Sve što trebate znati o: Strategija klađenja

Istina je da većinu početnika u sportskom klađenju nije briga za strategije. Iako je to oprostivo, s obzirom da početnik mora puno naučiti, pogreška je potpuno zanemariti strategiju klađenja. Uz pravi pristup, kladitelji donose razumne odluke koje dovode do čestih pobjeda. Ipak, imajte na umu da nijedan od ovih sustava klađenja ne jamči trenutni uspjeh. Ali ipak, vrijedi shvatiti i upotrijebiti jedan ili dva sustava klađenja za naginjanje koeficijenata. Nastavite čitati da biste naučili!

Sve što trebate znati o: Strategija klađenja
Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser
Sve što trebate znati o strategijama sportskog klađenja

Sve što trebate znati o strategijama sportskog klađenja

Strategija sportskog klađenja je skup sustava ili savjeta istraženih kako bi se stvorio profitabilan scenarij. Drugim riječima, prikladno osmišljen sustav klađenja prenosi prednost koju kladionica uživa na igrača. To je moguće jer sportsko klađenje uključuje stvarne ljudske aktivnosti, tako da nema prednosti koja bi osigurala da kladioničar uvijek pobjeđuje.

Kao što se i očekivalo, internetske kladionice su prije uračunale dosta statistike stvarajući njihove izglede. Iako ovo očito čini izazovnim predviđanje ishoda, klađenje postaje isplativije uz odgovarajuću statističku analizu. Jednostavnim jezikom, strategije povećavaju igračeve šanse za pobjedu osim što minimiziraju osnovne pogreške.

Uzmimo za primjer upravljanje novcem. Stvar je u tome što većina novaka ne uspije u sportskom klađenju jer ne znaju kako zaštititi svoj kapital. Uvijek je izvrsna strategija znati na koliko se kladiti i na koje određene igre.

Upravljanje novcem također pomaže zelenim igračima da minimiziraju daljnje gubitke upravljanjem svojim vremenom igre. Dakle, sve u svemu, naučite primarne sustave sportskog klađenja i prilagodite ih kako biste povećali učinkovitost.

Sve što trebate znati o strategijama sportskog klađenja
Strategija klađenja na nogomet

Strategija klađenja na nogomet

Strategija klađenja na nogomet nije samo bilo koja druga strategija sportskog klađenja. To je zato što osvajanje novca od klađenja na nogomet može biti izazovno unatoč tome što je to najomiljenije tržište klađenja. U nogometnoj strategiji kladioničari moraju biti spremni žrtvovati značajnu količinu vremena, vještine i predanosti kako bi bili uspješni.

Moraju procijeniti utakmice iz svih mogućih kutova, uključujući pojedinačne statistike igrača, ishode međusobnih susreta, nedavnu formu, igrače koji nedostaju, prednost domaćeg terena i još mnogo toga. U nastavku je opisano kako osmisliti pobjedničku strategiju klađenja na nogomet.

Strategija klađenja na nogomet
Kako napraviti strategiju klađenja na nogomet?

Kako napraviti strategiju klađenja na nogomet?

Prije svega, za dugoročnu zaradu od nogometnih klađenja, nosite kapu poduzetnika. Kao što je ranije rečeno, klađenje na nogomet zahtijeva ogromnu količinu truda i vremena za istraživanje. Stoga je najvažnije ostati organiziran i sastaviti jasan plan za uspjeh. Upamtite da kladioničar razmatra desetke timskih čimbenika prije nego što iznese izglede.

Sada kada ste napumpani i spremni za rad, vrijeme je da sjednete i poboljšate strategiju. U tom slučaju procijenite sve moguće ishode određene nogometne utakmice i prikupite što više informacija.

Uvijek započnite s čistim brojevima i detaljnim statistikama igre kao što su prosječni primljeni i postignuti golovi za svaku momčad. Također, pogledajte tehničke statistike poput igrača koji će najvjerojatnije postići pogodak ili dobiti žuti karton i prednost domaćeg terena. Nikada nije loše dati prednost nogometnom timu u formi koji igra kod kuće.

Da biste zaključili pobjedničku nogometnu strategiju, razmislite o tome što profesionalni kladioničari govore o određenoj igri. Ovo je vjerojatno jedini način da dobijete sirove, jednostavne informacije o igri. Postoje stotine blogova i TV emisija o danima utakmica posvećenih raspravama o statistikama utakmica i predviđanjima. No imajte na umu da se u ovom slučaju ne računaju sva mišljenja.

Kako napraviti strategiju klađenja na nogomet?
Najbolji savjeti za klađenje na nogomet

Najbolji savjeti za klađenje na nogomet

Samo pisanje domaće zadaće neće pomoći na skliskom terenu nogometno klađenje svijet. To je zato što postoje neke očite, ali vitalne upute koje treba imati na umu kada se kladite na nogomet. Ispod su najočitiji:

  • Bankroll/upravljanje novcem: Bilo da se kladite na nogomet, golf, bejzbol, tenis ili bilo koju drugu igru, izdvajanje novca od kockanja je najvažnije. Trebalo bi vam biti ugodno živjeti bez tog novca ako ga izgubite. Optimalna strategija upravljanja bankrollom u sportskom klađenju je koristiti samo 1% do 5% ukupnog bankrolla na jednu okladu.
  • Odaberite dobru kladionicu: Evo još jedne vitalne, ali često zanemarene točke u klađenju na sport. Dok ih je mnogo stranice za kockanje vani nisu svi isti. Najbolje sportske kladionice obično će ponuditi igračima bolje koeficijente, više tržišta i sigurno sveobuhvatno iskustvo. Dakle, dovoljno istražite o ovome.
  • Tržišta klađenja: Razumijevanje dostupnih tržišta klađenja na nogomet jednako je važno kao i stvaranje optimalne strategije. Nogomet se sastoji od tržišta klađenja kao što su dvostruka šansa, više/manje, konačni rezultat, poluvrijeme/kraj, prva momčad koja postiže pogodak i više. Stoga istražite koje je kladioničarsko tržište prikladno za događaj.
  • Zatražite bonus: Svi igrači su rođeni pobjednici. A budući da sportske kladionice prilično dobro znaju ovu činjenicu, često mame igrače višestrukim bonusima i promocijama. Kao pametni, zatražite bonus i iskoristite ga za povećanje bankrolla. Samo nemojte zanemariti odredbe i uvjete bonusa.
Najbolji savjeti za klađenje na nogomet
Strategija klađenja na bejzbol

Strategija klađenja na bejzbol

Nema velike razlike između strategija klađenja na nogomet i baseball za početnike. Ali u stvarnosti, razlika je kao dan i noć. Za razliku od nogometa, gdje vlada raspodjela bodova, baseball se uglavnom bavi novčana linija. Ukratko, kladioničari trebaju samo predvidjeti pobjednički tim, a ne tko pokriva.

Iako neuobičajeno, igrači se također mogu kladiti na "spredove" i tržišta kao što je više/manje. U svakom slučaju, biti uspješan bejzbol kladioničar treba jasan plan.

Strategija klađenja na bejzbol
Kako stvoriti strategiju klađenja na baseball

Kako stvoriti strategiju klađenja na baseball

Prvo pogledajte raspored momčadi. Često bejzbolski timovi svakog ljeta odigraju oko 162 utakmice u otprilike šest mjeseci. Sada to znači da većina timova ima svakodnevne utakmice, a neki putuju na velike udaljenosti kako bi igrali. Očito će gostujuću momčad mučiti umor u nogama. Također, momčad koja igra nakon slobodnog dana uživa u svježijim nogama.

Drugo, istražite statistiku pojedinačnih igrača. Do sada ste već trebali znati da je bejzbol dvoboj udarača i bacača. Na primjer, ako se momčad s uzornim desnorukim bacačima suoči s momčadi s 'prosječnim' desnorukim bacačima, prvi će vjerojatno imati niže bejzbol koeficijenti. Dakle, razmotrite ove statistike.

Za kraj, kakvo je vrijeme na dan utakmice? Tipično, utakmice koje se igraju po hladnom vremenu imaju manje bodova od onih koje se igraju po toplom vremenu. To je zato što hladan zrak znači veću gustoću zraka, što dovodi do manjeg trenja i putovanja lopte. Stoga će manje udarena lopta prijeći kraće udaljenosti. Osim toga, jaki vjetrovi učinit će život napadačima još izazovnijim.

Kako stvoriti strategiju klađenja na baseball
Najbolji savjeti za bejzbol klađenje

Najbolji savjeti za bejzbol klađenje

Sada kada je ubojita bejzbol strategija na dohvat ruke, vrijeme je da je pojačate ovim isprobanim i testiranim igrama bejzbol klađenje savjeti:

Izbjegavajte vruće favorite: Najbolji online kladioničari znaju da "prosječni Joes" vole kratke kvote. Ali kao što možda već znate, izgledi mogu varati. Uzmimo EPL, na primjer, gdje je Chelsea u formi uvijek siguran da će pobijediti Brighton. Ali u MLB-u najbolje momčadi poput Yankeesa, Dodgersa i Cubsa pobjeđuju samo 65% ukupnih utakmica tijekom sezone. Dakle, iskoristite autsajdere.

Slijedite kretanje obrnute linije (RLM): Klađenje na bejzbol nije samo favoriziranje autsajdera. Kladioničari na sport moraju pratiti kladioničarev RLM kako bi znali kako se kreće linija klađenja. Na primjer, Yankeesi mogu imati -150 protiv Cubsa na +120. Zatim se odnosni tečajevi prilagođavaju na -135 odnosno +110. U tom slučaju linija se pomaknula u korist Cubsa. Upamtite, u bejzbolu nema jasnih favorita.

Usredotočite se na ispod: Kada se klade na ukupne iznose, igrači bejzbola uvijek daju prednost overu. Općenito, igre s velikim brojem bodova privlačnije su od dosadnog drijemanja. Ali ako ste među oštroumnima, igre ispunjene dvostrukim igrama, strikeoutima i 1-2-3 innings su slatke. Ukratko, kladionice znaju da će većina ići na overs. Dakle, pametni mudraci nude više novca na ispod.

Nemojte juriti za parlayima i zadirkivanjima: Ideja pretvaranja $10 u $100 jednom okladom može biti neodoljiva. Međutim, parlays i teaseri nude nepravedne izglede unatoč tome što su prikriveni velikim izgledima. Dakle, držite se pojedinačnih uloga u igri i uvijek primjenjivajte bankroll management.

Najbolji savjeti za bejzbol klađenje
Strategija klađenja na golf

Strategija klađenja na golf

Klađenje na golf može biti pomalo složeno za početnike od klađenja na nogomet ili bejzbol. To je zato što se golf uglavnom svodi na predviđanje pobjednika cijelog turnira. Također, odabir velikih imena u klađenju na golf može biti "loša" oklada jer velika prvenstva i turnire obično osvajaju igrači o kojima mediji ne govore.

Osim klađenja na konačnog pobjednika turnira, kladioničari se mogu kladiti i na učinak pojedinog igrača golfa. Osim toga, postoje tržišta za klađenje na lidera u prvom krugu, susrete u skupinama, nacionalnost, međusobne susrete i još mnogo toga. Unatoč tome, klađenje na izravne pobjednike turnira kao što su The Masters, US Open i PGA prvenstvo je najprikladniji način.

Strategija klađenja na golf
Kako napraviti strategiju klađenja na golf

Kako napraviti strategiju klađenja na golf

Prilikom postavljanja temelja za vrhunski sustav klađenja na golf najvažnije je poznavanje dostupnih tržišta. Vrlo jednostavno, kladite se na izravnog pobjednika turnira, iako to može biti težak zadatak.

Dakle, da biste bili sigurni, pričekajte dok turnir ne počne da postavite točniju okladu, ovisno o statistici. Također, uzmite u obzir tržišta kao što su Top 5 Finish, Top 10 Finish, First Round Leader i druga popularna tržišta.

U međuvremenu, pomoglo bi znati nešto o golf terenu. Zbog toga nema potrebe znati svaku čašu u stazi, već samo raspored i lokaciju staze. Na primjer, golf tereni West Coast Swing tradicionalno su neravni, što znači da bi igrači s jugoistoka mogli imati problema. Općenito, pogledajte koliko se udobno igrač može osjećati na podlozi za igru prije nego što ga poduprete.

Na kraju, pogledajte vremensku prognozu, baš kao u bejzbolu. Kao što je rečeno na početku, hladan zrak je daleko gušći od toplog zraka. Dakle, kada hladna palica udari hladnu golf lopticu, otpor je siguran. Jednostavno rečeno, hladnija energija smanjuje udaljenost putovanja za 1 ili 2 jarda na svakih 100 jardi. Ostali vremenski čimbenici koje treba uzeti u obzir uključuju kišu, vjetar i snijeg.

Kako napraviti strategiju klađenja na golf
Najbolji savjeti za klađenje na golf

Najbolji savjeti za klađenje na golf

Ispod je nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da maksimizirate strategiju klađenja na golf:

Nemojte uvijek podržavati favorite: Golfu ne nedostaje šokera kao u drugim sportskim događajima. Ponekad, autsajderi mogu napraviti uznemiravanje kako bi osvojili trofej. Primjer je Tiger Woods, koji uvijek ima male izglede za osvajanje turnira kada je u vrhunskoj formi. Međutim, podupiranje njega umjesto domaćeg igrača u formi s velikim izgledima može biti skupa pogreška. Oddsmaker uvijek rado ponudi duže kvote neprovjerenom golferu.

Ne ignorirajte igrača golfa u formi: Klađenje na igrača golfa u formi nedvojbeno je najbolji način da ovdje nešto osvojite. Na primjer, kladioničar može ponuditi +200 za Abrahama Ancera da završi među prvih 10. Pretpostavimo da je igrač završio u pet uzastopnih top 20, tada su izgledi previše dobri da bi se mogli proći. Nikad ne znaš; Abraham može završiti čak i među 10 najboljih.

Najbolji igrači za velike turnire: Najnovijim velikim prvenstvima dominirala su poznata imena ako statistika nije pogrešna. Na primjer, Koepka je bio četvrti u svijetu kada je osvojio PGA 2018. S druge strane, Patrick Reed, pobjednik Mastersa iz 2018., bio je na 24. mjestu prije turnira. Sada to znači da su šanse golfera svjetske klase (Top 25) da osvoji veliki događaj velike.

Povijest tečaja: Bezumno je stavljati novac na glavu određenog igrača golfa bez razmatranja njegovog rekorda na dotičnom terenu. Jednostavnim riječima, uvijek gledajte kako se igrač golfa ponaša na određenom terenu. Osim toga, nikad se ne smije zanemariti regionalno poznavanje jer će domaći igrač golfa vjerojatno dobro igrati na lokalnom golf terenu.

Najbolji savjeti za klađenje na golf
About the author
Ethan Moore
Ethan Moore

Ethan "BetMaster" Moore, rođen usred pulsirajuće energije Londona, spaja oštar analitički um sa sportskim uzbuđenjem. Kao glavni pisac za BettingRanker, nudi jedinstvenu mješavinu statistika, strategija i priča, čineći svijet sportskog klađenja pristupačnim i uzbudljivim.

Send email
More posts by Ethan Moore

Najnovije vijesti

Vrhunski vodič za klađenje na Super Bowl za pripremu
2023-03-08

Vrhunski vodič za klađenje na Super Bowl za pripremu

Bit će puno novca za legalno klađenje na Super Bowl 2023. nakon što utakmica 2022. sruši sve dosadašnje rekorde. Prošli put, u Super Bowlu LVI, Los Angeles Ramsi su pobijedili Cincinnati Bengalse rezultatom 23-20.

Objašnjenje različitih vrsta koeficijenata za klađenje
2023-03-01

Objašnjenje različitih vrsta koeficijenata za klađenje

Morate razumjeti izglede prije nego što se počnete kladiti na bilo kojoj razini. Razumijevanje najčešćih koeficijenata klađenja i kako čitati i razumjeti njihove različite formate ključno je za postavljanje obrazovanih oklada.

Može li vas klađenje učiniti bogatim?
2023-01-18

Može li vas klađenje učiniti bogatim?

Ljudi diljem svijeta uživaju u klađenju na sportske događaje isključivo u rekreativne svrhe. Zabava je u uzbuđenju potencijalnog dobitka. Iskusni kockari prepoznat će da su novčani gubici vrlo vjerojatni. S druge strane, ima ljudi koji opreznim klađenjem uspijevaju redovito ostvarivati pristojan profit.

Četvrtfinale FIFA Svjetskog kupa 2022. - Nizozemska protiv Argentine
2022-12-09

Četvrtfinale FIFA Svjetskog kupa 2022. - Nizozemska protiv Argentine

Četvrtfinale Fifa Svjetskog kupa 2022. konačno je pred nama! Sa samo 8 preostalih timova, stvari se stvarno počinju zahuktavati nakon mnogo sjajnih nastupa i povijesnog preokreta u osmini finala.