UEFA Championships

UEFA prvenstvo je klupsko natjecanje u kojem se vrhunske nogometne (nogometne) momčadi iz Europe natječu za kontinentalnu prevlast. Liga prvaka je elitno natjecanje koje održava Unija europskih nogometnih saveza, UEFA. Europska liga i novoosnovana Europska konferencijska liga su niže razine. UEFA bira mjesto za finale gotovo dvije godine unaprijed.

UEFA nagradni fondPovijest UEFA prvenstavaEuropska ligaO nogometuZašto je UEFA prvenstvo popularno?Kako se kladiti na UEFA prvenstvo
UEFA nagradni fond

UEFA nagradni fond

Fiksni iznos novčane nagrade za Ligu prvaka sustavno se dodjeljuje klubovima počevši od 2021. Klubovi koji uđu u rundu doigravanja dobivaju 5.000.000 dolara. 15.640.000 dolara dodjeljuje se timovima koji prođu u grupnu fazu. Na ovoj razini, pobjeda će klubu donijeti 2.800.000 dolara, dok će remi klubu donijeti 900.000 dolara. Nagrada za prolazak u osminu finala povećava se u nokaut fazi na 9.600.000 dolara.

Četvrtfinalisti i polufinalisti dobivaju 10.600.000 dolara, odnosno 12.500.000 dolara. Pobjednici kupa i drugoplasirani dobivaju po 20.000.000 dolara i 15.500.000 dolara. Veliki dio novca dodjeljuje se svakoj zemlji na sportskim turnirima. Iznos slijedi tržišni fond, što je vrijednost svakoj zemljitelevizijsko tržište.

UEFA nagradni fond
Povijest UEFA prvenstava

Povijest UEFA prvenstava

Prvo izdanje UEFA Lige prvaka održano je 1955-56. Tada je bio poznat kao Europski kup. Od tada se igra svake godine. Na ovom početnom turniru sudjelovalo je samo 16 momčadi koje su se natjecale u četiri nokaut runde. To su bili prvi krug, četvrtfinale, polufinale i finale. Real Madrid je osvojio prvo izdanje i ima rekordnih 13 naslova u ovom natjecanju.

Godine 1960. događaj se proširio na 32 tima. To je zahtijevalo dodavanje dodatne runde. Drugi format sportske lige ostao je nepromijenjen do 1992. godine, kada je došlo do velikog rebrandinga. Natjecanje je promijenilo naziv u UEFA Liga prvaka. Također, grupna faza zamijenila je početni krug prethodnog turnira. Ovaj je format još uvijek u upotrebi.

Koeficijent svake udruge članice u UEFA-i diktira broj momčadi sudionica koje će dobiti na turniru. UEFA ove koeficijente izvlači iz učinka momčadi koje predstavljaju savez u proteklih pet sezona na oba turnira.

Kvalifikacijska mjesta

Asocijacije s višim koeficijentima dobivaju više kvalificirajućih mjesta. Posljedično, momčadi iz ovih visokorangiranih saveza igraju manje kvalifikacijskih faza. Natjecanje je tijekom godina donijelo 22 pobjednika. Chelsea FC je najnoviji pobjednik i branitelj naslova.

Za nižerangirane ekipe kvalifikacije počinju na ljeto. Momčadi igraju tri faze i nokaut utakmicu za ulazak u grupnu fazu koja počinje u rujnu. Faza ima osam skupina, svaka sa po četiri tima. Svaka momčad u skupini igra po dvije utakmice, kod kuće i u gostima, protiv istog protivnika. Najbolje dvije ekipe idu u nokaut fazu. Trećeplasirana momčad ispada u nižerazrednu Europsku ligu.

Povijest UEFA prvenstava
Europska liga

Europska liga

Sportski turnir u početku je bio poznat kao Kup UEFA. To je godišnje natjecanje koje predstavlja drugi europski klupski rang. Unija europskih nogometnih saveza (UEFA) osnovala je natjecanje 1971. Nastupi momčadi u njihovim ligama i kupovima određuju kvalifikacije. Također, momčadi koje su završile na trećem mjestu u grupnoj fazi Lige prvaka pridružuju se Europa nokaut fazi. Pobjednik Europe kvalificira se za sljedeću sezonu Lige prvaka.

UEFA konferencijska liga

Ovo je trećerazredno godišnje nogometno klupsko natjecanje. Slično kao i na drugim razinama, učinak momčadi na domaćem terenu diktira njihovu kvalifikaciju. Liga je debitirala u sezoni 2021–22.

Sportska prvenstva druga su razina sadašnjeg turnira UEFA Europske lige, s 48 smanjena na 32 kluba u grupnoj fazi. U ligi uglavnom nastupaju momčadi iz saveza članica UEFA-e niže rangirane. Prvaci natjecanja iduće godine igraju u Europskoj ligi ako se ne kvalificiraju u Ligu prvaka.

Europska liga
O nogometu

O nogometu

Cilj a nogometna (nogometna) igra je kontrolirati loptu i ubaciti je u protivnička vrata. Bilo koji dio tijela, osim ruku, može se koristiti za prebacivanje lopte preko gol-linije. Međutim, svaki od dva vratara može koristiti svoje ruke na lopti unutar svog kaznenog prostora.

Da bi momčad pobijedila u bilo kojoj utakmici, mora nadmašiti svoje protivnike. U suprotnom, igra završava neriješeno. Na turnirima, momčadi koje izjednače u normalnom i produžetku nastavljaju s izvođenjem jedanaesteraca kako bi se odredio pobjednik. Globalno gledano, nogomet je najrašireniji sport u smislu sudionika i navijača. Jednostavne osnove i oprema ovog sporta omogućuju zainteresiranim pojedincima da igraju s gotovo svih lokacija.

O nogometu
Zašto je UEFA prvenstvo popularno?

Zašto je UEFA prvenstvo popularno?

Liga prvaka gledateljima pruža neke od nogometa najviše razine dostupnog bilo gdje na planetu. Natjecanje privlači veliku globalnu televizijsku gledanost. Finale turnira postalo je najgledaniji godišnji atletski događaj na globalnoj razini posljednjih godina.

Nekoliko europskih liga natječu se za najbolje na svijetu. Ipak, ovi timovi kombiniraju najbolje igrače kako bi igrali igre s najvećim ulozima, intenzitetom i pažnjom. Također. UEFA prvenstvo ima mnoge globalne tvrtke kao sponzore. Ovi sponzori pomažu povećati popularnost sportskog turnira uz veći prihod. Nadalje, u FIFA sektor video igrica, ovaj turnir je među najboljim esport prvenstvima.

Zašto je UEFA popularna za klađenje?

UEFA Liga prvaka postala je jedan od najvećih sportskih događaja posljednjih godina. Veliki i najpoznatiji europski timovi često dolaze do završnih faza. Samo ograničeni skup klubova može pobijediti ili proći u finale, izuzev nastupa autsajdera jednom u životu. No, ima ih taman toliko da klađenje na sportske turnire bude zabavno. Mnogo je iznenađenja u sportskim ligama.

Zašto je UEFA prvenstvo popularno?
Kako se kladiti na UEFA prvenstvo

Kako se kladiti na UEFA prvenstvo

Gotovo svaka kladionica ima koeficijente na svaku utakmicu na ovim sportskim turnirima. Igrači mogu napraviti razne odabire na internetskim stranicama za sportsko klađenje prije i tijekom cijele sezone. Ravne oklade na jednu igru najpopularnija su opcija za pojedince klađenje na sportske turnire. Osoba se može kladiti na ishod pojedinačnih utakmica svaki dan tijekom cijele predsezone i regularne sezone.

Igrači se također mogu kladiti na različite aspekte jedinstvenih igara, uključujući golove obje momčadi i broj golova i kornera u određenoj utakmici.

Strategije klađenja na UEFA prvenstva

Igrači se mogu kladiti na momčadi za koje vjeruju da imaju najveće šanse za plasman u finale. Nadalje, imaju mogućnost odabrati svog favorita za pobjedu. Ovi su koeficijenti odlični jer zahtijevaju klađenje prije početka natjecanja. Pojedinci također mogu prognozirati za koga vjeruju da će biti najbolji strijelac turnira.

Alternativno, igrači mogu lako pogoditi pobjednike svake skupine jer na turnirima nastupa više vrhunskih timova. Pronaći potencijalni tim iznenađenja za napredovanje uzbudljivije je od jurnjave za predviđenim pobjednicima grupa. Svaka grupna faza Lige prvaka obično ima dvije ili tri takve.

Kako se kladiti na UEFA prvenstvo