Klađenje na Winter Olympic Games Online

Zimske olimpijske igre među najvećim su sportskim događajima koji se održavaju zimi. Sportaši koji predstavljaju svoje zemlje natječu se u raznim sportovima na međunarodnom atletskom natjecanju. Igre vodi Međunarodni olimpijski odbor, osnovan u Parizu 1894. za organizaciju, promicanje i upravljanje trenutnim olimpijskim događajima.

Zimske se igre održavaju svake četiri godine, obično dvije godine nakon ljetnih Olimpijskih igara. Igre se igraju na snijegu ili ledu. Postoji petnaest različitih događanja za natjecatelje, od skijanja do snowboarda. Svi sportaši natječu se za željene olimpijske medalje. Do sada su održane 24 Zimske olimpijske igre. Najaktualniji je održan u Pekingu 2022. godine.

Klađenje na Winter Olympic Games Online
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve o Zimskim olimpijskim igrama

Sve o Zimskim olimpijskim igrama

Zimski sportovi kao što su umjetničko klizanje, skijanje, snowboarding, hokej na ledu i mnogi drugi predstavljeni su na Zimskim igrama. Zimske olimpijske igre imale su neke promjene od svog početka. Odbor je uveo događaje kao što je Alpine (koji je poznat kao skijanje), sanjkanje, brzo klizanje na kratkim stazama i skijanje slobodnim stilom.

Uvedeni su i skeleton i snowboard. Neki od novih sportova, poput curlinga i boba, od tada su postali redoviti događaji. Nažalost, druge igre, poput vojne patrole, trajno su ukinute. Naime, sadašnja igra biatlona na ovim Olimpijskim igrama proizašla je iz postupno ukidane igre.

Od 2022. dvanaest zemljama, Austrija, Kanada, Finska, Francuska, Velika Britanija, Mađarska, Italija, Norveška, Poljska, Švedska, Švicarska i Sjedinjene Države, natjecale su se na svim Zimskim olimpijskim igrama. Također, prije svog raspada, Čehoslovačka se natjecala na svim Zimskim olimpijskim igrama. Njegove nasljednice, Češka i Slovačka, bile su slične u svakom slučaju.

Austrija, Kanada, Finska, Norveška, Švedska i Sjedinjene Države različite su zemlje koje osvajaju medalje na svakom izdanju Zimskih olimpijskih igara. Sjedinjene Države su jedina nacija koja ima zlatnu medalju na svakom zimskom natjecanju. Norveška je vodeća u poretku medalja svih vremena.

Sve o Zimskim olimpijskim igrama
Zašto su Zimske olimpijske igre popularne?

Zašto su Zimske olimpijske igre popularne?

Rast medija i interneta kao globalnog sredstva komunikacije nastavlja povećavati popularnost igara. Međunarodni olimpijski odbor zarađuje prodajom prava na emitiranje i oglašavanjem. Televizijske korporacije i poslovni sponzori stoga su mogli izvršiti značajan utjecaj na igre na sreću.

Tijekom vremena, MOO se morao nositi s nizom pritužbi. Neki od njih bili su interni napadi i sportaši koji su koristili droge za poboljšanje performansi. Također, bilo je slučajeva političkog bojkota Zimskih olimpijskih igara. Usprkos svemu, događaj je među najistaknutijim svjetskim sportskim prvenstvima.

Zašto su Zimske olimpijske igre popularne?
Povijest zimskih olimpijskih igara

Povijest zimskih olimpijskih igara

Izvor je nacionalnog ponosa biti na natjecateljskoj platformi. To također podrazumijeva novčanu nagradu i pristup unosnim višemilijunskim sponzorskim mogućnostima za neke pobjednike. Za razliku od velikim sportskim turnirima, Međunarodni olimpijski odbor ne daje kompenzaciju osvajačima medalja.

Međutim, nekoliko zemalja plaća svoje sportaše na temelju broja medalja koje osvoje na Ljetnim ili Zimskim olimpijskim igrama.

Neki klizački sportovi bili su predstavljeni na Igrama 1908. i 1920. Međutim, Zimske igre nisu bile priznate sve do 1924. Igre u Chamonixu su prvi put održane kao dio Međunarodnog tjedna zimskih sportova u Chamonixu, Francuska.

Iako nije bio priznat kao službeni olimpijski događaj, MOO ga je podržao. Događaj je bio uspješan jer je bio dobro organiziran i imao je nove sadržaje.

Naknadno je uvršten na popis sportskih turnira koje organizira Olimpijski odbor. Zapravo, to je potaknulo odbor da promijeni svoju povelju 1925., uspostavljajući Zimske igre. Nakon toga, Chamonix je postao poznat kao rodno mjesto Zimskih olimpijskih igara.

Ukupno 250 natjecatelja iz 16 zemalja natjecalo se u 16 disciplina. Umjetničko klizanje bilo je jedini dopušteni događaj za žene do Olimpijskih igara u Garmisch-Partenkirchenu 1936 Njemačka kada je uvedeno alpsko (skijanje).

Povijest zimskih olimpijskih igara
Izvanredni trenuci Zimskih olimpijskih igara

Izvanredni trenuci Zimskih olimpijskih igara

Jedan od najznačajnijih trenutaka u povijesti Zimskih olimpijskih igara je Zaboravljeno čudo. Godine 1960. Sjedinjene Države osvojile su olimpijsko zlato u hokeju na ledu pobjedom nad Kanadom. Sjedinjene Države ušle su u igre kao veliki gubitnici, nesposobne za natjecanje protiv Sovjetskog Saveza i Kanade. Sastav je otišao do kraja i pobijedio Čehoslovačku i osvojio zlatnu medalju.

Trinaest nacija na tri kontinenta bilo je domaćin ovih četverogodišnjih zimskih igara. Talijanski gradovi Milano i Cortina d'Ampezzo bit će domaćini izdanja 2026. Značajno je da nikada nije održan događaj na južnoj hemisferi. To je zbog nedostatka atmosfere za igre ovisne o hladnom vremenu.

Izvanredni trenuci Zimskih olimpijskih igara
Zašto je Zimska olimpijada popularna za klađenje?

Zašto je Zimska olimpijada popularna za klađenje?

Sportska prvenstva Zimskih olimpijskih igara imaju raznolik izbor sportova, osiguravajući da postoji nešto za svakoga. Individualni sportovi kao što su biatlon i skijaško trčanje guraju ljudsku izdržljivost do krajnjih granica, dok umjetničko klizanje pokazuje snagu i gracioznost.

Hokej i curling popularni su favoriti za klađenje na Zimske olimpijske igre, a za ljubitelje timskih sportova dobro je posluženo. Kao rezultat toga, postoji niz tržišta za klađenje na Zimskim olimpijskim igrama za ljubitelje sporta.

Zašto je Zimska olimpijada popularna za klađenje?
Kako se kladiti na Zimske olimpijske igre

Kako se kladiti na Zimske olimpijske igre

Ima ih nekoliko internetske stranice za sportsko klađenje koji igračima omogućuju klađenje na sportske online turnire. Kada se kladite na zimska olimpijska sportska prvenstva, igrači imaju široku paletu događaja na izbor i mnoge vrste oklada. Utrka za zlato je popularna opcija klađenja.

Za razliku od ljetne olimpijske igre, gdje jedna ili dvije zemlje obično dominiraju, "glavni pas" Zimskih olimpijskih igara redovito mijenja vlasnika.

Kako se kladiti na Zimske olimpijske igre
Strategije klađenja na Zimske olimpijske igre

Strategije klađenja na Zimske olimpijske igre

  • Mnogi ljudi imaju koristi od više/manje klađenja. Koncept je jednostavan i sličan tradicionalnom ili najbolji eSportovi prvenstva. Ali ovisno o sportskim ligama, kladionica će postaviti ciljnu količinu golova, bodova ili vremena.
  • Na Zimskim olimpijskim igrama igrači imaju priliku predvidjeti konačne rezultate sportskih igara kao što je hokej na ledu. Mogu se kladiti da će ukupni ciljevi timova biti ispod ili iznad određenog broja.
  • Alternativno, korisnici mogu predvidjeti koliko će zlatnih medalja određeni tim osvojiti u određenom sportu. Tijekom turnira, ovo je jedno od najpopularnijih tržišta klađenja premalo/više.
  • Kada se kladite na sportske turnire, igrači bi trebali analizirati povijesni učinak i trenutnu formu momčadi. Slično tome, prije iskorištavanja koeficijenata, internetske stranice za sportsko klađenje analizirat će tim i predvidjeti koliko će zlatnih medalja osvojiti.
  • Svako kladioničarsko mjesto nudi i raznolik izbor tržišta. Većina ih je prilično sofisticirana i od igrača je potrebno dodatno istraživanje prije klađenja.
Strategije klađenja na Zimske olimpijske igre
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak