Klađenje na World Baseball Classic Online

Svjetski bejzbol klasik obično se skraćeno naziva WBC. Prvenstvo je godišnji međunarodni događaj u bejzbolu koji se održava od 2006. godine. Glavne bejzbol saveze podržavaju najveće sportske događaje u raznim zemljama. Među njima je jedna od najvećih sportskih liga; Major League Baseball i njezino udruženje igrača.

Druga velika prvenstva u bejzbolu koja podržavaju događaj su japanski NPB i korejski KBO. Također, postoji nekoliko profesionalnih bejzbol organizacija i sindikata igrača diljem svijeta koji podržavaju događaj. Drugi WBO održan je 2009. Naknadni turniri održavani su u četverogodišnjim intervalima. WBO je bio početni međunarodni bejzbol događaj u kojem su sudjelovali sadašnji igrači velikih sportskih liga. World Baseball Classic ima za cilj promovirati igru u cijelom svijetu i pružiti natjecateljsku platformu za najbolje igrače na svijetu.

Povijest svjetskog bejzbol klasikaZašto je popularan The World Baseball Classic?Kako se kladiti na World Baseball Classic
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Prema sažetku MLB-ovih međunarodnih namjera, World Baseball Classic vratit će se 2023. Došlo je do odgode izdanja 2021. zbog globalne pandemije. Povratak u WBC dovest će do kraja šestogodišnje stanke svjetskog turnira.

Sjedinjene Američke Države su aktualni svjetski prvak u bejzbolu u klasici. WBC je također dva puta osvojio Japan i Dominikanska Republika. Za ovaj turnir nema fiksne novčane nagrade. Dobici se razlikuju ovisno o prihodu za svako izdanje.

Section icon
Povijest svjetskog bejzbol klasika

Povijest svjetskog bejzbol klasika

Američki MLB i MLBPA objavili su namjere za turnir u svibnju 2005. Liga je prijašnjih godina pokušavala organizirati turnir, ali je bilo nekih kašnjenja. Do ovih kašnjenja došlo je zbog razgovora s uključenim udrugama i sankcioniranja IBF-a. U početku su vlasnici timova odbili poziv. Također, sindikat igrača je imao zabrinutost oko vremena održavanja događaja.

Slično, došlo je do sukoba između japanskog saveza i udruženja njegovih igrača. Međutim, 16. rujna 2005. NPB je službeno obavijestio MLB da su prihvatili ponudu nakon četiri mjeseca razmišljanja o početku i zaustavljanju. Nažalost, u nadogradnji rasporeda, bilo je dvojbi oko sudjelovanja Kube zbog sankcija Sjedinjenih Država. Stoga je bilo sve veće prijetnje otkazom. Međutim, turnir je potvrđen samo nekoliko tjedana prije početka.

Odabir sudionika

Odabir originalnog popisa turnira bio je po pozivu. Namjere su bile uključiti sve značajne međunarodne bejzbol nacije. To su bile nacije koje su stvorile značajan broj profesionalnih sportaša. Prije izdanja 2017. revidirani su kvalifikacijski kriteriji. Rezultat je bio malo izmijenjen popis zemalja sudionica.

Pakistan je zamijenio Tajland u onome što je bio njihov prvi put. Izrael i Južnoamerička Kolumbija također su ostvarili debitantske kvalifikacije za glavni turnir. Obojica su osvojili svoje bazene na Svjetskim kvalifikacijama za bejzbol klasik 2017. održanim prošle godine. Po prvi put, Sjedinjene Države su pobijedile na turniru, pobijedivši Portoriko sa 8-0 u finalu unatoč tome što se potonji ponovio u finalu.

Pregled bejzbol sporta

A bejzbol igra uključuje dvije ekipe od devet igrača. Ovi igrači se slažu na polju u obliku dijamanta koje ima četiri bijele baze. Orijentacija ovih baza je kvadratna dok je dijagonalna linija okomita. Kada igra počne, tri igrača udarajuće ekipe se isključuju. Kao udarači, igrači izazivaju izbacivanje lopte iz držanja momčadi na terenu. Nakon što to učine, završe cijeli krug oko baza kako bi postigli "trčanje". Pobjednički tim mora postići najviše rundi u devet izmjena.

Povijest svjetskog bejzbol klasika
Zašto je popularan The World Baseball Classic?

Zašto je popularan The World Baseball Classic?

Popis sportskih turnira uzima u obzir ogroman atletizam igrača natjecateljskih timova. Međutim, bejzbol se temelji na intrinzičnoj sposobnosti koju igrači moraju sami svladati. Igra zahtijeva druge vještine kao što su strategija, strpljenje i sposobnost brzog reagiranja pod prisilom. Ovi čimbenici su razlog zašto igrači različitih oblika i veličina mogu uživati u igri.

Bejzbol je ležeran za razliku od velikih sportskih događaja. Nema vremenskog ograničenja. Bejzbol odlučuje kada će ga nazvati. Ovo je za razliku od mnogih sportskih online turnira koje navijači prate. Uobičajeno, bejzbolska utakmica zahtijeva od timova da odu do 27 auta u što kraćem vremenu. Svaki potez, at-bat i baserunner se računaju u igri bejzbola, čineći svaki posjed zanimljivim. Svaki trenutak igre zahtijeva od igrača da daju sve od sebe.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Duljina prethodnih liga omogućuje dovoljno vremena za testiranje metoda i praćenje podataka i trendova. Igrači mogu prikupljati informacije kako bi poboljšali svoje izglede na internetskim stranicama za sportsko klađenje. Bejzbol je više serija individualnih igara. Ovo je slično najvećim sportskim događajima na svijetu. Nasuprot tome, timski orijentirane igre možda će biti teško razbiti zbog mnogih simultanih pokretnih komponenti koje utječu na bilo koju igru.

Zašto je popularan The World Baseball Classic?
Kako se kladiti na World Baseball Classic

Kako se kladiti na World Baseball Classic

Stotine dobitnih sustava i metoda već su osmišljene. Klađenje na sportske turnire jednostavno zahtijeva od korisnika da malo istraže uključene timove. Zatim odabiru sustav koji koristi statistiku koju mogu locirati i razumjeti. Igrači mogu pokušati otkriti nadolazeće utakmice koje spadaju unutar granica sustava.

Strategija klađenja na World Baseball Classic

Internetske stranice za sportsko klađenje primijeniti sustav novčane linije u bejzbol klađenju. Primjenjuje hendikep poen-spread gdje obje strane počinju na -110. Postoji autsajder i favorit, a koeficijenti predstavljaju najvjerojatniji ishod. Kladionik odabire jednu od dvije momčadi za izravnu pobjedu i primanje isplata prema koeficijentu.

Ispravna oklada omogućuje hendikeperima da odaberu put do profita koji najbolje odgovara njihovim željama. Da biste zaradili novac, trebali biste se usredotočiti na pobjedu u velikom postotku odabira, ili bi mogli igrati na sigurno i ostati s favoritima ili sićušnim autsajderima. Netko drugi bi se mogao koncentrirati na autsajdere na velikim sportskim turnirima. Na taj način će češće gubiti nego pobjeđivati, ali i dalje ostvarivati profit zbog značajnijih isplata.

Zbroji bejzbol trka slični su zbroju golova u nogometu i zbroju bodova u košarci po tome što su oklade Više/Manje. Zbroj se odnosi na ukupan broj trčanja postignutih od obje strane. Ključno je napomenuti da to uključuje utakmice vezane na kraju devet izmjena i ulazak u dodatne izmjene. Ukupni broj bejzbolskih utakmica obično je između 8 i 10 trčanja.

Kako se kladiti na World Baseball Classic
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak