Države

Online klađenje zauzelo je svijet, a kladitelji iz bilo koje zemlje sada mogu pristupiti najboljim stranicama za klađenje iz cijelog svijeta. Podrška se gotovo uvijek daje na engleskom jeziku, tako da bez obzira u kojoj se zemlji nalazite, gotovo sigurno ćete pronaći operatera koji odgovara vašim potrebama. Online klađenje danas je univerzalna aktivnost za razonodu. Međutim, posebni nacionalni zakoni mogu odvratiti igrače od pridruživanja sportskoj kladionici i klađenja.

Bez imalo sumnje, online sportske kladionice razlikuju se ovisno o zemlji. Dakle, cilj ovog posta je da vam pruži popis najboljih kladioničarskih stranica razvrstanih po zemljama u kojima posluju. Osim toga, postoji nešto o ulozi igrača i što učiniti ako su sportsko klađenje ilegalno u vašoj zemlji.

Države
Je li klađenje legalno u svakoj zemlji?Klađenje iz cijelog svijeta
Njemačka
de flag

Njemačka

Njemačka ima bogatu povijest i nalazi se u srednjoj Europi. Klađenje je ovdje bilo popularno stoljećima, a danas Nijemci još uvijek uživaju u klađenju putem interneta. U posljednje vrijeme internetsko klađenje u Njemačkoj prolazi kroz situaciju s prekidima. Građani stariji od 18 godina mogu igrati klađenje i sve druge vrste kockanja, bilo na mreži ili u kućama na zemlji u Njemačkoj. No, prava klađenja su nejasna jer je hosting kockanje nezakonito i nitko ne može dobiti licencu od vlade u Njemačkoj.

Pokaži više...
Sjedinjene Države

Online sportsko klađenje u SAD-u posljednjih je godina dostiglo nove visine. Prihodi ostvareni od sportskog klađenja dobar su pokazatelj rastuće popularnosti industrije. Na primjer, sportsko klađenje je u prvih deset mjeseci 2021. ostvarilo više od tri milijarde dolara. 

Pokaži više...
Mađarska

Nedavno su sportsko klađenje zauzelo mađarsko tržište kockanja. To se može zahvaliti mnogim kladionicama koje nude mađarskim igračima široku lepezu tržišta klađenja i popularnih sportova. Većina početnika ne zna odakle početi sa sportskim klađenjem i eSportom. 

Pokaži više...
Australija

Sportsko klađenje godinama je hvaljena zabava u Australiji. Ako je statistika o igrama išta za promatrati, više od šest milijuna Australaca redovito se kladi na sport, a vjerojatno će im se s vremenom pridružiti i više. Jednostavan pristup stranicama za online klađenje nedvojbeno je ključni pokretač sve veće popularnosti sportskog klađenja. Australski kladioničari slobodni su pridružiti se i lokalnim i međunarodnim.

Pokaži više...
Bosna i Hercegovina

Procjenjuje se da se preko 50% odrasle populacije u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) bavi sportskim klađenjem. S obzirom na to da u sportu ima nevjerojatnih talenata, klađenje u Bosni i Hercegovini je norma. U zemlji ima renomiranih nogometaša; poput Edina Džeke i Miralema Pjanića koji utječu na scenu nogometnog klađenja. 

Pokaži više...
Italija

Italija i Talijani poznati su po svojoj ljubavi prema finim stvarima, davanju punog srca svemu što rade i odvažnosti pred velikim rizikom. Milano, glavni grad zemlje, glavna je šoping destinacija u svijetu. Talijanska odijela i odjeća glavne su modne izjave. Talijanski restorani pune su sve veće gradove. Njihove momčadi često su europski i svjetski prvaci.

Pokaži više...
Srbija

Srbi se već duže vrijeme klade na igre na sreću, sve do ratnih vremena. Najraniji oblik klađenja započeo je posjetom turista Saveznoj Republici Jugoslaviji. Dogodilo se mnogo promjena, a kockanje je evoluiralo tijekom posljednjeg desetljeća s pojavom srpskih stranica za sportsko klađenje. 

Pokaži više...
Turska

Turska ima više od 80 milijuna stanovnika. Ova zemlja je dom nekoliko vrhunskih sportaša kao što su Herdo Torkogulu, Mehmet Okur i Rustu Recber. Sportovi poput konjskih utrka su vrlo popularni. Čitatelji mogu pretpostaviti da se ti čimbenici zbrajaju u naciji koja slavi čin sportskog klađenja. Međutim, stvarnost situacije je složenija.

Pokaži više...

Ujedinjeno Kraljevstvo

William Hill zabranjuje kreditnu karticu u Irskoj
2022-06-01

William Hill zabranjuje kreditnu karticu u Irskoj

U Irskoj upotreba kreditnih kartica u kockanju nije točno zabranjena, ali se kontinuirano obeshrabruje. Međutim, višestruka istraživanja su pokazala kako nekoliko online kladionica nastavlja podržavati oklade na kreditne kartice putem svojih aplikacija. Neki od onih za koje se kaže da izbjegavaju oklade na kreditne kartice mogu to učiniti putem aplikacija kao što su Revolut i Apple Pay.

Je li klađenje legalno u svakoj zemlji?

Je li klađenje legalno u svakoj zemlji?

Je li legalno online klađenje univerzalna praksa? Iako ovo zvuči kao jednostavno pitanje, nažalost nije. To je zato što zakoni o sportskom klađenju mogu biti složeni i zbunjujući budući da svaka zemlja stvara svoje zakonodavstvo. Zapravo, mnoge zemlje nemaju jasne zakone koji bi regulirali sportsko klađenje. Dobar primjer su Indija i Japan, gdje online klađenje je raširena, iako je praksa uglavnom neregulirana.

Da biste znali da je klađenje legalno u nekoj zemlji, istražite zakone o klađenju u toj zemlji i saznajte sve o legalnim online sportskim klađenjem. Ako je ovo neodoljivo, ne uzrujavajte se jer je ova stranica već obavila posao.

Samo kliknite na zemlju i provjerite detalje i dostupne kladionice. Ipak, zapamtite da stranica ne pokriva sve zemlje na globalnoj razini. Ipak, postoji dovoljno informacija o najpopularnijim tržištima klađenja.

Je li klađenje legalno u svakoj zemlji?
Klađenje iz cijelog svijeta

Klađenje iz cijelog svijeta

Online klađenje može biti neregulirano, legalno ili nezakonito. Dok je klađenje na legalno tržište nedvojbeno sigurno, neregulirana tržišta su jednako dobra. Na nereguliranim tržištima, offshore kladionice uzimaju oklade od igrača i čak im dopuštaju da unovče. Ovaj odjeljak ima dublji pogled.

Međunarodno sportsko klađenje

Kao što je ranije rečeno, ne zahtijevaju sve zemlje da web-mjesta za online klađenje dobiju lokalnu licencu za rad. Zbog toga su zemlje poput Indije, Malte, Curacaa, Kostarike i Otoka Man kockarska utočišta za međunarodne sportske kladionice. Umjesto toga, međunarodnoj web stranici za klađenje potrebna je samo važeća licenca tijela kao što su UKGC, MGA, Švedska komisija za kockanje ili Komisija za igre Kahnawake.

Klade li se sve nacije na sport?

Nažalost, neke nacije u potpunosti kriminaliziraju sportsko klađenje. U takvim zemljama legalne web stranice za online klađenje blokiraju igračima pristup njihovim uslugama. Zanimljivo je da te zemlje ne daju konkretno objašnjenje zašto kriminaliziraju sportsko klađenje. Dok neki navode vjerske razloge, drugi vjeruju da kockanje može promicati pranje novca.

Je li nogomet najveći sport na koji se treba kladiti?

Nogometni ili europski nogomet je najpraćeniji sport u svijetu. Kao takav, logično je da je nogomet danas najveći kladioničarski sport. To je zato što većina kladitelja jasno razumije pravila igre, a stavljanje nogometne oklade prilično je jednostavno. Također, nogometno klađenje ima višestruka tržišta klađenja kao što su konačni rezultat, više/manje, dvostruka prilika i još mnogo toga.

Klađenje iz cijelog svijeta