Sve o Basketball Odds

Košarka, posebice NBA, u posljednjih je nekoliko desetljeća osvojila svijet i postala jedan od najpopularnijih svjetskih sportova. NBA je vjerojatno najuspješnija pojedinačna sportska organizacija na svijetu, a time i jedan od favorita kladioničara.

Isti je slučaj s Euroligom, ACB ligom, Eurokupom kao i međunarodnim turnirima poput Svjetskog kupa ili Olimpijskih igara. Košarka ima mnogo specifičnih elemenata i najbolje online kladionice nude razne linije za klađenje.

Sve o Basketball Odds
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Kako čitati koeficijente klađenja na košarku?

Kako čitati koeficijente klađenja na košarku?

S obzirom na to, kako čitati koeficijente za košarkaško klađenje iznimno je važno budući da postoje mnogo različitih koeficijenata i linije. Od novčane linije, razlike u bodovima i ukupnih bodova više/manje do klađenja na odvojene četvrtine i poluvremena, sve je to samo dio onoga što nude košarkaške online sportske kladionice.

The košarkaške kladionice online koji se žele istaknuti nude linije klađenja na pojedinačne statistike igrača. Danas se možete kladiti na poene igrača, skokove, asistencije, ukradene lopte, blokade, izgubljene lopte, ubačene trice i slobodna bacanja.

Čini se kao da je sve spremno za ultimativno iskustvo klađenja za svakog ljubitelja košarkaškog klađenja, ali ako niste upoznati s linijama klađenja i kako čitati kvote za košarku, mogli biste se izgubiti.

Kako čitati koeficijente klađenja na košarku?
Sve o koeficijentima za košarku, linijama klađenja i rasponima

Sve o koeficijentima za košarku, linijama klađenja i rasponima

Jedan od osnovnih elemenata svakog timskog sporta je trajanje igre. Košarka je jedan od rijetkih sportova, ako ne i jedini, čije utakmice traju različito ovisno o ligi. The NBA igre a utakmice iz nekih drugih liga poput kineske CBA ili filipinske PBA igraju se u terminima od 4 x 12 minuta ili ukupno 48 minuta.

Košarkaške utakmice u Europi ili sve one koje organizira FIBA igraju se u 4 termina po 10 minuta ili ukupno 40 minuta.

Vrlo je važno znati koliko dugo će trajati košarkaška utakmica prije nego što stavite okladu, posebno ako se želite kladiti na više/manje.

Kvote za košarku

Niti jedna košarkaška utakmica ne može završiti neriješeno, što znači da svaka od njih mora imati pobjednika. Određeni postotak košarkaških utakmica završi neriješeno nakon regularnih 40 ili 48 minuta. U tim slučajevima igraju se produžeci od 5 minuta dok jedna od momčadi ne završi kao pobjednik tih razdoblja.

Znajući da online kladionice za košarku nude dvosmjernu i trosmjernu novčanu liniju. U dvosmjernoj novčanoj liniji sve što dobivate su izgledi za pobjedu svakog tima. U trostrukoj novčanoj liniji, osim ta dva, vidjet ćete kvote za klađenje na košarku za neriješen rezultat u regularnom dijelu.

Kada se radi o klađenju na četvrtine ili polovice, 3-way moneyline je najčešći jer četvrtina ili polovica mogu završiti neriješeno.

Košarkaški nanosi

Klađenje na košarku poznato je po korištenju raspona. Izračunavanje spreadova je nešto što najbolje online kladionice ide jako dobro. Svrha razlike u klađenju na košarku je dati objema momčadima jednake šanse za pobjedu postavljanjem razlike u određenoj točki. Kakav će biti raspon ovisi o mnogim čimbenicima kao što su popisi igrača, rekordi, nedavni rezultati, raspored izvješća o ozljedama itd.

Sve o koeficijentima za košarku, linijama klađenja i rasponima
Kako se kladiti na širenje košarke

Kako se kladiti na širenje košarke

Kako se kladiti na basketball spread najbolje će opisati primjer. Dakle, pretpostavimo da je Golden State Warriorsi igraju protiv Charlotte Hornetsa. Warriorsi, kao jedna od najboljih momčadi u proteklom desetljeću, bili bi favorit u ovoj utakmici. To će staviti spread negdje oko -9,5 bodova za Warriorse.

Ovaj raspon znači da ako stavite okladu na Warriorse da pokriju raspon, oni će morati pobijediti s najmanje 10 bodova. S druge strane, ako se kladite na Hornetse, vaša će oklada biti dobitna ako Hornetsi dobiju utakmicu ili izgube, ali ne s razlikom većom od 9 poena.

Kako se kladiti na širenje košarke
Objašnjenje linija za košarkaško klađenje

Objašnjenje linija za košarkaško klađenje

Linije za klađenje na košarku jedne su od najzanimljivijih u industriji, ali i jedne od onih koje zahtijevaju pozornost da bi ih se razumjelo. Kladioničari na košarku podjednako postavljaju svoje oklade na novčanu liniju i spread kao i ukupni broj bodova u igri.

Više i manje jedna je od opcija koju mnogi igrači biraju u online klađenju na košarku. Postavljanje ukupne bodovne margine slično je postavljanju raspona. Neke od najboljih internetskih sportskih kladionica nude brojne više/ispod linija za jednu igru s različitim koeficijentima.

Također, tu su i kvote za klađenje na košarku za pojedinačne timove i njihove statistike u utakmici, kao i statistike pojedinih košarkaša. Kladionice koje nude najbolje koeficijente za klađenje na košarku također nude linije za igračeve poene, skokove, asistencije, ukradene lopte, blokade, postignuta slobodna bacanja, trice kao i različite sažetke ovih kategorija.

Prije početka sezone i kako sezona odmiče, online klađenje na košarku nudi kvote za momčad koja će pobijediti konkretno prvenstvo. Tu su i košarkaški tečajevi za četvrtinu s najvećim ili najmanjim rezultatom, koji će tim ili igrač postići prvi koš i mnoge druge kvote za klađenje na košarku.

Objašnjenje linija za košarkaško klađenje
Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku

Ako ste ljubitelj klađenja na košarku, posebno NBA, morate biti svjesni da vjerojatno najviše pomjeraju koeficijenti klađenja na košarku. Košarkaške sezone sastoje se od mnogo utakmica i, uz dužno poštovanje prema timovi, nisu im svi jednako važni.

To znači da treneri koriste upravljanje vremenom kako bi ograničili minute svojih zvijezda u određenim utakmicama ili ih čak ne igraju. Vijesti o ovim potezima stižu samo nekoliko sati prije dojave i izgledi za košarku se brzo mijenjaju.

Ako se pitate kako se kladiti na košarku i kako odabrati najbolje moguće koeficijente za klađenje na košarku, trebate usporediti koeficijente koje daju različite košarkaške online sportske kladionice.

Kao i izglede, treba usporediti i dane linije. Mnogo je statističkih čimbenika koji utječu na raspon bodova i ukupnu bodovnu maržu, i iako sve online kladionice koriste slične sustave, još uvijek može biti mnogo razlika.

Ovo je još važnije ako se kladite na pojedinačne statistike igrača jer odsutnost određenog igrača može značiti više prilika za postizanje pogotka za igrača na kojeg se želite kladiti.

Kako pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku
Koja kladionica ima najbolje kvote za košarku?

Koja kladionica ima najbolje kvote za košarku?

Svaka kladionica nudi online klađenje na košarku, ali natjecanja i ponuđene linije često variraju. Najpopularnija košarkaška natjecanja kao što su NBA, NCAA, EuroLeague ili FIBA Svjetsko prvenstvo ili Olimpijske igre, ponudila bi svaka online kladionica.

Ali ako se želite kladiti na druga košarkaška natjecanja kao što su G-League, CBA, PBA ili Big-Three, morat ćete napraviti domaću zadaću i pronaći najbolje kvote za klađenje na košarku.

Usporedba tečajeva između različitih online kladionica nije jedina stvar koju trebate učiniti. U klađenju na košarku, dani rasporedi i ukupni zbrojevi utakmica, momčadi ili igrača također bi trebali biti predmet usporedbe. Košarkaške kladionice na mreži kao što su 1xBet, Bet Winner, 22bet, Rabona ili Nomini nude većinu linija, ali stvarni raspon ili ukupna bodovna marža nisu uvijek isti.

Neke košarkaške kladionice na mreži označavaju smjer u kojem idu određeni košarkaški koeficijenti koristeći strelice gore i dolje ili zelene i crvene boje, pri čemu zelena boja znači da koeficijenti padaju, a crvena znači da rastu.

Koja kladionica ima najbolje kvote za košarku?
Savjeti i trikovi za koeficijente klađenja na košarku

Savjeti i trikovi za koeficijente klađenja na košarku

Košarka je sport za koji je sezona vrlo dinamična. NBA momčadi igraju 3 do 5 utakmica tjedno, često uzastopno. To je regularna sezona od 82 utakmice, u kojoj se momčadi i treneri suočavaju s raznim izazovima s igračima i osobljem.

U Europi momčadi igraju u više od jednog natjecanja. Igraju domaće ili regionalno natjecanje, ponekad oboje, a također i međunarodna natjecanja poput Eurolige, Eurokupa ili Lige prvaka.

U takvom dinamičnom okruženju, forma i ambicije momčadi rastu i padaju u svakoj utakmici. Sve to utječe na koeficijente za košarku i ako želite biti sigurni da se kladite na najbolje moguće opcije, morate pratiti sve ove informacije. Ponekad se koeficijenti daju na temelju rekorda momčadi, a popis koji ulazi u sljedeću utakmicu uopće ne izgleda isto.

Savjeti i trikovi za koeficijente klađenja na košarku
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak