Vijesti

June 1, 2022

William Hill zabranjuje kreditnu karticu u Irskoj

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

U Irskoj upotreba kreditnih kartica u kockanju nije točno zabranjena, ali se kontinuirano obeshrabruje. Međutim, višestruka istraživanja su pokazala kako nekoliko online kladionica nastavlja podržavati oklade na kreditne kartice putem svojih aplikacija. Neki od onih za koje se kaže da izbjegavaju oklade na kreditne kartice mogu to učiniti putem aplikacija kao što su Revolut i Apple Pay.

William Hill zabranjuje kreditnu karticu u Irskoj

Kao rezultat toga, koncept primanja uplata s kreditnih kartica naišao je na kritiku. Neki su operateri bili prisiljeni biti proaktivni i poduzeti odlučne korake da ograniče pristup svojim stranicama koristeći takve načine plaćanja. Na svojoj irskoj web stranici William Hill je postao posljednja tvrtka koja je obustavila depozite na kreditnim karticama.

Zaštitite robnu marku i klijente

Kako bi zaštitili svoj brend, kao i svoje klijente, tvrtka prepoznaje važnost osiguravanja najvišim standardima sigurnosti izvedivo. Stoga je cijeli njihov sustav evoluirao kako bi zadovoljio najstrože zahtjeve sigurnosti, integriteta i pouzdanosti. Sve osjetljive informacije pohranjuju se u šifriranom formatu s tajnom lozinkom korisnika.

Prilikom obavljanja transakcija koje zahtijevaju pristup podacima, korisnik mora dati svoju lozinku kako bi osigurao sigurnost podataka. Cilj je osigurati da kockanje nikome ne nanosi štetu. To je bilo njihovo opravdanje za uklanjanje kreditne kartice depoziti kao način plaćanja.

Kockanje kreditnom karticom je štetno

Stručnjaci smatraju sportsko klađenje na kreditnim karticama vrlo opasno. Strogo je zabranjen u zemljama kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo, koje ima oštrije zakone o kockanju od Irske. Karte olakšavaju dobivanje novca, omogućujući da problemi s kockanjem potraju. Kockanje kreditnim karticama, osobito u online okruženju, može dovesti do velikog obima klađenja, gomilanja velikih dugova i gubitka kontrole. To bi u konačnici moglo dovesti do upletenosti u nezakonite aktivnosti kao što je prijevara.

Korištenje kreditnih kartica među kockarima povezano je s povećanom stopom bankrota jer dostupni podaci pokazuju da se potrošači klade novcem koji nemaju. Stoga je postalo važno da tvrtka djeluje odlučno kako bi ih zaštitila.

Dodatni podaci pokazuju da je vjerojatnije da će ih koristiti ljudi koji imaju jednostavan pristup kreditnim karticama online sportsko klađenje. Oni koji su koristili kreditne kartice ili neku drugu vrstu kredita bili su angažiraniji i češće su se kladili. Ispitivanje problema kockanja podupire ovu teoriju budući da je veća vjerojatnost da će pojedinci koji se kockaju s različitim vrstama kredita biti označeni kao problematični kockari. Demografske razlike ovih kockara otkrivaju da su mlađi i manje je vjerojatno da će u potpunosti posjedovati svoj dom, što implicira da možda nemaju isti pristup kreditima. Stoga se svaka strategija koja ima za cilj smanjiti korištenje kreditnih kartica među kockarima mora također baviti alternativnim izvorima kredita.

Postoji li neko drugo obrazloženje iza ovog poteza?

Nakon imenovanja Regulatornog tijela za igre na sreću (GRA), vlada namjerava provesti zabranu klađenja na kreditne kartice. S obzirom na svoje bogato iskustvo, tijelo će imati diskreciono pravo odgovoriti i riješiti sva pitanja ili nedoumice u vezi s načinima plaćanja i opasnostima povezanim s njima što je prije moguće i na vrijeme. Irska udruga kladioničara jasno je dala do znanja da se korištenje kreditnih kartica u svrhe kockanja ne potiče.

Irski kodeks sigurnijeg kockanja, koji je udruga usvojila u kolovozu 2021. u suradnji s licenciranim kockarskim poduzećima u zemlji, uključuje ovo kao jedno od svojih načela. Nakon provedbe "Privremenog zakona o igrama i lutriji" 2021., irski zakonodavci pripremaju se za reformu regulatornog sustava zemlje po prvi put od 1956. godine.

Ograničenja plaćanja kreditnim karticama i zabrana besplatnih oklada su među predviđenim reformama, kao i razvoj nacionalnog tijela za igre na sreću. Redizajn se često odgađao, posljednji put 2020., nakon izbijanja pandemije COVID-19. Prema zakonima, regulator i tijelo imat će ovlast suspendirati ili oduzeti licencu bilo kojeg davatelja usluga i upravljati financijskim sankcijama.

Što bi trebalo učiniti prije nego što vlada uvede opću zabranu?

Zbog nedostatka empirijskih dokaza o učincima zabrana kreditnih kartica, vlasti bi sada trebale surađivati s financijskim institucijama i operaterima igara na sreću kako bi razvile mjere koje su realne i dugoročno izvedive. Svi operateri u industriji kockanja moraju se složiti s pravilima kako bi im se dodijelila licenca. Nakon toga, oni koji dobiju licencu bit će pod općom obvezom spriječiti igrače da koriste kreditne kartice za sportsko klađenje online.

Zabrane kreditnih kartica mogu imati neželjene neočekivane posljedice, poput prelaska na anonimne načine plaćanja kockanja, potkopavajući napore za smanjenje štete. Nadalje, mogu postojati različite poteškoće u zabrani korištenja kreditnih kartica jer vodeći igrači i operateri mogu pokušati zaobići zabranu. Stoga je ključno provesti sustavno ispitivanje kako bi se utvrdilo dolazi li do bilo koje od ovih nepredviđenih posljedica ako se provedu propisi o zabrani.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Konačni obračun: Manchester City protiv Manchester Uniteda u finalu FA kupa
2024-05-25

Konačni obračun: Manchester City protiv Manchester Uniteda u finalu FA kupa

Vijesti