Vijesti

November 3, 2021

NASDAQ ulaže u sportsko klađenje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Sportsko klađenje pronalazi podršku na visokoj razini na području ulaganja. U lipnju je NASDAQ bacio svoj šešir u ring uzevši udio u sportskom klađenju i pruživši tehnologiju nadzora partnerima za sportsko klađenje. Koristeći model razmjene, neki analitičari predviđaju da bi tržište sportskog klađenja moglo porasti na 37 milijardi dolara u vrijednosti do 2025. godine.

NASDAQ ulaže u sportsko klađenje

Natjecanje

NASDAQ nije sama. Hudson River Trading i Tower Research također ulažu u tržište sportskih klađenja. Kako tržište raste, konkurencija će se zahuktati između pružatelja likvidnosti, što će potaknuti bolje izglede i cijene. Kako sve više brokera ulazi na tržište, oni mogu privući ulagače koji su i ljubitelji sporta i zainteresirani za prilike za visoke nagrade.

Inovacija je ključna za transparentnost i sigurnost tržišta. S novim tehnologijama, operateri burze mogu otvoriti vrata državama da reguliraju industriju. Trenutačno, trideset država dopušta legalno sportsko klađenje. Dužnosnici New Yorka, Kalifornije i Floride istražuju najbolje načine za pokretanje sportskog klađenja u svojim državama.

Sportsko klađenje se razvija u prihvaćeni oblik zabave od strane više od 60 posto potrošača. Od 1940-ih mafija je kontrolirala sportsko klađenje, a potrošači su se kockali na nereguliranom tržištu. Kako evolucija interneta nastavlja pružati privatnost i anonimnost, tržište eksponencijalno raste, ostavljajući sve veće mogućnosti za platforme s lošom reputacijom.

Prihod

Države ulaze u regulaciju tržišta i primanje znatnih poreznih prihoda. Kazina u 40 država ostvaruju milijarde poreznih prihoda i podržavaju blizu dva milijuna zaposlenih. Amerikanci koji se klade ilegalno troše do 500 milijardi dolara i rastu iz godine u godinu.

Ako država ostvaruje 2 posto ili više godišnjeg prihoda kasina, može upotrijebiti ta sredstva za premošćivanje proračunskih manjkavosti i podršku školama, infrastrukturi i drugim zakonodavnim prioritetima. Predviđa se da će ekonomski učinak uliti prijeko potreban novac u maloprodajne i druge poslovne objekte.

Regulativa

Za vlade je privlačna dvostruka korist prikupljanja novca i zaštite građana. Bez ograničenja gubitaka na nekim stranicama, novi propisi mogu zaštititi potrošače koji su se do nedavno oslanjali na neregulirana okruženja za klađenje. Državna tržišta sportskog kockanja mogu zahtijevati od kockarnica i sportskih kladionica da nametnu ograničenja klađenju i nadziru kockare zbog rizičnih ponašanja.

Tehnologija može lako prepoznati i obavijestiti establišment na digitalnim platformama kada kockar pokazuje sklonost ovisnosti. Ove mjere su prvi koraci u izvođenju sportskog klađenja iz sjene u mainstream.

Uzbuđenje

Igrači su uzbuđeni zbog novih promjena zakona o kockanju, koje utječu na dostupnost i zakonitost sportskog klađenja. Iz tog razloga lige podržavaju mjere koje će zasigurno povećati angažman publike u određenim igrama. Dok milijuni slušaju popularna sportska natjecanja, velika većina gleda utakmicu kako bi odredila ishod opklade.

Gotovo 50 posto Amerikanaca zainteresirano je za sportsko klađenje. Od nogometa do auto utrka, ova natjecanja privlače svjetske sportske entuzijaste. Kako tržište nastavlja rasti, institucionalni investitori, državne vlade i drugi igrači istražuju kako dobiti dio ekonomskog kolača.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: favoriti, izgledi i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: favoriti, izgledi i predviđanja

Vijesti