Klađenje na Tour de France Online

Biciklizam je godinama njegovana tradicija. Ljudi koriste bicikle za obavljanje osobnih zadataka, osposobljavanje, putovanje na posao pojedinačno ili u grupama i istraživanje. Brojni biciklistički događaji organizirani su tijekom godina, dajući vozačima prijeko potrebnu platformu za natjecanje. Od svih natjecanja u vožnji bicikla, Tour de France je nedvojbeno najcjenjenije natjecanje u vožnji bicikla, emitirano u više od 188 zemalja i s rekordnom gledanošću od više od 3,5 milijardi ljudi.

Klađenje na Tour de France Online
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Tour de France je objasnio

Tour de France je objasnio

Da se vratim na pitanje, što je Tour de France?, Također poznat kao "Le Tour" ili "Le Grande Boucle", ovo je jedan od najvećih sportskih događaja koji se obično održava svake godine. Ovo se natjecanje obično održava u Francuskoj ili bilo kojoj od njenih graničnih zemalja. Sportska organizacija Amaury vodi Tour, zajedno s drugim biciklističkim događanjima.

Ova turneja se odvija u 21 etapi, proteže se 3.500 km. Svaka etapa natjecanja traje blizu 6 sati i pokriva približno 225 km. Svaka etapa ima pobjednika, ali titula se dodjeljuje jahaču koji završi najviše etapa u najkraćem vremenu.

Sa svojom ogromnošću, u smislu popularnosti, sudionici Toura uživaju u impresivnom novčanom dobitku, premda ne onoliko koliko se nudi u drugim sportskim događajima poput Mastersa ili Wimbledona. Tour de France 2021. imao je nagradni fond na 2.642.340 dolara, a pobjednik, Tadej Pogačar, odnijevši kući 427.000 funti. Međutim, postoje i novčane nagrade u različitim fazama završetka, kao što su srednji sprintovi, pobjede na etapama, planinski vrhovi i borbene nagrade.

Tour de France je objasnio
O ovom biciklističkom sportskom događaju

O ovom biciklističkom sportskom događaju

Moderni Tour de France nastavlja se razvijati svakim danom. Pravila sporta ostala su nepromijenjena posljednjih godina, a glavne promjene su izmjene ruta. Na svakoj etapi tisuće navijača prkose nepovoljnim vremenskim uvjetima kako bi razveselili svoje omiljene vozače.

Tour je samo timski događaj u kojem se najveća nagrada dodjeljuje pojedincu. Na Touru sudjeluju dvadeset i dva tima s vrhunskim vozačima iz cijelog svijeta, a svaki tim ima do devet vozača. Međutim, svaki tim ima vođu, obično najjačeg vozača. Ostali članovi tima imaju ulogu podrške kako bi osigurali da njihov vođa pobijedi. Utrka ima 21 etapu raspoređenih u 23 dana, što znači da vozači imaju samo dva dana odmora.

Također je vrijedno napomenuti da se utrka obično ne održava Francuska. Povremeno se svake dvije godine seli na novo mjesto. Događaj 2022. obilježava 109. izdanje Toura i održat će se u Kopenhagenu u Danskoj.

O ovom biciklističkom sportskom događaju
Povijest Tour de Francea

Povijest Tour de Francea

Prva utrka Tour de France održana je 1903. godine, na kojoj je sudjelovalo samo 60 individualnih vozača. A sport i ragbi reporter, Henri Desgrange, zaslužan je za organizaciju i marketing prvog događaja kroz svoje uredničke radove. Također je vrijedno napomenuti da je prvi događaj bio utrka u šest etapa koja je prešla 2.428 km. To je značilo da su vozači u prosjeku morali prijeći 405 km, provodeći dane i noći na biciklu.

Maurice Garin pobijedio na inauguracijskoj turneji. Međutim, slučajevi varanja na sljedećem događaju također su riskirali da ugroze turneju sljedeće godine. Međutim, organizatori su brzo riješili malverzacije uvođenjem novih pravila 1905. godine.

Tour de France se održavao tijekom godina, osim 1918. tijekom španjolske gripe i oba svjetska rata. Tour je tijekom godina zabilježio velika poboljšanja, među kojima je ključno prelazak s neasfaltiranih na asfaltirane ceste. Još jedno obilježje u povijesti natjecanja je uvođenje žute majice (na francuskom Maillot Jaune) neposredno nakon Prvog svjetskog rata kako bi se gledateljima pomoglo da s lakoćom lociraju lidera utrke.

Povijest Tour de Francea
Zašto je ovaj turnir popularan?

Zašto je ovaj turnir popularan?

Tour de France je posebno popularan na internetske stranice za sportsko klađenje. Nepredvidljiva priroda ovog događaja doista čini Tour izborom za ljubitelje s nekoliko novčića na pretek. Klađenje na pobjednika uvijek je najjednostavnija oklada. Štoviše, ovaj sportski događaj kladionicima daje privilegiju da se više oklade i time povećavaju njihove šanse za pobjedu.

Drugi razlog zašto je Tour popularan među igračima koji se klade na sportske turnire je taj što je među najzahtjevnijim sportskim događajima. Vidjeti kako se najbolji svjetski biciklisti tjednima suočavaju s teškim usponima rijetka je senzacija za svakog obožavatelja.

Osim toga, igrači također moraju razumjeti da je događaj više timski sport nego individualni. Iako većina zasluga pripada najboljem biciklistu iz tima, razumijevanje ravnoteže tima i druge dinamike je ključno.

Tour de France uživa veliku pokrivenost, posebno u ovom digitalnom dobu kada obožavatelji mogu pratiti svu akciju putem prijenosa uživo. Tour je nedvojbeno učvrstio svoje mjesto na popisu sportskih turnira koji uživaju svjetske sljedbenike. Njegova popularnost među strastvenim ljubiteljima biciklizma također se može prevesti u povećan interes među igračima klađenje na sportske lige ili turnire online.

Zašto je ovaj turnir popularan?
Kako se kladiti na Tour de France?

Kako se kladiti na Tour de France?

Svatko tko se kladi na Tour de France trebao bi imati tri temeljne stvari:

  • Trajanje turneje.
  • Priroda tržišta klađenja.
  • Potreba za prihvaćanjem strategije.

Kao što je ranije spomenuto, najpopularnija vrsta oklade uvijek se kladi na ukupnog pobjednika Toura. Međutim, mnoga druga tržišta klađenja pružaju vrijednost kladionicima. Kao i kod većine međunarodno priznatih sportskih prvenstava, igrači koji se klade na Tour de France mogu istražiti razna tržišta kvota, uključujući:

  • Glava uz glavu: Odaberite dvoboj i odaberite tko će od njih dvojice vjerojatno pobijediti onog drugog
  • Pobjednik etape: 21 prilika za klađenje na svakoj fazi.
  • Pobjednik bodova: Tko će osvojiti Green ili Points dres
  • Sveukupni pobjednik: Kladite se na to tko će osvojiti Tour de France
  • Top deset: Mogućnost da se jahač nađe među prvih 10 uglavnom dobro funkcionira za malo poznate vozače koji će vjerojatno iznenaditi.
Kako se kladiti na Tour de France?
Tour De France strategija klađenja

Tour De France strategija klađenja

Svi pronicljivi igrači trebali bi moći procijeniti jesu li koeficijenti vrijedni oklade. Takva odluka uvijek je ključna kada se kladite na velike sportske turnire. Strategija tijekom klađenja na Tour često se vrti oko znanja. To znači da strategija klađenja treba biti usidrena na forma jahača, hronometar, ozljede, tim, i sve ostalo što bi moglo izravno utjecati na ishod utrke.

Tour De France strategija klađenja
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak