Klađenje na The X Games Online

X Games su sportski turniri koje vodi sportska TV mreža, ESPN, dva puta svake godine. Ove dvogodišnje zimske i ljetne igre predstavljaju uzbudljive sportaše i potiču na sportsko preuzimanje rizika. Pojedinci se natječu u in-line klizanju, sportskom penjanju, skysurfingu, snowboardu, skateboardingu, uličnim sankama, kaskaderskom biciklizmu i bosonogim skijaškim skokovima na vodi, među mnogim drugima. X Games je kreirao ESPN i isprva se emitirao u ljeto 1995. Kasnije, 1998., predstavljena su zimska izdanja The X Games.

X Igre se naplaćuju kao alternativne Olimpijske igre i usmjerene su na pružanje usluga tinejdžerskoj kulturi. Naziv turnira inspiriran je popularnim imenom generacije 'X' poznatim među mlađom dobnom skupinom. Sportski turniri čine daleke i 'prljave' hobije poput padobranstva i skateboardinga istaknute i organizirane.

O igrama XPovijest igara XZašto je X Games popularan?Kako se kladiti na The X Games?
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
O igrama X

O igrama X

Sudionici ekstremnih sportova obično se natječu za brončane, srebrne i zlatne medalje. Tu su i novčane nagrade koje će osvojiti sudionici iz cijelog svijeta. Turniri su podijeljeni u dvije kategorije: zimska i ljetna natjecanja.

Inauguracijski ljetni turnir održan je 1995. u Rhode Islandu u Newportu i Providenceu. Dvije godine kasnije, u Kaliforniji na jezeru Big Bear, na X Games je dodan zimski turnir. Trenutno se zimska događanja održavaju u Aspenu u Coloradu, dok se ljeti igre održavaju u Los Angelesu u Kaliforniji.

Igre Extreme Sports kodificiraju ponašanja koja su obično neregulirana. ESPN može organizirati i upravljati potencijalno kaotičnim sportovima dodavanjem izmjerenih standarda izvedbe rekreativnim zabavama poput klizanja, penjanja po stijenama i snowboarda. Društvo je općenito ismijavalo ekstremne sportove jer su fizički štetni, ali, baš kao i najbolja esport prvenstva, postaju popularni među tinejdžerima.

Novčana nagrada

Iako su X Games događaji nekonvencionalni, nagrade su usporedive s onima koje se nude na najvećim sportskim događajima kao što su Olimpijske igre. Prvak dobiva zlatnu medalju, dok drugi i treći pratioci dobivaju srebro, odnosno broncu. Tu je i novčana nagrada koju treba osvojiti. Novčana nagrada u prethodnim X igrama nije bila osobito impresivna. Najviša nagrada u događaju je 50.000 dolara, iako se novčana nagrada smanjuje što natjecatelj završi niže. Osim toga, većina sportaša zarađuje od 50.000 do 200.000 dolara godišnje od sponzorstava i nagrada.

O igrama X
Povijest igara X

Povijest igara X

Porast popularnosti ekstremnih sportova predstavljao je promjenu američkih fitness navika iz 1990-ih. Budući da su mnogi ljudi bili u stanju mirovanja, nesportaši su bili inspirirani da počnu trčati i baviti se aerobikom tijekom fitness FAD-a 1980-ih. Članstvo u klubovima zdravlja dramatično se povećalo. Kondicija i zdravlje ostali su primarna djelatnost tijekom ovih godina. Međutim, mladi odrasli potrošači i oglašavanje pretvorili su vježbanje u rutinu, a ne samo u odlazak u teretanu.

Trend adrenalinske kompulzije ušao je u jezik mladih naraštaja, utječući na marketinške metode. Nove tehnike počele su biti usmjerene na te nove potrošače ekstremne slike. Nakon toga, brdski bicikli, in-line klizaljke i snowboardi značajno su porasli u prodaji, kao i bungee jumping i padobranstvo. X Games na ESPN-u iskoristile su ovu novu ludost za fitness i potrošače.

Sport na The X Games

Snowboarding, skijanje, skateboarding i BMX biciklizam su na popisu sportskih turnira na X Games. Međutim, događaji se razlikuju iz godine u godinu. Mnogi sportaši na turnirima ekstremnih sportova također se natječu na međunarodnim natjecanjima kao što je Svjetski kup u penjanju na ledu. Sarah Burke, skijašica slobodnog stila iz Kanade, proglašena je među najboljima na svijetu. Tijekom godina, najodlikovaniji sportaš osvojio je tri zlatne medalje u ekstremnim sportovima. Ostali natjecatelji X Games natječu se na Olimpijskim igrama za svoje dotične zemlje.

Jedan od sportaša X Games, Shaun White, osvojio je zlatnu medalju u snowboardu na Olimpijskim igrama. White, rodom iz Južne Kalifornije, osvojio je nagrade na X Games u skateboardingu i snowboardu na ljetnim igrama.

Povijest igara X
Zašto je X Games popularan?

Zašto je X Games popularan?

X Games su mnogo više od samog sportskog događaja. Moda, glazba i preporuke proizvoda utkane su u primarnu publiku ESPN-a. Ta su publika obično osobe u dobi od 12 do 34 godine koje demografiju vide kroz masovni marketing i medijske metode. Restorani brze hrane, sportska obuća, kola s kofeinom i "službeni" aspirin protiv bolova su među stavkama prikazanim na popisu reklama koje se promoviraju kroz natjecanja.

Natjecanje također podržava povezane alternativne glazbene pjesme i filmove svake godine. ESPN također započinje roadshow, putujući sportski spektakl koji sadrži mnoge događaje prije utakmica. Ekstremni sportovi su privlačni jer su izvan društva i percipirani su kao prijetnja, za razliku od velikih sportskih liga. S druge strane, ekstremni sportovi postaju sve manje moćni zbog događaja poput X Igara, koji mijenjaju njihovo značenje u popularnoj kulturi.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

X igre su popularne jer postoje brojni načini klađenja na X igre. Natjecat će se i muškarci i žene u raznim disciplinama. Vodeće usluge klađenja X Games 2021 pokrivaju sve njih i možda će biti primamljivo okušati sreću do klađenje na sportske turnire. To vjerojatno nije dobra ideja osim ako igrač nije pravi stručnjak za ekstremne zimske sportove i religiozno promatra natjecatelje.

Zašto je X Games popularan?
Kako se kladiti na The X Games?

Kako se kladiti na The X Games?

X igre se uspoređuju s Olimpijskim igrama u mnogim aspektima, uključujući način na koji su kategorije klađenja organizirane na internetske stranice za sportsko klađenje. Većina oklada na oba događaja su novčane linije, što znači da igrači jednostavno predviđaju tko će osvojiti svaki X Games događaj.

Gdje i kako se kladiti na ovom turniru?

Igrači se mogu kladiti na X igre na nekoliko istaknutih stranica za klađenje. To uključuje, između ostalih, 1xBet, Gunsbet. Budući da se X igre tradicionalno održavaju u Sjedinjenim Državama, igrači se klade na traženje američkih koeficijenata.

Koja je najbolja strategija za ovaj turnir?

Igrači zainteresirani za klađenje X Games mogu koristiti taktike slične drugim sportskim online turnirima. Umjesto toga, trebali bi se pokušati koncentrirati na jedan ili dva koeficijenta X Games 2021 i prihvatiti te izazove. To će omogućiti igračima da analiziraju sve natjecatelje prije nego što u potpunosti oklade pravi novac na sportskim prvenstvima.

Koji su koraci za ovu okladu?

Može biti izazovno dobiti informacije o popisu natjecatelja u svakoj disciplini i dodatne informacije prije velikih sportskih turnira. Na sreću, svi prihvaćeni sportaši navedeni su na službenoj web stranici X Gamesa kako bi saznali više o njihovom porijeklu.

Prije klađenja na sportske turnire, igrači mogu pogledati prijašnje rezultate X Game sportaša, dob i druge relevantne informacije. To je sjajno mjesto za početak istraživanja klađenja X Games, tako da igrači iskoriste prednosti besplatnih podataka.

Kako se kladiti na The X Games?
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak