Vijesti

November 15, 2021

Najvažniji dijelovi dosadašnje karijere Connora McGregora u UFC-u

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Jedan od najupečatljivijih sportaša svih vremena, a zasigurno i jedan od najvećih sportaša modernog doba, Connor McGregor je enigma. Pogledajmo njegovu karijeru.

Najvažniji dijelovi dosadašnje karijere Connora McGregora u UFC-u

UFC debi Connora McGregora

Conor McGregor debitirao je na Ericsson Globeu (danas Avicii Arena) u Stockholmu 2013. godine, nije razmišljao samo o svojoj prvoj borbi, već je planirao i preuzimanje UFC-a.

6. travnja te godine, 24-godišnjak je bio tek drugi sportaš iz Irske koji se borio za UFC. Connor je s preciznošću krenuo raditi na Brimageu, poslavši Amerikanca na platno u prvoj rundi i donijevši McGregoru prvu nagradu za nokauta večeri. MMA komentator Kenny Florian je vikao: "Ovo je razlog zašto svi pričaju o Conoru McGregoru!"... Da je samo znao koliko bi dobar predznak napravio.

Connor je prvi put bio naslovnik UFC Fight Nighta

Sa samo dvije borbe pod Connorovim pojasom, UFC je već imao McGregora kao sigurnu stvar. Bili su toliko uvjereni u to da ga je to naslovilo na UFC Fight Nightu u Irskoj 19. srpnja 2014. UFC kladioničarske kvote od -690 dovele su do toga da je McGregor proglašen za jasnog favorita.

Boreći se pred svojom publikom u Dublinu, McGregor je ugasio svjetla Brazilcu Diegu Brandãu velikom lijevom rukom koja mu je donijela tehnički nokaut (tehnički nokaut) u prvoj rundi i nagradu za nastup večeri. Nakon borbe, još uvijek nabrijani McGregor izjavio je da ne postoji živ čovjek koji bi ga mogao pobijediti na irskom tlu!

Zloglasni obračun između Alda i McGregora

Kada je Connor McGregor konačno išao protiv Alda u predbožićnom okršaju na UFC-u 194 u Las Vegasu 12. prosinca 2015., Irac je priveo borbu kraju za 13 sekundi!

Sve što je trebalo bio je promašeni lijevi kroše od Alda prije nego što je Brazilac podlegao udarcu lijevom rukom u čeljust koji ga je poslao licem prema dolje na platno. Neki su predviđali bližu utakmicu. Prije borbe, internetsko sportsko klađenje pokazalo je tijesnu prednost od -105 u McGregorovu korist.

Nate Diaz - Podnošenje... koje zatim vodi do trijumfa

Obožavatelji će pamtiti 5. ožujka 2016. kao dan kada je Conor McGregor izašao za submission u drugoj rundi nakon što ga je Amerikanac Nate Diaz uhvatio u rear naked choke.

Ali ono što se uistinu isticalo u vezi s ovim ključnim ishodom bio je McGregorov odgovor. Samo pet mjeseci kasnije, 20. kolovoza 2016., vratio se u Vegas kako bi se još jednom sučelio s Amerikancem u UFC 202 revanšu. Ovoga puta odluka je bila tijesna većinom u McGregorovu korist, a McGregor je dobio potpuno novi set prevladavši prethodni poraz.

Connorov prvi put da je preuzeo titulu

Bio je to veliki vrhunac u McGregorovoj karijeri. Eddie Alvarez na UFC-u 205 u Madison Square Gardenu 12. studenog 2016. vidio je sada 28-godišnjaka koji je svojoj tituli u perolakoj kategoriji dodao svjetski pojas u lakoj kategoriji. Ovaj put, McGregor je upotrijebio kombinaciju lijevo-desno kako bi spustio Amerikanca na platno i otišao s dvostrukom krunom.

Borba je ušla u povijesne knjige jer je Irac bio prvi UFC borac ikada koji je držao dva naslova svjetskog prvaka u isto vrijeme.

Ažuriranje iz 2020. - Connorov povratak u UFC

Više od godinu dana nakon što je objavio da se povlači iz sporta, McGregor se vratio na UFC 246 18. siječnja 2020., za obračun u poluteškoj kategoriji s Donaldom "Kaubojem" Cerroneom.

Ova borba je trajala samo 40 sekundi u prvoj rundi. Cerrone je bio nokaut, a McGregor je kući odnio još jednu nagradu za izvedbu večeri, kao i prestiž da bude prvi borac u povijesti UFC-a koji je postigao nokaut u tri kategorije: perolakoj, lakoj i velter kategoriji. Nije teško shvatiti zašto ga ljudi zovu "Ozloglašeni"!"

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti