Klađenje na FINA Championships Online

Ovaj vodič za klađenje na Svjetsko prvenstvo u plivanju u FINA-i idealan je za entuzijaste u plivanju koji se žele kladiti na jedan od najvećih sportskih turnira u svijetu vodenih sportova. Saznajte sve što trebate znati o ovom turniru i, najvažnije, kako se kladiti na njega. Svjetsko prvenstvo u FINA-i, također poznato kao Svjetsko prvenstvo u vodi, multidisciplinarni je turnir za najbolje ocijenjene vodene sportove.

Turnir u organizaciji Fédération Internationale de Natation (FINA) jedan je od najvećih svjetskih sportskih događaja koji privlači plivačke sportaše i plivačke entuzijaste diljem svijeta. Turnir se također može pohvaliti sponzorstvima vrhunskih brendova, među kojima su Nikon, Mikasa, Omega i Myrtha Pools.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Povijest FINA prvenstva

Povijest FINA prvenstva

Najbolje mjesto za početak analize povijesti FINA Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima je formiranje samog tijela za sankcioniranje, FINA-e. U engleskom jeziku poznat kao International Swimming Federation. FINA je međunarodna federacija koja sankcionira međunarodna natjecanja u vodi u okviru Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i međunarodne zajednice. Osnovana je 19. srpnja 1908. nakon kulminacije 1908. godine ljetne olimpijske igre.

Prvobitni članovi FINA-e su na početku bili plivački savezi Belgije, Britanije, Finske, Danske, Francuske, Njemačke, Švedske i Mađarske. Godinama kasnije, pridružile su se mnoge druge federacije, čime je ukupan broj saveza pod okriljem 209. Članovi su grupirani u 5 kontinentalnih udruga; Afrička plivačka konfederacija, plivačka unija Amerike, Azijska plivačka federacija, Europska plivačka liga i plivačka udruga Oceanije.

Povijest FINA prvenstva
FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju

FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju

Dok je FINA osnovana 1908. godine, tek 1973. u Beogradu je održano prvo Svjetsko prvenstvo u FINA-i. Manifestacija je održana u Sportskom centru Tašmajdan od 31. kolovoza do 9. rujna 1973. godine i okupila je 686 sportaša iz 47 zemalja. Danas ovo prvenstvo privlači više od 2000 sportaša.

O prvenstvu

Između 1978. i 1998. godine, FINA Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima održavalo se svake četiri godine. Tada je četverogodišnji raspored značio da se Svjetsko prvenstvo održava u parnim godinama između ljetnih olimpijskih godina. Međutim, 2001. godine uvedene su nove promjene. Umjesto četiri godine, prvenstvo se održava nakon dvije godine.

Posljednje Svjetsko prvenstvo održano je 2019. Nazvano 18. FINA Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, natjecanje je održano u Gwangjuu u Južnoj Koreji od 12. do 28. srpnja. Na prvenstvu je sudjelovala 191 nacija, zajedno s 1 izbjegličkom ekipom FINA nezavisnih sportaša. Nažalost, događaji 2020. i 2021. otkazani su zbog pandemije Covid-19.

Unatoč nedavnim otkazivanjima, događaj će se održati 2022. godine. 19. FINA svjetsko prvenstvo održat će se od 18. lipnja do 3. srpnja 2022. u Budimpešti, Mađarska, dok će se 20. FINA Svjetsko prvenstvo održati od 14. do 30. srpnja 2023. u Fukuoki, Japan.

FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju
Najuspješniji timovi i sportaši

Najuspješniji timovi i sportaši

Sjedinjene Američke Države su najdominantnija sila na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, sa 622 medalje, od kojih je 268 zlatnih. Slijedi Kina s 326 medalja, od kojih je 146 zlatnih. Ostale vrhunske nacije na turniru su Rusija, Australija, Mađarska, Italija i Njemačka.

Najviše odlikovani sportaši su Michael Phelps (26 zlatnih medalja), Svetlana Romashina (21 zlatna medalja), Natalia Ishchenko (19 zlatnih medalja), Ryan Lochte (18 zlatnih medalja) i Svetlana Kolesnichenko (16 zlatnih medalja).

Discipline na FINA Svjetskom plivačkom prvenstvu

Kao što je već spomenuto, FINA Svjetsko prvenstvo je multidisciplinarno. Početno Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima imalo je samo 4 discipline; ronjenje, plivanje, sinkronizirano plivanje i vaterpolo.

Kasnije su uvedeni skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama, čime je ukupan broj disciplina porastao na 6. Plivanje u otvorenim vodama debitirano je na FINA Svjetskom prvenstvu 1991., dok je skok u vodu uveden na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima 2013. godine.

FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju ima i muške i ženske kategorije, kao i mješovite discipline.

Najuspješniji timovi i sportaši
O plivanju

O plivanju

Plivanje je sport u kojem sudionici koriste svoja tijela za kretanje kroz vodu. Sa slika kamenog doba, natjecateljsko plivanje može se datirati u pretpovijesno doba. Međutim, u modernoj eri pojavila se kao natjecateljska rekreacijska aktivnost 1830-ih u Engleskoj.

Već 1837. Nacionalno plivačko društvo bilo je domaćin nekoliko plivačkih natjecanja. Danas plivanje, na natjecateljskoj razini, ima nekoliko varijanti. Primjerice, u FINA prvenstvu postoje četiri varijante - skokovi u vodu, plivanje, sinkronizirano plivanje i vaterpolo.

O plivanju
Zašto je FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju popularno?

Zašto je FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju popularno?

FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju je među najveći sportski događaji globalno. Privlači plivačke sportaše iz cijelog svijeta. Turnir, osim sportaša, ima veliku publiku iz cijelog bratstva vodenih sportova.

U posljednje vrijeme, FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju također je dospjelo na naslovnice na internetskim stranicama za sportsko klađenje. Dakle, što pokreće popularnost klađenja na FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju?

Prvo je popularnost vodenih sportova, posebice FINA Svjetskog prvenstva. Prema podacima FINA-e, više od 4,5 milijardi ljudi pratilo je televizijski prijenos (uživo i odgođeni prijenos) 15. FINA Svjetskog prvenstva 2013. Među brojnim sljedbenicima vodenih sportova, mnogo je kladitelja koji se žele kladiti na svog favorita disciplina na turniru.

Drugo je dostupnost stranica za klađenje FINA Svjetskog plivačkog prvenstva. U prošlosti su se kladionice fokusirale samo na glavne sportove, nogomet, košarku i ostalo. Međutim, s popularnošću turnira u vodenim sportovima kao što je FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju, kladionice žure ponuditi entuzijastima plivanja priliku da se klade na svoju omiljenu naciju i sportaše u različitim disciplinama.

Zašto je FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju popularno?
Kako se kladiti na FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju

Kako se kladiti na FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju

Sada, slon u sobi je, kako se igrači klade na FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju? U ovom odjeljku saznajte neke od domišljatih savjeta za klađenje za početak.

Kada se kladite na sportske turnire koji sežu u različitim disciplinama, najvažnije je razumijevanje različitih sportova, načina igre i pravila. U ovom slučaju, bitno je razumjeti kako se igra šest vodenih sportova, cilj i, što je najvažnije, opcije klađenja.

Nakon razumijevanja različitih igara na turniru i načina na koji se igraju, sljedeći korak je pronaći kladionicu s tržištima FINA Svjetskog plivačkog prvenstva jer sve kladionice ne pokrivaju vodene sportove.

Treće i najvažnije je razumjeti trenutnu formu različitih sportaša i timova. Neki sportaši i timovi su favoriti, dok su drugi autsajderi. Za one koji ne prate aktivno različite vodene sportove na ovom turniru, provjera koeficijenata može ponuditi uvid u omiljene sportaše. Pravilo je, što su koeficijenti niži, veće su šanse da oklada prođe, i obrnuto.

Na kraju, provjerite ima li web mjesto valjanu licencu. To je također pametna ideja za lov bonusi za sportsko klađenje za povećanje bankrolla.

Kako se kladiti na FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak