Kako odabrati pravog boksača za klađenje

Vodiči

2023-04-19

Ethan Tremblay

Boksački šampioni dijelili su nekoliko zajedničkih crta koje su im pomogle da se iz mraka popnu na vrh. Morate biti čvrsti kao nokti da biste uspjeli kao profesionalni boksač. Nije pretjerano reći da je boks jedan od koljačkih sportova na svijetu. Veliki i poznati borci često ulažu puno vremena u trening.

Kako odabrati pravog boksača za klađenje

Uzbudljivo je gledati sjajnog boksača na vrhuncu svojih sposobnosti u akciji. Rocky Marciano, Joe Louis, Muhammed Ali, Joe Frazier, Manny Pacquiao i Mike Tyson samo su neki od boksačkih velikana koji su oduševili milijune obožavatelja. Ti su pojedinci imali jedinstvene kvalitete koje su im omogućile da napreduju u ovom visoko kompetitivnom području.

Da biste svoje ime uvrstili među najbolje na svijetu, morat ćete uložiti mnogo sati fizičke pripreme, izdržljivosti, strasti i volje. Sljedeće su najvažnije osobine izvrsnog boksača koje morate imati na umu kada počnete kladiti se na boksačke mečeve online.

Osobine boksačkog prvaka

Sjajan boksač ima karakteristike i atribute koji nadilaze samo tehničku stručnost. Što mislite da je još potaklo ove prvake na vrh? Pogledajmo najbolji savjeti za klađenje na boks o tome što čini ili slama borca. Ovaj vodič će vam pomoći za više dobitaka u sportskom klađenju!

Srce i crijeva

Možete to zvati kako hoćete - crijeva ili srce. To je ključna osobina svakog boksača, no često se zanemaruje. Ulazite u ring znajući da će vas protivnik zadati udarcima, a vi morate biti spremni primiti ih.

Tijekom borbi, čak i najvještiji natjecatelji dobivaju značajnu štetu. Ući u ring i boriti se, znajući da ćeš biti pogođen, potrebna je hrabrost. Održavanje pritiska nakon ozljede zahtijeva još više hrabrosti.

Što se tiče borbe, malo je natjecatelja imalo hrabrosti od Muhammada Alija. Godine 1964. dobio je naslovni dvoboj protiv Sonnyja Listona, koji se smatrao najvećim favoritom zbog Listonove superiorne veličine, snage i moći udarca. Ali, koji je tada bio poznat kao Cassius Clay, pobijedio je u obje runde.

Ali je primio dosta kazne od Joea Fraziera kroz tri bitke, ali je dva puta bio bolji. Ali je porazio strašnog prvaka Georgea Foremana nokautom u borbi za koju su mnogi predviđali da će završiti s Alijem na platnu s ozbiljnim ozljedama. Ali ima širok spektar sposobnosti, a među njima se ističe njegova hrabrost.

Agresivnost

Agresivnost je vitalna komponenta šminke svakog elitnog borca, čak i ako to nije najglamuroznija kvaliteta koju treba istaknuti u današnje vrijeme. Uostalom, boksački ring nije klub za opuštene knjige. Svaki natjecatelj ulazi u arenu s jednom svrhom: izbaciti svoju konkurenciju.

Ranije smo istaknuli Mikea Tysona, a divlja žestina koju je mogao pokazati tijekom svog vrhunca savršen je primjer onoga na što ovdje mislimo. Instinkt ubojice je još jedna kvaliteta bitna za svakog velikog boksača. Da biste dobili borbu, ne smijete oklijevati ići na nokaut kada je vaš neprijatelj ranjen ili pokazuje znakove umora.

Rad nogu i pokreti glave

Mnogi ljudi koji nisu upoznati s boksom misle da se on u potpunosti sastoji od stajanja na jednom mjestu i zadavanja udaraca. Iako je to do neke mjere točno, boksačeva sposobnost da se brzo i učinkovito kreće na nogama obilježje je elite. Mogu pobjeći protivnikovim napadima i postaviti se u položaj za lansiranje vlastitih ako se mogu dobro kretati (ovo je bila jedna od mnogih prednosti Mannyja Pacquiaa u ringu).

Svaki vrhunski borac također bi trebao imati izvrsne pokrete glavom. To im omogućuje da izbjegnu protivničke napade dok se istovremeno kreću unutar i izvan dosega udarca. Legendarni boksač Muhammed Ali primjer je kombinacije vrhunskog rada nogu i pokreta glave.

Snaga udarca i točnost

Moć udarca borca izgrađena je na eksplozivnoj snazi.

Ipak, odlazak u teretanu i pumpanje željeza nije jedini odgovor. Vrijeme, koordinacija i uočavanje prilike ključni su.

Sve se to usavršava kroz vježbe u teretani. Mike Tyson bio je boksač teške kategorije koji je zadao neke od najtežih udaraca u proteklih pola stoljeća. Mnogi njegovi konkurenti bili su viši od njega i znao je da to znači da mogu podići veću težinu. Nitko se, međutim, nije mogao mjeriti s Tysonom u njegovim ranim fazama igra kada zadaje udarce s velikim guštom i nemilosrdnošću.

Slično, u boksu, borci moraju pogoditi metu koja se stalno kreće.

  • Protivnik pokušava izbjeći udarac dok se odmjerava.
  • Što boksač više pokušava udariti i promašiti, gubi više energije i vjerojatnije je da će dobiti jak udarac. 
  • Ako se udarac spoji, boksači dobivaju samopouzdanje, a protivnik trpi štetu.

Manny Pacquiao izvrstan je primjer nekoga tko može zadati snažne udarce brzo i precizno. Kao rezultat toga, razvio se u jednog od najboljih boraca prošlog desetljeća.

Ručna brzina

Brzina ruke osnovno je oružje svakog elitnog borca. Što brže ruke, to bolje. Jedno od obilježja vještog boksača je njihova brzina, koja im omogućuje da zadaju udarce i kombinacije s razornom brzinom i učinkovitošću. Omogućuje boksaču da skoči na svog neprijatelja, dopuštajući mu da oslobodi niz udaraca prije nego što njegov protivnik uspije reagirati. Teško je iskoristiti praznine nastale snažnim radom nogu ili pokretom bez dovoljne brzine ruke.

Obrambene sposobnosti

Boksači ne smiju spustiti oprez kada su u ringu.

  • Najbolji boksači sprječavaju svoje konkurente da zadaju snažne udarce vašim slabim točkama.
  • Učinkovita obrana zahtijeva od boksača svladavanje izbjegavanja i blokiranje ovih udaraca. Boksači mogu postići ovaj cilj kretanjem uokolo, koristeći položaj svojih ruku i tijela i koristeći svoje sposobnosti zapažanja.
  • Boksači bi trebali pažljivo pratiti svaki potez svog protivnika u borbi. Lako je vidjeti da voli pratiti svoje udarce duplim ili brzim hookom.
  • Nakon što shvatite uzorke svog neprijatelja, možete poduzeti mjere opreza da izbjegnete udarac i onda uzvratiti svojim napadom.

Izdržljivost

U boksu je izdržljivost najvažnija kvaliteta koju borac može posjedovati. Stjecanje izdržljivosti za izdržavanje mnogih rundi ključno je za vaš uspjeh. Morate vježbati provoditi puno vremena u ringu, a da se ne umorite. Možete se boriti za pobjedu u bilo kojem meču ako počnete snažno i umorite se nakon nekoliko rundi.

Završne misli

Mnogi boksači su se uzdizali i padali tijekom godina, ali samo se odabrani broj može smatrati legendama. Dok prvaci mogu imati slične sposobnosti, njihova ih individualnost uistinu izdvaja. Disciplina i veličina glavne su karakteristike boksača svjetske klase. Zato završite svoju zadaću i dobijete svoju strategiju klađenja na boks prije klađenja na velikog borca online je ključno.

Najnovije vijesti

CyberBet nudi sjajne ponude za ljubitelje sporta
2023-08-29

CyberBet nudi sjajne ponude za ljubitelje sporta

Vijesti