Vodiči

May 3, 2023

Osnove linijskog kupovanja za bolje sportske oklade

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Kada se kladite na sport, važno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika, uključujući izglede i linije, prije nego što se okladite. Line shopping znači traženje najpovoljnijih linija za klađenje prije stavljanja uloga.

Osnove linijskog kupovanja za bolje sportske oklade

Pronalaženje najvećih mogućih linija ključno je za svakog sportskog kladioca koji želi maksimizirati svoje povrate, bilo da se kladi na mješovite borilačke vještine, nogomet, tenis ili bilo što drugo.

Ovaj će članak uvesti redovnu kupnju i istaknuti zašto je ključna za vaš krajnji rezultat.

Što je linijska kupnja?

Kupnja putem linije usporediva je s bilo kojom drugom vrstom kupovine. Kada ste u potrazi za novim automobilom, usporedno kupujete kako biste saznali koji prodavač nudi najbolju ponudu. Ista načela vrijede i za kupovinu putem linije. Stoga se obični savjeti za kupnju mogu primijeniti kao savjeti za kupnju u liniji.

Za ispravnu kupovinu linija odaberite liniju (kao što je spread, total ili moneyline) i usporedite je s dvije ili više različitih sportskih kladionica. 

Trebali biste se kladiti na liniju s najvećim koeficijentima, budući da će vam dati najveći povrat i trebali biste se kladiti na tu liniju. To je bit svega. Međutim, ako se ozbiljno bavite klađenjem, postaje mnogo kompliciranije od toga.

Na primjer, neka web-mjesta ili regije će vas isključiti ili ograničiti, dok će vam druge dati dodatna ograničenja na ono što možete učiniti. Kada je riječ o nagradama, najbolja mjesta za sportsko klađenje imat će manji rizik i brži su u isplatama od ostalih. U svakom slučaju, trebali biste dati prednost klađenju na liniju koja nudi najveći mogući povrat vašeg ulaganja.

Jednostavna ilustracija linijske kupovine

Iako je line shopping tehnička fraza, to je koncept jednostavan za razumjeti. Nije teško raditi, iako biste voljeli da imate dronove za to (kao što bi veliki kolektivi mogli). Prednosti kupnje za vaš krajnji rezultat zasigurno ga čine vrijednim truda.

Prije nego što se kladite, trebali biste obaviti "line shopping", što znači pregledavanje mnogih sportskih kladionica u potrazi za sportskim kladionicama koje daju najveće izglede. Ilustriranje je najučinkovitija metoda za to.

 • Želite se okladiti protiv razlike u večerašnjoj utakmici Blazersa protiv Wizardsa. 
 • Oddsmakeri u većini kladionica označili su Washington kao favorita s 5,5 bodova u odnosu na drugu momčad. Međutim, prema jednoj od knjiga, Čarobnjaci su samo favorit s 5 bodova. 
 • Ako mislite da će Wizards pobijediti s razlikom od šest bodova ili više, trebali biste igrati u sportskoj kladionici koja ih ima na popisu s rasponom od 5,5 bodova. 
 • Ako, s druge strane, mislite da će Blazersi pobijediti ili izgubiti s razlikom manjom od šest bodova, tada biste trebali odabrati kladionicu koja daje prednost San Antoniju s 5,5 bodova.

To biste također trebali učiniti s drugim okladama, kao što su Totals i Money Lines. Kada tražeći igru na koju bi se mogli kladiti na Over, tražit ćete zbroj koji je najmanji mogući broj, i obrnuto kada tražite igru na koju ćete se kladiti na Under.

Ista stvar vrijedi i za novčane linije. Oklade ove vrste najzastupljenije su u bejzbolu i hokeju i često se izražavaju u dolarima i centima. Na primjer, favorit od dva dolara imao bi novčanu liniju od -200, ali za gubitnika čiji su izgledi išli od +150 do +140 smatralo bi se da je promijenio deset centi.

Iako se možda ne čini puno kada se kladite samo na nekoliko dolara (10 $ osvaja 14 $ umjesto 15 $), to je razlika od 6,7%! Jednako je ključna i potencijalno odlučujuća između dugoročnog uspjeha i neuspjeha praksa kupnje preko linije za Moneyline oklade.

Kako kladioničari koriste linijsku kupnju da bi "bili knjiga"

Ako ste jedno od najboljih mjesta za sportsko klađenje i primate oklade u tipičnom iznosu od -110, dugoročno ćete ostvariti priličan profit. Međutim, to je slučaj samo ako su vaše linije stalno blizu konsenzusa, također poznatog kao tržište.

 • Ako odaberete web mjesto koje uspoređuje koeficijente, možete pregledati retke iz nekoliko sportskih kladionica istovremeno i na istom zaslonu. To vam omogućuje da vidite gdje stoji većina knjiga i ukažete na varijacije redaka.
 • U situacijama kada su linije odmaknute za 1,5 poena ili više, u biti možete "postati knjiga" odabirom ekipe s pogrešnom cijenom i klađenjem na nju. To se radi odabirom tima koji ima veći raspon bodova. 
 • Pronalaženje ovih praznina u cijenama može značajno povećati vaš rezultat, a ne morate imati stav o događaju da biste stavili unosnu okladu; sve što morate učiniti je odrediti liniju konsenzusa, locirati druge kladionice koje odstupaju od te linije i kladiti se na stranu koja ima neprikladnu cijenu.
 • Identificiranje konsenzusne linije obično je lak povjetarac, a najlakši način da naučite "pravu liniju" je odabir visoko cijenjenih, renomiranih trgovina s mnogo aktivnih kupaca.

Ustajali redovi i jurnjava za parom: Uvjeti kupnje u redovima koje morate znati

Dvije se fraze često koriste u vezi s kupnjom putem linije.

Prva tehnika je poznata kao steam chasing. To se događa kada se značajna količina novca (para) kotrlja na jednoj strani, što uzrokuje značajan skok u linijama kako bi se prihod privukao suprotnoj strani. Ovo ima potencijal vrlo brzo postati grudva snijega jer sve veća količina novca pokušava "loviti" "paru" i ući prije nego što linija postane još viša i strmija.

 • Pretpostavimo da ste sretni (ili dovoljno vješti) da se uvučete neposredno prije nego što se dogodi ogromno kretanje pare. 
 • U tom slučaju, povremeno ćete imati mogućnost zaštititi svoj ulog prije početka akcije i staviti zajamčeni povrat ili besplatni turnir. 
 • Ako se to dogodi, trebali biste iskoristiti ovu priliku.

Pustite to i budite zadovoljni svojom okladom kakva jest, ali ako uđete dovoljno rano i promjena je dovoljno značajna, razmislite o toj alternativi. Pretpostavimo da ste sretni (ili dovoljno vješti) da uđete neposredno prije nego što se dogodi ogromno kretanje pare. U tom slučaju, povremeno ćete imati mogućnost zaštititi svoj ulog prije početka igre i zaključati zajamčenu dobit ili besplatni turnir.

 • Pretpostavimo da ste sretni (ili dovoljno vješti) da uđete neposredno prije nego što se dogodi ogromno kretanje pare.
 •  U tom slučaju, povremeno ćete imati mogućnost zaštititi svoj ulog prije početka igre i zaključati zajamčenu dobit ili besplatni turnir. 
 • Pod pretpostavkom da ste ušli dovoljno rano i da je potez bio dovoljno velik, pustite ga i budite zadovoljni svojim ulogom.

Pretpostavimo da je trenutna linija kod većine kladionica Los Angeles -5, ali da je 10 minuta prije dojave došao golemi niz oklada na Lakerse, prisiljavajući jednu knjigu da promijeni liniju na Los Angeles -5,5, a zatim na -5.5. U ovom scenariju, Lakersi su favorizirani s 5,5 bodova (-120).

Sada se smatra da je svaka knjiga koja još uvijek pokazuje Los Angeles -5 zaostala za vremenom i u povećanoj opasnosti od velikog hita. To je ono što industrija naziva ustajalom linijom.

Uvijek maksimalno iskoristite ustajale retke kada naiđete na njih, budući da u većini slučajeva neće dugo biti prisutni.

Jesu li prednosti linijske kupovine vrijedne dodatnog truda?

Odgovor je da. Svaki "oštar" bi vam rekao kako je oštrica, ma koliko skromna, uvijek bolja nego nemati je. Sportsko klađenje ima male profitne marže, za početak, i to jednu strategija za smanjenje "bdijenja" ono što sportske kladionice dodaju redovima je kupovati.

Neistreniranom oku razlika između -110 i -105 možda se neće činiti toliko značajnom. Uostalom, teško je vidjeti -5 razliku između dvije linije. krivo

S vremenom se gomilaju i pobjede i gubici. Nijedan iskusni kockar nikada nije uspio bez pažljivog razmatranja svake mogućnosti. Svaki cent je važan ako želite zarađivati za život kao kockar.

Sada, napravimo korak unatrag i sagledajmo širu sliku. 

 1. Klađenje od 110 dolara na 250 igara na -110 znači da morate pobijediti u 131 igri samo da biste ostvarili pokriće. 
 2. Morate pobijediti u 128 igara od 250 ako ukupno zaradite $105 -105. 
 3. Preko 250 igara, to je razlika od samo tri.
 4. Sharps mora pobijediti knjige između 53% i 56% vremena kako bi postotak pobjede ostao stabilan.

Kad su margine ovako male, pobjeda ili gubitak u samo tri igre mogu biti razlika između izravne rentabilnosti i gubitka novca. Neusklađenost između redaka, koliko god mala bila, značajno će utjecati na vašu dobit.

Završne misli

Zaključno, linijska kupovina ključna je za uspjeh svakog kladioničara.

Postoji mnogo izvrsnih savjeta za kupnju putem linije koji vam mogu pomoći da budete stručnjak za kupnju, kao i nekoliko poučnih članaka koji objašnjavaju što čini liniju vrijednom klađenja i koje morate izbjegavati. S obzirom na male margine pobjede u sportskom klađenju, linijska kupovina može odrediti hoće li kockar biti ispred ili iza.

Izbjegavajte dati svojoj knjizi svoj teško zarađeni novac tako što ćete unaprijed opsežno proučavati tu temu. Line shopping nije teško izvesti i s vremenom će značajno utjecati na vaš rezultat.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Uzbudljiva utrka za Zlatnu kopačku engleske Premier lige: Tko će odnijeti pobjedu?
2024-04-13

Uzbudljiva utrka za Zlatnu kopačku engleske Premier lige: Tko će odnijeti pobjedu?

Vijesti