Pronađite najbolje kvote za klađenje u 2024

Ovisno o tome kako ih koristite, koeficijenti za klađenje mogu biti potrebni ako volite pametno klađenje. Naučiti kako čitati koeficijente i koji su dobri i loši koeficijenti je bitno u klađenju. U nastavku smo napravili opsežan vodič o koeficijentu unutar klađenja. Jedna od prvih stvari koje bi novi kladionici trebali naučiti jest razumijevanje koeficijenata na sportsko klađenje. To je ključni korak jer omogućuje igračima da odrede kolika je vjerojatnost da će se događaj dogoditi i koje bi mogle biti njihove potencijalne nagrade.

Rugby Odds
Pokaži više...
Ice Hockey Odds

Hokej na ledu možda nije popularan sport poput nogometa ili košarke diljem svijeta, ali je izuzetno popularan u sjevernim dijelovima svijeta, posebno u Kanadi, SAD-u i sjevernoj Europi. Zbog toga je vrlo popularno i klađenje na sjevernoameričku hokejašku ligu HNL, koja se smatra najboljom na svijetu.

Pokaži više...
Basketball Odds

Košarka, posebice NBA, u posljednjih je nekoliko desetljeća osvojila svijet i postala jedan od najpopularnijih svjetskih sportova. NBA je vjerojatno najuspješnija pojedinačna sportska organizacija na svijetu, a time i jedan od favorita kladioničara.

Pokaži više...
Cricket Odds

Jeste li znali da je kriket drugi najpopularniji sport na svijetu? Naravno, samo statistički, jer je popularan u Indiji, Pakistanu i zemljama Commonwealtha, što ne odražava pravu sliku popularnosti ovog sporta.

Pokaži više...
Boxing Odds

Boks je jedan od najatraktivnijih sportova ikada. Ovaj sport ima milijune obožavatelja diljem svijeta. Pun je drame, emocija i akcije kakvu malo koji sportski događaj može ponuditi. Za razliku od drugih sportova, poput nogometa, tenisa i košarke, boks ne nudi toliko linija klađenja.

Pokaži više...

American Football Odds

Što trebate znati o NASCAR klađenju
2023-03-22

Što trebate znati o NASCAR klađenju

S ogromnom bazom obožavatelja u Sjevernoj Americi i mnogim utrkama koje se održavaju gotovo svaki tjedan na raznim trkaćim stazama od veljače do početka studenog, klađenje na NASCAR jedan je od najatraktivnijih izbora za klađenje za ljubitelje motosportova.

Vrhunski vodič za klađenje na Super Bowl za pripremu
2023-03-08

Vrhunski vodič za klađenje na Super Bowl za pripremu

Bit će puno novca za legalno klađenje na Super Bowl 2023. nakon što utakmica 2022. sruši sve dosadašnje rekorde. Prošli put, u Super Bowlu LVI, Los Angeles Ramsi su pobijedili Cincinnati Bengalse rezultatom 23-20.

Objašnjenje različitih vrsta koeficijenata za klađenje
2023-03-01

Objašnjenje različitih vrsta koeficijenata za klađenje

Morate razumjeti izglede prije nego što se počnete kladiti na bilo kojoj razini. Razumijevanje najčešćih koeficijenata klađenja i kako čitati i razumjeti njihove različite formate ključno je za postavljanje obrazovanih oklada.

Kladitelji na NFL nogometne kvote bi trebali znati
2023-01-04

Kladitelji na NFL nogometne kvote bi trebali znati

Iako postoje koeficijenti više/manje i razlike u bodovima, koeficijenti za NFL nogomet ne staju samo na ovome. Postoje brojni drugi načini klađenja na NFL, uključujući novčanu liniju, linije za klađenje na prvo i drugo poluvrijeme i terminske ugovore.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter

Koje su kvote za sportsko klađenje?

U početku se može činiti zbunjujućim, ali ovaj vodič za kvote klađenja trebao bi pomoći igračima da razumiju. Tijekom godina, način na koji sportske kladionice generiraju kvote i linije klađenja dramatično se promijenio.

Kladioničari stare škole u Vegasu prije su dominirali tržištem sportskog klađenja, ali mnogo toga se promijenilo od uvođenja internetskih kladionica i finog podešavanja softvera i algoritama za sportsko klađenje.

Ono što se nije promijenilo je glavni cilj koji su sportske kladionice postavile od ranih dana sportskog klađenja: uravnotežiti djelovanje na obje strane oklade. Međutim, izgledi nisu namijenjeni odražavanju prave i točne vjerojatnosti bilo kojeg događaja.

Uostalom, klađenje kada vjerujete da postoji nesrazmjer između stvarne šanse za događaj i implicirane vjerojatnosti dobivene iz linije klađenja jedna je od najboljih taktika za stjecanje prednosti nad vašim online kladionicama.

Važno je prepoznati da je primarni cilj oddsmakera smanjiti rizik vaše sportske kladionice, a ne prikazati točnu (ili vjerojatnu) sliku stvarnosti. - poput menadžera rizika i stručnih sportskih prognozera.

Svrha kvota je potaknuti jednaku akciju s obje strane sportske linije. U idealnom slučaju, sportska kladionica bi dobila sličan volumen klađenja na obje strane oklade i profitirala bi 5-10 posto na soku (ili 'vigu') bilo da pobjeđuje ili gubi.

Objašnjenje koeficijenata sportskog klađenja

Razumijevanje načina na koji koeficijenti u klađenju funkcioniraju može pomoći igračima da se mudrije oklade, povećaju svoje šanse za pobjedu i time pojačaju užitak u igri.

Koeficijenti su također važni za kladionice na internetu jer uravnotežuje obje strane oklade, što znači da kuća i dalje dobiva svoje.

Da biste profitirali od sportskog klađenja, morate razumjeti razliku između koeficijenata i vjerojatnosti. Izgledi nisu uvijek izravan prikaz šansi da se nešto dogodi ili ne dogodi, iako su to dvoje u biti povezani.

Jednostavno rečeno, vjerojatnost u sportskom klađenju je subjektivna. Kada se radi o predviđanju vjerojatnog ishoda igre, i kladioničari i online kladioničari imat će suprotna stajališta.

Vjerojatnosti se općenito kreću između 5% i 10%, pri čemu su neki slučajevi manji, a drugi veći. Ispravna procjena vjerojatnosti rezultata, a zatim procjena nude li izgledi za taj ishod vrijednost oklade, ključni su za uspješno sportsko klađenje.

Postoji opcija sportskog klađenja s koeficijentima uživo, gdje se kladioničar može kladiti dok traje sportski događaj live stream.

Kako funkcioniraju koeficijenti sportskog klađenja?

Dakle, kako funkcioniraju europski tečajevi za klađenje? Iznos isplaćen na dobitne oklade određen je koeficijentima sportskog klađenja. Zbog toga se obično nazivaju "cijenom" oklade

Oklada može imati kvotu na ili kvotu protiv cijene. Omjeri na znače da su potencijalni dobici manji od onoga što je postavljeno, a omjeri protiv znače da će iznos koji kladitelji mogu osvojiti biti veći od onoga što su zaradili.

I dalje ćete zaraditi novac ako dobijete omjere na okladi jer se vaš početni depozit vraća, ali morat ćete riskirati više nego što možete za pobjedu. Budući da je vjerojatnije da će pobijediti, veliki favoriti često imaju šanse. Kada kockanje ima veće izglede za gubitak nego za dobitak, to se naziva izgledi protiv.

Mogući su jednaki novčani izgledi. Dobitna jednaka novčana oklada isplatit će točan uloženi iznos plus početni ulog. Kao rezultat toga, efektivno ste udvostručili svoj novac. Upamtite da što su veći izgledi, manja je vjerojatnost da će kocka dobiti, ali je veća isplata.

Razumijevanje vrsta kvota za sportsko klađenje

Zadani format kvota može se razlikovati ovisno o regiji. S druge strane, web-mjesta za kockanje olakšavaju to tako što željno izlaze u susret igračima koji žele drugačiju strukturu kvota dopuštajući im da prilagode format kvota formatu na koji su navikli. Neka od najboljih mjesta za klađenje čak nude razne vrste kvota.

Formati kvota za sportsko klađenje kroz koje ćemo proći najčešći su u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi - Moneyline, Decimal i Fractional koeficijenti.

  • Moneyline izgledi najpopularniji su u Americi i rade drugačije za miljenike publike i autsajdere.
  • Razlomci kvota često su poznati i kao britanski tečajevi, britanski tečajevi ili tradicionalni tečajevi.
  • Decimalni izgledi smatraju se formatom klađenja koji je najlakši za razumjeti. Najpopularnija je u Europi, Kanadi i Australiji, ali većina kladioničarskih sportskih kladionica nudi opciju prikazivanja tečajeva u decimalnom formatu tečajeva.

Kako čitati kvote za klađenje?

Ako niste sigurni što vidite kada gledate koeficijente klađenja, tada ne možete točno pronaći vrijednost na tržištima klađenja, što je ključ uspjeha u sportskom klađenju.

američki izgledi

Američki koeficijenti prilično su drugačiji od ostalih formata klađenja jer obično ističu favorita i autsajdera.

Izgledi za favoriziranu stranu obično će biti prikazani sa znakom '-'. Broj pored njega pokazuje koliko bi se kladioničar trebao uložiti da osvoji 100 USD.

Brojka gubitnika bit će navedena sa znakom '+', što označava koliko će igrač osvojiti ako uloži 100 dolara.

Na primjer, Momčad A je favorit za pobjedu u nedjeljnoj utakmici s kvotom -110. Ako kladioničari stave okladu od 110 USD na tim A, dobit će 100 USD i povrat svojih uloženih 110 USD, za ukupno 210 USD isplate.

U slučaju autsajdera, recimo da je kladioničar stavio 100 dolara na tim B uz kvotu +240. Ako tim B pobijedi u igri, dobit će 240 dolara plus izvorni ulog od 100 dolara. To daje ukupnu isplatu od 340 USD.

Razlomci kvota

Ovi izgledi predstavljaju neto zbroj koji će kladitelj dobiti ako pobijedi nakon što se uračuna njegov ulog.

Za ilustraciju, recimo da utakmica u petak navečer između momčadi A i momčadi B ima 5/1 odnosno 1/5. Ako kladitelj plati 5 dolara na tim A i oni izađu kao pobjednici, uzimamo 5 dolara i množimo s pet, što je brojnik vjerojatnosti.

Stoga će vam njihova oklada za tim A donijeti 25 USD plus vaša originalna oklada od 5 USD — ukupna isplata od 30 USD.

S druge strane, oklada na momčad B s izgledima 1/5 vratit će samo 1 USD za svakih uloženih 5 USD. To odgovara ukupnoj uplati od 6 USD za ulog od 5 USD.

Frakcijski koeficijenti se najčešće koriste u konjskim utrkama. Dakle, ako se kladitelj kladi 50 USD na Noble Feet pri 20/1 i Noble Feet pobijedi, dobit će vašu izvornu okladu pomnoženu s izgledima, što je 50 puta 20. Stoga će osvojiti 1000 USD na vašem ulogu plus okladu od 50 USD za isplatu od ukupno $1150.

Decimalni izgledi

Decimalni koeficijenti su jednostavniji koeficijenti za klađenje od druga dva. Cifra naznačena za decimalne koeficijente je točan iznos koji će biti isplaćen ako je oklada dobitna. Pretpostavimo da borba u subotu navečer ima kvotu 2,0 na borca A i 5,5 za borca B.

Ako igrač uloži 100 USD na borca A i pobijedi, 100 USD će se pomnožiti s omjerom, u ovom slučaju 2,0. Stoga će njihov ukupni dobitak i isplata biti 200 USD. Ako se klade na Fighter B s istim iznosom, osvajaju ukupnu isplatu od 550 USD.

Različiti sportski tečajevi

U teoriji, koeficijenti se mogu prikazati u bilo kojem formatu, bez obzira na igru. Međutim, u stvarnosti će mjesto ciljane publike imati utjecaj.

Budući da populacija gledatelja uglavnom živi u Sjedinjenim Državama, NFL koeficijenti će se gotovo uvijek (barem u početku) prikazivati u američkom formatu.

Kako funkcioniraju koeficijenti klađenja u nogometu

Nogomet je jedan od najpopularnijih sportova za klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu kladitelji troše 40% svog novca uloženog na prekrasnu igru. Dakle, kako se kladiti na nogometne utakmice?

Velik broj utakmica podupro je rast industrije, omogućujući kladioničarima da igraju na širokom rasponu tržišta, s mnogim kladioničarskim web stranicama koje nude jedinstvene promocije i konkurentne koeficijente.

Prvo što treba shvatiti je da u nogometu nema zajamčenih oklada. Igrači mogu istraživati koliko god žele i znati sve što se može znati o igri, ali rezultat iznenađenja još uvijek je moguć.

Zbog toga bi igrači trebali iskoristiti svoje znanje o klađenju na nogomet kako bi odabrali igru i kladili se na koju se žele kladiti. Jednostavnije oklade, poput oklade na utakmicu ili tržišta strijelaca, te one s nižim rizikom, poput oklade na neodlučeno, bolje će odgovarati manje iskusnim kladioničarima.

Kladitelji bi se trebali kockati samo na lige i momčadi koje poznaju, inače riskiraju gubitak novca jer ne mogu biti sigurni ima li oklada vrijednost.

Na primjer, ljubitelj nogometa koji pomno prati Premier League bilo bi bolje da se kladi na onu ligu koja mu je poznata, a ne na ligu koja mu nije poznata drugdje u svijetu.

Sada postoji mnogo statistika dostupnih na besplatnim stranicama koje svaki kladioničar može pogledati, što im može pomoći da shvate neka od preciznijih tržišta rekvizita koja su sada dostupna u mnogim kladionicama.

Kako funkcioniraju izgledi za kriket

Kvote za klađenje na kriket u središtu su svega što ima veze s klađenje na kriket, a nemoguće je biti uspješan u klađenju bez razumijevanja koji koeficijenti za klađenje funkcioniraju.

Utakmice s limitiranim overom jednostavne su međusobne igre, dok probne utakmice imaju potencijal za remi. Omjeri su u biti numerički prikaz vjerojatnosti određenog događaja na temelju prethodnih oklada.

Ako se kladioničari kockaju protiv popularnog mišljenja, šanse su im male, ali će osvojiti mnogo novca ako su u pravu,

Opće je pravilo da se kladitelji trebaju kladiti samo na momčadi koje poznaju; inače riskiraju gubitak novca budući da ne znaju vrijedi li oklada išta.

Razumijevanje šanse za konjske utrke

Upamtite da su izgledi konja za pobjedu, kao i iznos novca koji bi trebao biti isplaćen ako i kada pobijedi, određeni vjerojatnošću.

Tradicionalni koeficijenti daju kladioničarima priliku da vide kakvu postotnu šansu tvrtka za online klađenje ili industrija u cjelini daje konju, za razliku od pari-mutel sustava, gdje o isplati u biti odlučuju sami igrači kao cjelina na temelju toga kako koliko je novca u bazenu i koliko je oklada položeno na svakog konja.

Na primjer, konj 5-1 možda se na prvi pogled ne čini kao velika šansa, ali pomnožite to sa standardnim ulogom od 1 USD i podijelite 100 s tim brojem. Kao rezultat toga, dijeljenje 100 sa 6 daje ovom konju stopu uspjeha manju od 17%.

U konjskim utrkama, šansa od 17 posto za dobitak nije strašna; budimo iskreni, moglo bi biti 20 trkača u polju, a svaki bi imao samo 5% šanse za pobjedu ako su svi jednaki.

Međutim, imajte na umu da ako izgledi konja impliciraju da ima 17 posto šanse za pobjedu, također ima 83 posto vjerojatnosti da će izgubiti, tako da kladitelji trebaju držati uloge razumnim, a brojke na njihovoj strani.

Kako izračunati UFC koeficijente

Većina koeficijenata sportskog klađenja prikazana je na isti način. Znak minus (-) označava favorita, dok znak plus (+) predstavlja autsajdera. Igrači će također primijetiti da se većina koeficijenata izračunava na temelju oklada od 100 USD.

Ako igrači vide +110 ili -110, to znači da je vig - iznos koji je prikupila kladionica - 10 USD. Sportske kladionice moraju ostvarivati profit da bi ostale u poslu, stoga je cijena obično između 5 i 10 USD.

Na primjer, UFC igrači mogli vidjeti izglede za borbu između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova s tečajevima od +125 odnosno -155.

Ako bi se kladili na favorita, morali bi uložiti 155 dolara da bi osvojili 100 dolara. Nasuprot tome, ako se igrači klade na gubitnika (McGregor), moraju uložiti samo 100 dolara da bi osvojili 125 dolara.

Najbolji UFC borci su različiti, no bez obzira na to koliko je izvrstan borac, svi imaju prednosti i mane. Oni su vidljivi u stilu borbe borca. Kladitelji bi trebali odvojiti vrijeme da prouče različite pristupe svakog borca i način na koji međusobno djeluju.

Dok borac obično može kontrolirati tempo borbe, pokazivanje ranjive mane protiv pogrešnog protivnika može rezultirati razornim gubitkom za favorita i isplatiti se u slučaju lošeg kockanja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak