Vijesti

October 31, 2023

Budućnost sportskih sadržaja uživo: širenje izvan prijenosa uživo kako bi se zadovoljili zahtjevi multitaskinga digitalnih medija

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Uvod

Sljedeća generacija mlađih ljubitelja sportske televizije uživo uključuje se u digitalno multitasking ponašanje, što zahtijeva stvaranje više kratkotrajnih sadržaja povezanih sa sportom kako bi se održao njihov interes. Voditelji industrije prepoznaju ovu potrebu, s gotovo 80% vjerujući da bi se sportski sadržaj trebao proširiti izvan sportskih prijenosa i emitiranja uživo.

Budućnost sportskih sadržaja uživo: širenje izvan prijenosa uživo kako bi se zadovoljili zahtjevi multitaskinga digitalnih medija

Budućnost sportskog sadržaja uživo

Prema anketi od 150 rukovoditelja koju je proveo Altman Solon, 74% rukovoditelja u industriji vjeruje da će sportski sadržaj uživo biti prožet drugim medijskim iskustvima. To bi moglo uključivati ​​bolju statistiku, nove sveobuhvatne značajke, personalizirani sadržaj, značajke vjernosti obožavatelja i grupiranje povezanih formata kao što su igre, podcasti i vijesti.

Uspon višezadaćnosti digitalnih medija

Evidentan je porast multitasking ponašanja digitalnih medija, s 57% potrošača koji redovito pregledavaju internet, 50% koristi društvene medije, 43% razmjenjuje poruke ljudima, a 31% naručuje hranu. Posebno se predviđa da će mlađi gledatelji sportova uživo zahtijevati još više kako njihovo ponašanje u isto vrijeme eskalira.

Imperativ za iskustva multiplatformskog sadržaja

Autori izvješća ističu da mlađe generacije provode 1,5 puta više sati na internetu u usporedbi sa starijim generacijama. Ovo naglašava potrebu sportskih medija za pružanjem doživljaja sadržaja na više platformi kako bi zadovoljili preferencije mlađih gledatelja.

Troškovi sportskih naknada

Kako sportske naknade za TV mreže i platforme za streaming nastavljaju rasti, pregovori za sportska prava postaju konkurentniji. Na primjer, planiran je početak novog kruga pregovora o sportskim pravima u NBA ligi, a TV mreže ESPN i Turner žele dati agresivne prijedloge za borbu protiv rastuće konkurencije Apple TV+, Amazon Prime Video i zadržati veliku sportsku imovinu. Predviđa se da će sportske naknade za NBA oboriti nove rekorde.

Zaključak

U digitalnom dobu, potražnja za kratkotrajnim sportskim sadržajem raste zbog digitalnog multitasking ponašanja mlađih gledatelja uživo. Kako bi išli ukorak s tom potražnjom, sportski mediji moraju se proširiti izvan sportskih prijenosa uživo i uključiti druga medijska iskustva. Uz to, porast višezadaćnosti digitalnih medija zahtijeva pružanje doživljaja sadržaja na više platformi. Kako sportske naknade nastavljaju rasti, pregovori o sportskim pravima postaju konkurentniji, naglašavajući potrebu da TV mreže i platforme za streaming daju agresivne prijedloge kako bi zadržale vrijednu sportsku imovinu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes
2024-04-18

Zaronite u uzbuđenje: Keenelandov nadolazeći izbor Doubledogdare Stakes

Vijesti