Najpopularnije kladionice u Ukrajina

Ukrajina je jedna od zemalja koja je legalizirala kockanje, što ga čini iznimno popularnim. Broj kladioničara ovdje se svakim danom povećava, ponajviše zato što im svoje usluge nude brojne iznimne domaće i strane kladionice. Dok se većina ukrajinskih kladioničara upušta u ovaj divan pothvat iz zabave, druge vodi želja da se povežu sa svojim prijateljima i naprave nove.

Postoji i dio kockara koji se klade na sport kako bi ublažili stres od svakodnevnog posla, studija ili osobnih odnosa. Neki kladitelji u Ukrajini imaju najgora iskustva s kockanjem. Ali mnogi drugi uživaju u ovoj aktivnosti u potpunosti. Dakle, što točno uspješni igrači rade drugačije?

Najpopularnije kladionice u Ukrajina
Lokalne kladionice u odnosu na internetska mjesta za klađenje

Lokalne kladionice u odnosu na internetska mjesta za klađenje

Za početak, oni traže određeni sport prije nego što se klade na njega. To im omogućuje da saznaju najbolje timove ili igrače na koje se isplati kladiti na temelju faktora kao što su nedavne izvedbe i koeficijenti koje daje njihov kladioničar.

Osim toga, uspješni kladitelji u Ukrajini su objektivni. Ove osobe ne dopuštaju da njihovi osjećaji utječu na njihove odluke o klađenju bez obzira na sve. Tako se, na primjer, briljantan igrač ne može kladiti na momčad samo zato što se divi njezinim igračima. To nije dovoljno dobar motiv i može dovesti do velikih gubitaka.

Lokalne kladionice u odnosu na internetska mjesta za klađenje
Povijest klađenja u Ukrajini

Povijest klađenja u Ukrajini

Prvi legalni kasino u Ukrajini osnovan je 1990-ih, nedugo nakon što je ova zemlja proglašena neovisnom državom nakon raspada Sovjetskog Saveza. Nakon toga, pokrenuto je više kasina u raznim velikim gradovima. Međutim, tržište igara na sreću zatvoreno je otprilike dva desetljeća kasnije.

Godine 2009. kockarnica u Dnjepru, četvrtom po veličini gradu u Ukrajini, izgorjela je u plamenu, što je rezultiralo smrću devet osoba. To je izazvalo nekoliko zajednica da zahtijevaju hitnu zabranu klađenja, a vlada je popustila. Zabranila je građanima posjećivanje zemaljskih kockarnica ili online kockarnica radi klađenja na sport.

Ipak, lutrije su još uvijek bile dopuštene. No, nažalost, nisu bili dovoljni da zadovolje različite potrebe svih kladioničara u ovoj zemlji. To je dovelo do porasta ilegalnih operatera kockanja koji nude usluge klađenja Ukrajincima spremnima preuzeti rizik kako bi uživali u uzbuđenju ovog pothvata.

U 2020. stvari su se promijenile nabolje za ukrajinske igrače nakon legalizacije kockanja. Neki od prvih kladioničara koji su dobili svoje licence bili su SpaceX i njegova kockarnica Cosmolot, Game Dev i Parimatch.

Povijest klađenja u Ukrajini
Klađenje danas u Ukrajini

Klađenje danas u Ukrajini

Sportsko klađenje u Ukrajini definitivno je poticajnije nego što je bilo prije mnogo godina. Dok neki igrači još uvijek uživaju u klađenju u fizičkim kockarnicama, većina to radije radi u online kladionicama sa svojim prijenosnim/osobnim računalima ili pametnim telefonima. Srećom, oni imaju puni pristup bezbrojnim od ovih platformi. I ne trebaju koristiti VPN-ove i drugi softver za skrivanje IP adrese da bi se prijavili i kladili.

Iskusni ukrajinski kladioničari poznati su po tome što su oprezni pri odabiru kladionica. Nadaju se da će pronaći one najbolje i izbjeći one koji će vjerojatno pružati nezadovoljavajuće usluge. Na što točno ovi kladioničari obraćaju pozornost prilikom ocjenjivanja kladionica? Sljedeći su najvažniji aspekti ekskluzivne sportske kladionice.

Raznovrsna tržišta klađenja

Sjajna web stranica za sportsko klađenje nudi širok raspon tržišta koja kockari mogu iskoristiti. Naravno, vrhunski sportovi poput nogometa su must-have, a oni manje popularni trebaju biti dostupni. Ali, opet, pružanje ovih igara nije dovoljno – njihove šanse također moraju biti prijateljske.

Posebne promocije

Ponude su neophodne svakom predanom igraču jer čine klađenje pristupačnijim i isplativijim. Zbog toga većina upućenih kladioničara u Ukrajini pripazi na njih. Najbolje ocijenjene kladionice imaju pozamašne bonuse, uključujući pakete dobrodošlice, povrate novca i ponude ponovnog učitavanja. Osim toga, ove promocije dolaze s razumnim zahtjevima za klađenje i dostupne su novim i postojećim registriranim članovima.

Sigurnost igrača

Evo još jedne značajke vrhunske web stranice za klađenje. Bez sigurnosti, kladioničari se ne mogu ugodno prijaviti kod kladioničara, položiti gotovinu i kladiti se. Također im je nemoguće vjerovati da će njihovi osobni podaci ostati skriveni ili da će njihova povlačenja biti uspješna.

Upotrebljivost

Jednostavnost korištenja također je vrijedna razmatranja kada tražite pouzdanu sportsku kladionicu u Ukrajini. Trebalo bi imati web-mjesto prilagođeno mobilnim uređajima s obučenim višejezičnim stručnjacima za korisničku službu koji bi igračima pomogli da se njime kreću.

Klađenje danas u Ukrajini
Budućnost klađenja u Ukrajini

Budućnost klađenja u Ukrajini

Ukrajinsko tržište klađenja još uvijek je u mladosti, jer je klađenje na sport legalizirano tek prije nekoliko godina. Ipak, nema sumnje da je njegov potencijal neograničen, posebno zato što postoji pravni okvir osmišljen za zaštitu i kladioničara i pružatelja usluga.

Očekuje se da će na scenu izaći više operatera igara na sreću koji će služiti velikom broju kladioničara u ovoj zemlji. Kad smo već kod toga, ovi igrači neće ništa prepustiti slučaju jer već znaju kako je sjajan osjećaj dobiti okladu.

Hoće li zakonska dob za kockanje u Ukrajini ostati 22 godine ili će se smanjiti na 18 ili 21 godinu, kao u većini zemalja, još uvijek je misterij.

Budućnost klađenja u Ukrajini
Jesu li kasina legalna u Ukrajini?

Jesu li kasina legalna u Ukrajini?

Da. Kockarnice su legalne u Ukrajini od 2020. Njihova je popularnost strahovito porasla tijekom pandemije Covid-19 koja je pogodila svijet iste godine.

Tone kladioničara ovdje su oduševljeni kada pronađu online kladionice koje nude ukrajinski jer ga razumiju bolje od većine jezika. Ipak, neki su spremni istražiti stranice za klađenje dostupne na drugim popularnim jezicima kao što su ruski i engleski.

Nadalje, shvaćaju proceduru koju treba slijediti kada se klade na razne sportove. Kao što je i očekivano, prvi korak je registracija kod kladioničara po vlastitom izboru. Zatim, kockar mora dati osobne podatke kao što su ime, adresa e-pošte i fizička lokacija u ovoj fazi. Provjera njihovog kladioničarskog računa također je neophodna kako bi se izbjegle komplikacije prilikom uplate i podizanja sredstava.

Registriranje kod a kladionica najvišeg ranga samo je jedna od stvari koje bi ukrajinski igrači trebali učiniti kako bi uživali u ovom pothvatu. Također se moraju upoznati sa zakonima koji uređuju ovaj cvjetajući sektor kako bi razumjeli što se očekuje od njih i njihovih pružatelja usluga kockanja.

Jesu li kasina legalna u Ukrajini?
Kako možete znati je li ukrajinska stranica za sportsko klađenje legitimna?

Kako možete znati je li ukrajinska stranica za sportsko klađenje legitimna?

Od kladioničara se očekuje da će platiti porez na osobni dohodak od 18% kad god dobiju oklade. Srećom, nema PDV-a. Međutim, ukrajinska Komisija preispituje ovo zakonodavstvo, tako da bi se porezni zakon mogao izmijeniti u korist kladioničara na sport.

Zakon štiti interese ukrajinskih kockara i poduzeo je nekoliko mjera kako bi im pomogao da steknu zadovoljavajuća iskustva. Na primjer, lokalni subjekti za kockanje moraju nuditi sadržaj na ukrajinskom jeziku. Ako netko naiđe na bilo kakav problem s online klađenjem, lakše će ga riješiti na svom maternjem jeziku.

Povrh toga, kladioničari mogu lako razlikovati strane i ukrajinske kladioničare jer imena domena potonjih moraju završavati na ".ua".

Reklama za kockanje

Licencirane tvrtke za kockanje u Ukrajini mogu plasirati svoje usluge ciljnoj publici, ali postoje određena ograničenja. Na primjer, nezakonito je oglašavati ponude klađenja na TV-u ili radiju između 6.00 i 23.00 sata. Ostale zabranjene zone su tiskani mediji, osim ako je publikacija specijalizirana za aktivnosti kockanja, kazališta, koncerte i mjesta koja posjećuju osobe mlađe od 21 godine.

Osim toga, oglasima za klađenje u Ukrajini zabranjeno je pretjerano prodavati ili implicirati da je kockanje alternativni izvor prihoda za nezaposlene osobe. To pomaže vladi da izbjegne probleme kao što je dodatak koji bi mogao utjecati na dobrobit društva u cjelini.

Prema ukrajinskom zakonu, 15% oglasa za kockanje treba sadržavati vidljivu poruku upozorenja koja podsjeća igrače da se klade odgovorno.

Kako možete znati je li ukrajinska stranica za sportsko klađenje legitimna?
Kladionice u Ukrajini

Kladionice u Ukrajini

Godine 2020. predsjednik Volodymyr Zelenskyy predložio je zakon 2285-D, koji je većina članova ukrajinskog parlamenta usvojila. Ovaj zakon dopuštao je sve aktivnosti klađenja u zemlji. Također je potvrđeno da je vlada stvorila razumljiv sustav za reguliranje kockanja. Stoga se igrači sada mogu bezbrižno kladiti na sport jer im autoritet čuva leđa.

Ukrajinski zakon zahtijeva od priređivača igara na sreću da dobiju licence prije nego počnu pružati usluge kladioničarima. Ti dokumenti obično vrijede 5 godina i mogu se obnoviti po cijeni od 39 milijuna UAH, ali taj iznos može varirati ovisno o ponuđenim uslugama.

Kladitelji se nikada ne bi trebali kladiti u nelicenciranim tvrtkama za kockanje jer stvari mogu brzo krenuti naopako. Na primjer, rad ovih pružatelja usluga klađenja može se ugasiti u bilo kojem trenutku. Ako je igrač već uplatio svoj račun za klađenje, mogao bi izgubiti svoj teško zarađeni novac.

Ukrajinska vlada olakšala je nabavu licenci i one se mogu koristiti za otvaranje do 10 online kasina. Ipak, te tvrtke moraju dostaviti potrebne dokumente, uključujući reviziju koja potvrđuje dostupnost kapitala (30,7 milijuna UAH) u cijelosti. Osim toga, ključni su dokazi da su osigurali mjesto u hotelu s četiri ili pet zvjezdica.

Kladionice u Ukrajini
Omiljene igre za klađenje ukrajinskih kladioničara

Omiljene igre za klađenje ukrajinskih kladioničara

Većina kladionica u Ukrajini nudi najmanje 20 tržišta. Nogomet je ovdje vrlo popularan među igračima, kao i u mnogim dijelovima svijeta. Uobičajeno ih je pronaći kako se klade na utakmice međunarodnih turnira i ukrajinske Premier lige.

Esport klađenje također je brzorastuće tržište sportskog klađenja u Ukrajini. Kladionici imaju mnogo opcija, uključujući:

 • Counter-Strike: Globalna ofanziva
 • Overwatch
 • liga legendi
 • Fortnite
 • Dota 2
 • Ognjište
 • Valorant
 • Starcraft II

Dodatni sportske igre na koje se kladionici ovdje klade su:

 • Košarka
 • Plivanje
 • MMA
 • Hokej
 • Boks
 • Tenis

Sa sigurnošću se može reći da ukrajinski igrači ne preferiraju iste sportove kada se klade. Stoga je svaki kockar odgovoran učiniti ono što je potrebno kako bi poboljšao svoje iskustvo klađenja, ovisno o igrama koje voli. Provjerite neke stvari koje mogu razmotriti kako bi to postigli:

 • Shvatite vrste oklada koje mogu staviti
 • Naučite kako čitati izglede za njihove najomiljenije sportove i izračunati potencijalne isplate
 • Birajte samo najbolje kladioničare koji mogu zadovoljiti njihove potrebe za klađenjem
 • Istražite igru na koju se planiraju kladiti kako biste znali favorite i gubitke
 • Napravite realan proračun za kockanje ako se planirate kladiti pravim novcem
 • Shvatite korake koje trebate slijediti kada se kladite
Omiljene igre za klađenje ukrajinskih kladioničara
Najbolji načini plaćanja kladionice u Ukrajini

Najbolji načini plaćanja kladionice u Ukrajini

Svaki ozbiljan igrač u Ukrajini trebao bi odabrati siguran i ugledan način plaćanja za uplate i isplate. Koje opcije imaju? Pa, na tone njih, uključujući:

 • PayPal
 • Bankovni transferi
 • Debitne i kreditne kartice
 • Neteller
 • Skrill
 • EcoPayz
 • Qiwi
 • Yandex
 • Apple Pay
 • Kriptovalute poput Bitcoina i Ethereuma

Kockar mora naučiti kako funkcionira način plaćanja prije nego što ga upotrijebi na platformi za online klađenje. To ih sprječava da naprave greške koje bi ih mogle koštati novca i nepovoljno utjecati na njihovo iskustvo klađenja.

Na primjer, ako se netko odluči za bankovni prijenos, trebaju mu BIC i IBAN brojevi za uspješan prijenos sredstava. Osim toga, trebali bi savladati kako ručno izvršiti plaćanje. Oni koji biraju e-novčanike poput Skrilla trebali bi razumjeti postupak postavljanja računa s ovim sustavima.

Osim toga, najbolje je odabrati način plaćanja koji podržava UAH, službenu valutu ove zemlje. Ovo pruža pogodnost jer netko ne mora prilagođavati svoj proračun za kockanje da bi platio potrebne naknade za konverziju.

Značajno je da razne robne marke za plaćanje još ne poslužuju Ukrajinu, kao što su Klarna i Trustly. Kladitelji bi ih trebali poznavati jer im olakšavaju procjenu mogućih opcija kada posjećuju odjeljke za plaćanja na njihovim web stranicama za klađenje.

Najbolji načini plaćanja kladionice u Ukrajini
FAQ

FAQ

Je li sportsko klađenje dopušteno u Ukrajini?

Da. Ljubitelji klađenja u Ukrajini mogu se slobodno kladiti na mnoge sportove, poput košarke, nogometa i esporta.

Postoje li kockarnice u Ukrajini?

Da. Ukrajina je dom za više od 40 fizičkih kasina. Osim toga, u ovoj zemlji postoje i bezbrojne internetske stranice za sportsko klađenje koje služe ljubiteljima kockanja.

Koja je zakonska dob za klađenje u Ukrajini?

U Ukrajini se mogu kockati samo kladitelji stariji od 22 godine.

Kako se ukrajinski igrači mogu kladiti na sport?

Kladioničarima u Ukrajini jednostavno je kladiti se na različite sportove. Ali prvo treba odabrati prikladnu zemaljsku ili online platformu za klađenje koja nudi tržišta koja traže i staviti svoje oklade.

Mogu li kladitelji u Ukrajini pristupiti offshore platformama za klađenje kako bi se kladili na sport?

Da. Nikakva šteta neće zadesiti ukrajinske kladioničare koji se klade na sport na stranim kladionicama.

Kako igrači mogu biti sigurni kada se klade na sportove online?

Sportski kladionici u Ukrajini mogu biti sigurni ako poduzmu potrebne mjere opreza kako bi osigurali svoju sigurnost. Na primjer, možete se zadovoljiti samo licenciranim web-mjestima za online klađenje s nekoliko vrhunskih sigurnosnih mjera ili protokola. Također se mogu suzdržati od dijeljenja podataka za prijavu na svoj online kasino račun.

FAQ