Priručnik za klađenje na razliku bodova

Ako ste se malo okušali u sportskom klađenju, onda ste vjerojatno naišli na klađenje na razliku bodova, dostupno u većini sportskih kladionica.

Klađenje na bodove najpopularniji je oblik online sportskog klađenja koji vam omogućuje klađenje na glavne profesionalne sportove jednim dodirom prsta. To je način nagrađivanja (cha-ching, cha-ching!) za povećanje užitka i intenziteta gledanja međusobnih okršaja vaših omiljenih timova.

Bez obzira na to jeste li iskusan kladioničar na sportske događaje ili ste novi u igri, ovdje je vodič koji će vam pomoći razumjeti osnove o tome što su oklade na razliku u bodovima, kako funkcionira razlika u bodovima, vrste koeficijenata, postavljanje oklada i više.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Objašnjenje oklada na razliku bodova

Objašnjenje oklada na razliku bodova

Kada je riječ o sportskim događajima, timovi i pojedinačni igrači nisu ravnopravni ili izjednačeni kada uzmete u obzir njihove vještine ili sposobnosti i ukupni učinak. Percipirani jaz često je očit kada se sučeljavaju u igrama ili utakmicama, a to je točno mjesto gdje je - i zašto - potrebna oklada na raspon u areni sportskog klađenja koja raste.

Klađenje na širenje vrijednosti jedno je od najpopularnije vrste sportskog klađenja u košarci i američkom nogometu, te za izjednačavanje igrališta između momčadi u utakmici i povećanje uzbuđenja za kockare, kladioničari, kladioničari, kladioničari ili kladioničari stvaraju raspored bodova koji dodaje privlačnost i favoritu (smatra se vjerojatnije da će pobijediti) i navodni autsajder (koji se smatra manje vjerojatno da će pobijediti). To znači da oklade na razliku bodova u biti dodaju hendikep boljoj momčadi stvarajući marginu bodova ili golova ili nizova koje moraju pobijediti. S druge strane, s bodovnom razlikom na mjestu, autsajder ima prednost od prednosti koja im omogućuje da izgube utakmicu s određenim brojem bodova i još uvijek pokriju razliku.

Kladioničarski početnik? Koncept se može činiti zbunjujućim, ali je prilično jednostavan — pojednostavimo ga gledajući pravi primjer.

Kad vidite popis bodova, primijetit ćete da dva tima imaju broj pored sebe. Ovaj broj je širenje bodova. Također ćete vidjeti znak minus (-) ili znak plus (+) pored njega.

 • Znak minus (-) označava da je tim u pitanju favorit za pobjedu.
 • Znak plus (+) označava da je tim u pitanju autsajder.

Zamislimo se da postoji NFL utakmica približava, a ovo je širenje bodova:

 • Rams -110 -5,5 (mora pobijediti sa 6 ili više bodova)
 • Bengals -110 +5,5 (može pobijediti ili izgubiti s 1 do 5 bodova)

Sada, recimo da je utakmica odigrana i momčad Ramsa pobjeđuje, kao što je i očekivano, rezultatom 30-27. Ovo je razlika od 3 boda, ali budući da gornji primjer navodi da moraju pobijediti s razlikom od 6 ili više, to bi igrače Bengalsa učinilo pobjednicima. Ako je rezultat završio s većom razlikom od, recimo, 10 poena, tada bi Ramsovi bolji u rasponu dobili svoje oklade.

I -110, to je također pored namaza. Što to znači?

Ovo su izgledi za isplatu, koji se obično nazivaju 'vig' (skraćeno od vigorish) ili 'juice' ili American Odds. Vig je ono što kladionice naplaćuju za prihvaćanje oklade.

-110 je klasična brojka i to znači da za svaki $1 koji kladilac želi dobiti mora riskirati $1,10. Ako žele osvojiti unosniji iznos od, recimo, 100 dolara uz kvotu -110, morali bi riskirati 110 dolara.

Rezultati oklade na raspon poena

U okladi na širenje razlike postoje 3 moguća ishoda: pobjeda, poraz ili push. Već znamo što znači pobijediti i izgubiti, ali što je guranje? Pa, push je kada rezultat padne točno na marginu širenja oklade. Dok će pobjeda dovesti do toga da sportska kladionica isplati kladitelju u cijelosti na temelju cijene uloga, push (koji je često -110) završava poništenom okladom, a kladiteljima se isplaćuju izvorni ulozi.

Izjednačeni timovi

U nekim slučajevima, igre su navedene kao 'even', 'pick 'em' ili jednostavno 'PK', što znači da se dvije momčadi jedna protiv druge smatraju standardnim ili jednakim u njihovoj vjerojatnosti da će pobijediti ili izgubiti. Kada se to dogodi, neće biti razlike bodova, ali obje strane mogu biti navedene na -110 za cijenu. Strana na koju ste se kladili može pobijediti u igri s bilo kojom marginom kako biste vi osvojili svoj ulog, a push će biti ishod samo ako je rezultat neriješen — ako je tako, bit će vam vraćen izvorni ulog.

Kuka

Ovo je još jedan uobičajeni izraz za širenje oklada. Ukratko, hook je pola poena koji ima potencijal promijeniti ishod bez obzira na cijeli broj poena.

Objašnjenje oklada na razliku bodova
Razmatranja klađenja na raspon

Razmatranja klađenja na raspon

Lako bismo ovaj osnovni vodič mogli pretvoriti u vrlo detaljan komad, ali to će vas opteretiti. Umjesto toga, fokusiramo se na ključnu mehaniku oklada na širenje bodova, a uz to ćemo uzeti u obzir neka razmatranja prije nego što uđemo u:

Spread se može promijeniti

Kada stavljate okladu na raspon bodova, izgledi na koje se u početku obvežete su tečajevi koji se koriste za određivanje vaše isplate ako pobijedite. Vrlo je normalno i prilično uobičajeno da se raspon mijenja i da dolazi do pomicanja linije kako se utakmica približava, ali važno je napomenuti da ove izmjene neće utjecati na okladu koju ste prihvatili.

Kladite se na sredinu

U početnoj fazi klađenja, uobičajeno je da jedan tim skupi većinu oklada. Kada se to dogodi, razlika se pomiče kako bi privukla kladioničare da prijeđu na drugu stranu. Opet, to je način na koji sportske kladionice mogu izjednačiti uvjete za igru. To stvara priliku za klađenje u sredini, što znači klađenje na obje strane, pri čemu svaka strana ima svoj raspored. Ako je rezultat ili ishod igre u sredini oba, pobjeđujete dva puta.

Kupnja bodova

Da, to je stvar! U slučaju američkog nogometa i košarke, možete povećati izglede za osvajanje razlike kupnjom bodova kako biste preinačili liniju u svoju korist.

Prednost domaćeg terena

Osim određivanja omiljene momčadi s popularnijom formom, postoje i drugi čimbenici koji kreatori kvota moraju uzeti u obzir prilikom stvaranja raspona bodova. Kao i gdje se utakmica igra, jer prednost domaćeg terena koristi momčadi koja igra na vlastitom stadionu — to vidimo u većini sportskih disciplina.

Razmatranja klađenja na raspon
Oklade na novčanu liniju u odnosu na širenje bodova

Oklade na novčanu liniju u odnosu na širenje bodova

Moneyline i point spreadovi su relativno laki tipovi klađenja, savršeni za početnike. Objasnili smo što je klađenje na razliku bodova, ali što je novčana oklada, a koji je superiorniji? Ovisi.

Moneyline oklada najosnovnija je vrsta sportskog klađenja i najjednostavnija je za shvatiti. U biti, kladioničari predviđaju tko će pobijediti (konačni rezultat se ne uzima u obzir) u određenoj utakmici ili sportskom događaju. Ako se vaša pretpostavka ostvari, pobjeđujete i ostvarujete dobit. Ako griješiš, gubiš.

Raspodjela bodova zahtijeva malo više razmišljanja, budući da kladioničari ne biraju izravnog pobjednika — oni biraju tim koji će pobijediti u odnosu na raspored. Oklada na širenje u velikoj je mjeri usmjerena na konačni rezultat i nešto je složenija od oklade na novčanu liniju, ali ima prednost većih isplata.

Oklade na novčanu liniju u odnosu na širenje bodova
Ostale vrste sportskog klađenja

Ostale vrste sportskog klađenja

Parlays: Parlay ili akumulator je kombinacija nekoliko uloga u jednu okladu. Svaki ulog, ili dio kako se obično naziva, mora proći kako biste osvojili parlay. Dok su parlays riskantnija opcija klađenja, oni su privlačni jer su izgledi veći i kladitelji se mogu kladiti na više sportskih događaja s jednim ulogom.

Više/manje: s više/manje okladom, kladioničar određuje ukupni rezultat, a kladitelji predviđaju hoće li rezultat biti veći ili manji od tog iznosa. Ako odaberete i kombinirani rezultat timova je doista veći od postavljenog ukupnog broja, pobjeđujete.

Ostale vrste sportskog klađenja
Kako se kladiti na sport online

Kako se kladiti na sport online

Ono što je najvažnije, kada se kladite, odaberite licenciranu sportsku kladionicu ili kasino koji je poznat po korištenju sofisticirani softver vodećih dobavljača u trgovini. To jamči prvoklasnu uslugu klađenja, pružajući elitno cjelokupno iskustvo kockanja.

Jedinstveni softver za klađenje na koji treba obratiti pozornost

OpenBet

OpenBet stvara sučelje za klađenje za neke od najvećih online kladioničara na svijetu. Smatraju se vodećima na tržištu softvera, a legendarni Informix Dynamic Server ovog pružatelja omogućuje neometano i istovremeno postavljanje milijuna oklada putem nekoliko kladionica.

Geneity

Licenciran od strane UK Gambling Commission, Geneity je pružatelj softvera koji spada pod Playtech. Višekanalna kladioničarska platforma najistaknutija je po tome što može stvoriti više od 100 tržišta nogometnih klađenja za određenu utakmicu.

SBTech

Mnogi novi operateri sportskih kladionica u Ujedinjenom Kraljevstvu udružuju se sa SBTechom za njihovo nagrađivano white-label rješenje koje nudi konkurentne koeficijente na raznim tržištima sportskog klađenja.

Betradar

Betradar je mozak iza sportskih rezultata uživo i digitalnog sadržaja na mnogim vodećim kladioničarskim stranicama, poput bet365.

Nadahnuto igranje

Još jedan softverski pionir u industriji, Inspired Gaming, zna ponešto o proizvodnji usluga virtualnog sportskog klađenja svjetske klase. Također su vodeći u tehnologiji temeljenoj na poslužitelju i rade zajedno s OpenBet-om kako bi ponudili neke od najboljih virtualnih sportskih proizvoda.

Kambi

Prilikom posjeta vodećim operaterima sportskih kladionica kao što su Unibet, 888Sport i Leo Vegas, primijetit ćete da svi imaju Kambijevo korisničko sučelje. Dobavljač softvera sa sjedištem na Malti također nudi white-label sportsku kladionicu s više od 120.000 klađenja uživo svake godine i oko 250.000 događaja prije utakmice.

Koraci za online klađenje

Najbolje rješenje za online klađenje je jednostavno zaroniti i početi. Počnite s malim i uvijek se ne zaboravite zabaviti!

 1. Pronađite uglednu, reguliranu sportsku kladionicu ili online casino kojem vjerujete. Uskoro ćemo podijeliti nekoliko naših omiljenih stranica.
 2. Napravite račun ili se prijavite za klađenje.
 3. Pregledajte ponudu sportskog klađenja i odaberite onu koja vam se sviđa.
 4. Uplatite izravni depozit/polog po viđenju.
 5. Upoznajte se s pravilima i strategijama klađenja.
 6. Uvijek odredite proračun i nikada ne premašite iznos.
 7. Kladite se.
Kako se kladiti na sport online
Kako odabrati najbolja mjesta za širenje bodova

Kako odabrati najbolja mjesta za širenje bodova

Prilikom odabira prave sportske kladionice koja će utrti put zabavnom i uspješnom putovanju klađenja, važno je pogledati ove značajke o kojima se ne može pregovarati:

Licencirani kasino

Uvijek odaberite renomiranu i pouzdanu kladionicu s priznatom licencom za online casino koja jamči iskustvo koje je sigurno, zaštićeno, regulirano i pošteno. Također, pogledajte metode uplate i isplate na stranici da vidite odgovaraju li opcije plaćanja vašim potrebama.

Pročitajte recenzije

Istražite, pronađite recenzije trećih strana i surađujte s drugim kladioničarima koji znaju ponešto o tržištu i gdje se kladiti. Dobra recenzija sportske kladionice uključivat će informacije o dostupnim opcijama plaćanja platforme, bonusima, promocijama, pokrivenim sportovima itd.

Online sportske kladionice

Bonusi, promocije, besplatne oklade i drugi ustupci mogu doista povećati dobitke, posebno za one koji se prvi put klade.

Služba za korisnike

Ugledna internetska kladionica bit će transparentna u pogledu svog poslovanja, a to uključuje i stručnu 'pult za pomoć' ili slično dostupno kockarima. Bilo da se radi o fizičkoj adresi, pozivnom centru, e-pošti ili razgovoru sa konzultantom putem društvenih medija — korisnička služba uvijek bi trebala biti dostupna.

Kako odabrati najbolja mjesta za širenje bodova
Najbolji sportovi za klađenje

Najbolji sportovi za klađenje

Rekli smo to prije: sportsko klađenje, posebno sudjelovanje u raspodjeli bodova, je zabavna i zabavna aktivnost koja će vas držati na rubu vašeg sjedala zahvaljujući uzbuđenju i uzbuđenju. Također se događa da nudi priliku za klađenje da osvojite pravi novac. Imajući to na umu, suzili smo izbor naših omiljenih sportova za klađenje i inzistiramo da ih isprobate (i okladu na raspon bodova):

Nogomet

Naravno, prednjačimo s najpopularnijim momčadskim sportom s raspodjelom bodova, nogometom. Ne samo da je to kultni sport kojeg vole i prate milijuni diljem svijeta, nego Nogomet također nudi mnoge prednosti iz perspektive klađenja. Može se pohvaliti izvanrednim tržištima u klađenju zbog svog izrazito strateškog stila. I što još? Lako je i široko dostupan u provjerenim sportskim kladionicama, a također ima nevjerojatno konkurentne koeficijente za nekoliko događaja.

Konjske utrke

Kada razmišljate o klađenju, nema načina da previdite tržište klađenja na konjske utrke. Ogroman je na globalnoj razini i predstavlja veliku stratešku prednost. Sportske kladionice s ponudom pružaju prijenos uživo, a dostupnost strujanja je lako dostupna. Konjske utrke također nude nekoliko jedinstvenih promocija i, baš kao i nogomet, tržišni raspon je duboko impresivan.

NBA

Košarka je vjerojatno jedan od najbržih, najuzbudljivijih sportova za gledanje i klađenje. Timovi su općenito vrlo vješti i vješti, tako da međusobno igranje često rezultira vrlo bliskim utakmicama koje izazivaju još više uzbuđenja. Kladitelji koji su zaintrigirani strategijom i statistikom stvarno mogu zaronite duboko u NBA klađenje.

Najbolji sportovi za klađenje
Savjeti i trikovi za uspjeh u sportskom klađenju

Savjeti i trikovi za uspjeh u sportskom klađenju

Naučite kvote

Vratite se osnovama, bilo da se radi o klađenju na mreži ili uživo. Otkrijte prednosti i nedostatke kvota za klađenje kako biste poboljšali svoju priliku za pobjedu.

Promijenite stvari

Umjesto da sav svoj novac uložite u jednu okladu, rasporedite ga na više oklada.

Navijajte za Underdog

Normalno je da želite podržati popularniju, statistički bolju momčad, ali općenito, klađenje na autsajdera nudi veću vrijednost i veću isplatu ako ishod ide u vašu korist.

Savjeti i trikovi za uspjeh u sportskom klađenju
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Pitanja

Sve što trebate znati o kockarnicama

Što je klađenje na širenje bodova?

Klađenje na raspodjelu bodova oblik je sportskog klađenja koji se fokusira na izjednačavanje ili izjednačavanje igrališta između protivničkih momčadi. Ukratko, raspon bodova je oklada na razliku pobjede u sportskom događaju poput nogometa ili košarke.

Je li klađenje na razliku bodova dobro za početnike?

Da, klađenje na razliku bodova je jednostavna opcija klađenja, savršena za početnike. Definitivno je potrebno nešto vještine i znanja za uspjeh, pa ako se tek bavite klađenjem, možda prvo razmislite o okladama na novčanoj liniji — to je osnovno i lako za shvatiti.

Na koje se sportove najbolje kladiti?

Sportsko klađenje pokriva nekoliko događaja, ali favoriti za klađenje uključuju nogomet, konjske utrke i košarku.

Što je klađenje u igri?

Klađenje u igri, u tijeku ili uživo klađenje je u stvarnom vremenu dok se događaj odvija.

Što je prednost domaćeg terena?

Prednost domaćeg terena je intrinzična korist koju momčad ima u odnosu na drugu kada igra utakmicu ili meč na vlastitom 'domaćem' stadionu.