Curling

Procjenjuje se da je curling jedan od najstarijih sportova na svijetu, s poviješću koja seže više od 500 godina. Prvo se razvio u Škotskoj, a postupno se proširio na druge zemlje, a tamo su ih odveli škotski migranti. Vrlo je popularan u hladnijim zemljama (led je bitan dio igre!), tako da Norveška, Švedska, Finska, Kanada i Island imaju veliki interes za curling. Riječ je o neobičnom sportu koji zaokuplja maštu i onih kojima nije poznat.

Curling
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve o klađenju na curling

Sve o klađenju na curling

Curling je popularan za klađenje kada se održavaju glavni turniri. To uključuje Svjetsko prvenstvo i Zimske olimpijske igre. Iako curling ima svoje sljedbenike, upravo u ovim trenucima na njega se privlači pozornost mnogo šire publike i ljudi su više zainteresirani za klađenje na ishod pojedinačnih utakmica ili turnira.

Broj timova koji sudjeluju na Zimskim olimpijskim igrama obično je 15, što navijačima olakšava proučavanje učinka igrača i timova kako bi stvorili mišljenje o potencijalu za pobjedu.

Svjetsko prvenstvo je veći turnir u curlingu jer sudjeluje više zemalja. Za one koji prate ovaj sport, postoji više mogućnosti klađenja na curling za veći turnir kao što je ovaj i više prilika za proučavanje forme svakog tima.

Sve o klađenju na curling
Sve što trebate znati o curlingu

Sve što trebate znati o curlingu

Sport je opisan kao kombinacija hokeja na ledu, kuglanja na deset čunjeva i kuglanja na travnjaku. Igrači imaju osam kamenova za curling i moraju ih skliznuti niz led, koji je postavljen poput staze za kuglanje, i dovesti ih što bliže meti. Meta je također poznata kao 'kuća' i ima četiri kruga koji se smanjuju kako se približavate središtu.

Bodovi se daju za svako od ovih područja kruga, a veći bodovi zarađuju se približavanjem središtu. Rad je timski. Jedan član tima odgovoran je za guranje kamena niz led, pokušavajući pažljivo procijeniti kut guranja i brzinu potrebnu da se kamen približi središtu.

Igra preciznosti

Ostali članovi tima su odgovorni za pripremu leda ispred kamena koristeći četke za metenje. To će im pomoći da povećaju ili smanje brzinu kamena ili čak malo promijene kurs. Morat će moći pregovarati o putu kamena kroz manje praznine i pokraj drugog kamenja kako bi pokušali dobiti najveći rezultat.

Sve što trebate znati o curlingu
Je li online klađenje na curling legalno?

Je li online klađenje na curling legalno?

Klađenje na utakmice curlinga putem interneta uglavnom je legalno. Međutim, treba imati na umu da su zakoni o klađenju u svakoj zemlji različiti, tako da pojedinac mora unaprijed provjeriti je li mu zakonski dopušteno kockanje na ovaj način.

Većina internetskih mjesta za klađenje na curling bit će postavljena tako da osiguraju da uzimaju samo članove iz zemalja u kojima je za njih prihvatljivo kladiti se. Korisnik stranice morat će podnijeti identifikaciju kako bi stranica bila sigurna da radi samo s korisnicima iz dopuštenih zemalja.

Je li online klađenje na curling legalno?
Kako se kladiti na curling?

Kako se kladiti na curling?

Kada se održavaju glavni turniri u curlingu, većina je vodećih stranice za sportsko klađenje nudit će kvote o utakmicama i ishodima turnira. Oni koji su registrirani na internetskoj stranici za klađenje morat će provjeriti nudi li stranica mogućnost klađenja. Popularnost sporta kao događaja za gledatelje porasla je posljednjih godina zahvaljujući njegovom uključivanju u Zimske olimpijske igre, što znači da većina stranica za sportsko klađenje sada pokazuje više interesa za njega.

Međutim, možda će biti teže pronaći mogućnosti klađenja kada se glavni turniri ne održavaju. Iako je ovaj sport jedan od najstarijih, njegov je doseg donedavno bio ograničen. Događaji su se počeli prikazivati na televiziji, a uključivanje sporta u Olimpijske igre dovelo je do njega pozornost publike diljem svijeta, a zainteresirali su se i oni koji ne žive u zemljama u kojima se sport igra.

Koeficijenti klađenja na curling

Omjeri klađenja na curling bit će dani na različite aspekte događaja. Moguće je staviti okladu na pobjednika ili gubitnika pojedinačne utakmice, ishod bilo kojeg ranog natjecanja te na pobjednike ili gubitnike četvrtfinala, polufinala i, naravno, finala. Postoji i mogućnost klađenja na konačni rezultat svake utakmice.

Stranice će promatrati izvedbu pojedinačnih timova i igrača kako bi izračunale koeficijente koje nude. Kvote će se povremeno mijenjati, tako da oni koji žele staviti a kladiti se na jednu određenu zemlju na početku Zimskih olimpijskih igara mogli bi otkriti da se izgledi mijenjaju ako prođu posebno dobro ili loše u jednoj od svojih utrka. Važno je upamtiti da su koeficijenti pokazatelj koliko će momčad dobro proći.

Kako se kladiti na curling?
Kako se kladite na curling?

Kako se kladite na curling?

Prvi korak u online klađenju na curling je razmatranje prethodnih učinaka timova. Ovo je teže za događaj kao što su Zimske olimpijske igre, koje se održavaju samo jednom svake četiri godine, jer to znači da će se tim obično razlikovati u svakom događaju kako se igrači povlače ili se možda ne kvalificiraju za tim. Zatim razmislite za koje je momčadi vjerojatnije da će ponuditi dobar povrat na okladu. Timovi koji su favoriti za pobjedu imat će niže izglede protiv njih, pa odredite tim koji ima dobru reputaciju za postizanje rezultata i nudi razumne izglede.

S an stranica za online sportsko klađenje, prvi korak je registracija na stranici i dodavanje sredstava na račun. Zatim odaberite vrstu oklade i iznos oklade. Listić za online klađenje jednostavno je ispuniti, a posljednji korak je pritisnuti 'pošalji'. Oklada je tada živa, a ako dođe do dobitka, stranica će ažurirati račun s dobicima.

Kako se kladite na curling?
Koje vrste oklada na curling postoje?

Koje vrste oklada na curling postoje?

Postoji nekoliko različitih vrsta oklada koje se mogu koristiti kada se kladite na curling. Prvo je klađenje na raspon vrijednosti. Ovo će staviti hendikep na favorizirane momčadi. To znači da će morati postići određeni rezultat da bi se oklada smatrala dobitnom. Ovo je dobra opcija za one koji se žele kladiti na manje favorizirani tim jer će povrati vjerojatno biti veći.

Manje/više klađenje je još jedna opcija. Ovo je vrsta oklade u kojoj nema potrebe pogađati pobjednika utakmice, samo ako je konačni rezultat ispod ili iznad određenog iznosa. Moneyline klađenje je najpopularnija vrsta, s ljudima koji jednostavno biraju određeni ishod bez dodatnih čimbenika koje treba uzeti u obzir.

Oklade na rekvizit nisu tako uobičajene u sportu kao što je curling. To je zato što se odnose na određene dijelove igre, kao što je pojedinačni rezultat igrača, a to se ne događa u klađenju na curling. Jedini rezultat je timski.

Koje vrste oklada na curling postoje?
Najveći curling događaji

Najveći curling događaji

Najveći događaj u curling kalendaru je Zimske olimpijske igre. Ovo se održava svake četiri godine, ali broj timova koji sudjeluju nije velik. Sudjeluje deset zemalja, s timovima za muške, ženske i mješovite parove. Na Zimskim olimpijskim igrama 2022. zlatnu medalju za muškarce osvojila je Švedska, Velika Britanija uzela je srebrnu medalju, a Kanada je uzela broncu. Kod žena zlato je osvojila Velika Britanija, srebro Japan, a broncu Švedska.

Sljedeći najveći turnir je Svjetsko prvenstvo. Više zemalja sudjeluje u ovom događaju koji se održava svake godine. Format je isti, s muškim, ženskim i mješovitim parovima.

Najveći curling događaji
Savjeti za klađenje na curling

Savjeti za klađenje na curling

Kao i kod bilo koje druge vrste oklade, nije bitno da kladilac zna mnogo detalja o sportu kako bi se kladio na njega. Međutim, svatko tko želi povećati svoje šanse za uspješnu okladu trebao bi se barem informirati o sportu prije nego krene. Učenje o pravilima i kako timovi mogu pobijediti važno je. Kada teren počinje s 10 ili više timova, nije lako odabrati koji će biti uspješan.

Gledanje nekoliko turnira pomoći će vam da dobijete ideju o tome kako sve to funkcionira i na što treba obratiti pozornost. Za one koji se žele kladiti na ukupni ishod turnira. Čekanje dok početne utrke ne završe pomoći će vam da dobijete dobru predodžbu o izvedbi svake momčadi i pomoći će vam da napravite obrazloženu pretpostavku prilikom postavljanja oklade.

Savjeti za klađenje na curling
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

U online kladionicama za curling kada razmišljate o klađenju, važno je zapamtiti da postoje koraci koji se mogu poduzeti kako bi se zaštitili pojedinci. To će im pomoći spriječiti pretjerano kockanje. Kockanje može postati navika koja stvara ovisnost, što je destruktivno. Većina internetskih stranica za sportsko klađenje ponudit će savjete i smjernice o odgovornom kockanju, a svatko tko je zabrinut zbog toga trebao bi to pročitati. Osoblje službe za korisnike također bi trebalo biti u mogućnosti ponuditi savjete u ovom području ako je potrebno.

Postoje mjere koje se mogu poduzeti kao što su ograničenja depozita. Oni omogućuju igraču da ograniči iznos koji mu je dopušteno staviti na svoj račun kladionice u curlingu. Ovo ograničava prekomjerno trošenje i pomaže u kontroli broja oklada koje se mogu napraviti. Druga mogućnost je samoisključenje.

Ovo je mjesto gdje pojedinac kockar izjavljuje da mu se ne bi smjelo kockati. Oni se dodaju na popis i stranicama tada nije dopušteno dopustiti im registraciju. Igrači također mogu tražiti savjet od organizacija kao što je Gambler's Anonymous o drugim koracima koje mogu poduzeti.

Odgovorno kockanje
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak