Klađenje na IIHF World Championship Online

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu jedno je od najvećih svjetskih sportskih turnira. Turnir se održava svake godine i uključuje muške hokejaške momčadi diljem svijeta. Jedno je od najposjećenijih sportskih prvenstava. Od 2020. godine IIHF Svjetsko prvenstvo bit će podijeljeno u pet nižih divizija.

Šesnaest najboljih zemalja svijeta natječe se u kategoriji sportskih prvenstava. U Diviziji I ima dvanaest momčadi. Obično pobjednik skupine A napreduje u Elite divizije, dok je poraženi degradiran u skupinu B prve lige. Pobjednički tim skupine B prelazi u skupinu A prve lige. Poraženi tim ispada u skupinu A Divizije II. Isto se događa u drugoj ligi, ali uključuje 12 momčadi.

Koja je organizacija zadužena za ovaj događaj?Povijest IIFF Svjetskog prvenstvaO hokeju na leduKako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Koja je organizacija zadužena za ovaj događaj?

Koja je organizacija zadužena za ovaj događaj?

Treća liga uključuje dvije skupine po deset momčadi. Sličan postupak se provodi kao i u drugim odjelima. Divizija IV stvorena je za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu za muškarce 2020. i najniža je razina IIHF Svjetskog prvenstva.

Za organizaciju natjecanja zadužena je Međunarodna hokejaška federacija. Od 1977. godine svi profesionalni i amaterski igrači primaju se na Svjetsko prvenstvo. Naime, ovo se natjecanje održava tijekom doigravanja Stanley Cupa u NHL-u. Stoga NHL igrači obično imaju pravo samo ako se njihova momčad ne kvalificira u doigravanje NHL-a ili je eliminirana iz Stanley Cupa.

Koliki je nagradni fond za ovaj turnir?

Obično IIHF ne otkriva novčanu nagradu. Zlatne, srebrne i brončane medalje dodjeljuju se timovima u prva tri. Najbolji timovi na svjetskim prvenstvima za muškarce dobivaju novčanu nagradu od IIHF-a. Prema pisanju tiska, Švedska, pobjednica iz 2017., osvojila je ukupno nešto više od 1,5 milijuna dolara. Savezi uzimaju većinu novca i koriste ga za financiranje rasta i razvoja igre.

Ipak, dio novca se dijeli igračima. Većinu vremena dužnosnici federacije neće precizirati koliko. Tim tada odlučuje kako će ga distribuirati. Osim toga, vlade svake zemlje mogu dodijeliti bonuse svojim timovima. Obično, vrsta medalje i njihov broj određuju iznos koji timovi dobivaju.

Koja je organizacija zadužena za ovaj događaj?
Povijest IIFF Svjetskog prvenstva

Povijest IIFF Svjetskog prvenstva

Godine 1930. dvanaest nacija natjecalo se u prvom natjecanju. Održana je kao samostalna izložba. Sljedeće godine jedanaest ekipa se natjecalo u nizu kvalifikacija kako bi odredile zemlje koje će se boriti za medalje. Te su medalje dodijeljene ovisno o krajnjim pozicijama timova u nagradnoj rundi.

Trenutno, godišnji događaj ima šesnaest zemalja u skupini prvenstva. Ekipe prvenstva natječu se u početnom kolu. Potom se najboljih osam ekipa natječe u rundi doigravanja za medalju. Pobjednički tim proglašava se prvakom turnira. Tijekom godina u natjecanju dogodilo se nekoliko izmjena propisa. Ovaj događaj je vidio Kanada osvojili rekordnu 51 medalju. Ovo je najviše što je bilo koja zemlja ikada osvojila.

Povijest IIFF Svjetskog prvenstva
O hokeju na ledu

O hokeju na ledu

Dvije ekipe od šest klizača natječu se na ledenoj areni. Igrači pokušavaju usmjeriti mali gumeni disk ili pak u protivnički gol. Igrači koriste zakačene ili nagnute palice. Održava se na ledenoj površini dimenzija 85 stopa sa 200 stopa. Svaki tim se sastoji od pet pojedinaca. Za svaku momčad igraju tri napadača, dva braniča i po jedan vratar. Cilj igrača je postići što više golova uz svoje suigrače. Također moraju braniti svoju gol zonu kako bi spriječili protivnike da postignu pogodak.

Zašto je IIHF Svjetsko prvenstvo popularno?

Turnir je zbog akcije jedan od najznačajnijih sportskih događaja. Hokej jedini je sport u kojem akcija gotovo nikad ne prestaje. Tu i tamo se začuje pokoji zvižduk, ali igra se brzo nastavlja. Hokejaši kombiniraju svoju brzinu i agilnost, a pritom ostaju uspravni na divovskoj kocki leda.

Suci ili suci obično određuju većinu utakmica u drugim glavnim sportovima. U hokeju je donekle tako, ali igrači imaju različite kapacitete da drugačije upravljaju igrom. Uz značajne pogotke ili bitke, igrači mogu napuniti igru ili je usporiti. Općenito, natjecatelji u ovom sportu imaju potpunu kontrolu nad igrom. To obožavateljima čini mnogo fascinantnijim za gledanje.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Većina vrhunskih kladioničara i medija prati uzbudljiv turnir. Tijekom utakmica svi igrači su brzi u ovom sportu. Nema mnogo sportova koji mogu parirati zamahu ovog turnira. Nema vremena za smetnje među navijačima jer se stalno nešto događa. U slučaju da trepnu, mogu propustiti uzbudljiv trenutak. Ekipe također moraju prvo proći kroz runde izazovne kvalifikacijske igre. Također, igrači obično imaju mjesece teških utakmica regularne sezone prije turnira.

O hokeju na ledu
Kako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo

Pojedinci bi trebali osigurati da rade s renomiranim stranicama za klađenje na ovaj sportski turnir. Odabir pouzdanih internetske stranice za sportsko klađenje osigurava sigurnost korisnika, a istovremeno im daje jednostavnu i učinkovitu platformu kojom je jednostavno manevrirati. Igrači moraju registrirati račun i uplatiti ga kako bi se kladili kod bilo kojeg operatera.

Koja je najbolja strategija?

Pobjednici utakmica najbolji su način da kladiti se na ovaj turnir. Kanada je uvijek bila favorit na mnogim prethodnim događajima. Međutim, najbolja strategija za korisnika je prvo istražiti. Najboljim momčadima mogli bi nedostajati ključni igrači iz raznih razloga. Tako bi mogle biti ugrožene njihove šanse za pobjedu, unatoč tome što su navedeni kao favoriti.

Osim toga, igrači se mogu kladiti na izravna tržišta na ovom turniru. To znači da se igrači klade na pobjednika cijelog natjecanja, a ne na jedan susret. Ove oklade se mogu staviti prije natjecanja i ostat će otvorene sve dok se turnir ne završi.

Ostale popularne oklade uključuju prop oklade i prijedloge. Na taj način igrači predviđaju broj golova koje će momčad postići. To može biti iznad ili ispod određenog broja. Alternativno, može biti za određenog igrača. Napadački timovi su najprikladniji za dio nadoveza. Obrambeni su savršeni za klađenje ispod.

Kako se kladiti na IIHF Svjetsko prvenstvo
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak