Vijesti

March 9, 2022

Najiščekivaniji događaji u eSportu 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Klađenje na eSports učvrstilo je svoju poziciju u online sportskom klađenju u posljednjih nekoliko godina. Pandemija Covida potaknula je rast, koji je prekinuo glavne sportske događaje, ostavljajući igračima ograničene mogućnosti klađenja. Brojni su eSports događaji zakazani za početak 2022. koji će predstavljati brojne mogućnosti za profesionalno sportsko klađenje. Neki od najboljih eSports događaja 2022. na koje vrijedi obratiti pažnju istaknuti su u nastavku.

Najiščekivaniji događaji u eSportu 2022

2022. VCT Challengers 1 turnir

Ovaj eSports događaj bit će domaćin online, od veljače do ožujka 2022., u sklopu Valorant Champions Toura (VCT). Događaj će uključiti neke od najboljih timova iz cijelog svijeta koji se natječu u trorazrednom sustavu koji se sastoji od Challengers, Masters i Champions. Pobjednici turnira moći će se natjecati u Masters 'razini, iz koje pobjednici napreduju u razinu prvaka dok traje Valorant Champions Tour.

Svjetsko prvenstvo u raketnoj ligi

Svjetsko prvenstvo Rocket League na rasporedu je u srpnju 2022., na kraju tekuće sezone 2021-2022. Prvenstvo će po prvi put imati dvije glavne faze, novi World Championship Wildcard i World Championship Main Event, s nagradnim fondom od 6.000.000 dolara. Brojne utakmice ovog događaja ponudit će mnoge mogućnosti online eSports klađenja.

Prvenstvo Apex Legends Global Series (ALGS) 2022

Početno ALGS prvenstvo bilo je 2021. Na događaju je sudjelovalo više od 200 Apex Legend timova iz različitih zemalja. ALGS Championship 2022. trebao bi biti puno veći i bolji, s nagradnim fondom od 5.000.000 dolara. Održat će se kvalifikacijski i izazovni krugovi, koji će voditi do doigravanja i prvenstvenih rundi. Analitičari predviđaju da će to biti jedan od najboljih eSports događaja u 2022. godini.

DreamHack 2022 Anaheim

Ovaj događaj, također poznat kao Sjevernoameričko regionalno prvenstvo, na rasporedu je od 11. do 13. veljače 2022. Bit će to osobni događaj organiziran u Anaheim Convention Center. Sadržavat će Halo, Counter-Strike Global Offensive i nekoliko borbenih igara koje će biti odlične za online klađenje na eSport. Događaj prolazi i ulaznice su već u prodaji.

Masters turneja 2022

Masters Tour 2022. sastoji se od nekoliko eSports turnira koji okupljaju vrhunske igrače Hearthstonea iz cijelog svijeta kako bi se borili za skupnu nagradu i cijenjeni naslov prvaka Masters Toura. Sve igre se igraju online u formatu best-of-five.

The Six Invitational

Događaj Six Invitational održat će se od 8. do 20. veljače u Montrealu. Riječ je o svjetskom prvenstvu slavnog Rainbow Six Siegea. Događaj se trenutno oglašava kao prilika za ljubitelje Rainbow Six Siegea da se ponovno povežu nakon pandemije. Utakmice će se igrati osobno, ali neće biti gledatelja uživo.

Kup srednje sezone LCS-a 2022

Ljubitelji League of Legends trebali bi se radovati LCS Mid-Season Cupu 2022., koji će se održati 23. i 24. travnja kao zamjena za proljetno doigravanje koje se održalo prošle godine. Pobjednici događaja kvalificirat će se za pozivnicu za sredinu sezone. Ovaj događaj će se održati u Houstonu u Teksasu ako se ukinu ograničenja Covida. Pružit će brojne mogućnosti za klađenje na eSport online.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

2024 Genesis Invitational: favoriti, izgledi i predviđanja
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: favoriti, izgledi i predviđanja

Vijesti