Sve o Biatlon klađenju

Ponekad je pametno odmaknuti se od mainstream sporta i kladiti se na sportove koji su manje upoznati. Logika iza ovoga nije kladiti se slijepo, ne. Obrnuto, dapače. Klađenjem na sport o kojem poznajete samo dovoljno, izbjegavate pristranosti koje dolaze s poznatim sportovima, npr. klađenje na momčad za koju navijate.

Sve o Biatlon klađenju
Osnove klađenja na biatlon

Osnove klađenja na biatlon

Kada je riječ o sportskom klađenju, držanje mainstream sportova može biti veliki promašaj za vas. To je ono zbog čega mnogi kladioničari riskiraju negdje drugdje i klade se na manje popularne sportove. Ali to što je riječ o manje poznatom sportu ne znači da se klade na slijepo. Zapravo je potpuno suprotno.

Kako klađenje na manje poznat sport pomaže kladioničarima? Pa, oni ne izbjegavaju držati se predrasuda. Kladitelji mogu doista upoznati detalje sporta i mogu imati još veće izglede za veliki dobitak.

Bez obzira radi li se o muškom ili ženskom biatlonu, Norvežani svake sezone obično izlaze kao favoriti.

Osnove klađenja na biatlon
Što je klađenje na biatlon?

Što je klađenje na biatlon?

Možda ste čuli, a možda i niste, ali biatlon je sport skandinavskog podrijetla koji je stekao popularnost diljem svijeta, posebice u Njemačkoj i Austriji. Spaja dva sportska događaja: skijaško trčanje i gađanje puškom, tako da je bez iznenađenja zimski sportski događaj.

Kako se igra? Pa, igrači se zaustavljaju na svojoj skijaškoj stazi kako bi pucali. Bodovanje se temelji na točnosti, brzini i vremenu potrebnom za završetak utrke.

Iako je sam sport možda jedinstven, stil klađenja prilično je sličan onom klađenja na druge sportske igre. Kladitelji mogu odabrati pobjednike događaja, ali i staviti druge oklade unutar svake igre. Budući da se ne prati jako, važno je znati kada i gdje se kladiti.

Što je klađenje na biatlon?
Biatlonski sportski događaji za klađenje

Biatlonski sportski događaji za klađenje

Da! Glavni događaj za biatlon zapravo je Zimske olimpijske igre. Mjesta za sportsko klađenje obično dodaju igru na svoje liste za kladioničare. Inače, događaji se održavaju u sjevernoj Europi tijekom zime, uključujući IBU Svjetski kup u biatlonu i prvenstva.

Prošle sezone (od studenog 2021. do ožujka 2022.) bilo je 10 različitih lokacija s ukupno 28 događaja za biatlonska natjecanja. Svjetski kup u biatlonu sastoji se od 4 discipline: pojedinačne, proljetne, utrke i masovni start. Tu su i štafetna natjecanja.

Biatlonski sportski događaji za klađenje
Kako se kladiti na biatlon?

Kako se kladiti na biatlon?

Budući da je biatlon neuobičajen sport koji se može održavati samo tijekom zimske sezone, prvi korak kod klađenja je pratiti kada se događaj dogodi. Provjeri Biatlonska unija web stranicu za provjeru datuma kada i gdje se igre održavaju. Zatim morate odabrati internetsku kladionicu na kojoj su dostupna biatlonska tržišta.

Jedan od prvih koraka koji je također vrlo važan je istraživanje sudionika i načina na koji bi mogli nastupiti. To je ipak relativno jednostavno, jer je to mali sport o kojemu se vijesti malo pomiču.

Tko su najbolji igrači? Evo popisa:

 1. Lowell Bailey (Sjedinjene Američke Države)
 2. Ondřej Moravec (Češka)
 3. Martin Fourcade (Francuska)
 4. Arnd Peiffer (Njemačka)
 5. Johannes Thingnes Bø (Norveška)
 6. Vladimir Iliev (Bugarska)
 7. Arnd Peiffer (Njemačka)
 8. Sturla Holm Lægreid (Norveška)

Kako se sezona zahuktava, kladioničari će ponuditi koeficijente kladioničarima da se klade. Možda se pitate, ali na što se mogu kladiti? Igrači se mogu kladiti na ukupne pobjednike, pobjednike serije, najpreciznije strijelce, brže strijelce i još mnogo toga. Odaberite sportske kladionice čak i za klađenje na biatlon uživo, tako da se igrači mogu kladiti u stvarnom vremenu.

Kako se kladiti na biatlon?
Razumijevanje omjera klađenja na biatlon

Razumijevanje omjera klađenja na biatlon

Kladioničari će navesti koeficijente za svaki biatlon i pogledati informacije poput forme, prošlih performansi, kvalitete protivnika, itd. Sve ove informacije bit će dostupne na stranici za klađenje na biatlon prije događaja. Kvote za klađenje na biatlon također se može promijeniti u zadnjoj minuti ako se dogodi nepredviđeni događaj, kao što je ako se jak igrač povuče iz svoje momčadi ili ako se prijavi ozljeda.

Dok koeficijenti ostaju približno isti, različiti formati se mogu koristiti diljem svijeta. Na primjer, američki koeficijenti stavljeni su u novčanu liniju, dok se europski koeficijenti pojavljuju u decimalkama ili razlomcima. U Americi negativni predznaci znače da je igrač jači od drugog igrača protiv kojeg se suprotstavlja. Dakle, favorit može imati kvotu -50, a autsajder može imati kvotu +25.

Ako igrač uloži $1 i to je kvota 10/1, dobit će $10 nakon pobjede. Osim toga, 2,5 znači da će i nakon pobjede igrač dobiti dva i pol puta iznosa koji je uložio. Dakle, ako netko uloži 10 dolara, dobit će 25 dolara.

Razumijevanje omjera klađenja na biatlon
Što smatrati klađenjem

Što smatrati klađenjem

Što se tiče biatlona, priprema sportaša odvija se u dva oblika tijekom sezone: 1. Igrači koji imaju jedan vrhunac forme i 2. Igrači koji imaju dva vrhunca forme. Kada je riječ o sportu, treba uzeti u obzir mnogo toga kada je u pitanju izvedba. Kako izgleda vrijeme? Kakav je uspjeh svakog igrača u šutu?

Treba voditi računa o vremenskim prilikama jer biatlonci koriste pušku 22 Long i gađaju mete s udaljenosti od 50 metara. Ako je vrijeme loše ili igrač nije bio dobar tijekom tekuće sezone, današnja izvedba može biti manje od izuzetne.

Mogućnosti klađenja na biatlon

Poput mnogih drugih sportova, postoje jedinstvene prilike kada je u pitanju klađenje na biatlon.

 • Visoki koeficijenti: Dok gotovo sve šanse u biatlonu imaju iznadprosječne margine, vješti igrači moći će prepoznati i koristiti određene kamene gromade, uključujući "tko je veći?" i "kome će više nedostajati?" Međutim, analitički centri obično ne obraćaju previše pozornosti na biatlon i prepuštaju kladionicama da daju visoko napuhane koeficijente. Ove koeficijente mogu dobro iskoristiti iskusni igrači.
 • Račvanje duž rane linije: Mnogi čimbenici pridonose tome da čak i u slučaju velike margine, mogu se uspostaviti forkovi kada su u pitanju izgledi nekih parova u grafu "tko je veći". Ovo je oklada bez rizika ulaganjem različitih koeficijenata u različitim uredima. Koeficijenti se brzo dodjeljuju; međutim, najbrži igrači imat će priliku uhvatiti vilicu svojih želja.
Što smatrati klađenjem
Nedostaci klađenja na biatlon

Nedostaci klađenja na biatlon

Visoke marže

Budući da biatlon još uvijek nije jako popularan, ne čudi što kladionice postavljaju visoke marže kada je u pitanju klađenje na biatlon online. Ipak, odlučni ljubitelji ovih oklada moraju se pomiriti s nepravdom jer alternative nema na vidiku.

Niski limiti klađenja

Često niska ograničenja klađenja prate visoku marginu. Biatlonci, u ovom slučaju, ne vide iznimku. Vjerojatno nećete pronaći sportsku kladionicu koja dopušta da se tisuće dolara stave na ishod biatlonske utrke. U prosjeku je maksimalna oklada postavljena na 150-300 USD.

Osim toga, mnoge internetske sportske kladionice uopće ne nude klađenje na biatlon, tako da morate dobro istražiti i pronaći onu koja nudi ako se odlučite kladiti. Iako prijenose biatlona možete pratiti na nekoliko američkih kanala, mnoge sportske kladionice još uvijek uopće ne podržavaju biatlon.

Rijetka prisutnost uživo

Pojedinačne kladionice nude samo oklade uživo na biatlon. Zbog izazova u pružanju oklada za ove promjenjive utrke i zato što biatlon još uvijek ne stječe popularnost, postoje ograničenja. Kladionice predstavljaju pretjerano skraćenu, ošišanu formu s redovitim pauzama, promjenama i suspenzijama koeficijenata. Dakle, proces se zapravo ne može nazvati "živim".

Čimbenici nesreće

Dok su svi rezultati u sportskim igrama relativno slučajni, u biatlonu sreća ostaje u prvom planu. Zašto? Cijeli događaj može odlučiti lagani povjetarac ili loše vrijeme koje je jednu minutu mirno, a drugu ludu. Nepredvidivost utrke čini klađenje na biatlon lutrijom.

Sezonsko ograničenje

Za razliku od mnogi drugi sportovi koja se mogu održavati tijekom cijele godine, velika biatlonska natjecanja održavaju se samo od studenog do ožujka. Dakle, navijači moraju strpljivo čekati više od šest mjeseci prije nego što se biatlon vrati. Također, nakon početka nove sezone, tijekom značajne stanke mogu se dogoditi velike promjene. Zbog toga su početne faze Svjetskog prvenstva za većinu nepredvidive.

Nedostaci klađenja na biatlon
Vrste klađenja na biatlon

Vrste klađenja na biatlon

Pobjednik utrke: Ovakav stil klađenja ne bi trebao biti iznenađenje. Vrlo je jednostavno: kladite se tko će prvi završiti. Budući da nema univerzalnih favorita za sport, izgledi za favorita su manji. A budući da ima mnogo kandidata, marže ostaju solidne.

Tri najbolja igrača: Ovim stilom klađenja možete odrediti tko će biti ne samo prvi, već i drugi i treći. Kladite se na to tko će stajati na podiju nakon završetka utrka. Omjeri na favorite često će pasti ispod oznake 1,4.

Viši finišer: Tipično najpopularnije među entuzijastima klađenja na biatlon, igrač s boljim rezultatom preuzima kolač. Ne nude ga sve sportske kladionice; Međutim online sportske kladionice koji općenito pokrivaju zimske sportove ponudit će ove linije. Možete pronaći do 30 usporedbi na utrkama Svjetskog prvenstva. Za svakoga možete predvidjeti koji će igrač napraviti bolji par od drugog.

Najviše grešaka: Ova pozicija je rjeđa kada su u pitanju linije u kladionicama. Stoga dolazi u veću potražnju. Češće nego ne, ograničenja oklada na ovaj stil klađenja su ograničena. Dakle, veliki igrači koji se klade na broj promašaja i nisu najzanimljiviji. Za sve ostale, to je dobra prilika da steknu malo adrenalina i učine igru zanimljivijom.

Druge opcije : Osim toga, sportske kladionice koje zapravo nude oklade na biatlon također nude oklade na broj promašaja s hendikepom, pojedinačni ukupni promašaj, dvostruki ukupni promašaj, prvih šest mjesta, što zemlja će se pohvaliti pobjednikom, i više. Brojke i druge vrste ponuda ograničene su samo na ono što je kreator kladionice dočarao u svojoj mašti.

Ključni podaci za van

 • Biatloni se održavaju samo zimi
 • Upoznajte se sa sportskim detaljima za najbolje šanse
 • Kladiti se mogu na skijanje i streljaštvo
 • Saznajte statistiku svakog sudionika prije stavljanja oklada
 • Uzmite u obzir vrijeme
Vrste klađenja na biatlon