Klađenje na MLB World Series Online

Događaj je doigravanje u bejzbolu u kojem su pobjednici dviju vrhunskih profesionalnih liga u Sjevernoj Americi jedan protiv drugog. Ove dvije lige koje čine MLB su Američka liga (AL) i Nacionalna liga (NL). Svjetska serija je godišnja prvenstvena utakmica koja se igra između prvaka ova dva sportska turnira.

Mnogi Amerikanci često smatraju Svjetsku seriju svjetskim prvenstvom u bejzbolu. Oni to temelje na činjenici da Major League Baseball privlači vrhunske igrače bejzbola na svijetu. S igračima iz više od 20 zemalja, to je jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu. Ali u pravom smislu, prvaci Svjetske serije nisu svjetski prvaci. Ta čast pripada pobjednicima World Baseball Classica, međunarodnog sportskog prvenstva koje je počelo 2006. godine.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o MLB Svjetskom prvenstvu

Sve što trebate znati o MLB Svjetskom prvenstvu

Ove dvije sportske lige borile su se za prednost domaćinstva na turniru do 2002. Međutim, između 2003. i 2016. prednost je dobila dotična liga koja je osvojila All-Star utakmicu.

Kasnije do 2020., pobjednička strana lige s najnevjerojatnijim pobjedama i porazima u regularnoj sezoni dobila je prednost na domaćem terenu. Iznimke su kada su se sve utakmice igrale na neutralnom terenu, što je bio sličan slučaj 2020. godine.

Sve što trebate znati o MLB Svjetskom prvenstvu
Povijest MLB Svjetske serije

Povijest MLB Svjetske serije

Bejzbolska serija započela je nakon završetka rivalstva između Nacionalne lige i novopokrenute lige američki Liga 1903. Prvi događaj uključivao je seriju najboljih od devet u kojoj je Pittsburgh izgubio od Bostona, tri prema pet utakmica.

Sljedeće godine, NY Giants odbili su se suočiti s Bostonom koji je bio prvak AL-a. Unatoč tome, serija je ponovno oživljena 1905. i nakon toga se prikazivala svake godine. Nažalost, 1994. godine događaj je prekinut opsežnim štrajkom igrača. Postavljanje od sedam utakmica tipično je od 1922. Također, svaka serija je imala jednog igrača izabranog za najkorisnijeg igrača počevši od 1955.

uključivanje Kanade

Godine 1969. Montreal je postao prva momčad iz Kanada pojaviti se na MLB-u. Toronto će biti drugi u godini 1977. Toronto je pobijedio 1992., postavši prva momčad izvan SAD-a koja je osvojila glavne sportske turnire. Yankeesi iz New Yorka trenutno imaju najviše naslova u američkoj ligi.

Prihod dobiven prodajom ulaznica za doigravanje dijeli se između timova u doigravanju. Prvak Svjetske serije dobiva najveći udio u bazenu, a slijedi ga drugoplasirani, i tako dalje. Novčana nagrada za prvake MLB Svjetske serije određena je ukupnim zbrojem "Bazena igrača". "Pool" je novac prikupljen od svih prodanih ulaznica za MLB playoff.

Prije doigravanja za MLB, klubovi se obično sastaju kako bi pregovarali o tome koliko će novca biti raspodijeljeno pobjednicima i gubitnicima sezone, slično najboljim prvenstvima u esportu. Pobjednici dobivaju najveći dio "poola", odnosno novčane nagrade. Ostali postsezonski timovi dobivaju manji dio prihoda od MLB doigravanja.

Povijest MLB Svjetske serije
O bejzbolu

O bejzbolu

Bejzbol kao sport igra se od 1744. Format igre ostao je uglavnom isti do danas. Kanada, Sjeverna Amerika i Japan glavna su tržišta igre, ali baseball je globalni sport. Svjetsko prvenstvo u bejzbolu služi kao vrhunac.

Cilj igranja ove igre je nadmašiti protivnika brojem trčanja. Cilj igrača je pogoditi bejzbolsku lopticu na najdalje moguće mjesto, a zatim će osvajati bodove trčeći oko baza. Ako uspiju zaobići sve četiri baze i izbjegnu da budu označeni, njihovo mjesto zauzima drugi udarač.

U igri se međusobno natječu dvije ekipe od po devet igrača. Utakmica traje devet izmjena, pri čemu svaka momčad udara, a zatim naizmjence izlazi u polje u svakoj izmjenama. Konačni rezultati izmjena svakog tima dodaju se njihovim ukupnim rezultatima, a tim koji sakupi više bodova pobjeđuje.

O bejzbolu
Zašto je Major League Baseball World Series popularan?

Zašto je Major League Baseball World Series popularan?

Svjetsko prvenstvo možda je turnir u Sjevernoj Americi, ali je bez sumnje najbolji bejzbolski događaj na planetu. Iako nema momčadi iz cijeloga svijeta, brojni su strani igrači. YouTube TV, usluga internetske televizije pokrenuta 2017., postala je predstavljajući sponzor Svjetskog prvenstva u sklopu višegodišnjeg ugovora koji je započeo 2017.

Mnogi manji baseball turniri nazvani su "Svjetska serija". To uključuje Junior World Series među nizom drugih sportskih turnira. Junior sportski turniri susret pobjednika Američkog saveza i prvaka Međunarodne lige.

Ove dvije su profesionalne niže lige u Americi. Također je došlo do porasta sportskih online turnira koji uključuju bejzbolske videoigre.

Zašto je popularno kladiti se?

Svjetsko prvenstvo najstarije je prvenstvo u profesionalnom sportu i nije tajna da bejzbol ima dovoljno veliku bazu obožavatelja da pomognu u promicanju najvažnijeg bejzbolskog događaja sezone.

Kada su u pitanju najprihvatljiviji koeficijenti Svjetskog prvenstva, usluge sportskog klađenja ne suzdržavaju se i pružaju mnoštvo mogućnosti za svaku utakmicu u seriji. Futures klađenje je kada se igrači klade na kvote i linije Svjetskog prvenstva prije prvenstvene serije.

Zašto je Major League Baseball World Series popularan?
Kako se kladiti na MLB World Series

Kako se kladiti na MLB World Series

Kada je u pitanju klađenje na Svjetsko prvenstvo na sportske turnire, praktički svaka kladionica na tržištu ima veliki izbor. Pravi problem je odlučiti koje su mogućnosti klađenja prikladne za igrače. Sportske kladionice nude širok raspon alternativa klađenju, uključujući neke najbolja esport prvenstva.

Moneyline je najprikladniji način klađenja na sportske turnire. MLB koeficijenti određuju isplate. Ova oklada samo zahtijeva od igrača da se kladi na to koja će momčad pobijediti u određenoj utakmici.

Strategije klađenja na MLB Svjetsko prvenstvo

Druga metoda je da se kladiti se na raspodjelu bodova. Kada se igrači klade na raspon bodova Svjetskog prvenstva, oni se klade na to s koliko bodova momčad mora pobijediti ili izgubiti.

Favoritska momčad, označena negativnim predznakom, mora ili u potpunosti pobijediti ili izgubiti s razlikom manjom od razlike. Underdog, označen negativnim simbolom, mora pobijediti s više trčanja od razlike kako bi pokrio razliku.

Pojedinci se ne moraju kladiti na određeni tim ili ishod kada se klade na ukupne rezultate. Oklada je obično na ukupan zbroj trčanja za oba tima. Ako utakmica Svjetskog prvenstva ima ukupni rezultat 7,5, igrači se mogu kladiti na over, što znači da predviđaju da će oba tima postići više od 8. U slučaju manje, vrijedi suprotno.

Prop (propozicija) klađenje zabavan je način klađenja na Svjetsko prvenstvo bez klađenja na određeni ishod. Prop oklada ne uzima u obzir pobjedničku momčad ili konačni rezultat, već se koncentrira na ono što će se dogoditi tijekom utakmice. Oklade na rekvizite mogu se napraviti na jednog igrača ili na sve momčadi u sukobu.

Kako se kladiti na MLB World Series
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak