Sportovi

March 15, 2023

Stvari koje treba uzeti u obzir kada se kladite na MMA

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Kada većina ljudi razmišlja o sportskom klađenju, misli na istaknutije sportove, poput nogometa, tenisa, košarke itd. Međutim, mješovite borilačke vještine (MMA) u posljednje su vrijeme brzo porasle u popularnosti.

Stvari koje treba uzeti u obzir kada se kladite na MMA

S vremenom su mješovite borilačke vještine doživjele nekoliko transformacija. Tada su borci imali svoju specijalnost. Napadači se lako tuku na tlu, dok se grappleri bore u borbi u stojećim položajima. Stoga je bilo puno jednostavnije prognozirati pobjednike nadolazećih mečeva. Međutim, moderni borci su dobro zaokruženi, sa širim rasponom stručnosti nego ikad prije.

Ovaj stručni vodič pružit će vam neke preporuke koje možete koristiti za izradu svog MMA strategija klađenja. Međutim, s obzirom na to da je svaka borba jedinstvena i da su veliki preokreti uvijek mogući, ne postoji besprijekorna tehnika za predviđanje pobjednika svaki put.

Međutim, vaše se šanse mogu znatno povećati ako se usredotočite na ove detalje.

Ozbiljno pristupite vaganju

Vaganje za MMA borbe često se održava dan prije same borbe. Oklade na Ultimate Fighting Championships, ili UFC, popularni su za MMA klađenje. Ova poznata organizacija često ima svoje sudionike na vaganju ujutro na dan natjecanja.

Dodijeljeno vrijeme nije dovoljno da se natjecatelji koji su podvrgnuti velikom gubitku težine adekvatno rehidriraju. Dakle, ovo vam znanje već nudi osjećaj kako će se borac ponašati tijekom natjecanja.

Smanjenje težine vrlo je uobičajeno u MMA, boksu i amaterskom hrvanju. Sportaši i borci koriste ovu metodu kada sudjeluju u aktivnostima kao što su suhe saune, grijane kupke i slične aktivnosti kako bi izgubili značajne količine vode. Možete razumjeti da ova rutina drastično dehidrira boksača prije vaganja.

Nakon vaganja, borci bi se trebali rehidrirati što je više moguće kako bi imali optimalnu težinu za borbu.

Međutim, dostatna rehidracija je teška i oni to možda neće moći učiniti na vrijeme za bitku. Obično je lako vidjeti neuspjeli pokušaj mršavljenja na vaganju. Stoga je važno obratiti pozornost na rezultate vaganja pri izradi strategije klađenja na MMA.

Gdje će se utakmica igrati i kakve uvjete možemo očekivati?

Sljedeći od najboljih savjeta za MMA klađenje je ispitati mjesto. Važno je zapamtiti hoće li se borba odvijati u ringu ili kavezu. Na primjer, ring se obično koristi u japanskom Rizinu, kao iu brojnim borbama na regionalnoj razini. Različiti stilovi borbe bolji su u raznim arenama. Stoga je ključno znati kakva će biti postavka utakmice.

Zaobljeni kutovi prstenova odvajaju ih od kaveza. Točnije, prsten ima kutove pod kutom od 90 stupnjeva, ali kružni kavez nema.

Koja je veličina kaveza ili prstena?

Razumijevanje kako se kladiti na MMA zahtijeva razmišljanje o dimenzijama prstena ili kaveza. Standardni kavezi za spajanje imaju prostor za borbu veličine 746 četvornih stopa. Druga veličina, na 518 četvornih stopa, znatno je manja. Smanjena veličina kaveza prirodno ograničava raspon kretanja boraca.

Pripazite na stav, tempo i doseg.

Nakon što jasno shvatite atmosferu utakmice, dob boraca, rezultate vaganja i druge čimbenike, vrijeme je da pobliže pogledate stilove borbe natjecatelja. Tri važna čimbenika na koja treba obratiti pozornost kada učite kako se kladiti na MMA su držanje boraca, njihov tempo tijekom borbe i kakav domet imaju.

Ne stavljajte previše velike oklade na svoje favorite.

Ako ste tipični student na sportskom klađenju, znate da igrači vole tražiti favorita od 20 do 30 bodova. Zatim bi stavljali velike oklade na određene timove. Ova se metoda, međutim, ne može primijeniti na MMA klađenje. Iznenadni događaji i preokreti redovito se događaju tijekom borbe, tako da se ne biste trebali kladiti sva svoja sredstva na favorite jer ih možete sve izgubiti.

Jedan od najboljih savjeta za MMA klađenje je odabrati razumne autsajdere u području +250-500 jer ćete gotovo sigurno moći profitirati na kraju.

Procijenite dob boraca.

Još jedna ključna stvar koju treba uzeti u obzir pri razvijanju strategije MMA klađenja je dob. Mnogi MMA borci žele nastaviti boriti se još dugo nakon što su prošli vrhunac, budući da je naknada daleko veća nego kod sportaša koji se natječu u drugim sportovima. Možete pretpostaviti da već možete razaznati mnogo toga ako se stariji borac uparuje s mnogo mlađim protivnikom.

Razmišljali ste o različitim tehnikama borbe.

Svaki od MMA boraca ima jedinstvene stilove borbe, stoga je važno imati to na umu kada saznate tko su im konkurenti. Uostalom, stil jednog borca može biti povoljniji od stila drugog, što dovodi do brze i lake pobjede tog borca.

Nemojte se kladiti samo na pristranost.

U MMA-u, kao iu drugim sportovima, zvijezde u usponu brzo se penju do vrha. Sasvim je prirodno da neki obožavatelji razviju sklonost prema jednom određenom borcu u odnosu na drugog. Nema ničeg inherentno lošeg u tome da imate preferencije, ali ne biste trebali dopustiti da one pokreću vaše klađenje.

Završne misli

Iako ne postoji besprijekorna metoda za MMA klađenje, imajući ove stvari na umu uvelike će povećati vaše šanse za pobjedu, što bi moglo biti od velike važnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Uzbudljiva utrka za Zlatnu kopačku engleske Premier lige: Tko će odnijeti pobjedu?
2024-04-13

Uzbudljiva utrka za Zlatnu kopačku engleske Premier lige: Tko će odnijeti pobjedu?

Vijesti