Sve što trebate znati o: Klađenje linije

Linija klađenja je točka koja dijeli favorizirani tim od autsajdera u sportskim natjecanjima. Kladionice dobivaju koeficijente na sportske utakmice iz složenog matematičkog modela ili računalnog algoritma. Na temelju statistike, kreatori kvota određuju vjerojatnu marginu pobjede između dva tima, koja se temelji na snazi prethodnih nastupa.

Tijekom analize sportske kladionice uspoređuju timove kako bi odredile koji je favorit za pobjedu i s kojom razlikom. Na primjer, kladionice mogu predvidjeti da će favorizirana momčad pobijediti s 10 bodova. Stoga, momčad koja je izgubila može dobiti hendikep od 10 poena u svrhu klađenja.

Sve što trebate znati o: Klađenje linije
Sve o linijama klađenjaKako funkcioniraju linije za klađenje?Moneyline okladaSve o parlay okladamaKako čitati kladioničarske linije?
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve o linijama klađenja

Sve o linijama klađenja

Kockari se klade na svaki tim na temelju koeficijenata koje sportske kladionice stavljaju na raspolaganje. Analiza također uzima u obzir učinak igrača. Rezultati su točni oko 50 posto vremena. Kvote za klađenje neprestano se razvijaju i temelje se na tome kako timovi rade.

Kladitelji provjeravaju koeficijente kako bi odredili ažurirana očekivanja učinka za natjecateljske timove. Budući koeficijenti se stalno mijenjaju i odražavaju učinak momčadi tijekom sezone.

Sportske kladionice imaju tendenciju da vjeruju konzultantima koji nude informacije o vjerojatnim izgledima na temelju iskustva u industriji. Nakon pregleda računalno generiranih ljestvica, profesionalni kreatori koeficijenata daju procjenu koeficijenata za ishod svakog sportskog natjecanja na temelju ukupnog učinka tima.

Profesionalni kreatori kvota prilagođavaju liniju klađenja na temelju unaprijed određenih kriterija, koji mogu uključivati ozljede, prednost domaćeg terena, vremenske prilike i raspored putovanja momčadi. Čak i dominantan prekršaj dodavanja može igrati ulogu u određivanju omjera i kasnije linije klađenja.

Ako momčad igra uzastopne utakmice, ovaj raspored može utjecati na analizu kladionica o izgledima i liniji klađenja.

Sve o linijama klađenja
Kako funkcioniraju linije za klađenje?

Kako funkcioniraju linije za klađenje?

Nakon postavljanja koeficijenata, online kladionica predviđanja stavlja na raspolaganje javnosti kao 'otvaranje' ili početne koeficijente koji se predviđaju za svaku utakmicu. Kladitelji odlučuju na koji će se tim kladiti na temelju omjera.

Oddsmakers početno postavljaju ograničenja klađenja na nisku razinu kako bi utvrdili kako se kladitelji klade prije podizanja ograničenja klađenja.

Kada tržište za klađenje na određenu utakmicu raste, sportska kladionica može prilagoditi koeficijente ili liniju klađenja tijekom vremenskog okvira prije utakmice na temelju toga koliko kockarske akcije privlače natjecateljski timovi.

Najpopularnije zemlje za kockanje uključuju Australiju, Singapur, Irsku i Kanadu. U Europi, UK, Italija, Francuska i Španjolska obično imaju visoke bruto prihode od kockanja. Međutim, kladionice diljem svijeta koriste kladioničarske linije kada nude kvote onima koji oklada na sportskim natjecanjima.

Kako funkcioniraju linije za klađenje?
Moneyline oklada

Moneyline oklada

Prema vodiči za sportsko klađenje, Moneyline oklada je jednostavan proces koji ima dva do tri moguća ishoda. S dva tima ili igrača u okladi Moneyline, kockari biraju koji će igrač pobijediti.

Za nogometne ili MMA borbe postoji treća opcija klađenja, koja se naziva neriješeno, kada nije proglašen pobjednik ili gubitnik. Aplikacije sportskih kladionica često nude izvlačenje kao opciju klađenja na Moneyline. Drugi nude remi bez opcije klađenja. U ovom slučaju, kockar bira pobjednički tim ili natjecatelja bez ishoda ždrijeba.

Ako kladioničar predvidi točan rezultat natjecanja, kladionica će izvršiti isplatu prema koeficijentima. Moneyline oklada razlikuje se od linije klađenja po tome što postoji samo opcija pobjede, poraza ili neodlučenog rezultata.

omiljena

u novčana oklada, tečajevi će predvidjeti favoriziranu momčad ili igrača koji će pobijediti u utakmici. Kockar se može kladiti na iznos naveden u izgledima za dobitak. Na primjer, s izgledima -15, osoba se može uložiti u 15 dolara da bi osvojila 10 dolara.

Isplata je 25 USD, što uključuje iznos uloga od 15 USD plus pobjednički iznos od 10 USD. S okladom Moneyline, tim ili igrač koji favorizira pobjedu uvijek će imati izglede s predznakom minus.

Underdog

Kockari se ponekad radije klade na gubitnika u internetskoj kladionici, odnosno natjecatelja za kojeg je manje vjerojatno da će pobijediti protivnika. Koristeći 10 USD kao primjer jedinice, kladitelj koji se kladi na gubitnika morao bi uložiti 10 USD kako bi osvojio 15 USD i dobio isplatu od 25 USD. U okladi Moneyline, izgledi gubitnika prikazani su s znakom plus, tj. +15.

Čak

Ako su momčadi toliko slične u vještini da su izgledi izjednačeni, kladioničar se može kladiti na jednake izglede. U ovom slučaju, kladitelji mogu dobiti isplatu od 20 USD na okladu od 10 USD za kvote Čak +10.

Moneyline oklada
Sve o parlay okladama

Sve o parlay okladama

Parlay klađenje je pojedinačni oklad koji povezuje dodatne pojedinačne oklade i ovisi o dobitku svih oklada kako bi kladitelj osvojio okladu. ove vrste oklada nude visoke isplate, koje su znatno više od jednostavnog postavljanja pojedinačne oklade.

Razlog za visoku zaradu je što su izgledi za dobitak na tri oklade teži nego dobitak na jednom okladu. Ako kladitelj izgubi samo jednu okladu u povezanim okladama, gubi novac uložen na cijelu opkladu. Ako je bilo koja od pojedinačnih oklada u parlay okladi izjednačena, oklada se vraća na smanjene koeficijente prema ishodima za sve utakmice uključene u parlay okladu.

Obično su korelirani parlayi ograničeni. Korelirane parlay oklade uključuju dvije ili više oklada na istu utakmicu, koje se oslanjaju na sličan ishod. Oklade na slične rezultate mogu dovesti do visokih isplata, zbog čega kladioničari često ograničavaju korelirane parlay oklade kako bi izbjegli značajne gubitke u slučaju pobjede više kladioničara.

Varijanca

Druga parlay oklada je oklada na pobjedu dva ili više natjecatelja u istom natjecanju. Kladionice umnožavaju isplatu za igre u kojima kladioničar odabere točne dobitnike. Ako kladioničar izabere tri tima i sva tri tima pobijede, kladioničar isplaćuje po višim koeficijentima, koji su veći od pojedinačne oklade.

Parlays može varirati od dva do deset timova u okladi. Iako kladioničari imaju pomiješana mišljenja o prednostima klađenja, to je još uvijek popularan način klađenja na mreži.

Profitabilnost ovisi o sposobnosti kladitelja da osvoji više od 50 posto postavljenih parlay uloga. Na kraju, parlays isplaćuju više novca iako je teže pobijediti. Međutim, iskusni profesionalci mogu kockati na parlay na temelju dubinskog istraživanja natjecateljskih timova i povijesne sposobnosti pojedinog kockara da dobije parlay oklade.

Sve o parlay okladama
Kako čitati kladioničarske linije?

Kako čitati kladioničarske linije?

Sportski entuzijasti koji se klade na natjecanjima znat će da postoji mnogo sličnosti, koje uključuju konkretno klađenje na to tko će pobijediti u meču, raspodjelu bodova, više i manje oklade i niz opcija vezanih uz klađenje na favorita ili autsajdera. Evo primjera kako čitati linije klađenja na različite sportove i oklade.

Nogometne kladionice

U nogomet, znak minus označava tim koji favorizira pobjedu, a znak plus označava tim koji će izgubiti. Znak + uvijek je pokazatelj koja je momčad gubitnica u natjecanju.

Ako je broj naveden iza (-) znaka minus, očekuje se da će favorizirani tim pobijediti s tim određenim brojem bodova. Moneyline su jednostavno izgledi za pobjedu ili poraz natjecatelja u utakmici.

Bilo da su 2 prema 1 ili 5 prema 1, koeficijenti izražavaju numerički ishod matematičke analize predviđene pobjede ili poraza momčadi u natjecanju. Linija klađenja je bod između očekivanih osvojenih ili izgubljenih bodova, tj. -15 ili +15. Međutim, u nogometu se kladioničar može jednostavno kladiti na onu momčad za koju misli da može pobijediti i uopće ne mora brinuti o rasponu bodova ili izgledima.

Košarkaške kladionice

Sportske kladionice Dallas Mavericks nude niz različitih opcija klađenja za profesionalne košarkaške igre. U NBA klađenju, jedan od načina klađenja je Moneyline klađenje, gdje kladitelj bira pobjednika utakmice. To je široko prihvaćena metoda klađenja u sportskom klađenju. Novčane linije također su aspekt bodovnih razlika. Na primjer, koeficijent -55 znači da igrač pobjeđuje za svaki točan ulog protiv koeficijenta -55.

Kladitelji se također mogu kladiti klađenjem na ukupni rezultat klađenjem iznad ili ispod predviđenog iznosa koji je objavio kladioničar. Ako ukupni rezultat oba tima prijeđe predviđeni iznos sportske kladionice do točnog rezultata koji je kladitelj izabrao i na koji se kladio, kladitelj pobjeđuje.

Bejzbol kladionice

Bejzbol klađenje je poput drugih Moneyline oklada. Kladitelji biraju favorit tim koji ulaže 115$ na -115 kvote da osvoji 100$ ako je točan. Isplata uključuje 215 USD, što je kombinacija iznosa koji je kladitelj uložio od 115 USD plus iznos dobitka od 100 USD.

Ljestvica dobitaka predstavlja točan iznos koji kladitelj kocka na favoriziranu momčad ili autsajdera. Međutim, izgledi uvijek predstavljaju osnovnu vrijednost pobjede od 100 USD. Provizije sportskih kladionica nastaju kada omiljeni natjecatelj izgubi.

Ako favorit izgubi, kladioničar isplaćuje gubitku, ostvarujući dobit na širenju favorita višeg. Ako favorit pobijedi, sportska kladionica ne ostvaruje zaradu. Ako favorit ima optimalne šanse za pobjedu, malo je vjerojatno da će sportska kladionica ostvariti profit. Međutim, sportske kladionice daju tečajeve na tisuće utakmica svakog mjeseca. Pobjede i gubici se izjednačuju, omogućujući sportskoj kladionici da ukupnu pobjedu ostvari.

Linije za klađenje na konjske utrke

U konjske utrke, izgledi su jednostavni za razumjeti. Što se više novca kladitelji klade, to su izgledi manji. Omjeri pokazuju očekivani profit u odnosu na uloženi iznos. Na izgledima 10-1, kockar može očekivati da će osvojiti 10 dolara za svaki uloženi dolar. Parni novac daje kladitelju 2 USD za svaka uložena 2 USD za ukupni povrat od 4 USD.

Možda će trebati neko vrijeme da novi kladioničari shvate kako se kladiti na sport. Iako neki sportovi nude slične koeficijente za klađenje, kao što je klađenje na izravnog pobjednika, veći i manji ukupni broj bodova ili raspon bodova, postoje i drugi sportovi s jednostavnijim ili izazovnijim opcijama klađenja. Za kockara, razumijevanje izgleda i istraživanje konkurenata pomoći će u odabiru pobjednika.

Kako čitati kladioničarske linije?
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Što trebate znati o NASCAR klađenju
2023-03-22

Što trebate znati o NASCAR klađenju

S ogromnom bazom obožavatelja u Sjevernoj Americi i mnogim utrkama koje se održavaju gotovo svaki tjedan na raznim trkaćim stazama od veljače do početka studenog, klađenje na NASCAR jedan je od najatraktivnijih izbora za klađenje za ljubitelje motosportova.

Vrhunski vodič za klađenje na Super Bowl za pripremu
2023-03-08

Vrhunski vodič za klađenje na Super Bowl za pripremu

Bit će puno novca za legalno klađenje na Super Bowl 2023. nakon što utakmica 2022. sruši sve dosadašnje rekorde. Prošli put, u Super Bowlu LVI, Los Angeles Ramsi su pobijedili Cincinnati Bengalse rezultatom 23-20.

Polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. - Argentina protiv Hrvatske
2022-12-12

Polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. - Argentina protiv Hrvatske

Posljednji tjedan FIFA Svjetskog prvenstva 2022. je pred nama i samo su 4 momčadi preostale!