Klađenje na FIVB World Cup Online

Ovaj će članak pomoći igračima da se informirano klade na FIVB Svjetsko prvenstvo, jedno od najboljih svjetskih odbojkaških prvenstava. FIVB je kratica za Federation Internationale de Volleyball osnovana u Švicarskoj 1947. godine i upravno je tijelo svjetske odbojkaške razine. Među odbojkaškim prvenstvima koja organiziraju je i Svjetsko prvenstvo za muškarce koje se održava svake 4 godine.

Dvanaest reprezentacija natječe se na ovom turniru koje su odabrane kao 2 najbolje ekipe iz svake od 5 kontinentalnih federacija, a druge 2 su domaćin Japan i svjetski prvak iz prethodne godine.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o klađenju na FIVB Svjetsko prvenstvo

Sve što trebate znati o klađenju na FIVB Svjetsko prvenstvo

FIVB Svjetsko prvenstvo održava se godinu prije Olimpijskih igara i služi kao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre s najbolja 2 tima koja prolaze. Prva 3 FIVB Svjetska kupa održana su u različitim zemljama, ali od 1977. turnir se uvijek održava u Japanu.

Nagradni fond iznosi nešto više od milijun dolara, a pobjednički tim dijeli 600.000 dolara između svojih igrača i 30.000 dolara koje daje svojoj federaciji. Momčad na drugom mjestu dobiva 300.000 dolara za igrače i 15.000 dolara za federaciju. Trećeplasirani tim dobiva 100.000 dolara između igrača i 10.000 dolara za svoju federaciju.

Sve što trebate znati o klađenju na FIVB Svjetsko prvenstvo
Format FIVB Svjetskog prvenstva

Format FIVB Svjetskog prvenstva

FIVB Svjetsko prvenstvo jedan je od najvećih odbojkaških turnira koji uključuje 12 reprezentacija koje igraju u razdoblju od 2 tjedna svake 4 godine u listopadu. Svaki dan se igra 6 mečeva na brojnim mjestima/gradovima u Japanu sa slobodnim danom svaka 2-3 dana kako bi se igrači oporavili.

12 timova podijeljeno je u 2 skupine s turnir igra se u 2 različite faze. U prvoj fazi svaki tim igra protiv svakog drugog tima u svom bazenu. U drugoj fazi svaki tim igra sa svakim timom u drugom bazenu.

Ukupni poredak izračunava se korištenjem meč bodova, broja dobivenih mečeva, omjera setova i omjera bodova. 2 tima koja postižu najveći ukupni rezultat automatski se kvalificiraju za sudjelovanje na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

Do sada je održano 14 FIVB Svjetskih prvenstava, a sljedeće je zakazano za 2023. Neke su se reprezentacije istaknule na tim odbojkaškim turnirima, a Rusija je osvojila 6 Svjetskih prvenstava, a slijede Brazil s 3 i SAD s 2.

Format FIVB Svjetskog prvenstva
Povijest FIVB Svjetskog prvenstva

Povijest FIVB Svjetskog prvenstva

Prvo FIVB Svjetsko prvenstvo održano je u Poljskoj 1965. i zapravo je pokrenuto kao način povećanja tadašnja 2 velika odbojka turniri tog vremena - Olimpijske igre i Svjetska prvenstva. Prva 2 Svjetska kupa bila su isključivo za muškarce, ali 1973. godine osnovan je Svjetski kup za žene i od tada traje.

U 90-ima je popis sportskih turnira u odbojci povećan s osnivanjem Svjetske lige i Grand Prixa. Ova dodatna natjecanja gotovo su umanjila Svjetsko prvenstvo, ali turnir je spašen promjenom u godinu prije Olimpijskih igara kako bi služio kao kvalifikacijski turnir.

Povijest FIVB Svjetskog prvenstva
Sve što trebate znati o odbojci

Sve što trebate znati o odbojci

Odbojka je igra koju igraju 2 ekipe od po 6 igrača na terenu s mrežom u sredini. Igra se sastoji od najboljeg od 5 setova, pri čemu se prva 4 seta igraju do 25 poena, a peti do 15 poena. Momčad mora pobijediti s 2 poena razlike da bi osvojila set, ali kako ne postoji ograničenje broja poena koji se mogu odigrati, set se može nastaviti neograničeno dok se ne postigne razlika od 2 poena.

Lopta se servira preko mreže udarcem lopte igračevom rukom, a protivnička ekipa je može dodirnuti samo 3 puta, što znači da treći dodir mora biti udarac preko mreže. Poeni se osvajaju prizemljenjem lopte u protivničkom terenu ili protivničkom momčadi koja ne može vratiti loptu ili je udari izvan terena.

Sve što trebate znati o odbojci
Zašto je FIVB Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Zašto je FIVB Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Bilo da se igrači klade na FIVB Svjetsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo ili odbojkaške lige, postoji niz popularnih oklada koje se mogu napraviti na internetskim stranicama za sportsko klađenje. Najpopularnija vrsta kladiti se na internetskim kladionicama za odbojku je širenje bodova.

Ovo je mjesto gdje se igrači klade na to koliko će ekipe dobro igrati, a ne na to tko će pobijediti. Jednostavnija oklada koja se može naći na online sportskoj kladionici je oklada na novčanu liniju koja se jednostavno kladi na to tko će biti pobjednički tim.

Za najveće odbojkaške događaje kao što je FIVB Svjetsko prvenstvo, kladioničari se mogu kladiti na to tko će po njihovom mišljenju pobijediti na odbojkaškim turnirima. Tu su i više/manje oklade koje predviđaju hoće li ukupan broj poena postignutih u utakmici biti veći ili manji od broja koji postavlja internetska sportska kladionica.

Također se mogu kladiti na konačni rezultat u smislu osvojenih setova. Klađenje na set je još jedna vrsta oklade koja se odnosi na setove. Ovdje se igrači klade na to tko će osvojiti prvi set u igri ili koliko će poena biti postignuto u određenom setu.

Zašto je FIVB Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?
Kako se kladiti na FIVB Svjetsko prvenstvo

Kako se kladiti na FIVB Svjetsko prvenstvo

Nakon pronalaska renomirane stranice s odgovarajućom licencom koja nudi odbojku, kladioničar se mora registrirati na stranici, uplatiti svoj račun, otići na odbojkaški odjeljak, odabrati igru, odabrati okladu i potvrditi okladu.

Međutim, igrači mogu svoje oklade učiniti učinkovitijima proučavanjem brojnih čimbenika povezanih s igrom. Kladilac bi trebao barem razumjeti pravila igre kako bi se pravilno kladio. Čitanje o igri i gledanje utakmica pomoći će u tom pogledu.

Jedan od najvažnijih pristupa je istraživanje statistike o timovima i igračima i obavezno praćenje najnovijih vijesti o formi timova i igrača, kondiciji, ozljedama itd.

Na primjer, ako je ključni igrač ili libero ozlijeđen, to bi moglo negativno utjecati na učinak njihove momčadi. Drugi primjer je ako se tim poznat po svom snažnom serviranju suprotstavi timu koji je poznat kao slab povratni rezultat, što bi rezultiralo boljom informiranom okladom za kladitelja.

Kladilac također može provjeriti s profesionalnim tipsterima na internetu jesu li njihovi savjeti slični. Konačno, iskoristiti prednosti najbolje šanse, igrači bi u idealnom slučaju trebali biti registrirani na velikom broju online sportskih kladionica, tako da mogu lako igrati tamo gdje se može zaraditi najviše novca.

Kako se kladiti na FIVB Svjetsko prvenstvo
Najbolja mjesta za klađenje na FIVB Svjetsko prvenstvo u 2024

Najbolja mjesta za klađenje na FIVB Svjetsko prvenstvo u 2024

Bettingranker svojim opsežnim recenzijama internetskih stranica olakšava igračima pronalaženje najbolje online kladionice. Postoji niz preporučenih web stranica sa 1xBet ima visoko mjesto na bettingrankeru, poslužuje 183 zemlje, 78 valuta i 31 metodu isplate.

Osnovan prije 15 godina, služi za 29 jezika kako bi igrači iz cijelog svijeta mogli samouvjereno sudjelovati, a ima i bonus dobrodošlice do 130 USD. 22 Bet također se nalazi visoko na ljestvici, nudeći pristup mnoge zemlje i valute te dostupnost potpuno optimiziranih aplikacija. Njihova je web stranica dostupna na 39 jezika iz cijele Europe, Azije i Afrike.

Megapari je još jedno preporučeno mjesto koje je relativno novo, ali već postaje omiljeno među igračima širom svijeta. Nudi 100% bonus na prvi depozit kao i niz drugih promocija. Posljednje, ali ne i najmanje važno jest Parimatch koji se može pohvaliti bonusom od 20% povrata novca. Također nudi bonuse dobrodošlice raspoređene na prvih 5 depozita do ukupno 3000 USD.

Parimatch posjeduje brojne renomirane licence, posluje u 8 zemalja i na 2 jezika, engleskom i portugalskom. Prihvaća brazilske reale, odlično ako se kladite iz Brazila, kao i eure i USD.

Najbolja mjesta za klađenje na FIVB Svjetsko prvenstvo u 2024
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak