Konjički šport

Konjske utrke se često nazivaju sportom kraljeva. To je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu za klađenje i datira kroz povijest u gotovo svakoj civilizaciji. Elegancija ovih ogromnih, moćnih životinja kuca srce svakog čovjeka. Od tada su postojale mnoge varijacije, uključujući utrke pasa, pa čak i utrke svinja, ali konji prevladavaju kada je u pitanju svijet klađenja.

Ovih dana, s tako široko dostupnim internetskim klađenjem, bilo bi vam teško pronaći sportsku kladionicu koja ne nudi utrke konja kao sport na koji se možete kladiti. Najbolji dio? Uvijek postoji utrka na koju se možete kladiti u bilo koje doba dana u nekom dijelu svijeta!

Konjički šport
Osnove klađenja na konjske utrke

Osnove klađenja na konjske utrke

Utrke konja nadaleko su poznate kao sport kraljeva. Kao jedan od najpoznatijih sportova na svijetu za klađenje, datira iz povijesti u gotovo sve civilizacije.

Elegancija ovih divovskih, moćnih životinja lupa srce svakog čovjeka. Od tada postoje mnoge interpretacije, poput utrka pasa i utrka svinja. Ipak, konji su u prvom redu kada je u pitanju svijet klađenja.

Danas bi kladioničaru bilo teško pronaći sportsku kladionicu koja ne nudi utrke konja kao sport na koji bi se mogao kladiti s internetskim klađenjem koje je tako široko dostupno. Koji je najbolji dio, možda se pitate? Pa, uvijek postoji utrka na koju se možete kladiti bilo gdje u bilo koje vrijeme u nekom dijelu svijeta!

Osnove klađenja na konjske utrke
Što je klađenje na konjske utrke?

Što je klađenje na konjske utrke?

Klađenje na konjske utrke datira stoljećima i jedan je od najstarijih oblika sporta i kockanja poznatih čovjeku. Kaže se da je klađenje na konje u utrkama započelo u 17. stoljeću u Ujedinjenom Kraljevstvu i od tada je postalo stalnica za kockare.

Konjske utrke postoje na svim kontinentima, pa čak i u neke države gdje je zabranjeno kockanje. Kako to može biti istina? Neke jurisdikcije smatraju klađenje na konjske utrke parimutuel okladom, što znači da se igrači klade na plasman prva tri konja.

Danas je klađenje na konjske utrke još uvijek jedan od najpopularnijih načina klađenja na sport. Kladiti se na utrke konja poput Trostruke krune ili Kentucky Derby su najbolje prilike za nove i za iskusne kladioce. Utrke konja nikad nisu bile tako dostupne kao s povećanom upotrebom internetskih sportskih kladionica.

Virtualne konjske utrke održavaju internetske sportske kladionice, a sastoje se od polja računalno generiranih i kontroliranih konja. Dok se igrači sada mogu kladiti s mobilnog telefona ili računala, konjske utrke uvijek su sport u kojem je najbolje uživati osobno.

Što je klađenje na konjske utrke?
Kako se kladiti na konjske utrke

Kako se kladiti na konjske utrke

Klađenje na konjske utrke može biti jednostavan ili zamršen prema igraču. Najlakša oklada zove se izravna oklada, a to je kada igrač bira pobjednika utrke. Intenzivno klađenje na konjske utrke dolazi kada se igrač počne kladiti na egzotične oklade, kao što je trifecta oklada. To je kada igrač bira prva tri konja redoslijedom kojim završavaju.

Postoji i egzaktna oklada, gdje igrač bira prva dva konja redoslijedom kojim završavaju. Osim toga, postoji superfecta oklada, gdje igrač odabire četiri najbolja konja redom. Uzimajući u obzir koliko je zahtjevno i rijetko za kladitelja postići ove egzotične oklade, isplate su mnogo veće od izravne oklade.

Mrežno klađenje značajno je unaprijedilo industriju klađenja na konjske utrke. Proširio se na brojne dijelove svijeta i postao svojevrsna ulazna točka za sportske kladioničare. Osim toga, stupci sa savjetima za sportsko klađenje za konjske utrke mame nevjerojatnu publiku.

Da bi se kladio, sve što igrač treba učiniti je pronaći mjesto za online klađenje koji na svom tržištu nudi konjske utrke. Zatim, igrači mogu otvoriti i učitati račun za klađenje i odmah pristupiti klađenju.

Evo analize klađenja:

  1. Prijavite se na mjesto za klađenje koje nudi klađenje na konjske utrke i uplatite depozit.
  2. Odaberite utrku konja na koju se želite kladiti.
  3. Odaberite konjsku utrku na koju se želite kladiti.
  4. Odaberite iznos uloga.
  5. Stavite okladu.

Klađenje na konjske utrke odličan je način da se kladioničari pridruže sportskoj ligi. Utrke konja su brze, s mnogo mogućnosti za klađenje. Kladitelji se mogu kladiti na pobjedničke konje, najbrža vremena trčanja i još mnogo toga.

Kako se kladiti na konjske utrke
Izračunavanje koeficijenata klađenja na konjske utrke

Izračunavanje koeficijenata klađenja na konjske utrke

Evo jednostavne raščlambe: Kvote za klađenje su vjerojatnost da se događaj dogodi. Ako je vjerojatno da će se nešto dogoditi (npr. pobjeda omiljenog konja), to ima niže izglede i kladioničarima daje male povrate. Kvote određuju mnogi čimbenici, poput forme konja, novih potpisa, ozljeda i još mnogo toga.

Kvote općenito procjenjuju i dostavljaju kladionice. Kladitelji dovršavaju samo svoje izbore temeljene na ispitivanju ili istančanoj intuiciji. Omjeri za određenu utakmicu mogu se promijeniti unutar tjedna ili razdoblja jedinice.

Postoji jedinstvenost online klađenja na utrke konja u pogledu objavljenih koeficijenata. Za razliku od kada kladionice daju raspodjelu bodova u američkom nogometu i košarci, oklade na konjskim utrkama uglavnom se fokusiraju na pobjednike utrka.

Izračunavanje koeficijenata klađenja na konjske utrke
Izračunajte koeficijente klađenja na konje poput profesionalca

Izračunajte koeficijente klađenja na konje poput profesionalca

Omjeri se dostavljaju prije početka utrke i obično se prikazuju kao razlomak; što su veći izgledi, to je veća isplata. Na primjer, objavljena vjerojatnost da će konj A pobijediti u utrci je ½, a kladioničar stavlja okladu od 10,00 USD. Recimo da konj A pobjeđuje u utrci; zatim, kladitelj dobiva isplatu od 15 USD.

Te se vjerojatnosti objavljuju prije utrke i često se značajno ne mijenjaju do početka utrke. Aspekti koji utječu na objavljeno kvote za konjske utrke su obično usmena predaja i tračevi koji se tiču određenog konja.

Dodatni elementi uključuju kišnu klimu na vanjskoj stazi. Dok se neki konji nose sa skliskim stazama, drugi ne mogu. Vrsta staze također može utjecati na izglede određenog konja. Međutim, većinu vremena ti se tečajevi ne mijenjaju na dan utrke!

Ako postoji vjerojatnost da će momčad pobijediti, ali se njihova zvijezda ozlijedi tijekom treninga, njihovi izgledi se prilagođavaju. Oni koji se žele kladiti učinit će to nakon što se podijele novi tečajevi. Oni koji su se ranije kladili čuvaju svoje listiće.

Koeficijenti se mogu razlikovati između kladioničarskih stranica, pa kladioničari moraju dobro istražiti. Međutim, razlika je rijetko značajna osim ako se igrač kladi na bogatstvo.

Izračunajte koeficijente klađenja na konje poput profesionalca
Čimbenici za izglede u konjskim utrkama

Čimbenici za izglede u konjskim utrkama

Mnogo je čimbenika koji utječu na izglede za konjske utrke. Kladitelji moraju uzeti u obzir prošle rezultate pojedinih konja. Ljubitelji klađenja na konjske utrke mogu pogledati statistiku na internetu kako bi utvrdili može li im konj koji im najviše odgovara donijeti kući velike novce. Je li konj u posljednje vrijeme imao niz gubitaka? Kako se jedan konj može mjeriti s njihovom konkurencijom? Kakvi su im rezultati posebno u posljednje vrijeme?

Treba uzeti u obzir i duljinu kruga. Što se tiče klađenja na konje, ljubitelji također trebaju imati na umu da se konjske utrke obično održavaju na stazama dugim nekoliko kilometara. To može utjecati na to kako konj može prihvatiti utrku, što znači hoće li se ustrajati i ići na pobjedu na kraju ili pokušati zadržati prvo mjesto od početka. Dakle, mnogi čimbenici mogu utjecati na planove.

Utrke životinja, posebno konja i utrke hrtova, ne radi se samo o snazi i preciznosti životinje. Na primjer, trener konja također igra važnu ulogu u izgledima za utrku. Konji koje treniraju iskusni treneri uvijek imaju veće šanse za pobjedu. Osim toga, kladioničari također moraju uzeti u obzir obiteljsko podrijetlo konja i kako to može utjecati na njegovu izvedbu.

Čimbenici za izglede u konjskim utrkama
Drugi čimbenici klađenja na konje na koje treba obratiti pozornost

Drugi čimbenici klađenja na konje na koje treba obratiti pozornost

Starost i kondicija konja koji se natječe također utječu na izglede, baš kao i kod ljudi. Na primjer, dodavanje novih konja u postavu koji su mladi i na vrhuncu snage često gura favorite naniže.

Pozitivna strana konja u utrkama je ta što im nije potrebna preduga pauza između utrka, što im omogućuje da sudjeluju u više. To znači da kladioničari mogu postaviti višestruke oklade na određene konje dok su u dosljednoj formi.

Ako kladioničar želi ući malo dublje, mora pogledati u formu konja. Neki od alata koji se koriste za odabir predviđanja konjskih utrka uključuju virtualni prediktor, obrazac trkača i pokazivače za proučavanje kako biste odredili točne izglede.

Analiza forme trkača je ključna, a posebnu pozornost treba obratiti na vremena koja su konji postigli na sličnim udaljenostima. Također bi trebao biti naglasak na njihovim konačnim plasmanima u utrkama koje se analiziraju.

Zbog toga koliko brzo te utrke prolaze od početka do cilja, stvarno nema dostupnih oklada u igri. Dakle, to znači da je klađenje na izravnog pobjednika obično način klađenja kojeg će se većina igrača držati. Međutim, kladioničari se također mogu kladiti koliko misle da će utrka trajati, na kojoj će poziciji biti određeni konj i može li se neki od konja spotaknuti.

Glavna među svim informacijama je stranica s rezultatima konja za dan. Ovo govori kladioničarima kako su konji tog određenog dana, dopuštajući igračima da donesu najažurnije odluke o klađenju. Također je važna informacija o tome gdje su vruće zamke određene staze, pokazujući gdje se konj može izvući. To omogućuje sužavanje polja radi lakšeg odabira pobjednika.

Drugi čimbenici klađenja na konje na koje treba obratiti pozornost
Ne kladite se na Hype

Ne kladite se na Hype

Budući da su horčke utrke popularan kladioničarski sport, kladioničaru je lako preskočiti okladu drugog boljeg, vjerujući da mora znati sve detalje ako se kladi na ovaj sport. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Za kladioničare je važno steći vlastito znanje o igri i trenutnom meču, a ne slijediti ono što publika možda nagađa. Samo zato što publika navija za jedno ime ne znači da će on pobijediti u utakmici.

Ključni zahvati

  • Znajući da je izravni pobjednik jedan od rijetkih stilova klađenja, istražite
  • Nemojte se kladiti na autsajdera; držati se prvaka
  • Ako se utrka održava na otvorenom, razmislite o utjecaju vremena na performanse konja
Ne kladite se na Hype