Sve o Košarka klađenju

Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu i s razlogom se može smatrati drugim nakon nogometa. U usporedbi s drugim sportovima, košarka je prilično nova, izumljena je tek 1891. godine. Košarka doista ima međunarodni bljesak, što se može vidjeti po njezinoj natjecateljskoj prirodi tijekom Ljetnih olimpijskih igara, kao i po broju različitih zemalja koje predstavljaju igrači u NBA ligi.

Košarka je također jedan od najboljih sportova za klađenje. Svake sezone se klade doslovno milijarde dolara samo na NBA, a to ne uključuje neke veće košarkaške događaje kao što je March Madness za NCAA košarku.

Sve o Košarka klađenju
Osnove košarkaškog klađenja

Osnove košarkaškog klađenja

Kao jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, košarka je odmah iza nogometa. Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) osnovana je u Americi tek 1946. godine, izvorno pod imenom Basketball Association of America, što je čini jednim od novijih sportova u povijesti SAD-a. Sport je proizveo neke od najpoznatijih sportskih zvijezda u zemlji, uključujući Kareema Abdul-Jabbara, LeBrona Jamesa i Michaela Jordona.

Svake sezone postoje milijarde dolara na okladama samo za regularnu sezonu NBA lige - ne uključujući March Madness. To je neviđena svota za igru koja traje oko 2 sata za ukupno 82 igre.

Osnove košarkaškog klađenja
Kako se kladiti na košarku?

Kako se kladiti na košarku?

Kao novi sport, podrijetlo klađenja na košarku vjerojatno je počelo kada je sport došao do izražaja. I dok nema točno određenog datuma kada je klađenje započelo, ono je još uvijek postalo poznato u cijelom svijetu, budući da je posvuda dio košarkaških kladionica. Kako se sportsko klađenje nastavlja legalizirati diljem zemlje, popularnost online klađenja na košarku samo će rasti.

Slično kao što je Superbowl najiščekivaniji dan u nogometu, Ožujsko ludilo jedan je od najiščekivanijih događaja u košarci. Ovo donosi još jednu rundu mogućnosti klađenja za igrače da polože svoj novac za pobjednika svake igre, a zatim i za koji će pobjednički tim uzeti sve.

Zbog toga koliko je veliko klađenje na košarku, NBA bila je jedna od prvih liga koja je koristila korporativne sponzore uz svoje partnerstvo s DraftKings. Povrh toga, NBA je također izjavila da želi biti partner sa svakom sportskom kladionicom u SAD-u, čineći je tako inkluzivnom za kladioničare.

Kako se kladiti na košarku?
Kako se kladiti na košarku

Kako se kladiti na košarku

Ono što čini košarku tako dobrom za kladioničare je to što postoji mnoštvo načina za klađenje na igru. I što ga čini univerzalnim među online sportsko klađenje je da su osnove klađenja univerzalne. Da biste se kladili izravno, možete upotrijebiti okladu Moneyline da postavite okladu na momčad za koju mislite da će pobijediti utakmicu.

U novčano klađenje, širenje bodova je prilično jednostavno. Kladitelji će postaviti okladu na to koliko bodova misle da će pobjednička momčad pobijediti ili se mogu kladiti na to koliko će bodova poražena momčad zaostajati na kraju utakmice.

Sve statistike utakmice također su poštene igre za klađenje u bilo kojoj sportskoj kladionici, uključujući skokove, blokade i broj postignutih trica. Kladitelji se također mogu kladiti na ukupne pobjede tima i pojedinačne nagrade, uključujući MVP ili Rookie of the Year. Kladiteljima daje mnogo prilika da nauče kako tim radi kolektivno i pojedinačno, dodajući više slojeva njihovim prilikama za velike pobjede.

Kako se kladiti na košarku
Razumijevanje koeficijenata klađenja na košarku

Razumijevanje koeficijenata klađenja na košarku

Kao i u svakoj igri, izgledi za košarkašku utakmicu temelje se na mnogim aspektima, ali na njih utječe i tržište klađenja. Rekord i izvedba svake momčadi igraju najveću ulogu, ali rasporedi i ozljede također će imati drastičan utjecaj. Najveće momčadi, uključujući Los Angeles Lakerse i New York Knickse, također će imati veliki bazen zbog velikog broja sljedbenika.

Individualni meč igrača protiv braniča u protivničkoj momčadi i igračeva nedavna statistička izvedba mogu odrediti izglede za oklade na igrače. Ukupni izgledi za utakmicu određuju se učinkom, tempom i obrambenom snagom svakog tima. Izgledi da igrač postane MVP mogu ovisiti o ozljedi i pobjedi momčadi u svojoj diviziji ili prvenstvo može računati na pobjednički niz.

Razumijevanje koeficijenata klađenja na košarku
Što je klađenje na košarkaški parlay/teaser?

Što je klađenje na košarkaški parlay/teaser?

Najčešća vrsta online klađenja na košarku je "ravna oklada", što je kada se klade na jednu momčad u odnosu na razliku bodova. Osim toga, kladitelji mogu čak dodati nekoliko timova na jednu okladu, poznatu kao parlay. Međutim, također možete kombinirati nekoliko timova u jednu okladu. Možete dodati bilo gdje od dva do osam timova u jednoj igri, gdje svi timovi i ukupni zbrojevi moraju pokriti raspon bodova.

Ovo su izgledi:

 • 2 ekipe: 13/5
 • 3 ekipe: 6/1
 • 4 ekipe: 11/1
 • 5 ekipa: 22/1
 • 6 ekipa: 40/1
 • 7 ekipa: 80/1
 • 8 ekipa: 150/1

Vaš dobitak i oklada bit će vam vraćeni u ulozi na šalteru. Kakav novac možete očekivati? Pa, za igru od 50 dolara od dva tima, osvojili biste 130 dolara, što znači da vaš bruto povrat iznosi 180 dolara. Za igru od 100 dolara za pet timova kući biste donijeli nevjerojatnih 2200 dolara.

Nešto što treba napomenuti je da ako postoji "guranje" ili izjednačenje, raspon bodova će se smanjiti. Što je guranje? To je kada se kladite na tim i pobjednički broj je točno onaj broj na koji ste se kladili. Dakle, recimo da se kladite da će Miami Heat pobijediti Cleveland Cavalierse s više od 10 poena razlike, ali onda pobijede s točno 10 poena razlike. Nisi pobijedio ni izgubio. To je jednostavno guranje.

Što sve ovo znači? Uglavnom, ako sudjelujete u parlayu s četiri tima, a postoje tri pobjednika i jedan push, to se svodi na parlay s tri tima. Slično tome, ako se kladite na parlay od osam timova, a postoji jedan push, to postaje parlay od sedam timova. Međutim, igre na šalteru mogu se odvijati malo drugačije za isplate i pravila na kartici za parlay.

Ako je oklada izjednačena, zadirkivanje dva tima postat će "Bez radnje", a novac će vam biti vraćen. Ako postoji neriješen rezultat za tri momčadi, to će postati dvije momčadi. Slično, za teaser s četiri tima, pretvorit će se u teaser s tri tima.

Što je klađenje na košarkaški parlay/teaser?
Klađenje na četvrtinu/prvo poluvrijeme

Klađenje na četvrtinu/prvo poluvrijeme

Osnovna podjela 48-minutne NBA utakmice je da je podijeljena u četiri četvrtine od 12 minuta. Kladitelji se mogu kladiti na prvu četvrtinu i prvo poluvrijeme prije početka utakmice za igru unutar elementa klađenja na igru.

Možete odlučiti za koji tim mislite da će pokriti raspon na kraju četvrtine na liniji četvrtine. Prve poluredice također rade isto, s jedinom razlikom što uključuje više vremena.

U ovim okladama treba uzeti u obzir mnogo toga, uključujući to da momčad može započeti s ranim vodstvom, ali zaostajati u drugom poluvremenu. Alternativno, momčad također može biti sklona sporom startu, ali zatim preuzeti vodstvo u četvrtoj četvrtini, inače poznatoj kao "timovi 4. četvrtine"

Stoga je poznavanje prošlih učinaka ključno, ali ne samo kako tim na kraju djeluje. Umjesto toga, ovaj stil klađenja je način na koji će oni nastupiti na početku.

Klađenje na četvrtinu/prvo poluvrijeme
Što je klađenje na budućnost košarke?

Što je klađenje na budućnost košarke?

Kladiti se na budućnost znači da vjerujete da će tim biti toliko dobar da će uzeti sve. Iako se naravno možete kladiti na predosjećaj, to se također može temeljiti na prošlom učinku i trenutačnim statistikama. Recimo da su Philadelphia 76-ersi izgubili svoje prve tri utakmice izvan terena, možete se kladiti da će osvojiti konferenciju ili prvenstvo lige. ove koeficijenti klađenja mogu se prikazati na kladioničarskim pločama ili policama za izlaganje.

Ako ne vidite ono na što se želite kladiti, uvijek razgovarajte s piscem listića za odgovarajuću pomoć. Omjeri se također mogu promijeniti bez prethodne obavijesti, ali budite uvjereni, vaša će se isplata temeljiti na omjerima koji su bili prisutni kada ste položili svoj ulog.

Što je klađenje na budućnost košarke?
Kako se kladiti na košarkaške rekvizite?

Kako se kladiti na košarkaške rekvizite?

Poznato i kao egzotične oklade, klađenje na košarkaške rekvizite temelji se na statistici i može biti dostupno na klađenju na marquee klađenju. U osnovi se kladite na igrača i koliko će dobro - ili loše - igrati tijekom utakmice. Možete se kladiti da će postići više od 110 bodova, ili pak, da neće postići više od 60 bodova.

Dostupne ponude oklada mogu se vidjeti na kladioničarskoj ploči ili stalku, ali to ovisi o raspoloživosti prostora.

Kako se kladiti na košarkaške rekvizite?
Savjeti i trikovi za klađenje na košarku

Savjeti i trikovi za klađenje na košarku

Kada je riječ o sportskom klađenju, morate uložiti puno istraživanja kako biste bili sigurni da ste barem uspjeli ostvariti rentabilnost i spasiti svoj ulog. Naravno, želite osvojiti veliko, tako da ne možete samo gledati na trenutnu ili prošlu izvedbu kako biste položili svoj novac i očekivali da ćete zauzvrat dobiti značajnu svotu.

Što se tiče košarkaških kladionica, kao i svih drugih sportskih klađenja, potrebno je mnogo toga uzeti u obzir. Prvo, morate uzeti u obzir koliko dobro momčad radi u tekućoj sezoni. Otpuhuju li druge momčadi iz vode? Postoji li strijelac koji konstantno zabija najmanje 120 poena?

Povrh trenutne statistike, morate uzeti u obzir prošli učinak tima. Jesu li pregurali polovicu svoje sezone pobjeđujući u svakoj utakmici, a zatim se počinju gušiti kad ulozi postanu veći?

Također morate pogledati učinak pojedinačnih igrača. Recimo da razigravač bude oboren i odsutan je do kraja sezone zbog ozljede. Kako izgledaju igrači koji su prije bili na klupi sada kada će možda izaći na teren? Djeluju li obećavajuće njihove statistike koje će vam pomoći da dobijete okladu na budućnost?

Također morate pogledati raspored momčadi. S igranjem 82 utakmice u zgusnutoj sezoni, možda lete po zemlji svakih nekoliko dana kako bi izašli na svoj sljedeći teren, što je poznato kao "cirkusko putovanje". Umor izazvan užurbanim rasporedom može utjecati na njihovu izvedbu. Ima li tim na koji se kladite uzastopne utakmice preko zemlje.

Ključni podaci za van

 • Kladite se na Moneyline na temelju prošlih rezultata i trenutnih statistika
 • Kada je riječ o parlay klađenju, razmotrite šanse za push.
 • Za klađenje na četvrtinu ili prvo poluvrijeme, pogledajte počinje li momčad općenito snažno ili kasnije popravlja.
 • Za klađenje na budućnost, uzmite u obzir prethodne ozljede, trenutnu statistiku i prošli učinak.
Savjeti i trikovi za klađenje na košarku