Wimbledon

Ovaj vodič za klađenje u Wimbledonu vrhunski je resurs za ljubitelje tenisa koji se žele baviti teniskim klađenjem. Ima sve što igrači trebaju znati o klađenju na tenis i, što je još važnije, kako se kladiti na najprestižniji teniski turnir, Wimbledon.

Također poznat kao The Championships Wimbledon ili The Championships, Wimbledon je tenisko sportsko prvenstvo koje je među četiri Grand Slam teniska turnira zajedno s French Open, Australian Open i US Open. Ono što Wimbledon čini jedinstvenim je činjenica da se igra na travi. Ovo sportsko prvenstvo najstariji je teniski turnir i spada među najveće sportske događaje u svijetu.

Povijest prvenstva u Wimbledonu

Povijest prvenstva u Wimbledonu

Prvenstvo u Wimbledonu privlači vrhunske teniske talente iz svih dijelova svijeta. Kao najprestižniji turnir, privlači ogroman nagradni fond. Posljednji Wimbledon donio je nevjerojatnih 35.000.000 funti.

Kao što je već spomenuto, Wimbledon je najstariji teniski turnir, koji je započeo 1877. godine. Inauguracijski događaj u kojem su se borila 22 igrača bila je afera za sve muškarce. Jedna od zanimljivosti u vezi s Wimbledonom 1877. je činjenica da su igrači za kvalifikacije morali platiti gvineju, a događaj je trajao devet dana umjesto planiranih pet jer su kiše pokvarile predstavu. Spencer Gore nadmašio je Williama Marshalla i postao prvi pobjednik Wimbledona u finalu.

Nakon inauguralnog Wimbledona, turnir je dobio na snazi i postao uspješan osim tijekom razdoblja Prvog i Drugog svjetskog rata kada je otkazan. Događaj je također otkazan 2020. godine, na vrhuncu pandemije Covid-19.

Danas je Wimbledon najpoželjniji teniski turnir. Sportski događaj se inače održava u All England Clubu u Wimbledonu u Londonu. Nedavni Wimbledon bilo je prvenstvo u Wimbledonu 2021., 134. izdanje turnira.

Povijest prvenstva u Wimbledonu
Najuspješnije zvijezde Wimbledona

Najuspješnije zvijezde Wimbledona

Tijekom godina postojali su dominantni sportaši koji su ostavili trag u povijesti Wimbledona.

The Championships dominirali su William Renshaw, Roger Federer, Laurence Doherty, Todd Woodbridge, Helen Wills, Billie Jean King, Venus Williams i Martina Navratilova. Za sada velikani na turniru su Novak Đoković, Nikola Mektić, Mate Pavić, Ashleigh Barty, Hsieh Su-wei, Elise Mertens i Desirae Krawczyk. Bili su headlineri na Wimbledonu 2021.

Najuspješnije zvijezde Wimbledona
Wimbledon događaji i formati utakmica

Wimbledon događaji i formati utakmica

Prije nego se upustite u klađenje na Wimbledon, važno je razumjeti različite događaje u Wimbledonu. Osim toga, igrači se moraju upoznati s formatima utakmica turnira.

Događaji u Wimbledonu

Wimbledonski događaji kategorizirani su u tri. Postoje glavni događaji, juniorski događaji i pozivni događaji.

  1. Glavni događaji - Postoji pet glavnih događaja, uključujući gospodu pojedinačno, dame pojedinačno, parove za žene, parove za žene i mješovite parove. U muškom i ženskom samcu po 128 igrača, dok u muškom i ženskom paru ima po 64 ekipe. Što se tiče mješovitih parova, tu je 48 ekipa.
  2. Juniorski događaji - Ovdje su dječaci samci, djevojčice samci, dječaci parovi i djevojčice parovi. Pojedinci privlače 64 igrača, dok parovi imaju 32 momčadi.
  3. Pozivni događaji - Postoji sedam pozivnih događaja, uključujući parove pozivnice za gospodu, parove za pozivnice za žene i pozivnice za seniore, koji su sve 8 parova kružnih natjecanja. Ostali su singlmenski invalidska kolica pojedinačno, ženska invalidska kolica singl, gospoda invalidska kolica parovi (4 para) i ženska invalidska kolica parovi (4 para).

Formati utakmica u Wimbledonu

U Wimbledonu, svi mečevi džentlmena pojedinačno i parovi su najbolji od pet (bo5), dok su svi ostali mečevi najbolji od tri (bo3). Događaji u Wimbledonu su mečevi s jednom eliminacijom, osim turnira u krugu, tj. pozivni parovi za gospodu, pozivni parovi za žene i pozivni parovi za seniore.

Wimbledon događaji i formati utakmica
O tenisu

O tenisu

Podrijetlom iz Francuske u 12. stoljeću, tenis je među najpopularnijim sportovima na svijetu s više od milijardu sljedbenika. Otprilike 87 milijuna ljudi, što je ekvivalentno 1,17% svjetske populacije, bavi se ovim reket sportom. Tenis je popularan jer ga igraju na amaterskoj i profesionalnoj razini i igračice i igračice.

Postoje dvije varijante sporta, pojedinačno i parovi. Olimpijski sport igra se pomoću reketa i loptice, a cilj igre je udaranje loptice na način da protivnik neće moći uzvratiti valjani povratak.

O tenisu
Zašto je Wimbledon popularan?

Zašto je Wimbledon popularan?

Championships, Wimbledon je među velikih sportskih turnira u svijetu, privlačeći obožavatelje sa svih strana. Prema Statisti, prvenstvo u Wimbledonu 2019. privuklo je 500.397 posjetitelja, što je porast u odnosu na Wimbledon 2018., kojem je prisustvovalo 473.169 navijača. Kada je riječ o TV dosegu, Prvenstvo 2018. imalo je TV doseg od približno 26 milijuna (BBC) i 29,42 milijuna (ESPN). Ove brojke pokazuju da je Wimbledon doista popularan.

Osim navijača, Wimbledon se također pojavljuje na internetskim stranicama za sportsko klađenje sada kada se igrači također klade na svoje omiljene igrače i timove. Zanimljivo je da se danas kockari ne klade samo na sportske turnire koji prožimaju popularne sportove poput nogometa i košarke, već se u velikom broju klade i na tenis poput tenisa. Dakle, što čini Wimbledon popularnim na sceni klađenja?

Pa, tenis, a posebno Wimbledon, ima ogroman broj sljedbenika. Dobar broj ljubitelja tenisa koji prate The Championships se kladi. Ipak, sigurno će se kladiti tijekom sportskog događaja.

Osim toga, danas postoji mnogo stranica za klađenje Wimbledona, tako da teniski entuzijasti mogu napumpati adrenalin ulažući svoj novac na svoje omiljene igrače i timove. Osim dostupnosti kladioničara na kladioničarskim tržištima u Wimbledonu, turnir ima mnogo utakmica na koje se možete kladiti - svaki meč s različitim tržištima.

Zašto je Wimbledon popularan?
Kako se kladiti na Wimbledon?

Kako se kladiti na Wimbledon?

Klađenje na Wimbledon možda neće biti šetnja parkom, pogotovo za početnike. No, srećom, ovaj segment dijeli neke od bitnih savjeta koji mogu pomoći igračima da uđu u igru. Dakle, kako se igrači klade na The Championships?

  1. Pa, prvi korak je pronaći mjesto za klađenje s Wimbledonskim tržištima. Nemaju sve sportske kladionice tržišta teniskih klađenja, ostavite na miru Wimbledon. Nakon što pronađete kladionicu s Wimbledonskim tržištima, provjerite ima li valjanu licencu i bonusi za sportsko klađenje, isto.
  2. Sljedeći korak je procjena dostupnih tržišta klađenja u Wimbledonu. Postoje kladionice sa svim utakmicama, dok neke pokrivaju samo najbolje ocijenjene utakmice na ovom turniru. Također je važno procijeniti broj tržišta dostupnih za svaku igru. Najbolja kladionica ima širok izbor tržišta klađenja, uključujući klađenje u igri ili klađenje uživo.
  3. Sada, posljednji korak je saznati trenutnu formu različitih igrača i timova koji sudjeluju u natjecanju. Provjerite prethodne utakmice da biste saznali koji je igrač ili momčad favorit. Za one koji ne vole tenis, ovdje će rješenje biti provjeriti što kažu stranice za predviđanje Wimbledona.

Analiza izgleda također je kritična. Zapamtite, što su koeficijenti veći, to su manje šanse za pobjedu, dok što su koeficijenti niži, to su veće šanse za pobjedu!

Kako se kladiti na Wimbledon?