Igrajte Politics danas - osvojite pravi novac

Od izuma klađenja prije više od 2000 godina, praksa je postala šira uključujući više prilika. Politika je stotinama godina bila jedna od najvažnijih tema o kojima se ljudi brinu – jer ona oblikuje nas, našu budućnost i naš svijet.

Osim sporta, kockari mogu predvidjeti i ishode popularnih političkih događaja i zauzvrat dobiti novac. Dakle, što je političko klađenje? Je li legalno kockati se političkim zbivanjima? Ako da, kako to radite? Za odgovore na ova i mnoga druga pitanja nastavite čitati.

Igrajte Politics danas - osvojite pravi novac
Na što se politika kladi?Kako se kladiti na politikuPolitičke kladioniceSavjeti za klađenje na politikuOdgovorno kockanje
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Na što se politika kladi?

Na što se politika kladi?

Kao što ime sugerira, klađenje na politiku uključuje predviđanje ishoda velikih političkih natjecanja kao što su Opći izbori u Ujedinjenom Kraljevstvu, predsjednički izbori u SAD-u i još mnogo toga.

Ali kladionice ne daju samo političke koeficijente za primarne izbore. Kladionici također mogu dobiti tržišta kao što su tko se kandidira za koji ured, sudionici debate, trajanje debate i još mnogo toga. Ukratko, postoji mnoštvo političkih tržišta klađenja koje treba iskoristiti.

U međuvremenu, uvriježeno je mišljenje da je političko klađenje relativno novi izum. Ali istina je da političko klađenje ima bogatu povijest, posebno u zapadnim zemljama.

Svoje korijene vuče iz 16. stoljeća u Italiji i 18. stoljeća u Velikoj Britaniji. U SAD-u je političko klađenje bilo toliko rasprostranjeno u razdoblju prije 1860. godine. Do 1960. godine, kladionice u Nevadi uzimale su velike oklade na nadolazeće američke predsjedničke izbore. Vidite, političko kockanje nije ništa novo.

Je li izborno klađenje legalno?

Da, klađenje na političke optužnice je 100% legalno. Međutim, od vitalnog je značaja kladiti se na renomirane kladionice poput ovih navedenih ovdje. U SAD-u je, na primjer, preko 20 država legaliziralo sportsko klađenje, čime su političke klađenja u tim područjima postala apsolutno legalna.

Još je bolje u Europi, gdje je većina zemalja nedavno revidirala svoje zakone o klađenju kako bi uključila online sportsko klađenje. Općenito, klađenje na bilo koju priliku je legalno, ovisno o tome odakle igrač dolazi.

Ali što se događa ako je klađenje u nekoj zemlji ilegalno? Ne brinite; kladioničari u takvim jurisdikcijama još uvijek se mogu kladiti u najboljim offshore kladionicama.

Ove međunarodne kladionice prihvaćaju strane igrače, pod uvjetom da prođu KYC (Know Your Customer) proces. Također, najbolje međunarodne kladionice su licencirane i regulirane od strane uglednih tijela poput Britanske komisije za kockanje (UKGC), Malta Gaming Authority (MGA) i Švedska uprava za igre na sreću.

Na što se politika kladi?
Kako se kladiti na politiku

Kako se kladiti na politiku

Nakon što ste pročitali do ove točke, očito je da se želite uložiti u političke ishode poput američkih predsjedničkih izbora 2024. Srećom, mnoge licencirane kladionice igračima nude izvrsne izglede za izborno klađenje. Izborni rekviziti prilično su slični tradicionalnim kvotama dostupnim na bilo koju stranicu za klađenje.

U nastavku su neki standardni politički rekviziti na koje treba obratiti pažnju:

  • Tko će pobijediti na izborima?
  • Tko će biti potpredsjednik "X"?
  • Hoće li se kandidat "X" uklopiti u Clintonove ili Obame?
  • Koliko će trajati rasprava između X i Y?
  • Koja će stranka nositi glasove naroda?

Sada kada znate neka uobičajena tržišta političkog klađenja, otvorite račun u legalnoj sportskoj kladionici. Da biste to učinili, stvorite račun, zatražite bonus i odaberite politički događaj na koji ćete se kladiti. Ali prije nego što se kladite, naučite čitati koeficijente. Srećom, o tome će ova stranica raspravljati sljedeće.

Kako čitati koeficijente za izborno klađenje

Čitanje političkih koeficijenata za klađenje prilično je jednostavno. Koeficijenti su dostupni u decimalnom, američkom ili frakcijskom formatu, ovisno o vašoj jurisdikciji.

Decimalni koeficijenti klađenja uobičajeni su u Europi i Aziji, dok sportske kladionice u SAD-u i Kanadi koriste američke koeficijente. Konačno, kladioničari se često susreću s koeficijentom fractional klađenja u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Na primjer, britanski kladioničar može ponuditi 2,51 koeficijentu vladajućoj Konzervativnoj stranci za pobjedu na parlamentarnim izborima u žestokoj konkurenciji protiv Liberalnih demokrata. Sada, u ovom slučaju, ako kladitelj uloži 10 dolara da vladajuća stranka učini što je potrebno, na kraju će dobiti 15,1 dolara dobiti ako pobijedi (10 x 2,51 dolara).

Što se tiče američkih koeficijenata, koeficijenti mogu ponuditi -150 da Joe Biden pobijedi na nadolazećim predsjedničkim izborima. S druge strane, Kanye West ima +150 za pobjedu.

Ako je to slučaj, kladitelj mora prikupiti 150 dolara da bi Biden pobijedio kako bi dobio 100 dolara profita. U međuvremenu, oklada od 100 dolara na Kanyea Westa može donijeti 150 dolara dobiti. Zapamtite, negativni (-) izgledi predstavljaju favorite, dok su pozitivni (+) autsajderi.

Konačno, kladioničar bi mogao ponuditi linije u razlomačnim koeficijentima, tzv. britanskim koeficijentima, ili UK koeficijenti. Držeći se prvog primjera iznad, pretpostavimo da su izgledi 6/1 da će Liberalni demokrati uspjeti. Ako je tako, to znači da uspješna oklada od 10 USD jamči dobit od 60 USD uključujući ulog od 10 USD. Samo pomnožite ulog s brojnikom, a zatim podijelite s nazivnikom. Zatim dodajte ukupan ulog kako biste saznali svoj pobjednički potencijal.

Kako se kladiti na politiku
Političke kladionice

Političke kladionice

Što čini savršeno mjesto za političko klađenje? Postoji poseban kriterij za traženje i odabir najboljih političkih stranica za klađenje. Evo najčešćih:

  • Licenciranje i regulacija: Baš kao i pri odabiru tradicionalnog mjesta za kockanje, licenciranje bi trebalo biti glavni prioritet pri odabiru stranice za političko klađenje. Prije nego što stavite predizbornu okladu na bilo koju sportsku kladionicu, provjerite je li stranica ugledna poput onih koje se promoviraju na ovoj stranici.
  • Sigurnosni protokoli: Ovo je još jedan čimbenik koji doprinosi vjerodostojnosti stranica za kockanje. Osim valjane licence, sigurno mjesto za klađenje mora biti SSL šifrirano kako bi se osigurala maksimalna sigurnost podataka. Opet, većina preporučenih web-mjesta ovdje označi ovaj potvrdni okvir.
  • Tržišta klađenja i koeficijenti: Politička tržišta nisu samo bilo koja druga tržišta klađenja. Kao takvi, najbolji kladioničari moraju se truditi osigurati što više tržišta. Također, kvote moraju biti prilagođene igračima. Kako biste to osigurali, proučite i usporedite izglede prije nego što se pridružite kladionici.
  • Bonusi i promocije: Uz niz opcija koje možete birati, ne isplati se pridružiti se kladioničaru koji ne nudi poticaje. Najbolje političke stranice za klađenje bi trebale ponuditi novim igračima besplatne oklade i bonuse na depozit. Također, vjerni igrači moraju uživati u poticajima kao što su česti rabati i bonusi na depozit.
  • Služba za korisnike: Osigurajte da kladionica nudi najsuvremeniji mehanizam podrške. Tim za podršku trebao bi biti dostupan putem telefona, e-pošte, chata uživo ili društvenih medija. Također, trebali bi biti dostupni 24/7 i na više jezika. Osim toga, isprobajte ih s upitom ili dva da vidite koliko brzo odgovaraju.
Političke kladionice
Savjeti za klađenje na politiku

Savjeti za klađenje na politiku

Zanimljivo je da u političkim okladama ne postoji dobra ili loša strategija klađenja. Međutim, s vremenom su se neki sustavi pokazali učinkovitijima od drugih. Prvo, kopajte duboko da razotkrijete stvarnu situaciju na terenu. Na primjer, političke vijesti na CNN-u mogu se razlikovati od onih koje su dostupne na BBC-u. Poznato je da međunarodni kanali vijesti imaju političke sklonosti. Dakle, istražite duboko na nekoliko izvora.

Drugo, oprezno koristite političke anketare. To je zato što ove ankete mogu biti iskrivljene ovisno o izvoru. Zapamtite da najpouzdanije ankete prikazuju točnu situaciju kako se događa. Ako je moguće, koristite lokalne anketare jer su općenito točniji. Općenito, važno je tko je intervjuiran i tko je proveo anketu.

Iznad svega, postavite proračun za kockanje i poštujte ga u svakom trenutku. Evo u čemu je stvar; ograničavanje iznosa za klađenje unutar dana, tjedna ili mjeseca čini gubitke manje bolnim, a dobitke još slađima. Stvar je u tome da se pridružite ludilu za političko klađenje znajući da su gubici češći od pobjeda. I, naravno, nemojte ganjati gubitke jer je krajnji rezultat predvidljiv.

Savjeti za klađenje na politiku
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Bilo da se kladite na politiku ili bilo koji drugi događaj, odgovorno kockanje je neophodno. Dakle, osim odvajanja ograničenja potrošnje, koji se još trikovi primjenjuju? Za početak, postavite vremensko ograničenje jer kockanje može biti dugotrajno. Moguće je provesti sate u kladioničarskom klađenju sve dok vaš bankroll ne propadne. U tom slučaju kladionici ne riskiraju samo ovisnost o klađenju, već i bankrot.

Također, izbjegavajte kockanje pod utjecajem droga ili depresije. Depresivni igrači poznati su po donošenju iracionalnih i nerazumnih odluka o klađenju. Osim toga, klađenje pod utjecajem alkohola ili droga može narušiti prosudbu. Stoga igrajte samo kada je glava čista od bilo kakvih stresnih misli ili utjecaja.

Na kraju, nemojte se kladiti da od toga živite. Poznato je da politička natjecanja donose nepredvidive rezultate, baš kao i drugi oblici kockanja. Stoga će vas ulaganje bogatstva u tržište klađenja vjerojatno na kraju svega ostaviti slomljenim i pod stresom. Dakle, kladite se na malo i uživajte u emisiji kako dolaze.

Odgovorno kockanje
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak