Najpopularnije kladionice u Ujedinjeno Kraljevstvo

Sportsko klađenje stoljećima je popularna aktivnost u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zapisi koji datiraju iz 1539. godine pokazuju da su se igrači kladili na utrke konja. Tijekom godina, klađenje na sport nastavilo je rasti u popularnosti, pokrivajući i druge sportske discipline. Danas gotovo polovica odrasle populacije u Velikoj Britaniji ima povijest sa sportskim klađenjem.

Legalizacija online klađenja bila je ključna za širenje sportskog klađenja u Velikoj Britaniji. Osim toga, više od 80% odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu ima pametne telefone i pristup internetu. To čini online sportsko klađenje dostupnim i lako dostupnim igračima, povećavajući aktivnosti klađenja u zemlji.

Najpopularnije kladionice u Ujedinjeno Kraljevstvo
Lokalne kladionice u odnosu na internetske stranice za klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu

Lokalne kladionice u odnosu na internetske stranice za klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu

Marketinški napori kladioničara još su jedan glavni razlog rastuće popularnosti sportsko klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu. Marketinške strategije koje se danas koriste često čine potrebu za klađenjem donekle neodoljivom. Na primjer, poticaji za igranje kao što su bonusi dobrodošlice također privlače mnoge ljude da se okušaju u klađenju, koji s vremenom postaju redoviti kladioničari.

Povoljno okruženje također doprinosi popularnosti sportskog kockanja. Klađenje je legalno, ali strogi propisi osiguravaju dobru zaštitu kladioničara. Komisija za igre na sreću odgovorna je za reguliranje svih aktivnosti vezanih uz igre na sreću u ime DCMS-a, u skladu sa Zakonom o igrama na sreću iz 2005.

Lokalne kladionice u odnosu na internetske stranice za klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu
Omiljene igre igrača iz Ujedinjenog Kraljevstva za klađenje

Omiljene igre igrača iz Ujedinjenog Kraljevstva za klađenje

Nogomet

nogometni savezl, također zvan nogomet, najpopularniji je sport u Ujedinjenom Kraljevstvu. Trenutno je u zemlji registrirano više od 40.000 nogometnih klubova. Neka od najvećih imena u svijetu nogometa dolaze iz engleske Premier lige.

Poznato je da Premier liga ima milijune navijača diljem svijeta. Kao rezultat toga, većina kladioničara u Ujedinjenom Kraljevstvu preferira klađenje na nogomet više nego na bilo koji drugi sport jer se s njim više mogu povezati.

Ragbi

Ragbi Union, jednostavno ragbi, kontaktni je timski sport izmišljen u Engleskoj. On je rangiran kao drugi najpopularniji sport u Ujedinjenom Kraljevstvu, s više od 300.000 aktivnih igrača u regiji i milijunima navijača koji redovito gledaju ragbi utakmice. Ragbi također nudi igračima brojne mogućnosti klađenja, što ga čini popularnim među igračima.

Tenis

Tenis je još jedan popularan sport u Velikoj Britaniji, posebno među mlađim generacijama. Igra nema toliku TV gledanost kao što je to slučaj s nogometom i ragbijem.

Međutim, mnogi ga ljudi igraju u slobodno vrijeme. Tijekom pandemije povećao se broj tenisača jer su mnogi imali dovoljno slobodnog vremena da uzmu svoje rekete i uživaju u igri. Teniski događaji također se obično prikazuju na gotovo svim popularnim stranicama za sportsko klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Omiljene igre igrača iz Ujedinjenog Kraljevstva za klađenje
Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Kladitelji koji žele uplatiti ili povući sredstva sa svojih računa za online klađenje imaju na izbor različite opcije plaćanja. Igrači online kasina imaju različite preferencije na temelju čimbenika kao što su praktičnost i pristupačnost. Neki od najpopularnije opcije plaćanja istaknuti su u nastavku.

Kreditne i debitne kartice

Kreditne i debitne kartice najpoželjnije su bankarske opcije na internetskim platformama za sportsko klađenje. To je uglavnom zbog toga koliko je lako obavljati transakcije korištenjem kartica. Kladitelji trebaju samo unijeti podatke o svojoj kartici na stranicama za online klađenje kako bi izvršili bilo kakvu transakciju. Većina građana Ujedinjenog Kraljevstva već ima kreditne ili debitne kartice, što proces čini bržim i lakšim čak i za početnike.

Digitalni novčanici

Digitalni novčanici također su prilično popularni u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je zato što e-novčanici čine online depozite lakšim i bržim. Sve su transakcije također relativno sigurne. Glavna mana kreditnih ili debitnih kartica je da isplate obično traju dulje.

Mobilno plaćanje

Mobilno plaćanje postaje široko prihvatljiva tema u današnjem svijetu. Dvije su najpopularnije opcije Apple Pay i Android Pay, koji donose pogodnost jednostavnog plaćanja. No igrači ih mogu koristiti samo za uplatu jer ne podržavaju isplate.

E-novčanici

E-novčanici su također vrlo popularni u Europi. U 2019 PayPal je rangirana kao najčešće korištena opcija online plaćanja općenito. Pronalaženje online kockarnica ili kladioničarskih stranica koje prihvaćaju e-novčanike vrlo je jednostavno, kao što to čine gotovo sve popularne opcije.

Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu
Povijest klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Povijest klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Povijest kockanja u Ujedinjenom Kraljevstvu može se pratiti unatrag do kasnih 1600-ih. Međunarodna trgovina uglavnom je pridonijela uvođenju igara na sreću u zemlji. U to vrijeme najviše se kladilo na kartaške igre. Međutim, kockanje nije toliko poraslo zbog snažnog vjerskog uvjerenja u zemlji.

Tijekom 1700-ih konjske utrke počele su dobivati popularnost u Velikoj Britaniji. Izgrađene su hipodrome, a konjske utrke postale su službeni sport. To je dovelo do kladioničara koji su se počeli kladiti na trkaće događaje.

Pojavilo se nekoliko kladionica koje su nudile koeficijenti klađenja za sve različite konje koji sudjeluju. Harry Ogden je bio prvi kladioničar koji je ponudio kvote. U to je vrijeme izglede temeljio na obliku tijela ili tjelesnoj građi konja. Kasnije je u koeficijente koje je dao ubacio profitnu maržu, što je pomoglo osigurati profit i održivost kockarske operacije.

1800-te

Tijekom ranih 1800-ih još nije bilo propisa o klađenju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Klađenje je postalo pomalo riskantno za kladioničare, pogotovo one koji su usluge nudili izvan staza. Nije trebalo dugo prije nego što su se slučajevi nesavjesnog postupanja ušuljali u industriju jer nije bilo tijela koje bi ih reguliralo.

Pojavili su se i utjerivači dugova, koje su unajmljivali kladioničari da naplate od kladioničara koji nisu mogli platiti nakon što su izgubili oklade. Nesuglasice su postale toliko velike da su u nekom trenutku rezultirale s nekoliko smrti.

Viktorijanska vladavina je 1845. godine usvojila zakon o klađenju. Zakon je trebao minimizirati nesuglasice između kladioničara i kladioničara, navodeći da se oklade neće smatrati ovlaštenim ugovorima. Čin se nije puno promijenio jer je ovisnost o kockanju među ljudima već bila velika. Godine 1853. donesen je još jedan propis kojim se u domovima zabranjuje održavanje bilo kakvih kockarskih aktivnosti. To je dovelo do toga da su se igrači vratili na staze za konje kako bi zadovoljili svoje potrebe za klađenjem.

1900-te

Klađenje je dosta dugo bilo ograničeno na konjske utrke sve do 1900-ih. Godine 1923. kladionice su uvele i nogometne bazene. Utrke hrtova uslijedile su 1926., a kasnije su se pridružili i mnogi drugi sportovi. Godine 1960. donesen je zakon o klađenju, koji zahtijeva od svih kladioničara da ponude svoje usluge javnosti na ugled. Kladioničari su samo trebali poštovati sva propisana pravila kockanja kako bi postali potpuno prepoznatljivi u zemlji.

Povijest klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu
Učinci Premier lige

Učinci Premier lige

Prema zakonu o kockanju iz 1960. godine, igračima je bilo dopušteno kladiti se samo na igre koje su emitirane na televiziji. Sky Sports TV dobio je prava emitiranja utakmica Premier lige ubrzo nakon osnivanja lige. Svaki tjedan se igralo nekoliko igara, dajući igračima brojne mogućnosti klađenja. To je dovelo do značajnog povećanja sportskog klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje se brzo proširilo na druge zemlje.

Online kockanje u Velikoj Britaniji

Online sportsko klađenje uveden je tijekom kasnih 1990-ih. To je označilo najznačajniju promjenu u sportskom klađenju u Velikoj Britaniji i diljem svijeta. Mrežno klađenje je napredovalo i uključilo mobilno klađenje, što je pomoglo u povećanju broja igrača.

Učinci Premier lige
Klađenje danas u Ujedinjenom Kraljevstvu

Klađenje danas u Ujedinjenom Kraljevstvu

Danas se većina sportskih kladionica kladi putem kladioničarskih platformi. Proces stavljanja uloga lakši je nego ikada prije, uključujući uplate i povlačenje dobitaka. Također su uvedene brojne značajke kako bi klađenje na sport bilo zanimljivije. Dobar primjer je klađenje uživo, koje kladioničarima omogućuje klađenje na utakmice koje su u tijeku.

Budućnost sportskog klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Više je nego vjerojatno da će sportsko klađenje i dalje biti velika stvar u Ujedinjenom Kraljevstvu u budućnosti. To se temelji na stalno rastućim prihodima koje stvara industrija sportskog klađenja.

Većina kladioničara nastavit će raditi online zbog brojnih prednosti online klađenja. Također postoji vjerojatnost uvođenja više značajki i vrsta sportskih oklada kako bi se kladioničarima pružila veća raznolikost kao način da se mjesta za online klađenje razlikuju kako bi preživjela u konkurentskoj industriji.

Klađenje danas u Ujedinjenom Kraljevstvu
Jesu li sportske kladionice legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Jesu li sportske kladionice legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Industrijom klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu upravljaju i reguliraju neki od najrazvijenijih i najopsežnijih zakona. To je sasvim logično, s obzirom da je osnovana najstarija sportska kladionica u zemlji. Razmjena sportskog klađenja također je započela u zemlji, gdje su se igrači mogli kladiti u kladionicama umjesto na fiksne koeficijente.

Kopneno sportsko klađenje legalno je u Ujedinjenom Kraljevstvu zahvaljujući Zakonu o klađenju i igrama na sreću iz 1960. godine, koji je legalizirao sve aktivnosti sportskog klađenja u to vrijeme. Zakon o kockanju iz 2005. također je legalizirao online sportsko klađenje. Zakon je također uveo nekoliko novih pravila za bolju regulaciju industrije kockanja.

Također je osnovao Povjerenstvo za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva kao glavno tijelo za regulaciju klađenja koje nadzire sve vrste operacija klađenja. Zakon je također razjasnio oporezivanje kladioničara i nametnuo dodatni porez od 15% offshore britanskim kladionicama.

Kako možete znati je li britanska stranica za sportsko klađenje legitimna?

Ujedinjeno Kraljevstvo sastoji se od Škotske, Engleske, Walesa i Sjeverne Irske. Većina zakona o sportskom klađenju primjenjuje se u svim zemljama, osim u Republici Irskoj, koja ima drugačije zakone o kockanju od stjecanja neovisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva 1921.

Jesu li sportske kladionice legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu?
Zakoni o klađenju u Ujedinjenom Kraljevstvu

Zakoni o klađenju u Ujedinjenom Kraljevstvu

Zakon o klađenju iz 1931

Zakon o klađenju iz 1931. uspostavljen je kako bi se regulirali svi oblici kockanja u Irskoj Slobodnoj Državi. Zakoni su bili usmjereni samo na kasina na zemlji. S vremenom su se zakoni smatrali arhaičnima. To je bilo uglavnom nakon uvođenja online i mobilnog klađenja u zemlji.

Povjerenstvo za regulaciju kockarnica osnovano je 2006. godine, koje je bilo zaduženo za nadzor svih aktivnosti kockanja online i zemaljskih kockarnica i pružatelja usluga klađenja.

Zakon o igrama na sreću i lutriji iz 1956

Godine 1956. donesen je Zakon o igrama na sreću i lutriji. Zakon je dopuštao igre na sreću na zemlji, ali je uveo nekoliko ograničenja. Na primjer, kasina su bila ilegalna, ali je zakon dopuštao rad privatnih kockarskih klubova.

Irska udruga za igre na sreću i slobodno vrijeme pružila je podatke o licenciranju privatnih kasina. Zakon također zabranjuje sudsku ovrhu potraživanja od igara na sreću, osim ako su ugovori potpisani.

Zakon o utrkama pasa iz 2001

Zakon o utrkama pasa iz 2001. učinio je klađenje na utrke pasa i konja legalnim u zemlji. Međutim, zabranio je sve terminale za klađenje s fiksnim koeficijentima. Zakon je također omogućio irskim kladioničarima da se klade online na dobrim kladioničarskim web stranicama ili kockarnicama izvan zemlje.

Zakon o klađenju iz 2015. (Amandman)

Zakon o klađenju iz 2015. nastao je jer su postojeći zakoni bili neučinkoviti u reguliranju kockanja. To je posebno bio slučaj zbog uvođenja i rasta industrije online igara. Zakon o klađenju iz 2015. ukinuo je nekoliko zakona donesenih u Zakonu o klađenju iz 1931. i opisao sve odredbe o kockanju na mreži i na daljinu.

Porezi i drugi obvezni nameti za sportsko klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu

Opća pristojba na klađenje je 15% za totalizator i oklade s fiksnim koeficijentima, 3% za financijske oklade i 10% za sve druge oklade na raspon. Porez na klađenje na bazen iznosi 15%, a porez na igranje na daljinu 21%.

Zakoni o klađenju u Ujedinjenom Kraljevstvu
FAQ

FAQ

Je li klađenje na sport legalno u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Sportsko klađenje trenutno je legalno u Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, postoji nekoliko zakonskih ograničenja. Na primjer, igrači moraju imati 18 ili više godina da bi se legalno kladili.

Je li u redu plaćati savjete za sportsko klađenje?

Općenito, igrači ne bi trebali plaćati savjete za klađenje. To je zato što nikakvi savjeti ili strategije ne mogu jamčiti pobjedu. Međutim, savjeti mogu pomoći igračima da izbjegnu sav istraživački rad potreban za donošenje informiranih odluka o klađenju. U većini slučajeva takvi su savjeti obično dostupni besplatno na internetu.

Koliko novca bi se igrač trebao kladiti?

Iznos koji se stavlja kao ulog obično ovisi o bankovnom računu igrača. Igrači s više novca za kockanje mogu se kladiti na više novca. Nekoliko financijskih strategija također može pomoći igračima da odluče o pravom iznosu za ulaganje za svaku okladu. Međutim, igrači bi uvijek trebali izbjegavati klađenje na novac koji si ne mogu priuštiti izgubiti.

Kako bi kladionici trebali odrediti koju online sportsku kladionicu koristiti?

Postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti kako biste lakše odredili pravu sportsku kladionicu. Za početak, igrači moraju osigurati da je kladioničarska stranica licencirana. Ostala razmatranja uključuju ispunjavanje uvjeta, opcije plaćanja, ponuđena tržišta klađenja, jednostavnost korištenja i korisničku podršku.

FAQ