Klađenje na The Ashes Online

Pepeo je testna serija kriketa između Australije i Engleske, poznata među najdugovječnijim sportskim rivalstvima. Naziv serije dobio je nakon što su britanske novine The Sporting Times 1982. godine objavile satirični članak odmah nakon što je Australija postigla prvu pobjedu na testu u Engleskoj. Prema članku, engleski cvrčak je 'umro', trebao je biti kremiran, a pepeo poslan u Australiju. Sljedeća sezona nazvana je The Ashes jer se engleski tim zakleo da će vratiti mitski pepeo iz Australije.

Serija Ashes, za razliku od domaćih sportskih liga, održava se jednom svake dvije godine, a domaćini su naizmjenično dvije zemlje. Svaka momčad igra seriju od pet probnih utakmica. Najbolji dio je što je ova testna serija kriketa obično prilično intenzivna i duga, a neke igre traju više od pet dana.

Povijest pepelaO kriketuZašto je serijal Ashes popularan?Kako se kladiti na Ashes
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Pobjedniku serije obično se dodjeljuje prestižni trofej pod nazivom Urna pepela. Međutim, trofej je replika originala. Originalni trofej nalazi se u muzeju kriket kluba Marylebone u Londonu. Obje ekipe također dobivaju novčanu nagradu, koja je obično dio komercijalne zarade koju primaju odbori. Novčana nagrada varira za svaki događaj, a iznos za svakog igrača temelji se na potpisanim ugovorima s igračima.

Još jedna značajna nagrada je Compton Miller medalja, koja se obično dodjeljuje Čovjeku iz serije. Medalja je prvi put dodijeljena 2005. Andrewu Flintoffu. Medalja je namijenjena uspomeni na Australca Keitha Millera i Engleza Dennisa Comptona, dvije legende kriketa koje su igrale u seriji Ashes.

Section icon
Povijest pepela

Povijest pepela

Prvi kriket sukob između Australija i Engleska bilo je 1877. Međutim, simbolični trofej i legenda o pepelu započeli su 1882. nakon što je Australija po prvi put osvojila seriju na engleskom tlu. Pitanje pepela i urne postupno je zaboravljeno gotovo dva desetljeća. Međutim, oživljen je tijekom serije 1903/04 nakon što je kapetan engleske ekipe Pelham Warner napisao knjigu pod naslovom 'Kako smo oporavili pepeo'. Od tada je serija poznata kao Pepeo.

Prethodne izvedbe

Trenutno Australija vodi po broju osvojenih serija. Australija ima 34 pobjede, a Engleska 32 pobjede. Samo šest serija završilo je remijem, a prva je bila 1972. Prema pravilima serije, branitelji naslova zadržavaju naslov ako serija završi neriješeno.

Unatoč velikom broju pobjeda, Australija je nedavno dominirala serijom. Dobili su seriju rezultatom 5-0 2006./2007., 5-0 2013./2014. i 4-0 2017./2018., nakon dužeg razdoblja engleske dominacije tijekom 80-ih i 90-ih godina. Engleska momčad ušla je u seriju 2021/2022 kao autsajder, s obzirom na njen učinak u seriji u novijoj povijesti. Međutim, engleski tim osvojio je Svjetsko prvenstvo u kriketu 2019., dajući svojoj podršci nadu u iznenađujući nastup u sljedećoj seriji. To se nije dogodilo jer je Australija još jednom izašla kao pobjednica.

Povijest pepela
O kriketu

O kriketu

Kriket je jedina igra koja se obično pojavljuje u seriji Ashes. Igra je prilično zanimljiva, ali može izgledati složeno onima koji ne poznaju pravila igre. Utakmicu igraju dvije momčadi, ekipa za ubacivanje i udaranje, a svaka ima po 11 igrača na travnatom terenu s 20-metarskim igralištem na sredini.

Glavni cilj tima koji udara je postići što je moguće više trčanja, a tim koji udara u polje je minimizirati broj trčanja i odbaciti udarače. Momčadi mijenjaju uloge nakon što je deset udarača odbačeno. Svaki meč može potrajati nekoliko dana, ovisno o izvedbi igrača. Igru obično sude sudac utakmice, dva glavna suca i pomoćnik.

O kriketu
Zašto je serijal Ashes popularan?

Zašto je serijal Ashes popularan?

Ashes je popularan među obožavateljima kriketa i igračima diljem svijeta. Njegova popularnost među obožavateljima kriketa uvelike se pripisuje njegovom faktoru zabave. Međutim, igrači imaju mnogo više razloga za klađenje na takve sportski događaji, od kojih je nekoliko istaknuto u nastavku.

Raznolikost tržišta klađenja

Ashes nudi igračima brojne mogućnosti klađenja. Igrači s velikim zanimanjem za sportske online turnire imaju brojne mogućnosti klađenja, uključujući pobjednika serije, pobjednika svake probne utakmice u nizu, performanse pojedinačnih igrača, statistiku igre i mnoge druge opcije. Većina web-mjesta za sportsko klađenje obično nudi tržišta za klađenje Ashes, što igračima olakšava pronalaženje odgovarajućih web-mjesta za klađenje.

Lakša predviđanja

Većina igrača koji se klade na sportske turnire obično se klade na Ashes zbog njegove predvidljivosti u usporedbi s drugim turnirima. Povijesne analize pokazuju da prednost doma igra veliku ulogu u određivanju pobjednika. Svaka momčad također obično ima produženo razdoblje dominacije, kroz koje igrači imaju povjerenje u klađenje za njih.

Mogućnosti klađenja uživo

Sportsko prvenstvo Ashes sastoji se od pet utakmica, a svaka traje do pet dana. To omogućuje igračima da gledaju utakmice dovoljno dugo da prikupe sve informacije koje su im potrebne za svoje strategije klađenja prije nego što stave svoje oklade, zahvaljujući većini internetske stranice za sportsko klađenje uživo prati najveće sportske događaje. Na primjer, mogu uočiti trendove koji će im pomoći da odluče o najboljoj mogućoj vrsti oklade i kombinaciji koja će imati najveći potencijalni povrat.

Zašto je serijal Ashes popularan?
Kako se kladiti na Ashes

Kako se kladiti na Ashes

Klađenje na Ashes, kao i na najbolja prvenstva u eSportu, prilično je jednostavno, posebno za igrače koji se dobro snalaze na stranicama za sportsko klađenje. Prva stvar koju igrači moraju učiniti je pronaći web-mjesto za sportsko klađenje koje nudi tržišta klađenja za seriju Ashes i registrirati se za račun za klađenje. Stranica za klađenje mora biti licencirana i ugledna kako bi se spriječili slučajevi prijevare i prijevare. Igrači tada moraju položiti sredstva na račun za klađenje jednaka onome što namjeravaju staviti kao oklade.

Nakon što je račun postavljen i spreman za klađenje, igrači mogu preusmjeriti svoj fokus na pronalaženje pravih oklada. Različiti igrači koriste različite strategije kada istražuju velike sportske turnire. Međutim, u redu je da se igrači klade bez strategije. Moguće je čak i kladiti se bez ikakvog znanja kriket sportovi. Igrači samo trebaju odabrati iznos za okladu za svaku okladu i staviti oklade slijedeći relevantni proces na stranici za klađenje.

Savjet za klađenje

Većina igrača obično previdi bonuse i drugi casino poticaji kada istražujete bilo koji popis sportskih turnira zbog uzbuđenja klađenja. Većina stranica za sportsko klađenje nudi bonuse, uključujući bonuse dobrodošlice za nove igrače. Korištenje bonus ponuda može pomoći igračima da bolje upravljaju svojim novčanim fondovima smanjenjem količine stvarnog novca koji moraju riskirati.

Kako se kladiti na Ashes
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak