Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. - Meksiko protiv Argentine

FIFA World Cup

2022-11-26

Eddy Cheung

Na turniru koji je proizveo mnogo iznenađenja i iznenađenja, nije bilo nijednog većeg od poraza Argentine u prvoj utakmici skupine C od senzacionalne Saudijske Arabije.

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. - Meksiko protiv Argentine

Počela je noćna mora za Albiceleste

Došavši na ovaj turnir kao 2. najlošije rangirana momčad na turniru, Saudijska Arabija je preuzela veliki rizik počevši s vrlo visokom obrambenom linijom, jako pateći u prvom poluvremenu. Primivši gol iz kaznenog udarca i na nekoliko centimetara od još dva potvrđena - oba su za dlaku dosuđena u ofsajdu - otišli su u svlačionicu s osjećajem da će biti pobijeđeni u drugom poluvremenu.

Ali nakon inspirativnog viralnog govora trenera Hervéa Renarda dogodilo se naizgled nemoguće. Saudijska Arabija izašla je izgledajući kao potpuno drugačija strana, djelovala je posjednuto dok su žestoko pritiskali Argentinu za loptom. Unutar 10 minuta od početka poluvremena uspjeli su se čudesno vratiti s dva spektakularna pogotka i, unatoč svim izgledima, uspjeli zadržati vodstvo sve do posljednjeg zvižduka.

Ono što je počelo izgledati kao rutinska pobjeda Argentine odjednom se pretvorilo u apsolutnu noćnu moru, stavljajući ih na jedan poraz od eliminacije.

Dosta Olesa, ali bez cigara

Kasnije tog dana, dok su se Messi i kompanija još uvijek pitali što je pošlo po zlu, Meksiko je napravio svoje Svjetski kup debitirao protiv Poljske Lewandowskog.

Uz gromoglasnu podršku s tribina, Meksiko se činio kao da igra kod kuće na stadionu Aztec, dok su udobno dodavali loptu na terenu uz melodiju desetaka tisuća koji su skandirali 'Ole'!' za svaki prolaz.

Nažalost, nijedna od tih propusnica nije nigdje otišla. Činilo se da su se i Poljska i Meksiko više bojali poraza nego bili gladni pobjede, postavljajući probne prikaze koji su se činili nestalim kad god bi se približili trećoj strani terena. 

Iako su možda dominirali igrom u smislu posjeda lopte, Meksiko je izgledao apsolutno bezubo kad god bi stigao do poljskog područja. U međuvremenu se činilo da Poljska nije uspjela zadržati loptu, a još manje uspjeti je dovesti do talismanskog Lewandoskyja u opasnim pozicijama.

Jednom kada je napadač Barce bio doveden u područje, bio je žrtva laganog prekršaja u području dok ga je Hector Moreno vukao za majicu i presuđeno je da ga je oborio u području. Dok se činilo da ima laku priliku zabiti svoju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u povijesti, na putu mu je stajala još jedna prepreka: legendarni vratar Svjetskog prvenstva Guillermo Ochoa.

Igrajući na svom 5. Svjetskom prvenstvu u povijesti, Ochoa je poznat po svojim nevjerovatnim herojstvima na Svjetskom prvenstvu koje je uvijek iznova spašavalo meksičko prvenstvo. I ovaj put nije bilo drugačije, jer se Ochoa pretvarao da se lansira udesno, samo da bi odletio ulijevo i zaustavio udarac Lewandowskog u donjem desnom kutu.

Bio je to veličanstveni trenutak koji je unio dosta energije u utakmicu, ali nažalost, na kraju to nije pretvoreno u rezultat ni na jednoj strani.

Može li se Argentina iskupiti?

Iako je Argentina pokazala neučinkovitu igru protiv Saudijske Arabije, svakako su uspjeli stvoriti mnogo opasnih prilika. Da im je dano dovoljno vremena, vjerojatno ne bi dugo prošlo prije nego što su postigli izjednačujući pogodak - unatoč herojstvu Saudijaca.

Meksiko se, međutim, činio kao da je mogao igrati još 6 sati, a da ne izazove nikakvu stvarnu opasnost za poljsku stranu. Ukoliko ne preuzmu veći rizik i ne stvore veću opasnost na protivničkoj polovici, suđeno im je da izgube ovu utakmicu. Ochoa ipak može učiniti toliko toga.

S obzirom na njihovu apsolutnu potrebu da nemilosrdno napadaju ovu utakmicu - i uzimajući u obzir Ochoine božanske intervencije, sviđa nam se Argentina preko 4,5 momčadskih kornera na 1,71 na Dođi.

Najnovije vijesti

Esports klađenje protiv sportskog klađenja, što je bolje
2023-03-29

Esports klađenje protiv sportskog klađenja, što je bolje

Novosti