Klađenje na EHF Champions League Online

Klađenje na EHF Ligu prvaka eksponencijalno raste. U ovom vodiču ljubitelji rukometnog klađenja mogu saznati svaki detalj o ovom sportskom turniru, od njegove povijesti do razvoja. Tu su i ključni uvidi kako se kladiti na natjecanje koje je rangirano kao jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu rukometa. EHF Liga prvaka koja se naziva i EHF FINAL4 za muškarce, premijerni je rukometni turnir za muškarce.

Privlači vrhunske rukometne momčadi iz europskih zemalja koje su dio EHF-a. Danas ne privlači samo velike publike kao jedan od glavnih sportskih turnira; također postaje poznato ime na sceni klađenja.

Povijest EHF Lige prvakaFormat turniraZašto je EHF Liga prvaka popularna?Kako se kladiti na EHF Ligu prvaka
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Povijest EHF Lige prvaka

Povijest EHF Lige prvaka

EHF Liga prvaka, kao i druge najbolje ocijenjene sportske lige, privlači sponzorstva nekih od najvećih brendova, uključujući Infront Sports & Media, DAZN, hummel, Gerflor Group Select i Sport Radar.

Navijači i igrači ne mogu razumjeti povijest EHF Lige prvaka bez pogleda na podrijetlo organizacije koja je domaćin natjecanja, Europske rukometne federacije (EHF). Europska rukometna federacija (EHF), kao što i samo ime govori, sportsko je upravljačko tijelo koje je domaćin i upravlja europskim rukometom. Organizacija, sa sjedištem u Beču, Austrija, čini 50 saveza članica uz Englesku i Škotsku, koje su pridružene federacije.

EHF Liga prvaka, s druge strane, osnovana je 1993. Već je postojalo europsko natjecanje pod nazivom Europski kup prvaka, koje je organizirala Međunarodna rukometna federacija (IHF). Ono što je EHF Ligu prvaka učinilo jedinstvenom je njezin novi format.

Podobnost i kvalifikacije

Članske federacije moraju biti na čelu EHF-ovog ranga koeficijenata da bi se kvalificirale u EHF Ligu prvaka. EHF-ov koeficijent rang liste je lista koja rangira države članice na temelju njihovog učinka u posljednje tri sezone ovog sportskog prvenstva, EHF Europske lige (EL) i EHF Europskog kupa (EC).

Prvih 9 saveza u rangu koeficijenta EHF dobiva automatsku kvalifikaciju na turnir, a tim državnih prvaka predstavlja savez. Najvišoj federaciji na ljestvici tada se dodjeljuje drugo mjesto na turniru. Domaći viceprvak u savezu broj 1 zauzima ovo mjesto. Ostatak od 6 mjesta dodjeljuje se na temelju zamjenskog znaka koji utječe na turnira mjesto, gledatelji, TV, upravljanje proizvodima, digitalni utjecaj i rezultati prošlih EHF turnira.

Povijest EHF Lige prvaka
Format turnira

Format turnira

U EHF Ligi prvaka postoje četiri faze.

  1. Grupna faza - U grupnoj fazi stvaraju se 2 pula (skupina A i B), svaki s 8 timova. Ekipe okupljene zajedno bore se u dvije utakmice, doma i u gostima. Dvije najbolje momčadi u bazenima prolaze izravno u četvrtfinale, dok se momčadi od 3 do 6 sučeljavaju u sljedećoj fazi, doigravanju. Posljednje dvije momčadi ispadaju.
  2. Doigravanje – U doigravanju se momčadi uparuju na temelju uparivanja u grupnoj fazi. Potom se opet bore u dvije utakmice, kod kuće i u gostima. Ukupni pobjednici prolaze u četvrtfinale.
  3. Četvrtfinale - Ovdje opet, plasmani slijede određeni format, na temelju plasmana u grupnoj fazi. Četiri pobjednika u četvrtfinalu prolaze u finale.
  4. EHF FINAL4 - U finalu EHF Lige prvaka, četiri pobjednika četvrtfinala sučeljavaju se u polufinalu, a pobjednici polufinala izjednačavaju se u finalu. Igra se i utakmica za pronalazak trećeg mjesta.

Najuspješniji klubovi u EHF Ligi prvaka

Španjolski savez bio je najdominantnija snaga u EHF Ligi prvaka, s Barcelonom, aktualnim prvakom, na čelu s 10 naslova. Ostali španjolski timovi koji su osvojili EHF Ligu prvaka su TEKA Santander, Elgorriaga Bidasoa, Portland San Antonio i Ciudad Real.

Trijumfirali su i njemački timovi, uz francuske, makedonske, poljske i slovenske.

Format turnira
Zašto je EHF Liga prvaka popularna?

Zašto je EHF Liga prvaka popularna?

EHF Liga prvaka jedan je od elitnih sportskih turnira u svijetu koji privlači vrhunske europske rukometne momčadi. Prema statistikama, turnir je 2020/21. privukao 530 milijuna gledatelja. Zanimljivo je da je EHF-ova Over The Top platforma, EHFTV, dobila više od 250.000 globalnih pretplatnika u svojoj prvoj godini od početka. Kažu da brojke ne lažu, a to su brojke koje učvršćuju činjenicu da je EHF CL doista popularan.

Osim popularnosti EHF Lige prvaka među rukometnim entuzijastima, natjecanje ima ogroman broj sljedbenika u online sportsko klađenje. Mnogi rukometni entuzijasti koji prate turnir uvijek su u potrazi za kladionicama s kladionicama EHF Lige prvaka. Postavlja se pitanje zašto je turnir EHF Lige prvaka tako velik na kladioničarskoj sceni?

Pa, odgovor je jednostavan; EHF Liga prvaka najveći je rukometni turnir na svijetu. Privlači vrhunske momčadi iz Europe, kao što su Barcelona, THW Kiel, RK Vardar, Montpellier, Vive Tauron Kielce i HSV Hamburg. Ovo su među najboljim timovima na svijetu koji turniru daju konkurentnost kakvu zaslužuje. Iako postoje i drugi turniri, niti jedan nema hype koji donosi EHF Liga prvaka na stol.

Zašto je EHF Liga prvaka popularna?
Kako se kladiti na EHF Ligu prvaka

Kako se kladiti na EHF Ligu prvaka

Klađenje na sportske turnire je sjajna stvar jer dodaje adrenalin akciji. Dakle, kako se igrači klade na EHF Ligu prvaka? U nastavku su neki korisni savjeti.

Prvo, igrači moraju pronaći najbolju sportsku kladionicu na tržištima rukometnog klađenja, posebice koeficijente EHF Lige prvaka. Dobra stvar je što postoji mnogo kladionica koje nude tržišta klađenja za ovaj turnir. To je jedan od najveći rukometni događaji na vrhunskim internetskim stranicama za sportsko klađenje. Također, provjerite licenciranje kladionice i dostupne bonuse za sportsko klađenje.

Sljedeća stvar je pažljivo procijeniti trenutnu formu momčadi sudionica na predstojećem ili turniru koji je u tijeku. Procjena forme momčadi u EHF Ligi prvaka pomaže igračima da znaju koji su timovi favoriti, a koji nedostatci. Uz ove informacije, kladitelji su u poziciji da donose bolje odluke o klađenju.

Na kraju, razumite različita tržišta klađenja. Za početak, to su mogući ishodi, na primjer, pobjednik lige, pobjednik utakmice, hendikepi ili zbrojevi. Važno je napomenuti da što su koeficijenti veći, to su manje šanse za pobjedu u okladi i obrnuto.

To je to, ljudi, ultimativni vodič za klađenje EHF Lige prvaka. EHF Liga prvaka 2021–22 počela je u srijedu, 15. rujna, a očekuje se da će završiti u nedjelju, 19. lipnja 2022., tako da ima još puno vremena za klađenje!

Kako se kladiti na EHF Ligu prvaka
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak