Vijesti

October 19, 2022

Objašnjenje marži sportskog klađenja

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Web stranice za sportsko klađenje na mreži nude linije za klađenje. S druge strane, sportski kladionici se klade na ove linije s nadom da će dobiti u određenom profitabilnom sportu. Naravno, niti jedan kladioničar ne nudi svoje usluge slobodno – oni moraju ostvarivati profit kao i svaki drugi posao. Jedini način na koji sportska kladionica može zaraditi je stvaranjem margina. Ipak, iznenađujuće, mnogi kladitelji i dalje nisu svjesni što marže podrazumijevaju.

Objašnjenje marži sportskog klađenja

bilo tko klađenje na sport moraju razumjeti osnove marži kako bi povećali svoje šanse za dobitak. Ovaj članak govori o maržama klađenja i njihovom značaju za kladioničare koji se klade na sportskim događajima.

Kolike su marže sportskog klađenja?

Uobičajeno je pronaći većinu internetskih stranica za sportsko klađenje koje tvrde da nude najbolje šanse. No, nažalost, nisu sve te tvrdnje valjane. Dakle, kako kladioničar može znati koja kladionica govori istinu? Jednostavan. Razumijevanjem kako marže funkcioniraju.

Što je marža? Margina je razlika u vrijednosti tečajeva koje nudi kladioničar i stvarne vjerojatnosti danog ishoda. Istina, uvijek bi trebala postojati razlika između ove dvije vrijednosti, što se često smatra 'naknadom' za stavljanje bilo koje oklade. Štoviše, margine daju kladioničarima prednost nad igračem bez obzira na ishod.

Kada kladioničar određuje cijenu tržišta, pažljivo će postaviti kvote na način koji je privlačan objema stranama tržišta. Postizanje ove ravnoteže tjera igrače da se klade na oba ishoda, pomažući tako kladioničarskoj stranici da uravnoteži odgovornost.

Međutim, marže ni na koji način ne jamče sportskoj kladionici da će ostvariti profit. Postoje slučajevi kada kladioničar može izgubiti ako se nađe na pogrešnoj strani neuravnotežene linije.

Zašto bi kladionici trebali razumjeti margine?

Marže sportskog klađenja obično su postavljene na oko 5% u većini slučajeva. Ali ovaj naizgled mali postotak osigurava da kladioničar ostane u poslu. S druge strane, igranje na internetskim stranicama sportskog klađenja s višim maržama znači da plaćaju više kada gube i zarađuju manje kada pobjeđuju.

Na primjer, može se činiti da dvije sportske kladionice s maržama od 4% i 4,4% imaju gotovo sličnu maržu. Ali i najmanju razliku treba smatrati značajnom, s obzirom na tanku granicu između pobjede i poraza u sportu. 

Razlika između dobiti i gubitka obično je oko 52%, a prosječni kladioničar naplaćuje 5%. To znači da samo igrači koji dobiju 52% jednakih oklada mogu platiti kladioničaru svoj dio. Iako se stopa pobjede od 52% možda ne čini teškom, to je podvig koji i dalje zbunjuje milijune kladioničara koji inzistiraju na tome da mogu i bolje od toga.

Vrijedno je napomenuti da kladionice koje nude niske marže ne moraju nužno dati najviše kvote.

Izračun marži za klađenje

Jednostavno traženje malih margina rijetko pomaže. Kladionici na sport trebali bi moći izračunati marže. Izračun marži na bilo koju okladu obično nije tako jednostavan kao ABC za većinu kladioničara. Potrebno je više od pukog traženja savjeti za sportsko klađenje.

Za razliku od popularne napomene da se ljudi klade na svoje omiljene timove ili sportove, ali klade protiv kladioničara i kvota. Dakle, kako izračunati marže? Jednostavan:

  • Za dvosmjerni događaj: margina = (1 / decimalne kvote za opciju A) + (1 / decimalne kvote za opciju B) - 1
  • Primjena: Kada se računaju margine oklade na više/ispod 2,5 golova u nogometu, koeficijenti na više od 2,5 golova su 1,66 dok su oni za manje od 2,5 golova 2,02. Naši izračuni će izgledati ovako:
  • (1 / 1,66) + (1 / 2,02) – 1 = 0,0974

Izražavanje odgovora u postotku: 0,0974 x 100% = 9,74%

Ova oklada ima marginu od 9,74, što sigurno nije tako dobro za bilo kojeg kladitelja.

Pronalaženje najboljih marži

U najboljem je interesu igrača pronaći kladioničara s reputacijom po pružanju niskih marži. Jednostavno online pretraživanje može biti dovoljno, ali neki igrači radije koriste kalkulator marže ili web stranice kladioničara. Dužna pažnja je značajna kada pretražujete internet za najboljim maržama, s obzirom na to da čak ni najuglednije web stranice ne nude dosljedno niske marže na svakom tržištu. Ali poznati su po nižim maržama od drugih konkurentskih web stranica.

Nije mudro kockati bilo gdje osim u kladionici s niskim marginama. Na kraju krajeva, niže marže su kritične za poboljšanje izgleda igrača na duge staze.

Završne misli

Marže su 'nužno zlo' u industriji klađenja. Bez margina, kladionica neće moći ponuditi svoje usluge. Međutim, to ne znači da se kladitelji moraju zadovoljiti bilo kakvom marginom. Igrači bi uvijek trebali locirati oklade s najnižim marginama kada stavljaju oklade zajedno s drugim savjetima za sportsko klađenje.

Osim niskih marži, kladioničari bi također trebali obratiti pozornost na druge ponude zbog kojih se online sportsko klađenje isplati. To uključuje raznolikost tržišta klađenja, dostupnost velikodušni bonusi, mogućnostima bankarstva i kvaliteti korisničke usluge. Sportska kladionica koja ispunjava sve potrebne okvire i još uvijek nudi niske marže smatra se "idealnom" što se tiče oklada na internetu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Unaprijedite svoju kladioničarsku igru: odabiri insajdera, statistika i pouzdane recenzije
2024-06-02

Unaprijedite svoju kladioničarsku igru: odabiri insajdera, statistika i pouzdane recenzije

Vijesti