Klađenje na Davis Cup Online

Davis Cup trenutno je jedan od najvećih međunarodnih i jedan od najvećih sportskih događaja u teniskom kalendaru. Organiziran i nadgledan od strane Međunarodne teniske federacije (ITF), osnovni format je timski knock-out turnir. Pobjednici natjecanja svake godine nosit će naslov Svjetskog prvenstva u momčadi. Prvi Davis Cup održan je 1900. godine sa samo dva tima – Velikom Britanijom i SAD-om. Međutim, do 2016. sudjelovali su timovi iz 135 zemalja.

Tijekom godina najuspješniji timovi bili su oni iz SAD-a i Australije. SAD su osvojile 32 titule. U početku su mogli sudjelovati samo igrači amateri. Od 1968. mogli su se natjecati i nacionalni registrirani igrači. To se promijenilo 1973. kada su profesionalci mogli početi sudjelovati.

Sve što trebate znati o Davis CupuSve o tenisuZašto je Davis Cup toliko popularan za klađenje?Kako se kladiti na Davis CupPovijest Davis Cupa
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Sve što trebate znati o Davis Cupu

Sve što trebate znati o Davis Cupu

Nagradni fond Davis Cupa trenutno iznosi 23 milijuna eura. Ipak, ne odnose kući samo igrači dio novčane nagrade. Savezi svake zemlje koji nadziru sport imat će koristi od toga koliko dobro njihov tim radi.

Prvi turnir

Davis je bio jedan od igrača u prvom turnir i njegov tim je dobio prva tri meča. U godinama koje su uslijedile turnir se proširio na druge zemlje, uključujući Belgiju, Austriju i Francusku. Tek 1972. postao je nokaut turnir. Organizatori su 1981. stvorili višestruki sustav natjecanja i od tada se redovito mijenja format.

Sve što trebate znati o Davis Cupu
Sve o tenisu

Sve o tenisu

Tenis je postao jedan od najpopularnijih gledateljskih sportova na svijetu. Dok su igrači iz SAD-a dominirali sportom 80-ih i 90-ih, igrači iz drugih zemalja od tada su osvojili neke od najvećih svjetskih turnira kao što su Wimbledon, French Open i US Open.

Sve se to prenosi na televiziji i brojke gledanosti su uvijek visoke. Na većini prvenstava muškarci će igrati mečeve koji su najbolji u pet setova, dok će žene igrati najbolji u tri seta.

Pravila igre se ipak ne razlikuju i većina teniskih turnira sadržavat će pojedinačne turnire za muškarce i žene, turnire u parovima za muškarce i žene i događaje mješovitih parova. Neki veliki sportski turniri nude sportske događaje za invalidska kolica, turnire za juniore i događaje za seniore.

Sve o tenisu
Zašto je Davis Cup toliko popularan za klađenje?

Zašto je Davis Cup toliko popularan za klađenje?

Tenis je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu. Jedan od razloga za to je što se može pratiti tijekom cijele godine. Igrači putuju na turnire po cijelom svijetu u različita doba godine i sudjeluju u velikim sportskim događajima koji se prenose na televiziji, tako da kada se radi o klađenju na sportske turnire, uvijek postoji opcija s tenisom.

Davis Cup, kao što je objašnjeno, održava se tijekom četiri vikenda pa čak i ako ljudi propuste dio toga, mogu uskoro nadoknaditi zaostatak i ima mnogo različitih mečeva za gledanje.

Davis Cup je zanimljiv jer u njemu sudjeluju timovi zemalja, a ne pojedinačni igrači, tako da osoba koja se kladi na te teniske mečeve razmišlja o više od samog ishoda jednog meča.

Razmišljaju o tome kako momčadi rade na turniru u cjelini, ako je momčad drugačija nego prošle godine, nije lako temeljiti bilo kakve prognoze na prošlogodišnjem učinku. Osoba koja se kladi morat će pogledati učinak pojedinačnih igrača.

Zašto je Davis Cup toliko popularan za klađenje?
Kako se kladiti na Davis Cup

Kako se kladiti na Davis Cup

Prva stvar koju trebate učiniti kada se kladite na sportske turnire je pronaći dobra stranica za sportsko klađenje i registrirajte se. Za prijavu će zahtijevati neke osobne podatke, a neke će stranice zahtijevati da osoba dostavi dokaz o dobi i adresi. To će ovisiti o mjestu i lokaciji korisnika.

Zatim bi korisnik trebao provjeriti je li prihvaćen način plaćanja koji želi koristiti za ulaganje novca na svoj račun za klađenje. Većina će prihvatiti metode plaćanja kao što su kreditne i debitne kartice, e-novčanici kao što su PayPal ali neki će prihvatiti i bankovne transfere.

Sljedeći korak je stavljanje oklade. Korisnik bi trebao razmotriti vrstu oklade koju želi postaviti, želi li se kladiti na ishod pojedinačne utakmice ili momčadskih nokaut dijelova ili cjelokupnog turnira, a zatim postaviti oklade u skladu s tim.

Što se oklada ranije položi to je lakše dobiti dobre kvote. Kako utakmice budu napredovale, kladionice će prilagoditi koeficijente u skladu s tim. Nakon što se oklada položi, pojedinosti na web-mjestu prikazat će rezultate i svaki će dobitak biti uplaćen na korisnikov online račun.

Kako se kladiti na Davis Cup
Povijest Davis Cupa

Povijest Davis Cupa

Smatra se da je ideja za prvi turnir došla od Jamesa Dwighta. Godine 1881. postao je predsjednik novoosnovane američke Nacionalne udruge tenisača na travnjaku. Želio je saznati koliko se američki igrači mogu nositi sa svojim britanskim kolegama. Prije 1900. godine organizirano je nekoliko turneja između dviju zemalja, ali SAD su željele organizirati formalni sportski događaj.

Tri igrača iz Velika Britanija je prisustvovao početnom turniru, kojem je prisustvovao Dwight D Davis. Nadali su se da će moći ponuditi novčane nagrade za sudionike.

Nakon toga je uslijedilo nekoliko pokušaja na daljnjim turnirima koji su ili napušteni ili nisu dali jake igrače. Godine 1899. ekipa igrača putovala je po SAD-u kako bi izazvala najbolje igrače iz svih krajeva zemlje. To je dovelo do daljnjeg razmatranja ideje o međunarodnom događaju.

Dwight Davis kupio je trofej od sterling srebra po cijeni od oko 1000 dolara. No, osim toga, nije jasno kako je turnir ponio Davisovo ime. Postoje priče da je on razvio format natjecanja, ali istraživanja su pokazala da je to netočno.

Povijest Davis Cupa
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak