Klađenje na KBO League Korean Series Online

Ovo je vodič koji će pomoći igračima da se klade na KBO League Korean Series, jednom od glavnih baseball turnira u regiji. KBO (Korejska bejzbolska organizacija) liga je vrhunska profesionalna bejzbolska liga u Južnoj Koreji koja je ujedno i najpopularnija sportska liga u zemlji. U svojoj 41. sezoni, korejska serija KBO lige je godišnja finalna serija prvenstva koja se igra nakon regularne sezone.

Prvih 5 momčadi regularne sezone bore se u nizu doigravanja kako bi osvojili pobjedničku momčad. Najviše naslova drže Kia Tigrovi (11), a slijede Samsungovi Lavovi (8).

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o korejskoj seriji KBO lige

Sve što trebate znati o korejskoj seriji KBO lige

KBO je upravno tijelo koje upravlja 2 profesionalne baseball lige u Južnoj Koreji - KBO ligom i KBO Futures ligom. Na njihovom popisu sportskih turnira je korejska serija KBO lige i All-Star utakmica. Budući da su članovi Međunarodne bejzbolske federacije, također imaju zadatak omogućiti sudjelovanje nacionalne bejzbolske reprezentacije u međunarodna sportska događanja.

Od 2000., nacionalna bejzbolska reprezentacija Južne Koreje čvrsto je stavljena na kartu osvajanjem drugog mjesta na World Baseball Classicu (dva puta) i osvajanjem bronce i zlata na Olimpijskim igrama 2000. i 2008. godine.

Igra korejske serije KBO lige bejzbol vrlo sličan najboljim prvenstvima u bejzbolu. Pravila bejzbola u Južnoj Koreji usko su povezana s američkom Major League Baseball (MBL). Obojica imaju određeno pravilo udarača (SAD, od 2022.), ali bacanje palice koje se u Južnoj Koreji smatra normalnim, u SAD-u se smatra uvredljivim.

Izjednačenja nisu uobičajena u važnim igrama u SAD-u, koje dopuštaju neodređeni broj dodatnih izmjena da odluče pobjednika. Iako je izjednačenih rezultata vrlo malo, KBO liga postavlja ograničenje od 12 izmjena u utakmicama regularne sezone i ograničenje od 15 izmjena u doigravanjima, što znači da bi momčadi mogle izjednačiti.

Sve što trebate znati o korejskoj seriji KBO lige
Kako se igra korejska serija KBO lige?

Kako se igra korejska serija KBO lige?

KBO League Korean Series je godišnje prvenstvo koje se održava nakon regularne sezone (travanj - rujan). Tijekom sezone 10 momčadi igraju ukupno 144 utakmice igrajući sa svakom momčadi 16 puta. Najveća bejzbolska događanja privlače gomile od 28 000+ gledatelja i bilo bi ih više da su stadioni imali veći kapacitet.

Prvih 5 momčadi sezone natječu se s prvom utakmicom između četvrte i pete momčadi, pri čemu četvrta momčad počinje s vodstvom od 1-0. Pobjednik (najbolji u 2 utakmice) ide dalje u natjecanje s trećeplasiranom ekipom u polu-doigravanju.

Polu-doigravanje je najbolja od 5 utakmica u kojima pobjednik igra protiv drugoplasirane ekipe u doigravanju. Doigravanje je najbolja od 5 utakmica, a pobjednik se kvalificira za igranje korejske serije s ekipom broj 1 na ljestvici.

Korean Series je prvenstvena utakmica u kojoj pobjednički tim mora pobijediti u 4 od 7 utakmica. Slično drugim bejzbolskim turnirima, utakmice se igraju jedna utakmica dnevno dok se ne nađe prvak. Utakmice se igraju u formatu 2-3-2 ili 2-2-1-1-1 u kojem se izmjenjuju domaći tereni natjecateljskih timova.

Kako se igra korejska serija KBO lige?
Zašto je KBO korejska serija popularna za klađenje?

Zašto je KBO korejska serija popularna za klađenje?

Klađenje na baseball turnire u Južnoj Koreji jednostavno je s obzirom na broj internetskih kladioničarskih stranica između kojih možete birati. Glavne vrste oklada dostupne za KBO Korean Series su Money Line, Run Line i Total s vrlo ograničenim Futures i Prop okladama koje su ponekad moguće.

Money Line je popularna oklada koje se mogu napraviti na utakmicama regularne sezone kao i na utakmicama doigravanja na kraju sezone. Kladitelji se u osnovi klade na to tko će po njihovom mišljenju pobijediti u seriji. Gdje je to dostupno, Futures oklada se može postaviti kako bi se predvidjelo tko će biti sljedeći pobjednik serije.

Run Line oklade ekvivalentne su okladama na širenje bodova u NFL-u i vrlo su popularan oblik klađenja. Run line je uvijek postavljen na 1,5 s kladioničarima koji imaju opcije klađenja na -1,5 ili +1,5. To znači da ako je momčad -1,5, mora pobijediti s 2 trčanja ili više; ako tim ima +1,5, mora izgubiti s razlikom od 1 trčanja ili pobijediti u igri kako bi kladitelji osvojili okladu Run Line.

Ukupne oklade su jednostavno gdje igrač odlučuje je li ukupni broj trčanja veći ili manji od broja koji postavlja online sportska kladionica.

Zašto je KBO korejska serija popularna za klađenje?
Kako se kladiti na KBO korejsku seriju

Kako se kladiti na KBO korejsku seriju

Kada se igrači žele kladiti na bejzbol turnire kao što je korejska serija KBO lige, prvo moraju pronaći sigurnu, sigurnu i renomiranu internetsku sportsku kladionicu koja nudi taj sport. Može se pretpostaviti da ovi čimbenici postoje prema prisutnosti licence koju je izdalo ovlašteno tijelo. Novi igrači bi posebno trebali paziti na veliki bonusi dobrodošlice na nekim stranicama.

Također vrijedi provjeriti metode plaćanja i isplate kako biste pronašli prikladnu za igrača. Registracija na internetskoj sportskoj kladionici uključuje unos osobnih podataka, odabir načina plaćanja, uplatu na račun, navigaciju do sportske stranice, odabir utakmice i stavljanje oklade.

Kako bi povećao šanse igrača da napravi dobre oklade, mora proučiti igru, timove i pojedinačne igrače. Poznavanje načina na koji se igra igra, proučavanje statistike i obraćanje pozornosti na sve novosti o timovima i igračima mogu pomoći kladitelju da se kladi na više informacija s boljim izgledima za dobitak.

Vrijeme može biti važan čimbenik budući da neki timovi/igrači igraju bolje pod određenim uvjetima i može biti odlučujući kriterij pri stavljanju Run Line oklada. Također je važno znati tko su prvi bacači i udarači (zajedno s njihovim statistikama) jer to može ozbiljno utjecati na to kako igra ide.

Kako se kladiti na KBO korejsku seriju
Najbolja mjesta za klađenje na korejske serije KBO lige u 2024

Najbolja mjesta za klađenje na korejske serije KBO lige u 2024

Kako biste pronašli najbolju online kladionicu, pogledajte bettingranker recenzije pouzdanih stranica kako biste pomogli igračima da pronađu pravu stranicu za sebe. Jedan od najboljih za Korean Series je Betwinner koji poslužuje preko 53 zemlje, na 43 jezika, koristeći 31 valutu. Ima više od 90 opcija depozita, niz tržišta i mnoštvo bonusa za nove i etablirane igrače.

Betwinner nudi igranje u igri, prijenos utakmica uživo uz prikaz statistike sa strane stranice. Ima mobilnu aplikaciju dostupnu za preuzimanje za iOS i android ili se web stranici može pristupiti izravno na mobilnom uređaju.

Još jedna preporučena online sportska kladionica je Dafabet koji je više usmjeren na azijsko tržište, ali je također licenciran za korištenje u Velikoj Britaniji. To je solidna stranica osnovana 2004. koja prihvaća 13 valuta i nudi stranicu na 11 jezika.

Dafabet ima zanimljivu značajku koja igračima omogućuje isplatu prije završetka igre, iako sa samo djelićem dobitka. Oni također nude alat za izgradnju oklada koji pomaže igračima da izgrade vlastiti prilagođeni oklad. Omjeri se prikazuju odmah kako bi igraču bilo lakše.

Najbolja mjesta za klađenje na korejske serije KBO lige u 2024
Kratka povijest korejske serije KBO lige

Kratka povijest korejske serije KBO lige

KBO liga osnovana je 1982. s prvom korejskom serijom koju su igrali OB Bears i Samsung Lions. Prvih 6 godina KBO lige, sezona je bila podijeljena u 2 s najboljim timovima iz svake polusezone koji su se međusobno sučeljavali u prvenstvu Korejske serije.

To se promijenilo 1986. jer je ista momčad pobijedila u obje polusezone prethodne godine, što je rezultiralo nijednom korejskom serijom 1985. Sljedeća baseball prvenstva igrala su se između dva najbolja tima iz svake polusezone kako bi se osigurala korejska serija. Taj se format od tada razvio u trenutnih 5 najboljih momčadi iz jedne cijele sezone koje se natječu u doigravanju.

Kratka povijest korejske serije KBO lige
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak