Vijesti

October 31, 2023

NFL dominira rejtingom, Svjetsko prvenstvo pada, sveučilišni nogomet razočarava

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Najnovije tjedne ljestvice sportske gledanosti otkrivaju snažan učinak NFL-a u nedjelju poslijepodne, dok je World Series doživio pad gledanosti. Osim toga, utakmice sveučilišnog nogometa nisu uspjele doseći granicu od sedam milijuna gledatelja. Pogledajmo pobliže ključne naglaske iz ocjena.

NFL dominira rejtingom, Svjetsko prvenstvo pada, sveučilišni nogomet razočarava

NFL ocjene

NFL je ponovno dominirao gledanošću, a nedjeljni nacionalni prozor na CBS-u privukao je najviše gledatelja u tjednu. Utakmica između 49ersa i Bengalsa prikupila je 26,06 milijuna gledatelja, što je čini drugim najgledanijim NFL prozorom sezone. FOX singleheader, s Ramsima i Cowboysima, također je dobro prošao, privukavši gotovo 20 milijuna gledatelja.

Međutim, utakmica u udarnom terminu na NBC-u između Bearsa i Chargersa dosegla je najnižu razinu u sezoni sa samo 15,72 milijuna gledatelja.

Gledanost Svjetske serije

Svjetsko prvenstvo, iako je bilo najbolje ne-NFL izvlačenje, doživjelo je pad gledanosti. Utakmica 1 u petak privukla je 9,17 milijuna gledatelja, dok je utakmica 2 u subotu imala 8,15 milijuna gledatelja. Ove brojke predstavljaju dvije najmanje publike u povijesti Svjetskog prvenstva, s posljednjom igrom 2.

Ocjene sveučilišnog nogometa

Iznenađujućim razvojem događaja, niti jedna utakmica sveučilišnog nogometa ovoga tjedna nije dosegla brojku od sedam milijuna gledatelja. Utakmica Georgia-Florida bila je prva na ljestvici s 5,95 milijuna gledatelja.

Ostalo istaknuto

Osim NFL-a i Svjetskog prvenstva, bilo je još nekoliko značajnih događaja u ocjenama. Nedjelja je doživjela rekordnu publiku odbojkaša na sveučilištima, dok je tjedan otvaranja NBA lige prikupio najveću gledanost u šest godina.

Zaključak

Zaključno, NFL nastavlja dominirati tjednim sportskim gledanostima, dok je World Series doživio pad gledanosti. Utakmice sveučilišnog nogometa također nisu uspjele privući veliku publiku. Ove ocjene naglašavaju stalnu popularnost NFL-a i izazove s kojima se drugi sportovi suočavaju u privlačenju pozornosti gledatelja. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati ocjene u nadolazećim tjednima.

Tjedni sportski rejting, 23.-29.10

Navedeni su samo događaji s najmanje 150.000 gledatelja. Ocjene kućanstava od 0,55 ili niže prikazane su do druge decimalne točke.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti