Klađenje na ICC T20 World Cup Online

ICC T20 Svjetsko prvenstvo je međunarodni turnir u kriketu koji se održava svake dvije godine, osim zadnjih pet godina. Kao što ime govori, Međunarodno vijeće za kriket (ICC) ima zadatak da organizira ovaj turnir. Twenty20, popularno T20, novi je oblik kriketa koji je revolucionirao igru na mnogo načina. Neke ključne promjene u pravilima dovele su do toga da ovaj novi format za kriket stavlja premiju na udaranje i bodovanje. Ovaj potez potaknuo je neviđeni rast gledanosti kriketa.

T20 kriket ima mnogo sličnosti s tradicionalnim kriketom u pogledu osnovnih pravila. Razlika između ove dvije inačice za kriket je u tome što su inningi u T20 ograničeni na 20 overa za svaku igru. U T20 kriketu, izmjena uključuje 20 overa u trajanju od 75 minuta. S druge strane, over se sastoji od šest lopti bačenih kuglaču, pri čemu su svakom udaraču dodijeljena četiri overa, a položaj igrača je ograničen radi poticanja velikih pogodaka i visokih rezultata. U idealnom slučaju, ovaj novi format omogućio je trenutnu vezu između igrača i navijača.

O Svjetskom prvenstvu ICC T20Povijest Svjetskog kupa ICC T20Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
O Svjetskom prvenstvu ICC T20

O Svjetskom prvenstvu ICC T20

World Twenty20 je međunarodni kriket turnir koji uključuje sve članove ICC-a. U idealnom slučaju, ovo je globalni turnir koji uključuje sve nacije u kriketu. Konačni pobjednik stječe status svjetskog prvaka Twenty20. Osim očitih prava hvalisanja, u igri je i nešto novca. Ukupni nagradni fond iznosi oko 8 milijuna dolara, a svaka zemlja sudionica prima blizu 60.000 dolara ili čak više.

Na Svjetskom prvenstvu T20 2022. na turniru će nastupiti 16 momčadi. Od 16 timova, 8 momčadi imaju izravne kvalifikacije u Super 12 fazu na temelju svojih ljestvica po zemljama. Preostala četiri se biraju nakon kvalifikacijskih utakmica, obično prije Svjetskog prvenstva.

Osam momčadi započinju akciju u dvije skupine koje se sastoje od četiri zemlje, a dvije najbolje ekipe u svakoj skupini (ukupno četiri) prolaze u sljedeću fazu (Super 12s), čineći 12 momčadi. Sve momčadi u odgovarajućim skupinama igraju jedna protiv druge, a dvije najbolje momčadi iz skupina kvalificiraju se za polufinale, obično nokaut utakmicu.

Pobjednička ekipa dobiva dva boda za svaki krug, dok poražena ne dobiva nijedan. Ako nema rezultata, što se često događa tijekom ispiranja ili napuštanja, dotične ekipe dobivaju po jedan bod. Kad god je na ljestvici po skupinama neriješeno, više momčadi s istim bodovima, izjednačenje se prekida na temelju broja pobjeda, neto stope istrčavanja i rezultata međusobnog susreta, tim redoslijedom.

T20 je zaslužan za oživljavanje kriketa u 21. stoljeću. Od samog početka, igrači su se brzo prilagođavali zahtjevima igre radeći na svojoj kondiciji, igranju i bacanju. Najbolji dio ovog novog formata je to što ima komplementarnu ulogu i ni na koji način ne prijeti Test Cricketu.

O Svjetskom prvenstvu ICC T20
Povijest Svjetskog kupa ICC T20

Povijest Svjetskog kupa ICC T20

ICC T20 Svjetsko prvenstvo prvi put je odigrano 2007. u Južnoj Africi. Međutim, ideja o usvajanju ovog oblika kriketa nastala je od 1998. do 2001. godine. Ova ideja se oblikovala tek 2001. godine kada ju je Odbor za kriket Engleske i Walesa (ECB) smatrao unosnom i predstavio je županijskom predsjedniku iste godine. ECB je usvojila novi oblik kriketa, nazvavši ga Twenty20 kriket. T20 kriket službeno je predstavljen sportskom svijetu 2003. godine i odmah je postao hit, s tisućama obožavatelja koji su krasili T20 turnire koji su se održavali diljem Engleske.

Dok se to događalo, neke su nacije koje su igrale kriket već primijetile. Do 2007. T20 je stekao znatnu popularnost pa je ICC odlučio organizirati inauguraciju. Prvi T20 svijet sadržavao je deset nacija koje su igrale testove i pridružene zemlje ICC-a – Škotsku i Keniju. Indija je osvojila prvo T20 Svjetsko prvenstvo nakon što je pobijedila svoje stare rivale Pakistan u vrlo osporavanom finalu.

Povijest Svjetskog kupa ICC T20
Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?

Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?

Svjetsko prvenstvo ICC Twenty20 privlači rekordnu publiku i gledanost. Nakon povratka nakon pet godina, ovo je nedvojbeno popularno, s rekordnih 10.000 sati prijenosa uživo u 2000 zemalja. Ova velika sljedbenica svrstava ga u red najveći sport događaja, s velikim dijelom potrošnje zabilježenim u Velikoj Britaniji, Indiji, SAD-u, Australiji i Pakistanu.

S obzirom na razinu iščekivanja i izloženosti Svjetskom prvenstvu T20, događaji 2022. bit će omiljeni za mnoge igrače koji se klade na sportske turnire. Također, usvajanje među internetske stranice za sportsko klađenje je bio izvanredan. Evo nekoliko razloga zašto je T20 Svjetsko prvenstvo popularno među zaljubljenicima u sportsko klađenje.

  • Povećana medijska pokrivenost: Bez sumnje, poboljšana pokrivenost, kako na TV-u tako i na društvenim medijima, igra ključnu ulogu u popularizaciji T20 u svijetu klađenja.
  • Više poticaja od web-mjesta za klađenje: Kladionice igraju ključnu ulogu u popularizaciji sportskih turnira. Kriket je učvrstio svoju poziciju među najvećim sportskim događajima kroz velikodušne promocije i marketinške kampanje usmjerene prema T20 Svjetskom prvenstvu.
  • Vrhunska gaming akcija: T20 je dinamičan i brz, za razliku od originalnog testnog kriketa. Kao takva, "poboljšana" igračka akcija odlična je vijest za sportske kladionike, od kojih većina nije imala strpljenja kladiti se na tradicionalne sportove. Osim toga, ovaj format turnira prihvaća niz tržišta klađenja, među kojima je ključna utakmica -pobjednik, pobjednik serije, pobjednik bacanja, vrhunski udarač i najbolji kuglač i šest šestica u više natjecanjima tijekom Svjetskog prvenstva T20 2021., između ostalog.
Zašto je ICC T20 Svjetsko prvenstvo popularno?
Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo

Klađenje na Svjetsko prvenstvo Twenty20 ima velike sličnosti s ostalima sportskim turnirima. Većina online kladionica pokriva T20 igre. Međutim, igračima se savjetuje da odaberu renomirane stranice za klađenje za besprijekorno iskustvo klađenja.
Nakon odabira strategije, fokus igrača se prebacuje na klađenje. Evo nekoliko savjeta koje svaki igrač treba uzeti u obzir kako bi poboljšao svoje šanse za uspjeh dok se kladi na T20 utakmice.

  • Obratite pažnju na formu momčadi i igrača
  • Pratite utakmicu uživo tijekom klađenja
  • Obratite pažnju na novosti tima
  • Nemojte se samo kladiti na to tko će pobijediti. Usredotočite se na druga tržišta klađenja
  • Shvatite snage i slabosti tima
  • Iskoristite ponude za klađenje

Tijekom svog relativno kratkog boravka, ICC T20 Svjetsko prvenstvo pružilo je mnoge očaravajuće prilike sportskim kladionicama. Svaki igrač koji se želi kladiti na ova sportska prvenstva trebao bi imati strategiju. To znači da igrači moraju dobro istražiti prije nego što stave bilo kakvu okladu. Također, svaka strategija treba se temeljiti na robusnom upravljanju bankovnim računima i odgovornom kockanju. I na kraju, igrači bi povremeno trebali usporediti različite kladionice i odabrati onu koja nudi najbolje koeficijente.

Kako se kladiti na ICC T20 Svjetsko prvenstvo
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak