Vijesti

January 12, 2022

Objašnjenje hladnog trgovanja

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Hladno trgovanje prilično je uobičajeno u financijskom svijetu. Međutim, također je sve popularniji u svijetu klađenja, posebno među igračima koji nemaju puno ili nimalo sportskog znanja. Hladni trgovci uglavnom djeluju na tržištima ili događajima koji imaju veliku volatilnost, kao što su konjske utrke.

Objašnjenje hladnog trgovanja

Ne moraju znati ništa osim koeficijenata u vezi s događajem klađenja. Svi čimbenici koji bi mogli utjecati na ishod također nisu bitni. Za razliku od sportskog klađenja, uspjeh strategije klađenja ne ovisi nužno o sportskom znanju igrača.

Usporedbe između trgovanja i klađenja

Kada je riječ o trgovini, investitori obično kupuju ili prodaju dionice čak i ako ne razumiju interno funkcioniranje tvrtke. Uglavnom donose odluke o ulaganjima na temelju trendova koji se događaju na tržištu i procijenjenih projekcija.

Neki trgovci mogu ulagati na temelju svojih percepcija o tvrtki. To je zato što se profit ostvaruje na temelju promjena vrijednosti dionica, a ne unaprijed određenog cilja.

Hladni trgovci u svijetu klađenja koriste isti pristup za online sportsko klađenje. Kladionici se klade i ostvaruju profit na temelju toga kako se koeficijenti mijenjaju prije i tijekom događaja. Igrači mogu zaraditi zaradu od oklada unatrag i oklada. Za povratne oklade igrač ostvaruje profit ako koeficijent padnu. Za laične oklade, igrač ostvaruje profit ako se koeficijent poveća. Oba slučaja su prilično česta.

Hladna razdoblja trgovanja

Većina hladnih trgovaca obično radi između sat vremena do početka i početka događaja. Volatilnost koeficijenata je obično visoka, što tržišta čini pogodnim za brzo trgovanje unutar tog razdoblja. Hladni trgovci obično nastoje završiti sve svoje aktivnosti prije početka i prenijeti fokus na sljedeći događaj.

To znači da ostvaruju svoj profit i zaboravljaju na događaj čak i prije početka događaja. Sama igra i ishod događaja tako ni na koji način ne utječu na njihovu isplativost.

Kako obavljati hladno trgovanje

Zarada uključena u hladno trgovanje obično je relativno mala. To znači da igrači moraju napraviti mnogo trgovanja kako bi ostvarili značajan iznos profita. Kao i kod sportskog klađenja, sve je moguće učiniti osobno, ali proces može biti spor i zamoran, s velikim mogućnostima pogreške.

Većina igrača stoga obično radije koristi alate za klađenje ili automatizirane botove. Uključivanje tehnologije sve čini lakšim i maksimizira potencijalnu dobit. Igrači moraju odabrati najbolje alate za trgovanje i staviti oklade na najpouzdanije stranice za klađenje kako bi najbolje iskoristili alate za klađenje.

Nelikvidna tržišta

Većina hladnih trgovaca preferira klađenje na aktivnosti bliske off-u. Međutim, neki su fleksibilniji i kapitaliziraju na nelikvidnim tržištima. Nelikvidna tržišta obično su predstavljena širokim rasponima između lay i back koeficijente.

Na takvim tržištima postoji i manja konkurencija, što omogućava igračima da dobiju bolje lay ili back vrijednosti nego što bi likvidno tržište normalno dopuštalo. Međutim, to zahtijeva visoke razine unosa, ali botovi pomažu da to bude moguće.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Unaprijedite svoju kladioničarsku igru: odabiri insajdera, statistika i pouzdane recenzije
2024-06-02

Unaprijedite svoju kladioničarsku igru: odabiri insajdera, statistika i pouzdane recenzije

Vijesti