Vijesti

November 9, 2023

Izgubljene lavice: Inspirativne žene u povijesti nogometa

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Projekt Lost Lionesses objedinio je različite elemente kako bi stvorio snažnu i inspirativnu priču. Predvođen fotografom Willom Douglasom i stiliziran od strane Charlotte Kennedy, projekt je prikazao živahnu i razigranu garderobu Izgubljenih lavica. Snimanje je imalo za cilj uhvatiti bit ovih izvanrednih žena, koje su opisane kao "mlade duše" i "zarazne" energije kada su sve zajedno.

Izgubljene lavice: Inspirativne žene u povijesti nogometa

Snimanje je imalo "ogoljeni" pristup, korištenjem suptilne engleske plave pozadine i mekog osvjetljenja za stvaranje jednostavne, ali dojmljive estetike. Dok su se neke od Lavica isprva dvoumile oko pred kamerama, atmosferu je razvedrila glazba 80-ih. Emotivnost snimanja bila je očita, a jedan je suprug izrazio ponos i zaplakao.

Projekt je imao dubok utjecaj na sve uključene. Sophie, koja je s mnogim ljudima razgovarala o projektu, otkrila je da ih je dirnuo i iznenadio. Priča o Izgubljenim lavicama i zabrani ženskog nogometa još uvijek je relativno nepoznata u nogometnom svijetu, a rasprava o tome s prijateljima i obitelji bila je prosvjetljujuća.

Za Jon-Paula, projekt je bio pun krug kada su Engleske stigle do finala Svjetskog prvenstva. Bio je to trenutak potvrde i napretka, koji je pokazao dokle je ženski nogomet stigao. Will se nada da će projekt doprinijeti kontinuiranom rastu i razvoju igre, podsjećajući nas na žrtve koje su te žene podnijele u prošlosti.

Gledajući unaprijed, cilj projekta je proširiti opseg stvaranjem kapica za druge nepriznate ženske momčadi, uključujući one sa Svjetskog prvenstva 1970. i Eura 1969. Ovi stalni napori osigurat će da se povijest ženskog nogometa prizna i slavi, nadahnjujući buduće generacije igračica.

Projekt Lost Lionesses dokaz je otpornosti i odlučnosti žena u nogometu. Služi kao podsjetnik na napredak koji je postignut i rad koji još treba obaviti kako bi se postigla jednakost u sportu. Nastavimo poštovati prošlost i podržimo sadašnje i buduće Lavice koje su utrle put uspjehu.

About the author
Matteo Bianchi
Matteo Bianchi

Matteo "Teo" Bianchi, hvaljen kao BettingRankerov "Data Dynamo", suštinska je kombinacija sportskog entuzijasta i stručnjaka za brojke. Njegovo precizno istraživanje osigurava da su kladitelji uvijek korak ispred, što ga čini kamenom temeljcem platforme.

Send email
More posts by Matteo Bianchi

Najnovije vijesti

Kako se nositi s lošim igrama u klađenju
2023-11-20

Kako se nositi s lošim igrama u klađenju

Vijesti