Vodič za sportsko klađenje - donošenje informiranih odabira

Vijesti

2022-05-18

Sportsko klađenje je jednostavno i zabavno, ali za pobjedu je potrebno više. Nije iznenađenje kada nađete da se neki kockari bore za pobjedu. Sportsko klađenje je, po svojoj prirodi, rizični pothvat. Međutim, ako se radi razborito, može biti zabavan i koristan dodatak uživanju u sportskim aktivnostima.

Vodič za sportsko klađenje - donošenje informiranih odabira

Svaki online sportski kladioničar uvijek bi trebao nastojati izvući maksimum iz svojih oklada stavljajući vrijednosne oklade. Nažalost, većina online sportskih kladioničara ne shvaćaju važnost vrijednosti u sportskom klađenju.

Što je vrijednost?

Razumijevanje pojma 'vrijednost' koji se koristi u sportskom klađenju je ključno. Jednostavno rečeno, pojam vrijednosnog sportskog klađenja odnosi se na igračevu sposobnost da pronađe oklade koje plaćaju bolje nego što bi inače činili. Pronalaženje vrijednosti dolazi na različitim aspektima. Bilo da se radi o odabiru iznosa opklade, tržišta ili vremena, online sportski kladionici uvijek bi trebali biti namjerni u svom pristupu.

Sada kada bi pojam vrijednost mogao biti donekle jasan, ključni dio razumijevanja onoga što vrijednost uključuje u sportskom klađenju leži u razumijevanju koncepta impliciranih i stvarnih vjerojatnosti.

Implicitna vjerojatnost

Kad god online sportska kladionica objavi novčanu liniju, ona u biti baca svjetlo na vjerojatnost određenog ishoda. Kao rezultat, svaki igrač bi trebao pretvoriti koeficijente klađenja u impliciranu vjerojatnost. U idealnom slučaju, implicirana vjerojatnost izračunava se pretvaranjem koeficijenta u postotke.

Iako je obično uključena matematika, ovo znanje je dobro za sportske kladioničare kada procjenjuju potencijalnu vrijednost koju nude određena tržišta. Kako se izračunava implicirana vjerojatnost? Ovo bi trebao biti jednostavan proces, iako jedinstven za vrstu ponuđenih koeficijenata. Evo nekoliko formula koje se koriste pri izradi ovih izračuna.

  • Decimalni koeficijenti: podrazumijevana vjerojatnost = (1/ decimalni izgledi) 100%
  • Koeficijenti razlomaka: Implicitna vjerojatnost = nazivnik / (nazivnik + brojnik) 100%
  • Negativni američki izgledi: Implicitna vjerojatnost = Negativni američki izgledi / (Negativni američki izgledi + 100) 100%
  • Pozitivni američki izgledi: podrazumijevana vjerojatnost = 100 / (pozitivni američki izgledi + 100) 100%

Igrači koji su u stanju dosljedno postavljati oklade koje nude najveću vrijednost predodređeni su da budu dugoročni pobjednici. Međutim, klađenje na vrijednost ne odnosi se samo na klađenje na izravne pobjednike, to bi moglo značiti i klađenje na timove koji možda neće pobijediti.

Određivanje stvarne vjerojatnosti

Sada kada je sve o impliciranoj vjerojatnosti razotkriveno, sportski kladionici moraju pronaći načine za određivanje svojih stvarnih vjerojatnosti. Različiti igrači usvajaju različite strategije. Neki pokušavaju shvatiti moguće ishode kroz niz igara. Na primjer, ako dvije momčadi igraju pet utakmica, a jedna je vjerojatno da će pobijediti četiri od pet, pretpostavlja se da favorit ima vjerojatnost pobjede od 80%.

Drugi pristup uključuje osmišljavanje formule koja uzima u obzir ključne varijable igre. Na primjer, formula vezana za nogomet može pokrivati stvari kao što su vrijednost momčadi, trenutna forma, prednost doma, ozljede/suspenzije i kvaliteta trenerskog tima. Svakoj od ovih varijabli objektivno se dodjeljuje vrijednost, a zatim se utvrđuje stvarna vjerojatnost.

Kao opće pravilo, kada je implicirana vrijednost manja od stvarne vjerojatnosti (opća procjena igrača), smatra se da dotične oklade imaju visoku vrijednost.

Najbolji savjeti za sportsko klađenje

Velik dio vrijednosnog klađenja temelji se na dosljednosti u donošenju informiranih odluka, a ne na matematici. Ovdje je a popis savjeta to bi svakom kladioniku moglo pomoći da uspostavi čvrste temelje za zabavu i često pobjeđivanje prilikom odabira online klađenja.

Razumjeti koncept vrijednosti

Vrijednost je pojam koji je sinonim za sportsko klađenje. Sada kada je koncept vrijednosti već razmotren, uspjeh u online sportskom klađenju temelji se na dosljednom postavljanju oklada koje nude pozitivnu očekivanu vrijednost.

Prihvatite strategije sportskog klađenja

Iako većina novih igrača ne razmišlja mnogo o strategiji kada stavljaju sportske oklade, uvijek je preporučljivo odabrati ili izraditi strategija klađenja i drži se toga. Kladionici koriste nekoliko strategija, uključujući klađenje na arbitražu, podržavanje velikih favorita ili klađenje na temelju pobjedničkih nizova. Ipak, strategije nikada ne jamče uspjeh, ali često mogu povećati vaše šanse za pobjedu u odabiru.

Usporedite kvote i linije

Kladionice ne nude uvijek isto kvote i linije. Stoga je uvijek preporučljivo obaviti kupnju prije nego što napravite sportsku okladu. Iako se razlike mogu činiti malima, često se zbrajaju tijekom vremena, dajući igračima najbolju vrijednost za svoje oklade.

Razmislite o manje očiglednim tržištima

Informacije mogu promijeniti igru u sportskom klađenju. Osim općeg razumijevanja igre, igrači bi uvijek trebali tražiti tržišta s boljom vrijednošću koja online kladionica nudi na različitim tržištima. Dobra stvar je što je potrebno samo malo truda ili istraživanja kako bi se identificirala opcija visoke vrijednosti na manje očitim tržištima.

Potjerajte neke bonuse

Bonusi sportskim kladionicama nude visoku vrijednost, ali kada se igraju ispravno. Kada to znači prijavu na novu kladionicu ili ciljanje bonusa za ponovno učitavanje, kladitelji bi uvijek trebali biti u potrazi za najboljim bonusima.

Najnovije vijesti

CyberBet nudi sjajne ponude za ljubitelje sporta
2023-08-29

CyberBet nudi sjajne ponude za ljubitelje sporta

Vijesti