Sve o Konjički šport klađenju

Klađenje na konje popularna je zabava još od 17. stoljeća, a kockari na dvoru kralja Jamesa I. revno su se kladili. Popularnost klađenja na konjske utrke porasla je u 1800-ima, s okladama koje su se kretale od jednostavnih oklada na brzinu i izdržljivost konja do predviđanja sofisticiranijih ishoda.

Danas su konjske utrke višemilijunska industrija sportskog klađenja, s kladioničarima diljem svijeta koji se klade na koeficijente konjskih utrka. Zahvaljujući napretku tehnologije, kladioničarske stranice čine klađenje na konje praktičnijim i dostupnijim nego ikad, bez potrebe da osobno posjećujete stazu. Jednostavno kladite se online, gledajte prijenos uživo i moći ćete uživati u klađenju na utrke konja kad god i gdje god želite. Pogledajte naš vodič za klađenje na konjske utrke i sportske kladionice i počnite uživati u kraljevskom sportu već danas!

Sve o Konjički šport klađenju
Razumijevanje klađenja na konje

Razumijevanje klađenja na konje

Kada se želite početi kladiti na konje, prvo ćete morati pronaći pravu kladionicu. Da biste to učinili, morat ćete uzeti u obzir čimbenike kao što su:

 • Koeficijenti za konjske utrke
 • Bonusi za sportske kladionice
 • Prijenos uživo
 • Tržišta klađenja
 • Ugled
 • Sigurni načini plaćanja
 • Legitimno licenciranje
 • Pomoć za odgovorno kockanje
 • Korisnička podrška

Sportsko klađenje online

Nakon što ste pogledali opcije koje su vam dostupne i odabrali mjesto za online sportsko klađenje koje vam odgovara, morat ćete otvoriti račun sportske kladionice kako biste se kladili. Evo kako:

 1. Registrirajte račun i prijavite se svojim korisničkim imenom i lozinkom.
 2. Dodajte novac na svoj račun pomoću odabranog mehanizma plaćanja.
 3. Ovisno o web stranici koju odaberete, također ćete to moći zatražite bonus za prijavu također sa stranice.
 4. Kada budete imali novca na svom računu i spremni ste se početi kladiti, odaberite 'Utrke konja' na traci izbornika kategorije i odaberite dostupne utrke.
 5. Pronađite okladu koju želite položiti i kliknite na trkaće koeficijente koji se odnose na nju.
 6. Različite vrste oklada tada će postati dostupne.
 7. Jednostavno unesite iznos na koji se želite kladiti, kliknite 'Kladi se' i vaša će oklada biti potvrđena!
Razumijevanje klađenja na konje
Vrste kvota za konjske utrke

Vrste kvota za konjske utrke

Posjetite bilo koje mjesto za klađenje na mreži koje omogućuje klađenje na konjske utrke i pronaći ćete brojne različite opcije između kojih možete izabrati.

Pobijediti

Jedna od najjednostavnijih oklada u konjskim utrkama, oklada na pobjedu (također poznata kao izravna oklada) znači da se kladite na određenog konja kako biste u utrci pobijedili. Ako konj dođe bilo gdje osim prvog, nećete dobiti novac na svom okladu.

Mjesto

Oklade na mjesto su oklade na konje koji će završiti prvi ili drugi na utrci u Sjevernoj Americi. U Europi, Aziji i Australiji ove oklade funkcioniraju malo drugačije utoliko što broj mjesta varira ovisno o tome koliko konja sudjeluje u utrci. Na primjer, sa sedam ili manje trkača, prva dva natjecatelja bili bi pobjednici s okladom za mjesto, dok bi se tri natjecatelja računala za utrku od osam ili više trkača.

Pokazati

Stavljanje oklade na show znači da se kladite da će određeni konj završiti na prvom, drugom ili trećem mjestu. Oklade na show dostupne su samo u Sjevernoj Americi.

Preko cijele ploče

Druga sjevernoamerička oklada, klađenje na sve strane, znači stavljanje oklade na konja koji će ili pobijediti ili završiti drugi ili treći. Ako konj završi na pobjedničkoj poziciji, bit ćete plaćeni za sve tri pozicije ili mjesto i izložbena mjesta za drugo mjesto. Ako konj završi treći, osvojit ćete novac za izložbu.

Svaki put

Izvan Sjeverne Amerike, moći ćete položiti okladu na svaki način, pri čemu će se pola novca na koji se kladite staviti na pobjedu konja, a pola na polaganje. Opet, veličina polja ovisit će o tome koliko će mjesta biti isplaćeno u okladi na svaki način.

Vrste kvota za konjske utrke
Ostale vrste oklada na konjske utrke

Ostale vrste oklada na konjske utrke

Osim najčešćih izbora klađenja na mreži, postoji niz drugih načina klađenja na konjske utrke, ponajviše s egzotičnim klađenjem. Dolaze u dva oblika - vodoravno i okomito.

Horizontalno sportsko klađenje

Točno:

Odaberite prvoplasirane i drugoplasirane konje točnim redoslijedom.

Exacta Box:

Odaberite dva konja koji će biti prvi i drugi, bez klađenja na točan redoslijed. Boks pomaže da vaša oklada bude malo slobodnija tako što uklanja potrebu za odabirom ispravnog redoslijeda.

Trifecta:

Točno predvidite točan pobjednički redoslijed konja za prvo, drugo i treće mjesto.

Kutija Trifecta:

Ukucajte svoju trifecta okladu i odaberite tri konja koji će biti prvi, drugi i treći, bilo kojim redoslijedom.

Superfecta:

Predvidite točan pobjednički redoslijed prva četiri natjecatelja u utrci.

Kutija Superfecta:

Odaberite četiri konja u bilo kojoj kombinaciji da biste bili prvi, drugi, treći i četvrti.

Vertikalno sportsko klađenje

Dnevno dvostruko: Ova vrsta oklade zahtijeva da točno odaberete pobjednika u uzastopnim utrkama.

Pick 3 & Pick 4: Slično dnevnom dupliranju, ove oklade zahtijevaju da odaberete pobjednike u tri ili četiri uzastopne utrke. Rizik je velik, ali i nagrada!

Pick 5 & Pick 6: Ovdje ćete se kockati s pobjednicima pet ili šest uzastopnih utrka. Ove vrste oklada nose znatan rizik, ali mogu isplatiti stotine tisuća dolara ako se koriste mudro.

Ostale vrste oklada na konjske utrke
Online sportsko klađenje

Online sportsko klađenje

Kada je riječ o odabiru najbolje internetske stranice za klađenje, postoji niz čimbenika koje trebate uzeti u obzir. Osim očitih pogodnosti kao što su bonusi i promocije, također morate osigurati da softver za kockanje koji nudi vaša sportska kladionica uključuje:

 • Veliki izbor tržišta za sport i klađenje.
 • Funkcionalnost koja vam omogućuje klađenje prije, tijekom i nakon utakmica ili utrka.
 • Jednostavne bankarske opcije.
 • Stroga online sigurnost.
 • 24/7 višejezična korisnička podrška.

Kako biste bili sigurni da kada se počnete kladiti, igrate na jednoj od najboljih sportskih kladionica u svijetu, trebali biste uzeti u obzir i ove važne točke:

Ugled

Sportske kladionice oslanjaju se na svoj ugled, zbog čega je partnerstvo s pouzdanim dobavljačem softvera tako ključno. Kako biste bili sigurni da kockate s pouzdanim dobavljačem, morat ćete provjeriti je li registriran na legitimnom teritoriju kao što su SAD, Velika Britanija, EU ili Australija. Također ćete se morati uvjeriti da ima odgovarajuću licencu za legalizirano sportsko klađenje, jer se operacije kockanja strogo prate i kontroliraju.

Raznolikost

Što više, to bolje, posebno kada je riječ o klađenju na sport. Pobrinite se da vaša sportska kladionica nudi širok izbor ne samo popularnih sportova, već i onih za nišu, jer će to osigurati da opslužuje široku publiku i da će moći zadovoljiti sve vaše kockarske potrebe. Od oklada na sport do esporta, fantasy sportova, virtualnih sportova i klađenja uživo, sportska kladionica koja nudi širok izbor sigurna je oklada.

Sigurnost

Internetsko sportsko klađenje vrlo je unosno, s milijunima oklada koji se mijenjaju svaki dan. Stoga je imperativ da sportske kladionice koriste stroge kontrole sigurnosti i privatnosti te da svoje korisničke podatke čuvaju u tajnosti u svakom trenutku. Pobrinite se da vaša sportska kladionica ozbiljno shvaća vašu sigurnost s najvišom razinom tehnologije šifriranja i štiti vas od online prijevara i krađe podataka.

Online sportsko klađenje
Odabir najbolje internetske stranice za sportsko klađenje

Odabir najbolje internetske stranice za sportsko klađenje

Pronalaženje sportske kladionice koja vam odgovara radi se o pronalaženju web stranice s najboljim koeficijentima i zato je toliko važno da znate točno čitati koeficijente za konjske utrke.

Prvo, korisno je znati kako općenito funkcionira klađenje na konje. U SAD-u i u mnogim drugim zemljama klađenje se vrši korištenjem pari-mutuel klađenja, što je jedinstvena vrsta skupa klađenja. Umjesto da se kladite protiv sportske kladionice, kladite se protiv drugih kladioničara koji su se kladili na isti događaj. Svi ti ulozi idu u fond, a nakon što sportska kladionica uzme svoj dio, preostali novac koristi se za isplatu pobjednika. To znači da budući da klađenje određuje konačne koeficijente, pari-mutuel koeficijenti klađenja nisu fiksni, pa se isplate mogu promijeniti.

Nasuprot tome, klađenje s fiksnim koeficijentima postavlja sportska kladionica i ono je konačno, tako da bez obzira na to koliko su novca uložili drugi igrači, koeficijenti i dobici ostaju isti.

Kako funkcioniraju izgledi za konjske utrke

Dok drugi oblici online sportskog klađenja mogu koristiti decimalne koeficijente, konjske utrke koriste frakcijske koeficijente, što znači da ćete vidjeti koeficijente prikazane kao 6/1 ili 10/1, na primjer.

Ovo predstavlja omjer dobiti i početnog uloženog uloga. Dakle, ako se kladite na konja u omjeru 6/1, osvojit ćete 6 USD za svaki 1 USD koji uložite, uključujući početni iznos na koji ste se kladili. Dakle, ako uložite $1 na 6/1, dobit ćete $7 (vaš $1 ulog + $6 dobit). U početku može biti komplicirano ako ste novi u sportu, ali što više iskustva steknete, bolje ćete se upoznati s koeficijentima na utrkama konja.

Odabir najbolje internetske stranice za sportsko klađenje
Ostali sportovi za klađenje

Ostali sportovi za klađenje

Osim konjskih utrka, sportske kladionice također nude širok izbor drugih popularni sportovi za klađenje, uključujući:

Nogomet:

Kao najgledaniji sport na svijetu, nogomet (ili nogomet) je sport broj jedan za klađenje, s igračima koji su se kladili u više od milijardu funti samo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tenis:

Treći najpopularniji sport za klađenje nakon nogometa i konjskih utrka, tenis nudi razne oklade, kao što su oklade na pobjedu, oklade na tie break s niskim koeficijentima i klađenje uživo.

Golf:

S velikim turnirima koji se održavaju tijekom cijele godine i uključuju 78 igrača u bilo kojem trenutku, golf ima različite izglede i ishode koji ga čine idealnim za online klađenje.

NFL:

Najveći američki događaj za sportsko klađenje, NFL a Super Bowl donosi milijarde dolara u okladama svake godine.

Ostali sportovi za klađenje
Savjeti i trikovi za sportsko klađenje

Savjeti i trikovi za sportsko klađenje

Omogućite si najbolje šanse za uspjeh uz ove praktične savjete i trikove za sportske kladionice:

Istražite

Proučavanje forme konja, trenera i džokeja će vam dati prednost pri odabiru prave oklade.

Pročitajte izglede

Slično tome, učenje kako čitati izglede i odabir web stranice s najboljim koeficijentima također će pomoći pridonijeti vašem uspjehu.

Igraj favorite

Iako svi vole autsajdera, činjenica je da favoriti pobjeđuju u prosjeku 32% svih utrka, pri čemu 85% svih pobjednika dolazi iz prva četiri favorita u klađenju. Dakle, ako tražite sigurnu okladu, favoriti su tamo gdje ćete je pronaći.

Počnite s malim

Kao početniku, najbolje je da počnete s malim ulogom i povećavate svoje ulaganje s vremenom kako budete postajali sve sigurniji. Na ovaj način steći ćete potrebno iskustvo bez rizika za svoj bankroll.

Savjeti i trikovi za sportsko klađenje

Najnovije vijesti

4 najbolja pobjednika u klađenju na nogomet svih vremena
2023-05-07

4 najbolja pobjednika u klađenju na nogomet svih vremena

Nogomet jedan je od najjednostavnijih sportova za klađenje regulirane sportske kladionice nudeći bezbrojna natjecanja i tržišta. Međutim, ponekad vam može trebati više motivacije dok tražite veliku isplatu u klađenju na nogomet. Dakle, ovaj post navodi i raspravlja o četiri najveće pobjede u nogometnim kladionicama u posljednje vrijeme.