Vijesti

July 31, 2023

Twitch zabranjuje streamerima uživo oglašavanje stranica za klađenje na Skin

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Esport klađenje postalo je masovni fenomen među ljubiteljima tradicionalnog sportskog klađenja. Ova vrsta klađenja omogućuje kladioničarima da predvide ishode Esports utakmica kao što su Valorant, CS:SO, Dota 2 i više.

Twitch zabranjuje streamerima uživo oglašavanje stranica za klađenje na Skin

Osim ulaganja pravog novca, neke web stranice dopuštaju kladioničarima da se kockaju koristeći svoje igračke skinove (dijelove izgleda likova iz videoigara) i druge dragocjenosti. S tim se već dugo bore vodeći programeri igara poput Valvea i Riot Gamesa.

Čini se da su njihovi napori postali uspješni nakon što je Twitch, vodeća stranica za live streaming, ažurirala svoja pravila platforme kako bi kriminalizirala promidžbu sadržaja Skin Gambling. 

Odgovarajući na jedno od pitanja svojih pratitelja, tvrtka za prijenos uživo izjavila je: 

"Nikakva promocija ili sponzorstvo Skin Gamblinga nije dopuštena prema našim pravilima".

Streaming div u vlasništvu Amazona nedavno se obračunao s onim što naziva "nelicenciranim igračkim sadržajem". Prošle godine, Twitch je zabranio svoje streamere od igranja kasino igara, uključujući stolne igre i automate na nelicenciranim stranicama za kockanje. Osim toga, ažurirana politika navodi da Twitch ne dopušta streamerima da daju preporuke veza za kockanje i stranice za sportsko klađenje.

Twitch je povremeno kritiziran jer se ne suzbija ilegalni sadržaj na svojoj platformi. Streameri kao što su Tyler 'Trainwreck' Niknam i Adin Ross primili su mnogo kritika zbog igranja i reklamiranja popularne web stranice za kockanje kriptovalute u Sjedinjene Države svojoj zajednici.

Odgovarajući na najnovija ograničenja, Esportovi promatrači su istaknuli da još uvijek postoje pitanja o Twitchovoj zabrani web stranica za klađenje Skin. Revidirana politika platforme mogla bi stvoriti neugodnosti za organizacije kao što je G2 Esports, koja je nedavno sklopila partnerstvo s CSGORollom, web mjestom za klađenje Skin.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti