Sve o UFC klađenju

UFC ili "Ultimate Fighting Championship" je najpoznatija i najkonkurentnija promocija mješovitih borilačkih vještina na svijetu. Tvrtka je osnovana davne 1993. godine sa sjedištem u Las Vegasu, Nevada, iako održava događanja u zemljama diljem svijeta. U svojoj gotovo 30-godišnjoj povijesti, UFC je održao više od 500 događaja, od kojih se većina može gledati samo na kanalima Pay Per View.

Kako je raslo sportsko klađenje u Sjedinjenim Državama, tako je porasla i popularnost klađenja na UFC utakmice. UFC ima nekoliko službenih partnera za klađenje, uključujući DraftKings u Sjedinjenim Državama, Neds u Australiji i Stake.com u Latinskoj Americi.

Sve o UFC klađenju
Sve što trebate znati o UFC klađenjuKako se kladiti na UFCRazumijevanje UFC koeficijenata klađenja
Sve što trebate znati o UFC klađenju

Sve što trebate znati o UFC klađenju

Iako UFC postoji od 1993. godine, klađenje na ovaj sport zapravo nije postalo popularno sve do sredine 2000-ih. Naravno, mogli ste se kladiti dok ste bili u Las Vegasu, gdje je sjedište promocije, ali široko rasprostranjeno prihvaćanje UFC klađenja nije došlo do izražaja sve dok sportsko klađenje nije postalo prihvaćenije u Sjedinjenim Državama.

Danas će svaka legitimna UFC sportska kladionica nuditi mogućnost klađenja na UFC utakmice, a ovaj sport brzo postaje jedan od najpopularnijih izbora na kladioničarskoj kartici. Čak je nadmašio boks, sport koji se nekada smatrao najpopularniji sport za klađenje u svijetu.

Sve što trebate znati o UFC klađenju
Kako se kladiti na UFC

Kako se kladiti na UFC

Klađenje na UFC može biti prilično jednostavno u smislu vrsta klađenja. Najčešći način klađenja na UFC je odabir izravnog pobjednika meča, što se obično naziva samo oklada 'na pobjedu u borbi'.

Ako malo dublje zaronite u UFC klađenje, zapravo se možete kladiti na to kako će meč biti odlučen. Na primjer, izbori su obično odlukom ili nokautom, tehničkim nokautom, diskvalifikacijom ili predajom.

Možete čak biti precizniji i staviti okladu na to u kojoj rundi će meč biti odlučen, ili u rijetkim prilikama, ako meč završi neriješeno. Naposljetku, možete staviti okladu na više od manje od ukupnog broja rundi u meču, ili samo izravnu okladu na to hoće li borba završiti.

Neke sportske kladionice čak nude oklade za borce, koje mogu uključivati broj odbacivanja ili čak ukupno vrijeme borbe. Kako sportsko klađenje postaje sve popularnije, internetske stranice za sportsko klađenje postaju kreativniji s vrstama oklada koje nude.

Kako se kladiti na UFC
Razumijevanje UFC koeficijenata klađenja

Razumijevanje UFC koeficijenata klađenja

Budući da se UFC klađenje temelji na samo dva borca, izgledi se uglavnom temelje na prošlim nastupima. Ako su se dva borca već sučelila, onda se to uzima u obzir pri određivanju kvota. Ako je ovo njihov prvi meč, tada će sportske kladionice uzeti u obzir nedavni učinak kao i stil borbe svakog borca.

Kao što možete zamisliti, sportskom kladioničaru često je teško pronaći prave koeficijente za meč, pa ako istražite svakog borca, sigurno možete iskoristiti krivo postavljene borbe.

Kada se kladite na UFC, također ćete primijetiti da oklade na broj rundi u borbi mogu biti objavljene s prilično visokim koeficijentima. Nemojte se zavaravati, u proteklih pet godina prosječni postotak borbi za prelazak na daljinu bio je 51%.

Dakle, postoji mala prednost u borbi na daljinu, a povrh toga, trebate odabrati određenu rundu u kojoj će završiti. Izgledi su ovdje protiv vas, ali ako ustanovite da određeni borac ima tendenciju doskočiti više udaraca nokautom, tada može postojati poticaj da se kladite na rani završetak runde.

Razumijevanje UFC koeficijenata klađenja