ali ima dovoljno sljedbenika da je dostupan na većini velikih kladioničarskih stranica. To je osobito istinito svake četiri godine kada se održavaju Olimpijske igre i kada se sport ponovno predstavlja globalnoj publici. Vaterpolo kladionice pokrivaju druge ključne događaje kao što su značajna NCAA utakmice, glavne europske lige i FINA Vaterpolo Svjetska liga između olimpijskih turnira.

Međutim, moramo imati na umu da klađenje na vaterpolo nema istu razinu online prisutnosti kao drugi veliki sportovi. Pronalaženje dobre lokacije za klađenje na vaterpolo online zahtijeva određeni napor. Tijekom Olimpijskih igara lako je pronaći mjesta za klađenje na vaterpolo, no izvan sezone je prava lova.

Još jedan razlog popularnosti klađenja na vaterpolo online je to što je usporedivo s drugim sportovima, što ga čini lakim za razumijevanje. U košarci, na primjer, svi igraju obranu i napad. Tu su centar, bek, razigravač i vanjski šuteri, svi oni neprestano pokreću loptu - baš kao u vaterpolu.

Da biste postavili kutove za udarce, morate biti stalno u pokretu, slično kao u hokeju na travi. Jedini način da postignete pogodak je pobijediti vratara, baš kao u nogometu. S druge strane, vaterpolo se igra u potpunosti u vodi, bez dodira s dnom bazena - po 32 minute.

Zašto je vaterpolo popularan za klađenje?
Kako se kladiti na vaterpolo

Kako se kladiti na vaterpolo

Održavajte račune s najmanje dvije različite vaterpolo kladionice kako bi vaš izbor bio otvoren. To će vam olakšati dobivanje koeficijenata za bilo koji meč koji vas zanima. Čak i na najbolja online kladionica, vaterpolo je hit-or-miss, pa je dobra ideja imati nekoliko stranica za provjeru i klađenje.

Ovaj se savjet temelji na činjenici da niti jedna kladionica ne nudi kompletno, sveobuhvatno klađenje na vaterpolo cijelo vrijeme. Da biste otkrili aktivna tržišta klađenja, morat ćete posjetiti nekoliko različitih stranica za klađenje.

Kako se kladiti na vaterpolo
Je li online klađenje na vaterpolo legalno?

Je li online klađenje na vaterpolo legalno?

Svatko se može kladiti na vaterpolo na bilo kojim licenciranim online turnirima i događajima sportskih kladionica. Međutim, vrijede posebna ograničenja za pojedine zemlje, zbog čega biste trebali izbjegavati klađenje u zemljama koje zabranjuju online sportsko klađenje - ako nešto pođe po zlu, vaša država vam neće moći pomoći.

Najbolje klađenje na vaterpolo

Najviše uobičajene vrste oklada tržišta klađenja na vaterpolo su tko će pobijediti u utakmici, koliki će biti ukupni rezultat i margina pobjede pobjedničke momčadi. Kad je u pitanju vaterpolo, kladionice pojednostavljuju stvari jer to nije najpopularniji sport u smislu opće kladionice.

Je li online klađenje na vaterpolo legalno?
Razumijevanje kvota za klađenje na vaterpolo

Razumijevanje kvota za klađenje na vaterpolo

Moneyline izgledi

U vaterpolo novčanoj liniji vaš je cilj odabrati pobjedničku momčad.

Ovdje koeficijenti prikazani pored svakog tima pokazuju koliko ćete morati riskirati u odnosu na to koliko možete pobijediti. Omjere prilagođavaju kladioničari kako bi odražavali percipiranu razliku u talentima između timova.

Omjeri su postavljeni na takav način da će kladioničari biti zainteresirani za obje strane oklade. Slabija momčad prima bolje šanse, dok jači tim dobiva niže kvote. Kladionica se nada da će na ovaj način privući novac na obje strane klađenja, tako da se gubitnici mogu iskoristiti za isplatu pobjednika, dok kladionica zadržava mali profit.

Hendikep šanse

Hendikep online klađenja na vaterpolo funkcionira slično kao oklada na novčanu liniju, kako bi se točno predvidjela pobjednička strana. Razlika je u tome što oklade na hendikep daju umjetnu bodovnu prednost jednoj ili drugoj momčadi kako bi se objasnila superiorna snaga jedne strane.

Evo primjera: Srbija: -6,5 (2,10) protiv Slovačke: +6,5 (1,76).

Ovaj scenarij pokazuje da Srbija ima hendikep od 6,5 poena i da je jako favorizirana za pobjedu u utakmici. Ako se kladite na Srbija, moraju pobijediti s najmanje sedam bodova da bi se smatrali pobjednicima. Vaš ulog je izgubljen ako Srbija izgubi ili dobije samo 5 bodova, na primjer.

Ako se umjesto toga kladite na Slovačku, dobit ćete hendikep od 6,5 poena u svoju korist. To znači da bi Slovačka mogla izgubiti do 6 bodova i svejedno dobiti vašu okladu. Omjeri u zagradama također pokazuju koliko možete osvojiti kladeći se na svaki tim.

Klađenje na totale

Cilj klađenja na ukupni broj bodova nije tko će pobijediti u igri. Cilj je pogoditi hoće li ukupan broj postignutih koševa u utakmici biti veći ili manji od broja koji je postavila kladionica.

Slijedi primjer oklade na ukupne bodove:

  • Više od 18,5: 1,90
  • Ispod 18,5: 1,90

U ovom slučaju kladionica je utvrdila ukupan zbroj od 18,5 bodova. Na kraju utakmice, ovo je ukupni ukupni rezultat oba tima. Odabrali biste over s kvotom 1,90 ako vjerujete da bi obje momčadi završile s kombiniranim rezultatom od 19 ili više bodova. Trebali biste odabrati ispod ako vjerujete da će ukupni rezultat biti 18 ili manje bodova.

Razumijevanje kvota za klađenje na vaterpolo
Savjeti za klađenje na vaterpolo

Savjeti za klađenje na vaterpolo

Vaterpolo je igra u kojoj favoriti mogu dobiti 20-30 utakmica zaredom, čak iu međunarodnim utakmicama, što otežava točnu procjenu forme momčadi, pogotovo kada je kvaliteta konkurenata za vaterpoliste stalno varirala. Pratite koliko brzo timovi prelaze iz obrane u napad. U usporedbi s momčadi s lošom obrambenom linijom, momčad koja to dobro izvodi imat će prednost u igri.

U vaterpolu ključnu ulogu igra vratar. Kada se vratar ozlijedi, izgledi za pobjedu momčadi znatno su smanjeni, na što reagiraju kladionice, iako ponekad kasne s prilagodbom kotacija. Svaka vaterpolska momčad ima dodatne bitne igrače čija bi ozljeda mogla poremetiti igru momčadi.

Pojedinačne momčadi imaju igrače koji se drže u igri samo kako bi protivnički najbolji igrači ostali izvan igre (na temelju prototipova hokejaša u hokeju). Ako momčad ima ključnog igrača, njegov će izostanak imati značajan utjecaj na igru. Trebali biste izbjegavati klađenje na prijateljske utakmice jer timovi mogu lako identificirati eksperimentalnu postavu i igrati radi svladavanja novih tehnika, a ne radi pobjede.

Savjeti za klađenje na vaterpolo
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Trebali biste pažljivo upravljati svojim sredstvima kako biste izbjegli neočekivani gubitak velike svote novca. Uvijek imajte na umu da nikada ne smijete riskirati više novca nego što ste spremni izgubiti na okladi. Trebali biste podijeliti svoje financije kako ne biste uzalud potrošili sav novac odjednom.

Ako imate negativan niz sreće, ne pokušavajte to kompenzirati povećanjem veličine uloga. Postavite ograničenje iznosa koji možete položiti svaki mjesec ili ograničenje iznosa koji možete izgubiti u jednoj igri.

Morate biti u stanju kontrolirati svoje emocije i znati kada odustati. Skloniji ste impulzivnim odlukama kada ste uzbuđeni, što je loše kada je u pitanju kockanje. Uvijek imajte bistru glavu i dobro razmislite o svojoj sljedećoj opciji.

Pokušajte se samoisključiti ako se stvari pogoršavaju i počnete osjećati da razvijate ovisnost. Samoisključenje pomaže osobama koje se bore s ovisnošću o kockanju da se od toga odmore i usmjere svoj život i novac na nešto drugo.

Moglo bi vam pomoći da se povežete s dodatnim programima zajednice koji će vam pomoći da se nosite s problemom kockanja, kao i pružiti vam podršku koja vam je potrebna ako niste sigurni kako upravljati sljedećim koracima u svom oporavku.

Odgovorno kockanje