Sve o Streličarstvo klađenju

Povijesno gledano, streličarstvo je bilo uključeno u lov ili čuvanje kuća i kraljevstava od napadačkih vojski. Postoji gotovo 10.000 godina prije Krista. Međutim, u novije vrijeme izvodi se kao vrsta zabave prije nego što je prerastao u natjecanje. Britanci su ga među prvima učinili popularnim kao sportom.

Strijelci iz mnogih nacija, posebice Belgijac Hubert Van Innis, natjecali su se u inauguracijskoj olimpijskoj streličarskoj igri u Parizu 1900. godine. Bilo je Olimpijskih igara bez streličarstva u međuvremenu. Streličarstvo je, s druge strane, danas sport s natjecanjima i sportašima koji predstavljaju svoje nacije na Olimpijskim igrama.

Sve o Streličarstvo klađenju
Zašto je streličarstvo popularno za klađenje?

Zašto je streličarstvo popularno za klađenje?

Vrijedno je napomenuti da su starije igre streličarstva uključivale gađanje golubova. Natjecatelji sada koriste štit kako bi pogodili određenu metu. Sport je također definiran određenim pravilima. Tako se moglo uklopiti unutar Ljetne olimpijske igre raspored.

Jedan od razloga zašto streličarstvo može biti a popularan sport na koji se može staviti ulog je zbog raznolikosti uključenih disciplina i natjecanja, što sportsko klađenje može učiniti uzbudljivijim.

Kada je u pitanju ovaj sport, dvije su glavne discipline. Tradicionalno streličarstvo definirano je kao gađanje bez upotrebe bilo kakve tehničke pomoći, a tradicionalni streličari uglavnom koriste duge lukove i zakrivljene lukove. S druge strane, streličarstvo u mete je streličarska disciplina koja zahtijeva od sportaša da pucaju u obojene, okrugle mete. Standardne mete označene su s deset jednako razmaknutih koncentričnih krugova s bodovnim vrijednostima u rasponu od 1 do 10.

Očekuju se i mnoga streličarska natjecanja i turniri, kao što su:

  • FITA runda je jednodnevni turnir na otvorenom u kojem svaki strijelac ima 144 strijele s 36 udaraca sa svake od četiri udaljenosti.
  • FITA runda u dvorani, završava s 30 strelica ispaljenih s udaljenosti od 18 m s oba kraja. FITA runde u zatvorenom koriste lica meta u 3 točke promjera 40 cm (60 cm za djecu).
  • FITA olimpijska runda zatvara sa 36 strelica sa svake strane od 70m do posljednje runde.
  • Dvoranske lige, gdje se timovi od tri strijelca bore jedni protiv drugih. Svaki strijelac ispaljuje tri strijele s udaljenosti od 18 m, s vremenskim ograničenjem od dvije minute po kraju.
  • Liga na otvorenom, u kojem sudjeluju tročlane ekipe. Tri strijele po strijelcu na svakoj strani, za ukupno tri strane, s lica mete od 50 m do 80 cm. Sve strijele moraju biti ispaljene unutar tri minute.
  • Terensko streličarstvo izvodi se vani. Kružna lica mete sastavljena su od 5 prstenova. Crne su boje, samo je unutarnji prsten zlatan, a navedeno je samo 12 od 24 udaljenosti.
  • 3-D streličarstvo oponaša scenarije lova. Strijelci pucaju na stvorenja od pjene s neodređene udaljenosti.
  • Japansko streličarstvo je poznat kao kyudo. Kyudo je mnogo više od pukog pucanja i zabijanja; radi se io ceremoniji i duhovnim komponentama. Yumi, Kyudo luk, uvelike se razlikuje od zapadnjačkih lukova, zahvaljujući svom asimetričnom obliku.
  • Lov s lukom, odnosno lov na divljač lukom i strijelom, kao i pramčani ribolov, zabranjeni su u određenim zapadnoeuropskim zemljama, uključujući Austriju i Njemačku. Međutim, entuzijasti i turisti u nekoliko zemalja mogu dobiti dozvolu za lov s lukom.
Zašto je streličarstvo popularno za klađenje?
Kako se kladiti na streličarstvo

Kako se kladiti na streličarstvo

Ako volite sportsko klađenje, možda biste se trebali okušati u streljaštvu za novo uzbuđenje. Streličarstvo možda nije tako popularno kao drugi sportovi diljem svijeta, ali ima neke intrigantne karakteristike i povijest koje će vas navesti da se više kladite.

Richard III od Engleske uveo je novi zakon kojim se zabranjuju igre s kockama poput backgammona negdje 1380-ih jer su njegovi vojni strijelci provodili previše vremena igrajući backgammon, ali nedovoljno vremena vježbajući streličarstvo.

Dakle, kako su njegovi strijelci odgovorili na ovo? Bavili su se sportom, ali su također izmislili mnoštvo kockarskih igara temeljenih na streličarskim sposobnostima, dopuštajući strijelcima da se klade i na sebe i na druge. S napretkom tehnologije, kladionice su uključile ova natjecanja povezana sa streličarstvom u svoju ponudu, što znači da je sada moguće kladiti se na streličarstvo.

Međutim, imajte na umu da se ne biste trebali ograničiti samo na jednu sportsku kladionicu. Kad je riječ o klađenju na streličarstvo, nisu sve kladionice jednake. Neki mogu pokrivati samo nekoliko tržišta, ali drugi mogu dati širi raspon.

Što je najvažnije, nisu svi kladioničari tako revni ili vješti u vrednovanju svojih tržišta kao drugi. Dakle, prije nego što napravite ulog, ispitajte sve svoje mogućnosti. Možda ćete brzo otkriti da ste iznenada razvili dobro razumijevanje kod kojih je kladioničara najkorisnije kockati.

Kako se kladiti na streličarstvo
Je li online klađenje na streličarstvo legalno?

Je li online klađenje na streličarstvo legalno?

U područjima gdje online sportsko klađenje je dopušteno, klađenje na streličarstvo je legalno. Pojedinačni kladioničari u područjima gdje online sportsko klađenje nije zabranjeno mogu koristiti offshore platforme za klađenje na utrke brodova. Iako je tehnički protuzakonito koristiti offshore usluge atletskog klađenja, malo je ograničenja koja vas u tome sprječavaju, ako ih uopće nema.

Jedina ograničenja igranja koja mogu utjecati na vaše oklade su ona koja sprječavaju financijske institucije da obrađuju transakcije s pružateljima usluga igara na sreću - što se lako može riješiti korištenjem zamjenskih metoda plaćanja - ili propisi koji zabranjuju određene oblike streličarstva na koje se želite kladiti, kao što su kao zakoni koji zabranjuju lov s lukom i ribolov s lukom.

Je li online klađenje na streličarstvo legalno?
Kako se kladiti na streličarstvo

Kako se kladiti na streličarstvo

Ključno je, kao i kod svakog drugog sportskog klađenja, da imate određeno razumijevanje igre i sudionika. Na primjer, poznavanje jakih i slabih strana igrača i njihovih protivnika je korisno. Sportaši na koje se kladite trebali bi pokazati određenu razinu znanja o sportu, dosljednost rezultata ili udaraca, preciznost i otpornost na stres tijekom igre. Također biste trebali naučiti više o strijelama koje se koriste u sportu.

Kao rezultat toga, bitno je posvetiti neko vrijeme praćenju događaja i gledanju vaših omiljenih strijelaca kako se natječu. Ovaj povećava vaše izglede točno pogađanje ishoda igre. Ovo je ključno za pobjedu u bilo kojem klađenju protiv osobe ili igre.

Kako se kladiti na streličarstvo
Najbolje kvote za klađenje na streličarstvo

Najbolje kvote za klađenje na streličarstvo

Postoje četiri glavne vrste tržišta u klađenju na streličarstvo,

Za pobjedu

Standardna igra streličarstva sadrži setove. Ako strijelac osvoji set, dobiva dva boda; ako je set neriješen, dobiva jedan bod. Kada jedan od sportaša osvoji 6 bodova ili više, igra je gotova. Kladionice mogu prihvatiti oklade na pobjedu s hendikepom.

Ukupno bodova

Kladite se online na broj poena postignut u setu. Također se mogu prihvatiti oklade na ukupan broj bodova postignutih u igri.

Za pobjedu na turniru

Sada kada je većina glavnih natjecanja u streljaštvu prešla na olimpijski sustav, puno toga ovisi i o ždrijebu.

Jedan na jedan

Natjecatelji moraju izabrati jednog od dva protivnička strijelca koji će biti ocijenjen kao prvi u natjecanju.

Najbolje kvote za klađenje na streličarstvo
Savjeti za klađenje na streličarstvo

Savjeti za klađenje na streličarstvo

Prije tebe staviti ulog na meču streličarstva morate analizirati jedinstvene karakteristike svakog sudionika. Trebali biste, na primjer, saznati koliko se učinkovito mogu usredotočiti, kao i kako se nose s različitim stupnjevima stresa i napora.

Također morate znati koje su njihove razine vještina. Nećete imati vremena za prikupljanje svih ovih informacija nakon što natjecanje počne, tako da morate proučiti puno prije početka turnira. Njihovi rezultati dat će vam ideju o tome kako su prošli na prethodnim turnirima.

Također biste trebali procijeniti mnoga natjecanja u kojima su se streličari natjecali tijekom svojih karijera, kao i jesu li se prethodno suočili s nekim od svojih protivnika. U većini slučajeva, otkrit ćete da se sudionik čiji vam se izgled sviđa već susreo neke od drugih suparnika, pa bi vas trebalo zanimati kako su prošli protiv njih u prošlosti. Ako su izgubili od natjecatelja tri puta zaredom, razmislite o klađenju na drugog strijelca.

Savjeti za klađenje na streličarstvo
Odgovorno kockanje

Odgovorno kockanje

Kako biste izbjegli gubitak velike svote novca odjednom, trebali biste pažljivo upravljati svojim financijama. Zapamtite, nikada se ne smijete kladiti više nego što ste spremni izgubiti. Kako biste izbjegli gubitak cijelog novca odjednom, podijelite svoja sredstva. Ako imate loš niz, ne pokušavajte to kompenzirati povećanjem iznosa uloga. Morate postaviti ograničenje koliko novca možete uplatiti svaki mjesec ili ograničenje koliko novca možete izgubiti u jednoj igri.

Trebali biste biti u stanju ostati mirni i shvatiti kada treba odustati. Kada ste frustrirani, vjerojatnije je da ćete donositi nepromišljene odluke, što je katastrofalno kada je u pitanju kockanje. Održavajte čistu glavu cijelo vrijeme i temeljito razmislite o svojoj sljedećoj presudi.

Ako stvari izmiču kontroli i sumnjate da počinjete razvijati ovisnost, pokušajte se samoisključiti. Samoisključenje omogućuje onima koji se bore s problemima kockanja da uzmu pauzu i usmjere svoje živote i novac negdje drugdje.

Može vas ponovno povezati s dodatnim uslugama zajednice kako bi vam pomoglo u rješavanju vašeg problema s kockanjem, kao i pružiti vam pomoć koja vam je potrebna ako niste sigurni kako podnijeti sljedeće korake u svom oporavku.

Odgovorno kockanje