6 čimbenika koji utječu na konjske utrke

Vijesti

2022-03-16

Konjske utrke popularan su oblik zabave u mnogim dijelovima svijeta, privlačeći milijarde dolara svake godine. Međutim, ishod bilo kojeg online klađenja na konjske utrke nije određen samo izvedbom konja na stazi.

6 čimbenika koji utječu na konjske utrke

Postoje različiti čimbenici koji mogu utjecati na ishod utrke, od kojih su neki očitiji od drugih.

Klimatske promjene

Nove posljedice globalnog zatopljenja na konje postaju značajna briga za konjske utrke. S porastom prosječne temperature, sada je moguće da će konji početi osjećati učinke toplinske iscrpljenosti zbog povećanja vlažnosti i pojačanog znojenja.

Neki treneri primjećuju da su njihovi konji umorniji nakon utrka, što može oslabiti njihovu konkurentsku prednost.

Rastuće temperature mogu konjima otežati održavanje svoje težine u toplijim klimama. Također, porast razine mora može utjecati na konjske utrke u područjima koja imaju nekoliko hektara zemlje za utrke.

Vrijeme

Vrijeme može utjecati na konjske utrke na više načina, bilo da utječe na konje, igrače ili samu igru. Vjerojatnije je da će se konji ozlijediti kada pada kiša jer tlo postaje sklisko.

Jedan od najboljih savjeta za klađenje na konjske utrke odnosi se na nepredvidivo vrijeme. Na primjer, loši vremenski uvjeti mogu dovesti do toga da se konj ne osjeća dobro ili da ne može trčati najvećom brzinom. Općenito, može se izmjeriti utjecaj vremena na konjske utrke gledajući izglede za svaku utrku.

Virusi

Također je potrebno razmotriti utjecaj virusa na konjske utrke. Tri glavne vrste virusa koji pogađaju konje su konjski herpesvirus (EHV), virus konjske influence (EIV) i konjski koksiella burnetii (EAB).

EHV je najčešći virus koji pogađa konje i obično je samo blaga infekcija.

Staze

Svaka online kladionica zna važnost staza za uspjeh ovog sporta. Staze pružaju podlogu konjima za trku, što znači da bi bez odgovarajućih staza konjske utrke postale znatno teže.

Veličina i oblik staze također mogu igrati ključnu ulogu u ishodima ovih utrka - veća područja znače više prostora za konje za galop, ali manja područja mogu omogućiti veće brzine.

Prehrana i tjelovježba

Važnost prehrane i tjelovježbe u konjskim utrkama je kao i kod svakog drugog sporta. Prehrana ne samo da pokreće jahača, već i konja, što mu pomaže da brže povrati snagu nakon treninga.

Vježba je ključna za konje jer im daje priliku da izgrade svoje mišiće i razviju izdržljivost, a istovremeno im daje više energije.

Globalna ekonomska pitanja

Globalna ekonomska pitanja kao što su inflacija, trgovinske tarife i dugoročne niske kamatne stope mogu biti štetne za rast sporta. Kombinacija ovih čimbenika dovodi do povećanja troškova za konje i vlasnike, kao i do smanjenja prihoda od utrka i klađenja jer se povrat ulaganja smanjuje.

Zaključak

Utrke konja jedan su od najpopularnijih sportskih događaja, a imajući na umu ove jedinstvene čimbenike, bit će lakše kladiti se na web stranice za utrke konja. Sportsko klađenje putem interneta može biti isplativa aktivnost ako ste svjesni ovih čimbenika koji utječu na konjske utrke, jer će postati lakše kladiti se na web-lokacijama za konjske utrke.

Možete donijeti informiranu odluku prije nego što se kladite na najbolje web stranice za klađenje na konjske utrke.

Najnovije vijesti

CyberBet nudi sjajne ponude za ljubitelje sporta
2023-08-29

CyberBet nudi sjajne ponude za ljubitelje sporta

Vijesti